Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Jistrum

De hoogte van de energierekening beperken? Het is moeilijk waar te beginnen. Kan ik het beste eerst isoleren, een warmtepomp aan de CV koppelen of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Jistrum geeft antwoord op veel van je vragen. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor een maatwerkadvies en analyseert de diverse opties. Het plan is heel specifiek en geeft aan welke investeringen relevant zijn voor jouw huis en en het comfort verhogen. In het rapport check je in detail de investering en de terugverdientijd van de populaire investeringsopties. Het maatwerkadvies is aantrekkelijk voor particuliere woningbezitters en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Een maatwerkadvies geeft in detail aan welke werkzaamheden jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij schrijft een rapport met aanbevelingen met alle werkzaamheden die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Bekijk de effecten van: warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, woningisolatie, ventileren met WTW.
 • Per onderwerp krijg je inzicht in het budget, wat de effecten zijn en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieplan moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Jistrum die een beter energielabel willen en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-jistrum

Energieadvies: hulp bij een hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat concrete handvatten geeft om minder energie te gebruiken en daarmee de energiekosten te verminderen. In het document wordt zeer gedetailleerd omschreven welke duurzaamheidsinitiatieven je kunt ondernemen, wat de totale uitgaven zijn, en wat het rendement is. Hiervoor kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere infraroodpanelen, dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, HR++ glas, zonneboiler. Het is heel simpel. Een energieadviseur belt jouw voor een afspraak om kennis te maken. Deze professional neemt de woning op en checkt welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Het rapport wordt opgemaakt met een volledig schema met alle vergroeningsmaatregelen. In het rapport vind je ook een kostencalculatie en tevens een rendements-weergave. Goed om te benoemen: Een maatwerkadviseur werkt autonoom en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het rapport geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Ter verduidelijking: Ga je je woning uitrusten met energiebesparende apparatuur, en wil je een subsidie aanvragen? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een gediplomeerde expert op het gebied van energie . Gecertificeerde en neutrale energieadviseurs zijn te vinden op het portaal centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Jistrum (april 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit energieadvies geef je inzicht in diverse energiebesparende maatregelen die je kunt kiezen om te besparen. Denk hierbij aan het plaatsen van HR++ beglazing, het plaatsen van muurisolatie en het toepassen van zonnecellen. In onze stappenplan leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een betrouwbare energieadviseur. Erkende energieadviseurs kan je vinden op de website centraalregistertechniek.nl of via onze klantenservice. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Niet vergeten: ga uitsluitend voor partijen die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Energie experts mogen zelf hun prijs bepalen. Het is wijs om 2 of 3 offertes te ontvangen van gediplomeerde bedrijven. Verstrek je behoeften van tevoren. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of ga je zelf klussen? Wees zo gedetailleerd als je kunt. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken is dan veel minder complex.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Komt er een specialist langs? Bereid jezelf goed voor. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je uiteindelijk tot een weergave met mogelijk interessante maatregelen die passen bij jouw woning en wensen. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Jistrum.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  Het adviesbureau komt thuis langs en beschrijft welke verduurzamingsmaatregelen doeltreffend zijn. Op basis van zijn bevindingen verstuurt hij een gefundeerd energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Met betrekking tot de energiemaatregelen delen ze aspecten zoals een kostenbegroting, de jaarlijkse besparing en de geschatte terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Tijdens zo’n meeting kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  Deze energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Jistrum laten uitvoeren). De adviseur weet alles over gas en stroom besparen. Maar voor de uitwerking van het plan zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie specialisten en professionele installateurs. Laat ze thuis langskomen voor een uitgebreide inspectie. Het kan nuttig zijn dat met maatwerkadviesbedrijf hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor je woning?

Vind energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Jistrum vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een gecertificeerde adviseur. Het is raadzaam om een adviseur uit de buurt te contacteren. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. Hieronder bieden we naam + adresgegevens van mogelijk interessante energie adviseurs die werkzaam zijn binnen de gemeente Tytsjerksteradiel. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Tip: actuele adressen vind je ook op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Bureau BringFoareker 579247AAUreterp
ABCadviseurAnthony Fokkerloane 169269WEFeanwâlden
Stichting Woningbouw AchtkarspelenZwanebloem 59285LZBuitenpost
Buildingcheck B.V.Eibertsbek 179203BDDrachten
RekenserviceDopheide 4 b9202PBDrachten
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Jistrum

Uitgelichte specialisten: meteen een afspraak maken

Wil je snel aan de slag? In de lijst hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Jistrum met een handig online aanvraagformulier. Klik op de knop om je aanvraag te starten.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders willen beginnen met energie besparen. Maar hoe kun je daarmee starten? Daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Je krijgt inzicht in alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In het gedeelte hieronder kan je aan de slag met de meest voorkomende energiebesparingsmaatregelen voor jouw huis. Bekijk ook onze pagina met informatie over infraroodpanelen.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Jistrum

 1. Een aantrekkelijke energierekening: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Gunstig voor het milieu: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. Stijgende woningwaarde: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: profiteer van een optimale luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuurisolatie (bekijk hier meer info)€1255,00€375,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€10050,00€680,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4865,00€490,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3215,00€180,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€485,00€56,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer tips) €6,20€5,65 p/jaar
Kosten en opbrengsten van diverse energiebesparende maatregelen bij gewone woningen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor direct energie besparen!

Bekijk adviseurs en ga direct aan de slag

De basis: goede woningisolatie

Je energierekening naar beneden brengen? Je huis isoleren in Jistrum is onmisbaar om te gaan besparen. Middels het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen gaat er minder warmte verloren. Dat heeft veel pluspunten: je kan besparen op de energiekosten, je geniet van een hoger wooncomfort, het is een groene investering, je hebt minder last van geluidsoverlast en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn verscheidene subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Advies: voor de arbeid voor isolatie geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): het voorkomt warmteverlies bij de vloer van de woning.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): het zorgt dat het dak lucht- en winddicht is.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,00per /m2): isoleren van spouwmuur, buitengevel of binnenmuur.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,00per /m2): het einde van een muffe lucht in huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €15,50per /m2): interessant voor woningen die tussen 1920 en 1975 zijn gebouwd.
 • Isolatieglas (vanaf €126,50per /m2): HR++ glas biedt een optimale thermische isolatie.

De woning verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de gasketel. Hij werkt met warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. Stroom kan je zelf opwekken met innovatieve zonnepanelen. Tijdens de warme maanden kan het ook zorgen voor verkoeling. Je hebt de keuze uit een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het stuk hieronder behandelen we relevante info over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en kan ook het tapwater opwarmen. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Een stand-alone systeem is best duur en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Jistrum: een voordeliger systeem en kan eenvoudig worden gebruikt in oudere en minder geïsoleerde woningen. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief eenvoudig te plaatsen systeem met hoog rendement.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben weinig onderhoud nodig (een kosteneffectieve optie).
 • Water-water warmtepomp: in staat om de woning in de zomer ook te koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met een bodemwarmtewisselaar.

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Het is goed voor het milieu en je bespaart flink op de energiekosten. Door te informeren naar de subsidies, geen BTW en de beschikbaarheid van diverse groene leningen wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Essent, Eneco, Engie, Budget Energie, GreenChoice of Delta, Oxxio, Enegiedirect.nl, Powerpeers, Vandebron. Door de salderingsmaatregel kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een goede set met 10+ panelen is al te plaatsen voor €5.950 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 a 7 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met een ligging op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Goedkoop zonnepanelen in Jistrum bestellen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboiler is een zonlicht gevoelige zonnecollector en een buffervat voor jouw warmte water. Het gehele systeem maakt veel warm tapwater mogelijk in de keuken (en voor de douche). Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Met een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik voor warm water verwarmen. Deze installaties doen het goed i.c.m. een warmtepomp of HR-ketel. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een doorsnee woning (voorraadvat met 150 – 200 liter) kost ongeveer €3.450 (met installatie).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is zo’n 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Besparen op je gasverbruik met infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Ideaal voor in de badkamer of jouw thuiswerkplek. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Het biedt vele voordelen: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een laag energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De prijzen van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €185,00 tot €550,00 per ruimte.

Overzicht met overige energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Jistrum. Bijgaand lees je een overzicht met doelgerichte en niet al te dure maatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: voorkom vocht- en schimmelproblemen met goede ventilatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren (meer keuzemogelijkheden).
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: vanaf elke plek eenvoudig jouw verwarming bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Jistrum!

Zet een adviesgesprek in de agenda en check hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Jistrum: hoe duurzaam is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing omvat investeringen die je kunt gebruiken om je woning te verduurzamen. Het concept plan deelt ook wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel laat zien hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb je op basis van het advies jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? Of wil je het huis in de verkoop zetten of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om een herziend energielabel op te vragen. Een vakbekwame energie inspecteur doet een grondige check en checkt de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label vertelt je in één oogopslag de energiezuinigheid van een woning.
 • Dit label is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een duurzaam energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Woning duurzaam maken met subsidies in Jistrum

Praktisch alle huis in Provincie Friesland moeten duurzamer worden en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. In het gedeelte hieronder onderzoek je praktische informatie over de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in Jistrum.

 • Landelijke subsidie isolatie: ontvang tot max. 30% van de investering voor het laten isoleren van gevel, ramen, wanden, (spouw)muur, vloer.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in april 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Tytsjerksteradiel heeft mogelijk zelf ook nog een aantal regionale subsidieregelingen of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Tytsjerksteradiel tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Jistrum gebruiken in april 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door dit te betalen met eigen geld. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Tytsjerk, Eastermar en Ryptsjerk).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee eigenaar-bewoners de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor dakisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, warmtepompen, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor huizenbezitters die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Tytsjerksteradiel.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Jistrum

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Jistrum?

Het energie maatwerkadvies Jistrum is een adviesrapport met tips en aanbevelingen voor het energiezuinig maken van jouw woonhuis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan het isoleren van het dak of gevel, een warmtepomp installatie laten monteren of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Dit besparingsrapport komt per maatregel met het financiële plaatje en de besparing. Een persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor huizeneigenaren die hun huis van het gas af willen hebben en dit willen financieren met een subsidie.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? In die gevallen is dit besparingsadvies heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaarmiddelen? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het is heel specifiek en geeft aan welke aanbevelingen jouw woning verduurzamen. Door middel van dit rapport is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat worden gebaseerd op woningtype, oppervlakte en de adviseur die je kiest. De kosten variëren tussen de €200,00 tot €350,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost het hele traject ongeveer €245,00. Het is verstandig om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Jistrum op te vragen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Zodoende kunnen alle appartementseigenaren samen CO2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het keuringsbureau inventariseert bij de bewoners wat zij zouden willen aanpassen om het flatgebouw te verduurzamen. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de ruimtes. Uiteraard inclusief het kostenplaatje en de besparing.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als onderneming wil je weten hoe je de energieprestaties van een kantoor of bedrijfspand kunt upgraden. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Jistrum voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw advies geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, pand of kantoor Een duurzamere energieprestatie resulteert in lagere energiekosten, een prettig werkklimaat, minder hoge milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een gunstige zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de energiebesparende maatregelen. Tip: op de site van het RVO voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie