Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Wâlterswâld

Wil jij ook besparen op de kosten van energierekening? Er zijn veel opties, waar begin in? Zal ik starten met isoleren, een warmtepomp installatie laten aanleggen of zonnepanelen op het dak leggen? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Wâlterswâld is dan een goede keuze! Een energieadviseur komt thuis langs voor het energiebesparingsadvies en inspecteert waar de kansen liggen. Het energierapport toont aan welke alternatieven een energiebesparing opleveren voor jouw woning en het energielabel verbeteren. In het maatwerkadvies check je overzichtelijk de totale kosten en het rendement van de bekende maatregelen. Het plan is een hulpmiddel voor alle particuliere huizenbezitters en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Een maatwerkadvies laat zien welke maatregelen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij levert een energieplan met alle investeringen die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Overweeg bijv.: infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, woningisolatie, zonnepanelen installeren.
 • Per optie kun je aspecten achterhalen zoals de verwachte kosten, hoeveel je bespaart en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het uiteindelijke advies moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Wâlterswâld die duurzame investeringen willen uitvoeren en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-walterswald

Energieadvies: help mij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor private panden en zakelijke gebouwen dat maatregelen biedt om energieverbruik te minderen en op die manier de energielasten te verkleinen. In het document wordt specifiek aangegeven wat je kunt doen, wat de totale uitgaven zijn, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. In dat geval kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere infraroodpanelen, dakisolatie, warmtepomp, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler. Je regelt het supersnel. Een energiecoach neem contact op om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze expert doet een grondige analyse en weet welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Het rapport wordt opgemaakt met daarin vergroeningsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een kostencalculatie en de verwachte besparing. Goed om te weten: Iedere maatwerkadviseur werkt individueel en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het advies biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Belangrijk: Wil je jouw woning verduurzamen, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het advies moet worden uitgevoerd door een erkende energiecoach / deskundige. Gecertificeerde en neutrale energieadviseurs zijn vindbaar op het platform centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Wâlterswâld (mei 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om je woning te renoveren? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit energieadvies geef je inzicht in innovatieve energiebesparingsmaatregelen die je kunt kiezen om te besparen. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn het vervangen van (HR++) glas, buitenmuurisolatie met PUR en het installeren van zonnecellen. In de volgende paragraaf laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een onafhankelijke energie-specialist. Gekwalificeerde EPA-adviseurs kan je vergelijken op de website van het Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Disclaimer: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Maatwerkadviesbureau’s mogen zelf hun prijs bepalen. Het is slim om 2 of 3 offertes aan te vragen van erkende specialisten. Beschrijf je wensen van tevoren. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of wil je dit zelf doen? Wees zo exact mogelijk. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck vooraf

  Staat er een meeting met een expert? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl ontdek je een complete samenvatting met duurzame investeringen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens het adviesgesprek met jouw energiecoach in Wâlterswâld.

 4. Het energierapport laten opstellen

  Het maatwerk-adviesbedrijf komt bij je thuis en rekent uit welke groene maatregelen gunstig zijn. Op basis hiervan stuurt hij een doorgerekend energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Bij alle energiemaatregelen vind je eigenschappen zoals de kosten, de opbrengsten en de geschatte terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Hier is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  Deze energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Wâlterswâld laten uitvoeren). Deze persoon vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Voor de uitvoering van de klus moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-vakmannen en lokale installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen voor de complete woninganalyse. Het kan handig zijn dat met maatwerkadviesbedrijf jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor jouw woning?

Vergelijk energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Wâlterswâld vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een neutrale maatwerkadviseur. Het is aan te raden om een specialist uit de regio te zoeken Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en je betaald minder voor reiskosten. In het schema hieronder delen we contactgegevens van professionele maatwerkadviesbureaus die werkzaam zijn binnen de gemeente Dantumadiel. Kies enkel bedrijven en adviseurs met een BRL9500-02-certificaat. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HBO bouwadviesDurk Dijkstrastrjitte 99014CCTersoal
RekenserviceDopheide 4 b9202PBDrachten
Buildingcheck B.V.Eibertsbek 179203BDDrachten
Woningpeil B.V.Oedsmawei 18 a9001ZJGrou
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Wâlterswâld

Uitgelichte adviseurs: meteen een afspraak maken

Direct aan de slag? In de bijgaande tabel kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Wâlterswâld die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de bedrijven om direct aan de slag te gaan.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel huiseigenaren willen beginnen met energie besparen. Maar hoe kun je daarmee starten? Met name daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Het biedt een duidelijk plan met de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In de tekstblokjes hieronder noemen we de beste vergroeningsmaatregelen voor je appartement. Bekijk tevens meer informatie over spouwmuurisolatie.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Wâlterswâld

 1. Je bespaart flink op de energiefactuur: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Gunstig voor het milieu: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. Een hogere woningwaarde: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloerisolatie (bekijk hier meer info)€2235,00€145,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6370,00€655,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4805,00€550,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€2960,00€160,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€500,00€34,00 p/jaar
Radiatorfolie (meer energiebespaartips) €17,50€32,50 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van energiebesparende maatregelen bij doorsnee woningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor doelgerichte verduurzaming!

Bekijk beschikbare adviseurs en start vandaag nog

Voordelen en vormen van woningisolatie

Wil je minder gas stoken? Je huis isoleren in Wâlterswâld is een minimale vereiste. Door te kiezen voor het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen blijft de warmte behouden. Woningisolatie is essentieel: je energiefactuur wordt flink minder, je hebt geen last meer van tocht in huis, het is goed voor het klimaat, je beperkt het geluid van buiten en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn meerdere subsidies waar je gebruik van kunt maken. Disclaimer: voor isolatiewerkzaamheden geldt het lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): een beter loopcomfort en minder vochtproblemen.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): het einde van vocht- en schimmelproblemen op zolder.
 • Gevelisolatie (vanaf €87,50per /m2): op vrijwel elke woning toepasbaar, direct resultaat.
 • Bodemisolatie (vanaf €25,50per /m2): een ruimte is veel makkelijker op temperatuur te houden.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €18,50per /m2): relatief goedkope en eenvoudige manier van isoleren.
 • Isolatieglas (vanaf €130,00per /m2): HR++ glas zorgt voor minder warmteverlies in de winter.

Woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de traditionele HR-ketel. Het pakt warmte van de buitenlucht, bodem of water. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. De aanvullende stroom kan je halen uit zonnepanelen op je eigen dak. In de zomerse maanden kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Je kunt kiezen voor een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride systeem. Hieronder vind je relevante info over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en kan ook het tapwater opwarmen. Je woning kan dan helemaal van het gas los. Het is een vrij kostbaar systeem en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Wâlterswâld: betaalbaar en is een goede oplossing voor oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: uniek systeem waarmee je ook actief kunt koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: produceren weinig geluid, waardoor ze een stille optie zijn.
 • Water-water warmtepomp: zeer efficiënt systeem dat niet veel ruimte in beslag neemt.
 • Bodem-water warmtepomp: verwarmt in de winter en koelt in de zomer.

Zonnepanelen laten plaatsen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en je betaalt veel minder voor de energie. Dankzij lokale subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en de zeer aantrekkelijke groene leningen heb je een zeer korte terugverdientijd. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Eneco, Essent, Vattenfall, GreenChoice, Budget Energie & Enegiedirect.nl, Oxxio, Powerpeers, Delta, United Consumers. Met de salderingsregeling krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €4.500 en heb je terugverdiend binnen 6 – 8 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: het dak heeft voldoende ruimte met oriëntatie op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Ga je zonnepanelen in Wâlterswâld laten plaatsen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Wat je moet weten voor de aanschaf van een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een warmte opwekkende zonnecollector en een extra buffervat. Het verwarmingssysteem is jouw bron voor al het warme tapwater om te douchen en te koken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Door te investeren in een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten voor het gebruik van warm water. Dit systeem werkt goed samen met een HR-ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een zonneboiler voor basis-gebruik (vat met 150 liter) vergt een investering van zo’n €3.500 inclusief plaatsing.
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is +/- 2 m2 tot 3 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Het voordeel van infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Bijvoorbeeld de woonkamer of slaapkamer. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, minimaal energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De investeringskosten in warmtepanelen komen uit tussen de €230,00 – €500,00 per element.

Overige energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Wâlterswâld. In de box hieronder vind je daarom een weergave met handige en gunstig geprijsde duurzaamheidsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: brandbare stoffen en/of gassen worden verwijderd (verkleind de kans op brand).
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): de warmte wordt hergebruikt en dus verspil je minder energie.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar op waterkosten en op de energierekening.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting bevat geen kwik wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het milieu.
 • Elektrisch koken: veilig, efficiënt en duurzaam koken op een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: je verwarming staat nooit onnodig aan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: verbeterde energie-efficiëntie bij A+ apparaten.

Start met een persoonlijk energieadvies in Wâlterswâld!

Vraag adviesgesprek aan en zoek uit hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Wâlterswâld: Ontdek het energielabel van jouw woning

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat allerlei maatregelen die eenvoudig te realiseren zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Dit adviesrapport bespreekt ook wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan het huis opnieuw verduurzaamd? En overweeg je een verkoop, verhuur of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om een nieuw energielabel aan te vragen. Een vakbekwame energie inspecteur analyseert de woning en checkt het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is voor de verwarming en warm water. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label vertelt hoe energiezuinig een woning is.
 • Het label is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een gunstig energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Verduurzaam je woning met subsidies in Wâlterswâld

Alle huizen in Provincie Friesland moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en – in het meest ideale geval – van het gas af. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Hieronder kan je aan de slag met actuele informatie de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Wâlterswâld.

 • Subsidie voor isolatie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isolatie van dak, gevel, ramen, wanden, vloer.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in mei 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Dantumadiel heeft mogelijk verschillende lokale subsidiemogelijkheden of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Dantumadiel zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Wâlterswâld bekijken in mei 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door dit te betalen met eigen geld. Is er niet voldoende spaargeld? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook geldig voor o.a. Broeksterwâld, Driezum en De Falom).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee eigenaar-bewoners hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor spouwmuurisolatie, zonnepanelen, zonneboilers, warmtepompen, gevelisolatie, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor mensen met een woning die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Dantumadiel.
 • Laat je hypotheek aanpassen: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Wâlterswâld

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Wâlterswâld?

Dit energie maatwerkadvies Wâlterswâld is een plan met een plan van aanpak voor het vergroenen van jouw woonhuis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Dit adviesrapport onderschrijft per maatregel de verwachte prijzen en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Het persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor particuliere woningeigenaren die gasvrij willen gaan wonen en een subsidie nodig hebben.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? Voor die situatie is dit adviesrapport verplicht. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het verduidelijkt welke opties jouw woning verduurzamen. Door gebruik te maken van dit rapport is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat hangen af van het type huis, de oppervlakte van de woning en het maatwerkadviesbedrijf. De prijs ligt tussen de €200,00 – €310,00. Voor een doorsnee huis kost het advies op maat ongeveer €260,00. Het is goed om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Wâlterswâld te vergelijken.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in overeenstemming met de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Op basis daarvan kan men gezamenlijk CO-2 besparende maatregelen uit laten voeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige doet een grondige inspectie van het hele pand. Het inspectiebureau inventariseert bij de bewoners de woonwensen om het verzamelgebouw of wooncomplex te verbeteren. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de woningen. Bewoners worden op de hoogte gebracht van het kostenplaatje en de besparing per jaar.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als ondernemer ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt perfectioneren. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Wâlterswâld voor gebouwen. Het utiliteitsbouw onderzoek geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor of bedrijfspand Een hogere energieprestatie zorgt voor gunstigere energierekeningen, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, minder hoge milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een unieke zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de duurzaamheidsmaatregelen. Tip: op de site van het RVO voor alle informatie.

Plaats een reactie