Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Noardburgum

Geïnteresseerd in het omlaag brengen van de energierekening? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Zal ik beginnen met woningisolatie, een warmtepomp installatie laten aanleggen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Een Energiebesparing Maatwerkadvies Noardburgum zal je verder helpen. De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor de maatwerk-inspectie en deelt waar de kansen liggen. Het energieadvies toont aan welke verduurzamingsmaatregelen je woning een stuk kunnen verduurzamen en en het comfort verhogen. In de aanbevelingen onderzoek je grondig de kosten en het rendement van de mogelijke maatregelen. Het maatwerkadvies is speciaal in het leven geroepen voor particuliere woningbezitters en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Het maatwerkadvies specificeert welke maatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij schrijft een maatwerkadvies met alle maatregelen die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Investeer bijv. in: woningisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW.
 • Per duurzaamheidsmaatregel check je de geschatte kosten, hoeveel je bespaart en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieplan moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Noardburgum die hun woning duurzamer willen maken en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-noardburgum

Energieadvies: hulp bij het verlagen van je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor woningen en bedrijfspanden dat maatregelen biedt om het energieverbruik te remmen en derhalve de energierekening te minderen. In dit rapport wordt uitvoerig geïllustreerd welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn, wat het allemaal kost, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Bij een dergelijk advies komen diverse maatregelen naar voren, zoals: HR++ glas, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, vloerisolatie, dakisolatie, warmtepomp. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een energiedeskundige zal een bezoek inplannen om een goed advies te kunnen geven. Deze adviseur bekijkt grondig de hele woning en weet welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met daarin verduurzamingsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een kostencalculatie en de uiteindelijke besparing Goed om te weten: Een maatwerkadviseur werkt als specialist en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het document geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Update: Wil je jouw woning duurzamer maken, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het advies moet worden uitgevoerd door een autonome energie-expert. Gediplomeerde en betrouwbare energieadviseurs vind je op www.centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Noardburgum (mei 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Het plan geeft concreet advies dankzij een overzicht met innovatieve verduurzamingsmaatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Voorbeelden zijn sterk HR++ raamwerk (beglazing), het isoleren van buitenmuren met glaswol en het plaatsen van een zonneboiler. Hierna bieden we inzicht in de te nemen stappen.

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een onafhankelijke energie-expert. Betrouwbare energie adviseurs kan je bekijken op Centraal Register Techniek of via ons eigen helpdesk team. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Tip: ga uitsluitend voor partijen die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Adviseurs rekenen verschillende tarieven. Wij adviseren om enkele offertes te zoeken van ervaren experts. Beschrijf je wensen van tevoren. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of ga je zelf klussen? Wees zo duidelijk mogelijk. Offertes vergelijken kost je dan minder moeite.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  Het adviesgesprek is ingepland. Een goede voorbereiding is belangrijk. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken ontdek je een advies met investeringen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens jouw adviesgesprek met de energiecoach in Noardburgum.

 4. Energierapport samen doornemen

  Het maatwerkadviesbureau komt langs en beschrijft welke opties passen bij de woning. Op basis van zijn bevindingen verstuurt hij een compleet energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Bij alle energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag randzaken zoals de investering, de opbrengsten per jaar en de terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Tijdens zo’n meeting kan je vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  De energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Noardburgum laten uitvoeren). Deze expert weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Vraag een prijs op bij isolatiebedrijven en regionale installatiebedrijven. Plan een afspraak bij je thuis in om alles tot in detail op te meten. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de energie expert jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor je pand?

Check energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Noardburgum vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een professionele specialist. Het is aan te raden om een adviseur uit de regio te zoeken Ze zijn bekend met het type woning, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. Hieronder check je contactgegevens van mogelijke energie specialisten die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Tytsjerksteradiel. Kies enkel bedrijven en adviseurs met het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Tip: actuele adressen vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Bureau BringFoareker 579247AAUreterp
ABCadviseurAnthony Fokkerloane 169269WEFeanwâlden
Stichting Woningbouw AchtkarspelenZwanebloem 59285LZBuitenpost
Buildingcheck B.V.Eibertsbek 179203BDDrachten
RekenserviceDopheide 4 b9202PBDrachten
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Noardburgum

Uitgelichte bedrijven: vraag direct een rapport aan

Direct aan de slag? In de tabel hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Noardburgum die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de uitgelichte bedrijven om te beginnen met je aanvraag.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Steeds meer mensen zouden graag energie willen besparen. Maar wat zijn goede opties? Precies hiervoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Je krijgt inzicht in allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In onze keuzegids bespreken we de meest interessante duurzame oplossingen voor je woonruimte. Je kunt ook meer details lezen over zonneboiler.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Noardburgum

 1. Een lagere energierekening: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. Een hogere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: profiteer van een optimale luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Schuin dak isoleren (bekijk meer info over isolatie)€4465,00€530,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€10200,00€635,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4555,00€545,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€2915,00€215,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€460,00€49,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (lees hier meer tips) €6,15€7,30 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van verduurzamingsmaatregelen bij normale woningen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor het gericht verduurzamen!

Bekijk adviseurs en start vandaag nog

Voordelen en vormen van woningisolatie

Je energierekening naar beneden brengen? Jouw huis isoleren in Noardburgum is een aantrekkelijke optie. Aan de hand van het isoleren van de muur, het dak, en vloer blijft de warmte binnenshuis. Woningisolatie is essentieel: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, de woning heeft een beter comfortniveau, het is goed voor het klimaat, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en je huis wordt meer waard. Er zijn meerdere subsidies te gebruiken. Belangrijk: voor isolatiewerkzaamheden geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): geeft een gemiddelde besparing van 10% tot 20%.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): houd ook de hitte buiten in de zomer.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,50per /m2): goede manier om een thermische brug te beperken.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,00per /m2): minder penetratie van vocht en kou in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €29,50per /m2): eenvoudig te installeren en vereist geen lange voorbereiding.
 • Isolatieglas (vanaf €115,50per /m2): minder last van lawaai en lagere stookkosten met HR++ glas.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de traditionele HR-ketel. Het vangt warmte op uit bronnen zoals lucht of het grondwater. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. De additionele stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen op je eigen dak. In de hete maanden kan het ook nog eens koelen. Je kunt kiezen voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. In het stuk hieronder bekijk je handige info over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en zorgt voor warm tapwater. Je woning kan dan helemaal van het gas los. Het is een vrij kostbaar systeem en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Noardburgum: betaalbaar en is een goede oplossing voor wat oudere huizen. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: ook te gebruiken als airconditioner.
 • Lucht-water warmtepomp: een betrouwbaar en efficiënt systeem, in elk seizoen.
 • Water-water warmtepomp: zeer efficiënt systeem dat niet veel ruimte in beslag neemt.
 • Bodem-water warmtepomp: een duur model doordat een grondboring noodzakelijk is.

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en je betaald veel minder voor je stroom. Door gebruikt te maken van subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of eventueel een gunstige groene lening heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Budget Energie, Eneco, Vattenfall, Essent, Engie of Enegiedirect.nl, Oxxio, Delta, United Consumers, Powerpeers. Via de salderingsregeling is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen kost ongeveer €5.700 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 a 7 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: een schoon en vrij-toegankelijk dak met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • De zonnestroom die je over hebt kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Wil je zonnepanelen in Noardburgum kopen? Dan betaal je geen BTW.

Goedkoop warm water met een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) en een voorraad- of opslagvat. Het verwarmingssysteem levert snel warm tapwater om te douchen en te koken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten dat nodig is voor warm water. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een CV-ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor basis-gebruik (150 liter voorraadvat) vergt een investering van zo’n €3.900 inclusief installatiewerk.
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is plus minus 3 m2 tot 4 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (vanaf 40cm bij 80 cm).

Wat je moet weten voor de aanschaf van infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Handig voor bijv. een hobbyruimte of badkamer. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Deze oplossing is positief door: neutraal effect op luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De prijzen van warmtepanelen liggen tussen de €245,00 t/m €425,00 per warmtepaneel.

Voordelige energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen onderscheiden we nog een aantal energiebespaar adviezen in Noardburgum. In dit blokje delen we daarom een lijstje met handige en niet al te dure verduurzamingsmaatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: door verse lucht in het gebouw te verplaatsen, verbetert het rendement van de verwarming.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting kan eenvoudig worden gedimd (lichtsterkte aanpassen).
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: nooit meer thuiskomen in een koud huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Noardburgum!

Informeer naar een adviesgesprek en krijg inzicht in hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Noardburgum: hoe kan ik dat aanvragen?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt energiebesparende maatregelen die je kunt gebruiken om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het advies deelt ook wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel vertelt hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb je op basis van het advies verdere verduurzamingsopties toegepast? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Het is dan aan te raden om het energielabel opnieuw te berekenen. Een vakbekwame energie inspecteur bekijk het huis en calculeert de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label duidt aan hoe energiezuinig het huis is.
 • Dit huislabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een milieuvriendelijk energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Noardburgum

Bestaande woningen in Provincie Friesland moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en uiteindelijk helemaal van het gas af. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Bijgaand bieden we praktische informatie over de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in Noardburgum.

 • Subsidie isolatie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor isolatie van wanden, gevel, ramen, (spouw)muur, vloer.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in mei 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Tytsjerksteradiel heeft mogelijk zelf ook nog een aantal plaatselijke subsidie opties en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Tytsjerksteradiel vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Noardburgum afsluiten in mei 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door dit zelf te financieren. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Dan kan je het heel voordelig lenen. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. Hieronder vind je meer informatie (ook geldig voor o.a. Hurdegaryp, Jistrum en Tytsjerk).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor gevelisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, zonneboilers, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor mensen met een huis met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Tytsjerksteradiel.
 • Laat je hypotheek aanpassen: breid je bestaande financiering uit.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Noardburgum

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Noardburgum?

Dit energie maatwerkadvies Noardburgum is een plan inclusief suggesties voor het duurzamer maken van je woning die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan het isoleren van het dak of gevel, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Het plan onderschrijft per maatregel de verwachte prijzen en de terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is relevant voor huizeneigenaren die hun woning zuiniger willen maken en een subsidie nodig hebben.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? Op die momenten is dit advies een must. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Ga je verduurzamen met een groene lening of eigen middelen? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het verduidelijkt welke opties jouw woning verduurzamen. D.m.v. dit besparingsadvies kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van woningtype, de totale oppervlakte en de gekozen adviseur. Het tarief komt uit tussen de €205,00 tot wel €335,00. Voor een doorsnee huis kost het hele traject ongeveer €235,00. Het is goed om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in Noardburgum te verkrijgen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als vertegenwoordigers van de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Middels deze methode kan men collectief CO2 besparende maatregelen inkopen. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De maatwerkadviseur maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het keuringsbedrijf checkt bij bewoners het wensenlijstje om het verzamelgebouw of wooncomplex te optimaliseren. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. In het document vinden bewoners ook de verwachte prijzen en het rendement.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als bedrijfseigenaar wil je weten hoe je de energieprestaties van een bedrijfsunit, pand of kantoor kunt upgraden. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Noardburgum voor gebouweigenaren. Deze utiliteitsbouw analyse gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor of bedrijfspand Een verbeterde energieprestatie geeft lagere energielasten, een prettig werkklimaat, lagere milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een unieke zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de maatregelen. Bezoek RVO.nl voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie