Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Ryptsjerk

De uitgaven aan je energierekening reduceren? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Kies ik het beste voor woningisolatie, een warmtepomp kiezen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Ryptsjerk biedt uitkomst! Je plant een afspraak met de energieadviseur voor doelgericht advies en test waar de mogelijkheden liggen. Het energieplan verduidelijkt welke investeringen het energieverbruik laten dalen en het binnenklimaat verbeteren. In het energiebesparingsadvies onderschrijven ze overzichtelijk de totale kosten en het rendement van de bekende duurzame opties. Het maatwerkrapport is aantrekkelijk voor alle particuliere woningbezitters en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Een maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke energiebesparende maatregelen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij levert een verduurzamingsplan met alle verduurzamingsmaatregelen die geschikt zijn voor je woning.
 • Onder andere: zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, woningisolatie, ventileren met WTW.
 • Per duurzaamheidsmaatregel lees je de kosten, de opbrengsten en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Ryptsjerk die duurzame investeringen willen uitvoeren en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-ryptsjerk

Energieadvies: hoge energiekosten verhelpen

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor particuliere en zakelijke objecten dat helpt om het energieverbruik te remmen en zodoende de energiekosten te reduceren In het document wordt specifiek aangegeven welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat de kosten zijn, en wat de totale besparing is. In dat kader kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld zonneboiler, infraroodpanelen, HR++ glas, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp. Het is niet ingewikkeld. Een energiedeskundige belt jouw voor een afspraak om samen jouw wensen te inventariseren. Deze professional analyseert het huis en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een opsomming van alle duurzaamheidsmaatregelen. In het advies tref je ook een raming van de kosten en de verwachte besparing. Belangrijk: Iedere maatwerkadviseur is onafhankelijk en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het adviesplan geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Let op: Wil je je woning comfortabeler maken met energiebesparende maatregelen, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het advies moet worden uitgevoerd door een autonome specialist. Gediplomeerde en ervaren energieadviseurs zijn vindbaar op www.centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Ryptsjerk (mei 2024)

Ook profiteren van een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit advies geef je inzicht in verschillende duurzame oplossingen die toepasbaar zijn op jouw huis. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn het vervangen van (HR++) glas, het verbeteren van isolatie van buitengevels of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. Hierna bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een erkende energieadviseur. Gecertificeerde experts kan je bekijken op het Centraal Register Techniek en uiteraard via deze website. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Disclaimer: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Maatwerkadviesbureau’s kunnen individuele tarieven rekenen. Het is verstandig om verschillende offertes te ontvangen van BRL9500-02 gecertificeerde maatwerkadviesbureaus. Geef een duidelijke briefing. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of ga je zelf klussen? Geef zoveel informatie als je kunt. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken is dan veel minder complex.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  Komt er een specialist langs? Bereid jezelf goed voor. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via dit portaal ontdek je een overzicht van energiebesparende maatregelen die relevant zijn. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Hieruit haal je belangrijke vragen voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Ryptsjerk.

 4. Samen het energierapport bekijken

  De energie specialist komt op locatie en analyseert welke investeringen aansluiten bij jouw wensen. Kort hierop mailt hij het doorberekende energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Voor de specifieke energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag aspecten zoals de investering, de besparing en de totale terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. In die situaties kan je extra vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  Deze energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Ryptsjerk laten uitvoeren). Deze deskundige weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren zijn andere bedrijven noodzakelijk. Vraag meerdere offertes op bij isolatiebedrijven en installateurs. Maak een afspraak op locatie om de woning van dichtbij te bekijken. Indien gewenst kan je vragen of de energieconsultant hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor jouw woonhuis?

Vind energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Ryptsjerk vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een gecertificeerde energie specialist. Het is raadzaam om een maatwerk adviesbedrijf nabij jouw woonplaats te benaderen. Ze kennen het type woning, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In de bijgaande tabel behandelen we adres details van goede experts die werkzaam zijn binnen de gemeente Tytsjerksteradiel. Let goed op de aanwezigheid van een BRL9500-02-certificaat. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Bureau BringFoareker 579247AAUreterp
ABCadviseurAnthony Fokkerloane 169269WEFeanwâlden
Stichting Woningbouw AchtkarspelenZwanebloem 59285LZBuitenpost
Buildingcheck B.V.Eibertsbek 179203BDDrachten
RekenserviceDopheide 4 b9202PBDrachten
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Ryptsjerk

Uitgelichte experts: meteen online aanvragen

Wil je meteen een adviseur spreken? Bijgaand vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Ryptsjerk die direct beschikbaar zijn. Klik op de knop om jouw aanvraag direct te beginnen!

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel woningeigenaren zouden graag energie willen besparen. Dit proces is echter best ingewikkeld. Met name daarvoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Je krijgt informatie over de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In onze keuzegids bieden we informatie rondom de meest geschikte vergroeningsmaatregelen voor jouw woning. Of klik door voor meer informatie over aardwarmtepomp.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Ryptsjerk

 1. Een aantrekkelijke energierekening: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. Verhoog je woningwaarde: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: altijd een uitstekende luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (bekijk hier meer info)€1655,00€115,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11850,00€680,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4820,00€500,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3235,00€200,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€470,00€26,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips) €1300,00€180,00 p/jaar
Kosten en baten van vergroeningsmaatregelen bij standaard huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor energieplan op maat!

Bekijk maatwerkadviseurs en maak een afspraak

Snel besparen met woningisolatie

Je energierekening naar beneden brengen? Een huis isoleren in Ryptsjerk is onmisbaar om te gaan besparen. A.d.h.v. het isoleren van de muur, het dak, en vloer kan de woning de warmte beter vasthouden. Het kent gunstige effecten: je energiefactuur wordt flink minder, de woning heeft een beter comfortniveau, je draagt je steentje bij aan een schoner milieu, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn verschillende subsidies te kiezen. Wat je misschien niet wist: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het laag BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): geen last meer van tocht over de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): eenvoudig toe te passen en een groot effect.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,50per /m2): uitstekende isolatielaag voor behoud van warmte.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,00per /m2): het einde van een muffe lucht in huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €29,00per /m2): een lange levensduur en relatief goedkoop.
 • Isolatieglas (vanaf €120,00per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende werking en bespaart stookkosten.

Huis verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de traditionele HR-ketel. Het genereert warmte uit natuurlijke warmtebronnen. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. De aanvullende stroom kan je genereren met innovatieve zonnepanelen. In de zomer is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Er zijn 2 opties: een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride model. In het blokje hieronder bieden we aanvullende informatie over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en verhit al je tapwater. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Het is een relatief duur systeem en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Ryptsjerk: een relatief goedkoop systeem en zeer geschikt voor oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief gemakkelijk te plaatsen systeem met buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: klein en compact, waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn in elke ruimte.
 • Water-water warmtepomp: een kostbaar systeem dat regelmatig onderhoud nodig heeft.
 • Bodem-water warmtepomp: een zeer efficiënt systeem dat werkt op basis van bodembron.

Info en voordelen van zonnepanelen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je betaald veel minder voor je stroom. Met een groot subsidie-voordeel, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of een financiering middels groene leningen verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Eneco, GreenChoice, Essent, Vattenfall, Engie en United Consumers, Enegiedirect.nl, Oxxio, Delta, Powerpeers. Middels het salderingsprincipe is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een standaard systeem inclusief 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €4.650 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 tot 7 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: het dak moet geschikt zijn voor montage met een gunstige positionering op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Interesse in zonnepanelen in Ryptsjerk kopen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Kies voor een zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) en een extra buffervat. Deze constructie levert snel warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Door te investeren in een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie om water te verwarmen. Je gebruikt het in combinatie met een warmtepomp of HR-ketel. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor basis-gebruik (voorraadvat met 150 – 200 liter) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.300 inclusief plaatsing.
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is rond de 2 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Laat infraroodpanelen installeren

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Handig voor bijv. de badkamer of een thuiskantoor. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Goede pluspunten zijn: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, minimaal energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen liggen tussen de €190,00 tot €325,00 per IR-paneel.

Voordelige energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Ryptsjerk. Bijgaand vind je een lijst met impactvolle en betaalbare energiebesparingsmaatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: de luchtstroom wordt verbeterd waardoor de verwarming beter werkt.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
 • Waterbesparende douchekop: gebruikt tot 20% minder water en energie dan standaard douchekop.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: voorkom dat de verwarming onnodig aanstaat.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Start met een persoonlijk energieadvies in Ryptsjerk!

Informeer naar een adviesgesprek en ontdek hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Ryptsjerk: hoe duurzaam is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt investeringen die jij kan laten uitvoeren om energiebesparingen te realiseren. Dit energieadvies geeft ook inzicht in wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw huis laten verduurzamen? En wil jij wellicht je woning verkopen of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan is het slim om een herziend energielabel op te vragen. Een gekwalificeerde energie inspecteur doet een grondige check en checkt de benodigde gas en elektriciteit voor de verwarming en warm water. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label laat kopers en huurders zien hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Het woninglabel is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een uitstekend energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Ryptsjerk

Bestaande woningen in Provincie Friesland moeten verduurzaamd worden en op termijn volledig los van het gas. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In de box hieronder check je handige informatie over de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Ryptsjerk.

 • Subsidie voor isolatie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor isolatiewerkzaamheden aan gevel, wanden, (spouw)muur, ramen, vloer.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in mei 2024.
 • Bij zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Tytsjerksteradiel heeft mogelijk verschillende individuele subsidie-middelen of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Tytsjerksteradiel vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Ryptsjerk opzoeken in mei 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door dit te betalen met eigen geld. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook geldig voor o.a. Burgum, Noardburgum en Hurdegaryp).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee Nederlandse woningeigenaren hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. dakisolatie, gevelisolatie, warmtepompen, zonnepanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor woningbezitters die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Tytsjerksteradiel.
 • Pas je eigen hypotheek aan: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Ryptsjerk

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Ryptsjerk?

Een energie maatwerkadvies Ryptsjerk is een concept plan met een plan van aanpak voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor jouw huis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, het toepassen van een warmtepompsysteem of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Dit energieadvies geeft per maatregel de geschatte kosten en de besparing. Dit persoonlijk energieadvies is relevant voor alle particuliere woningbezitters die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is het energierapport verplicht?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zonneboiler of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? Voor die situatie is dit besparingsadvies een must. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het is concreet en vertelt welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning. A.d.h.v. dit rapport kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type woning, de gebruiksoppervlakte (m2) en de adviseur die de klus uitvoert. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €195,00 tot ongeveer €310,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost het hele traject ongeveer €265,00. Het is raadzaam om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Ryptsjerk te vergelijken.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als afvaardiging van de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Zo kunnen alle leden samen CO-2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De maatwerkadviseur doet een grondige inspectie van het hele pand. Het bedrijf vraagt bewoners naar wat ze graag willen om het appartementencomplex te vergroenen. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. Uiteraard inclusief de verwachte prijzen en het rendement.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als ondernemer ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsgebouw of kantoor kunt versterken. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Ryptsjerk voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw energierapport gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor Een groenere energieprestatie leidt tot lagere energielasten, een aangenaam binnenklimaat, een gunstigere milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een relevante zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de verduurzamingsmaatregelen. Ga naar RVO.nl voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie