Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Tytsjerk

Wil je de kosten afbouwen van je energierekening? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Zal ik beginnen met woningisolatie, een warmtepomp kiezen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Tytsjerk zal je verder helpen. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor het energiebesparingsadvies en test wat de mogelijkheden zijn. Het uiteindelijke advies stelt bloot welke opties doeltreffend zijn in jouw huis en en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het verduurzamingsplan bieden ze in detail de kosten en de terugverdientijd van de geselecteerde investeringsopties. Het advies is speciaal in het leven geroepen voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Het maatwerkadvies geeft inzicht in welke opties jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Hij deelt een verduurzamingsrapport met alle duurzaamheidsmaatregelen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Zoals o.a.: infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie.
 • Per keuze toont het rapport de kosten, de opbrengsten en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het uiteindelijke advies dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Tytsjerk die hun woning willen verduurzamen en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-tytsjerk

Energieadvies: lagere energiekosten realiseren

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat een compleet advies geeft om energieverbruik te minderen en zodoende de energiekosten te verlagen. In het document wordt in grote lijnen aangegeven welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat het allemaal kost, en wat de totale besparing is. Hierbij kun je denken aan maatregelen zoals warmtepomp, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, dakisolatie, zonneboiler. Het werkt heel eenvoudig. Een energieadviseur bezoek je thuis om kennis te maken. Deze professional neemt jouw huis op en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een volledig schema met alle energiebesparende maatregelen. Het rapport omvat ook een calculatie van de kosten en de verwachte besparing. Disclaimer: Jouw maatwerkadviseur is een keur-expert en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het plan geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Opmerking: Wens je een energiezuinige woning, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Dit rapport moet zijn geschreven door een autonome adviseur. Gekwalificeerde en onpartijdige energieadviseurs zijn te vinden op het portaal centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Tytsjerk (mei 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen voor het vergroenen van jouw pand? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit besparingsplan geeft een overzicht met diverse energiebesparingsmaatregelen die jouw woning helpen energie te besparen. Denk hierbij aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), voorzetwandisolatie en het plaatsen van een zonneboiler. In de volgende paragraaf delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een ervaren energieadviseur. Gediplomeerde energie adviseurs kan je vergelijken op Centraal Register Techniek of via ons eigen helpdesk team. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Tip: ga uitsluitend voor partijen die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Energie specialisten zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is raadzaam om minimaal 2 offertes op te zoeken van gecertificeerde vakmensen. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of ga je het helemaal zelf doen? Wees zo duidelijk als je kunt. Het kiezen van de beste offerte is dan veel minder complex.

 3. Woningcheck vooraf

  De meeting is afgesproken. Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via dit platform kom je stap-voor-stap tot een advies met maatregelen die mogelijk interessant zijn. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens het adviesgesprek met jouw energiecoach in Tytsjerk.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  De energie expert loopt door de woning en beschrijft welke potentiële maatregelen aansluiten bij jouw wensen. Kort daarop krijg je een compleet energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Aangaande deze energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag onderdelen zoals de kosten, de opbrengsten en de geraamde terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Op dat moment is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  De energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Tytsjerk laten uitvoeren). De specialist weet alles over gas en stroom besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-vakmannen en installatiebedrijven. Vraag of ze bij je thuis komen om je woning te bekijken en op te meten. Indien gewenst kan je vragen of de energieconsultant hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor mijn pand?

Vergelijk energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Tytsjerk vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een gekwalificeerde vakman. Het is raadzaam om een adviseur uit de omgeving te nemen. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In de lijst hieronder check je gegevens van kwalitatieve adviesbureaus die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Tytsjerksteradiel. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Tip: actuele adressen vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Bureau BringFoareker 579247AAUreterp
ABCadviseurAnthony Fokkerloane 169269WEFeanwâlden
Stichting Woningbouw AchtkarspelenZwanebloem 59285LZBuitenpost
Buildingcheck B.V.Eibertsbek 179203BDDrachten
RekenserviceDopheide 4 b9202PBDrachten
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Tytsjerk

Uitgelichte bedrijven: vraag direct een rapport aan

Direct aan de slag? Bijgaand delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Tytsjerk die meteen voor jouw klaar staan. Klik op een van de aanbieders om jouw aanvraag meteen te starten.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel mensen zouden graag energie willen besparen. Maar hoe kun je daarmee starten? Voor dit probleem is het maatwerkadvies bedoeld. Het biedt een duidelijk plan met allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In onze keuzegids noemen we de aantrekkelijkste energiebesparingsmaatregelen voor jouw woning. Bekijk ook onze pagina met informatie over hybride warmtepomp.

Het comfort van een energiezuinige woning in Tytsjerk

 1. Verlaag je energiefactuur: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Een schoner klimaat: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (klik voor meer over isolatie)€3485,00€425,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€10225,00€675,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4920,00€525,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€2835,00€170,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€360,00€22,50 p/jaar
Radiatorfolie (meer tips) €20,25€29,50 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van verschillende besparende maatregelen bij gewone huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor het verduurzamen van jouw woning!

Zoek een adviseur en begin vandaag nog

Voordelen en vormen van woningisolatie

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Een huis isoleren in Tytsjerk is doorgaans een goed startpunt. Door te kiezen voor het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen gaat er minder warmte verloren. De effecten zijn positief: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, het is aangenaam warm in huis, je draagt bij aan het milieu, je beperkt het geluid van buiten en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn meerdere subsidies te kiezen. Belangrijk: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): geeft een gemiddelde besparing van 10% tot 20%.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): verlaagt het E-peil van uw woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,00per /m2): optimaliseert de thermische schil van je huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €29,00per /m2): een ruimte is veel makkelijker op temperatuur te houden.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €25,00per /m2): toe te passen op bijna elk huis met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €130,00per /m2): niet langer last van tocht in huis dankzij HR++ glas.

De voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de HR-ketel op gas. Deze installatie profiteert van de warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. De stroom kan je genereren met zonnepanelen op het dak van je woning. In de warme maanden (juli – september) kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. In het blokje hieronder vind je aanvullende informatie over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en pompt warm tapwater door de woning. Je woning kan dan helemaal van het gas los. All-electric is vrij prijzig, en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Tytsjerk: is een stuk betaalbaarder en kan goed functioneren in woningen met een slechtere isolatie. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: ook te gebruiken als airconditioner.
 • Lucht-water warmtepomp: klein en compact, waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn in elke ruimte.
 • Water-water warmtepomp: benodigd een grondboring wat zorgt voor relatief hoge prijs.
 • Bodem-water warmtepomp: systeem dat werkt op basis van bodembron (gaat 25 jaar mee).

Laat eigen zonnepanelen plaatsen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Goed voor het klimaat en je gaat ook minder energiekosten betalen. Mede dankzij de subsidies, een gunstige BTW-regeling en de zeer aantrekkelijke groene leningen heb je een zeer korte terugverdientijd. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Essent, Budget Energie, Engie, Eneco, Vattenfall of Oxxio, Delta, Enegiedirect.nl, United Consumers, Vandebron. Met de salderingsregeling krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen kost je circa €5.450 en kan je terugverdienen in +/- 6 tot 8 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: het dak heeft voldoende ruimte met een ligging op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in Tytsjerk laten installeren? Dan betaal je geen BTW.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een zonlicht gevoelige zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Het verwarmingssysteem is jouw bron voor al het warme tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Met een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik voor warm water. Deze installaties doen het goed i.c.m. een warmtepomp of hoog rendement ketel. Een vergunning hoef je niet te regelen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor basis-gebruik (vat met 150 liter) is al beschikbaar vanaf €3.750 inclusief plaatsing.
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is +/- 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (v.a. 50cm bij 100 cm).

Besparen op je gasverbruik met infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Denk aan een hobbyruimte of badkamer. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: geen verstoring van de luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De investeringskosten in warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €235,00 t/m €525,00 per infraroodpaneel.

Andere energiebespaartips die je snel kunt toepassen

Naast deze energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Tytsjerk. In het gedeelte hieronder delen we daarom een lijst met praktische en laag geprijsde duurzame oplossingen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: buitenlucht verontreiniging wordt verminderd door lucht rond te blazen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting verliest/geeft geen warmte, waardoor ze geen energie verspillen.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: je verwarming staat nooit onnodig aan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Tytsjerk!

Regel een adviesgesprek en achterhaal hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Tytsjerk: Ontdek het energielabel van jouw woning

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat verduurzamingsmaatregelen die eenvoudig te realiseren zijn om je woning te verduurzamen. Dit besparingsrapport laat woningeigenaren ook zien wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel toont hoe energiezuinig jouw woning is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb je op basis van het advies verdere verduurzamingsopties toegepast? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan is het slim om een nieuw energielabel aan te vragen. Een energie inspecteur doet een grondige check en analyseert de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is om de woning te verwarmen en/of te koelen. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label geeft aan hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Dit huislabel is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een duurzaam energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Woning duurzaam maken met subsidies in Tytsjerk

Bestaande woningen in Provincie Friesland moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In de box hieronder doorzoek je actuele informatie de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Tytsjerk.

 • Subsidie isolatie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan ramen, dak, vloer, (spouw)muur, gevel.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in mei 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Tytsjerksteradiel heeft mogelijker zelf ook nog individuele subsidiepotjes of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Tytsjerksteradiel kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Tytsjerk bekijken in mei 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door het inzetten van spaargeld. Kom je geld tekort? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook voor andere regio’s zoals Frieschepalen, Ryptsjerk en Burgum).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor vloerisolatie, zonneboilers, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dakisolatie, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor woningbezitters die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Tytsjerksteradiel.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Tytsjerk

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Tytsjerk?

Het energie maatwerkadvies Tytsjerk is een advies met een plan van aanpak voor het energiezuinig maken van een woning die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Dit adviesrapport onderschrijft per maatregel de minimale prijzen en het rendement. Dit persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor particuliere woningeigenaren die willen verduurzamen en een subsidie nodig hebben.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? Op dat moment is dit rapport heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het laat woningeigenaren zien welke maatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Door middel van dit adviesplan kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat worden berekend op basis van het type huis, de grootte van de woning en de gekozen adviseur. De prijs ligt tussen de €205,00 t/m €330,00. Voor een standaard huis betaal je voor het advies zo’n €255,00. Het is aan te raden om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Tytsjerk te overwegen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in overeenstemming met de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Middels deze methode kan men gezamenlijk CO-2 besparende maatregelen uit laten voeren. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het bedrijf vraagt bewoners naar wat zij zouden willen aanpassen om het appartementencomplex energiezuiniger te maken. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van het pand. Uiteraard inclusief de verwachte prijzen en de besparing.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als ondernemer ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van een bedrijfspand of kantoor kunt perfectioneren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Tytsjerk voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw energierapport verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfspand of kantoor Een verbeterde energieprestatie zorgt voor gunstigere energierekeningen, een aangenaam binnenklimaat, extra voordeel op de milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een relevante zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de vergroeningsmaatregelen. Tip: op de site van het RVO voor een extra uitleg.

Plaats een reactie