Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Feanwâlden

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? Er zijn veel opties, waar begin in? Kies ik het beste voor woningisolatie, een warmtepomp in de woning plaatsen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Feanwâlden zal je verder helpen. De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor het energiebesparingsadvies en bekijkt waar de kansen liggen. Het onderzoek verduidelijkt welke energiebesparende maatregelen het energieverbruik laten dalen en het comfort verhogen. In het aanbevelingen-rapport check je gedetailleerd de initiële investering en het rendement van de uitgezochte maatregelen. Het verduurzamingsrapport is een uitkomst voor alle particuliere woningbezitters en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Het maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een gekwalificeerde duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij biedt een rapport met aanbevelingen met alle energiebesparende maatregelen die geschikt zijn voor je woning.
 • Voorbeelden zijn: infraroodpanelen, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, woningisolatie.
 • Per onderwerp kun je meer info vinden over de geraamde kosten, wat het oplevert en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieadvies moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Feanwâlden die het huis willen verduurzamen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-feanwalden

Energieadvies: snel en duurzaam naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat maatregelen biedt om een pand energiezuiniger te worden en zodoende de energiekosten te minderen. In het plan wordt zeer gedetailleerd omschreven welke energiebesparende stappen je kunt zetten, wat wat de financiële implicaties zijn, en wat de totale besparing is. Daaromtrent heb je de keuze uit maatregelen zoals vloerisolatie, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, dakisolatie, HR++ glas, warmtepomp. Het is heel simpel. Een energie-expert zal een bezoek inplannen om kennis te maken. Deze expert neemt jouw huis op en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Het rapport wordt opgemaakt met een opsomming van alle duurzaamheidsmaatregelen. In het advies tref je ook een calculatie van de kosten en de besparing. Disclaimer: Deze maatwerkadviseur werkt als specialist en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het adviesplan geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Belangrijk: Wil je jouw woning verduurzamen, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. De inspecties moeten gedaan worden door een gediplomeerde energie-expert. Deskundige en bedreven energieadviseurs check je www.centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Feanwâlden (juni 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om duurzame producten aan te schaffen? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Het adviesplan geeft concreet advies dankzij een overzicht met alle vergroeningsmaatregelen die je kunt kiezen om te besparen. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn toepassen van HR++ glas, spouwmuurisolatie met EPS en het gebruik van een zonneboiler. In het volgende blok leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een gekwalificeerde energie-specialist. Erkende experts kan je vergelijken op de website van het Centraal Register Techniek of via ons eigen helpdesk team. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Niet vergeten: neem alleen contact op met specialisten met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Maatwerk-adviesbedrijven mogen zelf hun prijs bepalen. Het is raadzaam om meerdere offertes te verkrijgen van erkende adviesbureaus. Beschrijf je wensen van tevoren. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees zo gedetailleerd als je kunt. Het vergelijken van de offertes wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck vooraf

  De meeting is afgesproken. Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken kom je stap-voor-stap tot een schema met verduurzamingsmaatregelen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is uitstekende input voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Feanwâlden.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  Het adviesbureau brengt een bezoek aan huis en checkt welke mogelijk interessante maatregelen doeltreffend zijn. Op basis hiervan verstuurt hij een kwalitatief energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Bij alle energiemaatregelen noteren ze bijzonderheden als de investering, het rendement en de uiteindelijke terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Als je hiervoor kiest is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  Deze energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Feanwâlden laten uitvoeren). Deze deskundige geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-experts en installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in voor een uitgebreide inspectie. Het kan handig zijn dat met maatwerkadviesbedrijf daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor mijn pand?

Vind energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Feanwâlden vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een objectieve expert. Het is raadzaam om een maatwerkadviseur uit de regio te zoeken Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In het schema hieronder check je contactgegevens van betrouwbare energie experts die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Dantumadiel. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van een BRL9500-02-keurmerk. Tip: actuele adressen vind je ook op platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
ABCadviseurAnthony Fokkerloane 169269WEFeanwâlden
Stichting Woningbouw AchtkarspelenZwanebloem 59285LZBuitenpost
NormakkTerheijlsterweg 339311TANieuw-Roden
Bureau BringFoareker 579247AAUreterp
Buildingcheck B.V.Eibertsbek 179203BDDrachten
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Feanwâlden

Uitgelichte vakbedrijven: direct online afspraak inplannen

Direct in contact komen met een adviseur? Bijgaand delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Feanwâlden waar je vaak snel terecht kunt. Kies een van de bureau’s om jouw aanvraag direct te beginnen!

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel huiseigenaren willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Daarvoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Het geeft je een inkijkje in een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In het stuk hieronder introduceren we de meest geschikte energiebesparende maatregelen voor je appartement. Op deze website lees je ook alles over LED-verlichting.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Feanwâlden

 1. Je bespaart flink op de energiefactuur: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Een klimaatbewuste keuze: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. Stijgende woningwaarde: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (bekijk hier meer info)€3360,00€470,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4085,00€810,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5405,00€535,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3205,00€215,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€420,00€41,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (lees hier meer tips) €34,00€26,00 p/jaar
Kosten en rendement van energiebesparende maatregelen bij gewone woningen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor direct energie besparen!

Vind een energiedeskundige en start vandaag nog

Voordelen en vormen van woningisolatie

Wil je minder gas stoken? Jouw huis isoleren in Feanwâlden is een hele goede keuze. Door middel van het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer verlies je minder warmte in huis. De effecten zijn positief: je kunt direct besparen op de energiekosten, je geniet van een hoger wooncomfort, het is milieubewust, je hebt minder last van geluidsoverlast en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn verschillende subsidies te kiezen. Noemenswaardig: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): geen last meer van koude voeten in de winter.
 • Dakisolatie (vanaf €42,50per /m2): een geïsoleerd dak houdt de warmte binnen in de winter.
 • Gevelisolatie (vanaf €87,50per /m2): verhoog het totale wooncomfort.
 • Bodemisolatie (vanaf €28,00per /m2): voor het bestrijden van een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €19,00per /m2): perfect voor huizen gebouwd tussen 1920 tot 1975.
 • Isolatieglas (vanaf €116,00per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende effect en zorgt voor lagere stookkosten.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de CV- of HR ketel. Hij gebruikt energie van de buitenlucht, bodem of water. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. Deze hoeveelheid stroom kan je genereren met zonnepanelen op het dak van je woning. In de warme maanden (juli – september) kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Er zijn 2 opties: een all-electric warmtepomp of een hybride oplossing. In het blokje hieronder verstrekken we meer informatie over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en warmt het water op om te douchen (tapwater). Je woning kan dan helemaal van het gas los. Het is een vrij kostbaar systeem en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Feanwâlden: gunstig geprijsd en kan goed functioneren in woningen met een slechtere isolatie. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzaam verwarmen en koelen zonder gas.
 • Lucht-water warmtepomp: een betrouwbaar en efficiënt systeem, in elk seizoen.
 • Water-water warmtepomp: er is geen extra afvoerpijp of rookgaskanaal nodig.
 • Bodem-water warmtepomp: verwarmt in de winter en koelt in de zomer.

Het laten plaatsen van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Dankzij lokale subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of een financiering middels groene leningen heb je een zeer korte terugverdientijd. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Budget Energie, GreenChoice, Eneco, Engie, Vattenfall of Enegiedirect.nl, Delta, Powerpeers, Oxxio, Vandebron. Dankzij de salderingsregeling krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen kost ongeveer €4.900 en verdien je terug in zo’n 6 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: het dak moet geschikt zijn voor montage met een ligging op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • De zonnestroom die je over hebt kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in Feanwâlden laten installeren? Dan betaal je niet eens BTW.

Het voordeel van een zonneboiler

Een zonneboiler betekent één of meer zonnecollectoren op het dak en een voorraadvat voor warm water. Het boilersysteem levert snel warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Na de installatie van de zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik voor het gebruik van warm water. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een gasgestookte ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een standaard huis (vat met 150 liter) kost ongeveer €3.300 inclusief montage.
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is om en nabij de 2 m2 tot 4 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Goedkoop warm water met infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Denk aan een hobbyruimte of zolder. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: geen ongewenste luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen komen uit op zo’n €170,00 t/m €325,00 per element.

Praktische energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Feanwâlden. Hieronder delen wij een weergave met praktische en voordelige duurzame oplossingen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de kans op luchtwegproblemen, zoals astma en allergieën.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): altijd gefilterde schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: gebruikt tot 20% minder water en energie dan standaard douchekop.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen warmte af, waardoor het veel veiliger is.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is veel energiezuiniger dan andere kookplaten.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig in gebruik en zelflerend.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Direct persoonlijk energieadvies in Feanwâlden!

Vraag naar het adviesgesprek en vind uit hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Feanwâlden: hoe duurzaam is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat concrete maatregelen die haalbaar en betaalbaar zijn om energiebesparingen te realiseren. Het advies geeft ook aan wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En wil jij wellicht je woning verkopen of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Wij adviseren dan om het huis nog eens te laten checken. Een gekwalificeerde energie inspecteur inspecteert je huis en bekijkt de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label geeft inzicht in hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Het energielabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een gunstig energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Een duurzame woning met subsidies in Feanwâlden

Alle woningen en panden in Provincie Friesland moeten duurzamer worden en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Onderstaand delen wij actuele informatie de optionele subsidieregelingen duurzame energie in Feanwâlden.

 • Subsidie voor isoleren: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan (spouw)muur, ramen, dak, wanden, gevel.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juni 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Dantumadiel biedt mogelijk ook diverse individuele subsidiemogelijkheden of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Dantumadiel kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Feanwâlden opvragen in juni 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is om dit met eigen geld te betalen. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Dan kan je het heel voordelig lenen. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. Hieronder vind je meer informatie (ook geldig voor o.a. Garyp, De Westereen en Earnewâld).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee Nederlandse woningeigenaren hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor zonnepanelen, zonneboilers, warmtepompen, spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor mensen met een huis die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Dantumadiel.
 • Pas je eigen hypotheek aan: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Feanwâlden

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Feanwâlden?

Het energie maatwerkadvies Feanwâlden is een besparingsadvies met verschillende opties voor de verduurzaming van een pand die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, het installeren van een warmtepomp of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Dit adviesrapport onderschrijft per maatregel de verwachte prijzen en de geschatte terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor alle particuliere woningeigenaren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en daarbij een subsidie willen.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zonneboiler of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? Voor die situatie is dit adviesrapport vereist. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of spaargeld? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het laat je zien welke maatregelen helpen om de energiekosten te reduceren. Via dit document kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het type huis, oppervlakte en de gekozen adviseur. De prijs ligt tussen de €185,00 t/m €340,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost het energieadvies je gemiddeld €260,00. Het is goed om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Feanwâlden te overwegen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in overeenstemming met de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Middels deze methode kunnen alle appartementseigenaren samen CO-2 besparende maatregelen doorvoeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De adviseur brengt het volledige complex in kaart.Het inspectiebureau checkt bij bewoners de woonwensen om het verzamelgebouw of wooncomplex energiezuinig te krijgen. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van het gehele object. Bewoners worden geïnformeerd over de totale benodigde investering en de verwachte terugverdientijd.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer wil je weten hoe je de energieprestaties van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt versterken. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Feanwâlden voor bedrijven. Het utiliteitsbouw inspectierapport geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor of bedrijfspand Een optimale energieprestatie zorgt voor een goedkopere energiefactuur, een aangenaam binnenklimaat, een lager tarief qua milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een gunstige zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de energiebesparende maatregelen. Zie de website van RVO voor alle informatie.

Plaats een reactie