Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Garyp

Wil jij de kosten verlagen van je energierekening? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Kan ik het beste eerst isoleren, een warmtepomp aan de CV koppelen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Garyp kan goede suggesties opleveren! Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor het energiebesparingsadvies en deelt waar besparingen mogelijk zijn. Het energieplan is concreet en vertelt welke aanbevelingen een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en een prettige leefomgeving bevorderen. In het verduurzamingsrapport onderschrijven ze in detail de kosten en de terugverdientijd van de uitgezochte verduurzamingsmogelijkheden. Het rapport is aan te raden voor particuliere huiseigenaren en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Het maatwerkadvies toont welke investeringen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Hij schrijft een rapport met aanbevelingen met alle energiebesparende maatregelen die goed uitvoerbaar zijn.
 • Voorbeelden zijn: zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen.
 • Per onderwerp check je de minimale prijzen, wat het je oplevert en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor het uitvoeren van de werkzaamheden dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Garyp die duurzame investeringen willen uitvoeren en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-garyp

Energieadvies: help mij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor bedrijven en particulieren dat duidelijke tips geeft om het energieverbruik te remmen en derhalve de energierekening te reduceren In het document staat dus heel concreet aangegeven welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat de prijs is, en wat het je uiteindelijk oplevert. Daarbij kun je maatregelen laten uitvoeren zoals zonneboiler, infraroodpanelen, dakisolatie, warmtepomp, vloerisolatie, spouwmuurisolatie. Het is niet ingewikkeld. Een specialist op het gebied van energie belt jouw voor een afspraak om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze persoon check jouw huis en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een volledig schema met alle duurzaamheidsmaatregelen. Dit is inclusief een begroting van de kosten en de uiteindelijke besparing Let op: Een maatwerkadviseur is objectief en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het adviesplan vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Opmerking: Wil je je woning energie-efficiënt maken, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Dit rapport moet zijn geschreven door een ervaren specialist. Deskundige en neutrale energieadviseurs vind je op de site centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Garyp (mei 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om je huis energieneutraal te maken. Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Het adviesplan biedt een lijst met alle maatregelen die toepasbaar zijn op jouw huis. Bijvoorbeeld het vervangen van (HR++) glas, buitenmuurisolatie met glaswol en het plaatsen van een zonneboiler. Hieronder leggen we precies uit wat je moet doen.

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een professionele adviseur. Geschikte adviseurs zijn te vinden op de website centraalregistertechniek.nl en natuurlijk via onze eigen site. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Disclaimer: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Energie specialisten rekenen verschillende tarieven. Het is nuttig om verschillende offertes op te vragen van gecertificeerde EPA-adviseurs. Geef je behoeften duidelijk aan. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of ga je het helemaal zelf doen? Wees zo nauwkeurig mogelijk. Het vergelijken van de offertes is dan veel minder complex.

 3. Woningcheck vooraf

  De afspraak staat in de agenda. Een goede voorbereiding is essentieel. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via dit portaal kom je uiteindelijk tot een opsomming met energiebesparende maatregelen die passen bij jouw woning en wensen. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Garyp.

 4. Het energierapport doornemen

  De energie specialist komt op locatie en beschrijft welke duurzaamheidsmaatregelen aan te bevelen zijn. Kort daarop mailt hij het doorberekende energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Bij alle energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag details zoals de kosten, de besparing per jaar en de geschatte terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. In die situaties is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  Een energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Garyp laten uitvoeren). De specialist adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Voor de uitvoering van de klus dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-experts en erkende installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in om de woning van dichtbij te bekijken. Het kan nuttig zijn dat de energieadviseur hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor je woonhuis?

Bekijk energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Garyp vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een professionele adviseur. Het is goed om een energie-specialist uit de omgeving te zoeken Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In het schema hieronder delen we bedrijfsnamen en adresgegevens van mogelijk beschikbare adviesbureaus die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Tytsjerksteradiel. Kies enkel bedrijven en adviseurs met het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Gecertificeerde bedrijven vind je ook op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Bureau BringFoareker 579247AAUreterp
ABCadviseurAnthony Fokkerloane 169269WEFeanwâlden
Stichting Woningbouw AchtkarspelenZwanebloem 59285LZBuitenpost
Buildingcheck B.V.Eibertsbek 179203BDDrachten
RekenserviceDopheide 4 b9202PBDrachten
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Garyp

Uitgelichte experts: meteen online aanvragen

Wil je meteen een adviseur spreken? In de bijgaande tabel tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Garyp die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de uitgelichte bedrijven om direct aan de slag te gaan.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel woningeigenaren willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies bedoeld. Je krijgt informatie over de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In de tekstblokjes hieronder check je de beste vergroeningsmaatregelen voor je appartement. Check ook meer informatie over waterbesparende douchekop.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Garyp

 1. Verlaging van de energiefactuur: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Gunstig voor het milieu: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. Stijgende woningwaarde: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isolatie van vloer (meer over woningisolatie)€2175,00€160,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€10525,00€630,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4515,00€540,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3105,00€190,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€415,00€27,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (bekijk meer tips) €5,20€6,65 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van duurzaamheidsmaatregelen bij gewone woningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor doelgerichte verduurzaming!

Bekijk maatwerkadviseurs en ga direct aan de slag

Voordelen en vormen van woningisolatie

Wil je minder energie gaan verbruiken? Je huis isoleren in Garyp is dan eigenlijk de basis. Door middel van het isoleren van de muur, het dak, en vloer treed er geen warmteverlies op. Woningisolatie is een absolute must: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, je hebt geen last meer van tocht in huis, het is milieubewust, je hebt minder last van geluidsoverlast en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn veel subsidies beschikbaar. Advies: voor de arbeid voor isolatie geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): het voorkomt warmteverlies bij de vloer van de woning.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): geen verlies van warmte meer via het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,00per /m2): goede manier om een thermische brug te beperken.
 • Bodemisolatie (vanaf €25,50per /m2): bescherming tegen vocht verlengt de levensduur van de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €22,00per /m2): betaalbaar en doelgericht het leefklimaat stimuleren.
 • Isolatieglas (vanaf €119,00per /m2): HR++ glas is sterker en biedt tevens meer bescherming tegen inbraak.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de gasgestookte CV-ketel. Het genereert warmte uit natuurlijke warmtebronnen. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. Stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de zomer heeft het systeem ook een koelende werking. Je hebt de keuze uit een all-electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. In de opsomming hieronder check je aanvullende informatie over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en maakt het tapwater warm. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Garyp: gunstig geprijsd en zeer geschikt voor oudere en minder geïsoleerde woningen. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief eenvoudig te plaatsen systeem met hoog rendement.
 • Lucht-water warmtepomp: produceren weinig geluid, waardoor ze een stille optie zijn.
 • Water-water warmtepomp: multifunctioneel systeem dat kan verwarmen en koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: kan zeer zuinig koelen zonder gebruik van de compressor.

Zonnepanelen laten plaatsen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en je gaat ook minder energiekosten betalen. Dankzij lokale subsidies, een 0% BTW-tarief en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Engie, Budget Energie, Essent, GreenChoice, Eneco en Oxxio, Enegiedirect.nl, Powerpeers, Vandebron, Delta. Door de salderingsmaatregel is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen is al te plaatsen voor €5.050 en kan je terugverdienen in +/- 6 a 8 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: een dak met voldoende ruimte met oriëntatie op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • De zonnestroom die je over hebt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Interesse in zonnepanelen in Garyp kopen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Goedkoop warm water met een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een collector op het dak en een extra buffervat. Het systeem genereert warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Door te kiezen voor een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik die nodig is voor warm water. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een CV-ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een standaard zonneboiler voor normaal gebruik (vat met 200 liter) is al beschikbaar vanaf €3.550 inclusief montage.
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is rond de 3 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (vanaf 40cm bij 80 cm).

De eenvoud van infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Bijvoorbeeld een hobbyruimte of badkamer. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: geen ongewenste luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen komen uit tussen de €250,00 t/m €375,00 per ruimte.

Welke energiebespaartips zijn er nog meer?

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen onderscheiden we nog een aantal energiebespaar adviezen in Garyp. In het gedeelte hieronder verstrekken we een lijst met belangrijke en niet al te dure verduurzamingsmaatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: het verwarmen van vochtige vuile lucht is lastiger dan droge schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: gebruikt tot 20% minder water en energie dan standaard douchekop.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting produceert geen ultraviolette straling, wat schadelijk kan zijn voor de ogen.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: de beste manier om energieverspilling te voorkomen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Garyp!

Informeer naar een adviesgesprek en achterhaal hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Garyp: hoe kan ik dat aanvragen?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat werkzaamheden die jij kan laten uitvoeren om te besparen op de energielasten. Dit besparingsrapport geeft ook aan wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel geeft een indicatie hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb je na een woninginspectie maatregelen laten uitvoeren? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je een scherpe hypotheekrente? Dan is het slim om het huis nog eens te laten checken. Een gediplomeerde energie inspecteur inspecteert je huis en analyseert hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label duidt hoe energiezuinig een woning is.
 • Het energielabel is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een goed energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Garyp

Bestaande woningen in Provincie Friesland moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. Onderstaand bespreken we up-to-date info over de optionele subsidieregelingen duurzame energie in Garyp.

 • Subsidie isolatie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan dak, (spouw)muur, vloer, ramen, gevel.
 • Voor de isolerende werkzaamheden geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in mei 2024.
 • Bij zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Tytsjerksteradiel hanteert mogelijk nog extra regionale subsidiemogelijkheden of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Tytsjerksteradiel vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Garyp gebruiken in mei 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is met een financiering door eigen middelen. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Probeer dan een lening af te sluiten. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Jistrum, Earnewâld en Eastermar).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee Nederlandse woningeigenaren hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor zonneboilers, vloerisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, gevelisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor woningeigenaren met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Tytsjerksteradiel.
 • Je eigen hypotheek ophogen: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Garyp

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Garyp?

Een energie maatwerkadvies Garyp is een plan met concrete maatregelen voor het energiezuinig maken van een huis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Het plan komt per maatregel met het kostenplaatje en de geschatte terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor woningeigenaren die gasvrij willen gaan wonen en dit willen financieren met een subsidie.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? In die situaties is dit besparingsadvies onmisbaar. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met spaarmiddelen? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het verduidelijkt welke keuzes de meeste besparing opleveren. Met behulp van dit energieplan kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de oppervlakte van de woning en de adviseur die de klus uitvoert. De prijs ligt tussen de €180,00 tot ongeveer €305,00. Voor een doorsnee huis betaal je voor het advies zo’n €250,00. Het is raadzaam om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Garyp op te vragen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag namens de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Op basis daarvan kan men collectief CO2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De specialist op het gebied van energie komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het inspectiebureau inventariseert bij de bewoners het wensenlijstje om het appartementencomplex te optimaliseren. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de woonhuizen. Bewoners vinden hier ook de geraamde kosten en het rendement.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt perfectioneren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Garyp voor gebouweigenaren. Deze utiliteitsbouw analyse geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand Goede energieprestatie geeft een goedkopere energiefactuur, een prettige omgeving om in te werken, minder hoge milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een populaire zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de duurzaamheidsmaatregelen. Bezoek RVO.nl om dit aan te vragen.

Plaats een reactie