Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Eastermar

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? Het is moeilijk waar te beginnen. Begin ik met woningisolatie, een warmtepomp aanschaffen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Eastermar biedt antwoord op deze vragen. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor een maatwerkadvies en inspecteert de diverse opties. Het onderzoek is heel specifiek en geeft aan welke werkzaamheden je woning een stuk kunnen verduurzamen en en het leefklimaat in huis verbeteren. In het advies check je heel specifiek de investering en de terugverdientijd van de verschillende investeringskeuzes. Het plan is ontworpen voor particuliere huiseigenaren en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Een maatwerkadvies laat zien welke energiebesparende maatregelen jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een gediplomeerde duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Hij biedt een energieplan met alle mogelijk interessante maatregelen die voor jouw interessant zijn.
 • Bekijk de effecten van: zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen.
 • Per optie vind je de verwachte prijzen, de opbrengsten en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Eastermar die hun woning willen verduurzamen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-eastermar

Energieadvies: energiekosten terugdringen

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat concrete handvatten geeft om het energieverbruik te minderen en daarmee de energiekosten te verlagen. In het onderzoek wordt uitvoerig geïllustreerd welke energiebesparende stappen je kunt zetten, wat de totale investering is, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Daarbij kun je maatregelen overwegen zoals spouwmuurisolatie, zonneboiler, vloerisolatie, infraroodpanelen, dakisolatie, HR++ glas. Het is heel simpel. Een energie-expert komt bij jouw thuis langs om met jouw samen een plan te schrijven. Deze professional bekijkt de woning volledig en weet welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Het rapport wordt opgemaakt met alle vergroeningsmaatregelen. Het rapport omvat ook een prijslijst met verwachte kosten en de besparing. Goed om te benoemen: Jouw maatwerkadviseur werkt autonoom en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het adviesplan biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Ter verduidelijking: Ga je je woning isoleren met duurzame materialen, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het advies moet worden uitgevoerd door een onafhankelijke expert op het gebied van energie . Vakbekwame en betrouwbare energieadviseurs contacteren via de website centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Eastermar (mei 2024)

Ook profiteren van een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit advies geeft een overzicht met alle duurzame oplossingen die voldoende effectief zijn. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, voorzetwandisolatie met steenwol en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In de box hieronder bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een BRL9500-02 gecertificeerde energieadviseur. Professionele energie specialisten kan je vinden op centraalregistertechniek.nl en uiteraard via deze website. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Niet vergeten: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Energie experts zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is raadzaam om verschillende offertes op te zoeken van onafhankelijke experts. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees zo nauwkeurig als je kunt. Het kiezen van de beste adviseur kost je dan minder moeite.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Het overleg is georganiseerd? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via deze website kom je uiteindelijk tot een lijst met energiebesparende maatregelen die relevant zijn. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in Eastermar.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  Een maatwerkadviseurs komt bij je thuis en inspecteert welke opties aansluiten bij jouw wensen. Kort hierop verstuurt hij een gefundeerd energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Voor de specifieke energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag bijzonderheden als de minimale prijzen, de opbrengsten per jaar en de totale terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Tijdens zo’n meeting kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  De energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Eastermar laten uitvoeren). Deze erkende vakman adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren heb je andere bedrijven nodig. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij technici, isolatiebedrijven en lokale installateurs. Maak een afspraak op locatie om alles tot in detail op te meten. Het kan handig zijn dat de energieadviseur hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor mijn huis?

Contacteer energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Eastermar vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een onafhankelijke energie expert. Wij adviseren om een specialist uit de omgeving te zoeken Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. Bijgaand vind je adres details van betrouwbare adviesbureaus die actief zijn in de gemeente Tytsjerksteradiel. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met een BRL9500-02-certificaat. Voor meer adressen zie ook platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Bureau BringFoareker 579247AAUreterp
ABCadviseurAnthony Fokkerloane 169269WEFeanwâlden
Stichting Woningbouw AchtkarspelenZwanebloem 59285LZBuitenpost
Buildingcheck B.V.Eibertsbek 179203BDDrachten
RekenserviceDopheide 4 b9202PBDrachten
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Eastermar

Uitgelichte experts: direct online afspraak inplannen

Wil je meteen een adviseur spreken? In de uitgelichte tabel hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Eastermar waar je vaak snel terecht kunt. Klik op een van de aanbieders om meteen een afspraak in te plannen.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel Hollanders willen beginnen met energie besparen. Het is lastig waar je moet beginnen! Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies bedacht. Het geeft je een inkijkje in de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? In de tekstblokjes hieronder kan je aan de slag met de belangrijkste verduurzamingsmaatregelen voor je woonhuis. Op deze website lees je ook alles over HR-ketels.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Eastermar

 1. Beperk de energiefactuur: direct lagere maandlasten.
 2. Goed voor het klimaat: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. Een hogere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren spouwmuren (lees meer over isolatie)€1160,00€280,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4595,00€650,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5240,00€515,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3400,00€175,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€345,00€24,50 p/jaar
Radiatorfolie (bekijk meer tips) €18,25€29,50 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van vergroeningsmaatregelen bij normale woningen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies voor doelgerichte verduurzaming!

Vind een energiedeskundige en maak een afspraak

Energie besparen met woningisolatie

Wil je minder energie gaan verbruiken? Je huis isoleren in Eastermar is een hele goede keuze. Aan de hand van het isoleren van de muur, het dak, en vloer kan de woning de warmte beter vasthouden. Woningisolatie is een absolute must: je bespaart meteen op de energiekosten, de woning heeft een beter comfortniveau, je hoeft minder gas te stoken, je beperkt het geluid van buiten en je huis is interessanter op de markt. Er zijn verscheidene subsidies te selecteren. Noemenswaardig: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): verminder temperatuurverschillen tussen vloer en de rest van de ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): houdt de warmte binnen en de kou buiten.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,00per /m2): op vrijwel elke woning toepasbaar, direct resultaat.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,00per /m2): bescherming tegen vocht verlengt de levensduur van de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €16,50per /m2): geen veranderingen aan de structuur van een woning nodig.
 • Isolatieglas (vanaf €120,00per /m2): HR++ glas bespaart energie, werkt geluiddempend en is inbraakwerend.

Voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de gasgestookte CV-ketel. Het genereert warmte uit de buitenlucht, bodem of water. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. Stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen op het dak van je huis. In de zomerse maanden kan het ook zorgen voor verkoeling. Er zijn 2 opties: een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride oplossing. Onderstaand check je extra details over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en kan ook het tapwater opwarmen. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Het is een relatief duur systeem en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Eastermar: een voordeliger systeem en kan goed functioneren in wat oudere huizen. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: dit systeem kan je ook als airco gebruiken.
 • Lucht-water warmtepomp: relatief snelle en gemakkelijke installatie met uitstekend rendement.
 • Water-water warmtepomp: zeer efficiënt systeem dat niet veel ruimte in beslag neemt.
 • Bodem-water warmtepomp: de complexe installatie vereist tijd en meer onderhoud.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Dat is goed voor het milieu en jouw energierekening gaat fors omlaag. Door gebruikt te maken van subsidies, geen BTW en de zeer aantrekkelijke groene leningen wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Essent, GreenChoice, Vattenfall, Budget Energie, Engie of Enegiedirect.nl, Vandebron, Oxxio, Delta, Powerpeers. Doordat je mag salderen is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen kan je laten monteren voor €5.250 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 tot 8 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: het dak moet geschikt zijn voor montage met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Zonnepanelen in Eastermar laten monteren? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Een innovatieve zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit de speciale zonnecollector (op het dak) en een buffervat voor jouw warmte water. Het gehele systeem zorgt voor warm tapwater in de badkamer en keuken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik om water te verwarmen. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een HR-ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor een standaard huis (vat met 150 liter) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.950 (incl. montage).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is +/- 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Duurzame infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Bijvoorbeeld een werkkamer of in de slaapkamer. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Het biedt vele voordelen: geen effect op de luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De prijzen van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €210,00 t/m €525,00 per element.

Welke energiebespaartips zijn er nog meer?

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Eastermar. Bijgaand delen we daarom een overzicht met populaire en laag geprijsde vergroeningsmaatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: voorkom vocht- en schimmelproblemen met goede ventilatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een stil en zuinig systeem waarmee je ook energie bespaart.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting produceert geen ultraviolette straling, wat schadelijk kan zijn voor de ogen.
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: de beste manier om energieverspilling te voorkomen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Eastermar!

Plan een adviesgesprek in en kom erachter hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Eastermar: hoe energiezuinig is mijn woning?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt verduurzamingsmaatregelen die haalbaar en betaalbaar zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Dit adviesrapport deelt ook wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig jouw woning is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb je op basis van het advies het huis opnieuw verduurzaamd? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Dan is het slim om het energielabel opnieuw te berekenen. Een erkende energie inspecteur doet een grondige check en calculeert de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label toont hoe energiezuinig een woning is.
 • Het woninglabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een duurzaam energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Eastermar

Bestaande woningen in Provincie Friesland moeten energiezuniger worden en uiteindelijk helemaal van het gas af. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Onderstaand kan je aan de slag met nuttige info over de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Eastermar.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang tot max. 30% van de investering voor isolatie van (spouw)muur, dak, gevel, ramen, wanden.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in mei 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Tytsjerksteradiel biedt mogelijk ook zelf individuele subsidiemogelijkheden of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Tytsjerksteradiel zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Eastermar aanvragen in mei 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. De overheid biedt diverse duurzame leningen. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Ryptsjerk, Sumar en Noardburgum).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor gevelisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonnepanelen, zonneboilers, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor mensen met een huis die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Tytsjerksteradiel.
 • Laat je hypotheek aanpassen: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Eastermar

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Eastermar?

Een energie maatwerkadvies Eastermar is een energieadvies met aanbevelingen voor de vergroening van je woonhuis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Dit adviesrapport onderschrijft per maatregel de verwachte prijzen en de totale terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is interessant voor particuliere woningeigenaren die hun huis van het gas af willen hebben en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? Dan is dit rapport noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Ga je verduurzamen met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het laat jouw zien welke verduurzamingsmaatregelen jouw energierekening doen dalen. Door gebruik te maken van dit concept plan wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat hebben te maken met het type huis, het woonoppervlakte en het maatwerkadviesbedrijf. De tarieven liggen tussen de €240,00 – €310,00. Voor een doorsnee huis kost het advies op maat ongeveer €260,00. Het is slim om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Eastermar aan te vragen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan gezamenlijk met de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Via de regeling kan men gezamenlijk CO2 besparende maatregelen inkopen. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het adviesbedrijf checkt bij bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het complex te optimaliseren. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. In het document vinden bewoners ook de verwachte prijzen en de jaarlijkse besparing.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als bedrijf ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt verbeteren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Eastermar voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw onderzoek toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfspand of kantoor Een optimale energieprestatie leidt tot een lagere energierekening, een aangenaam binnenklimaat, een gunstigere milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe methode om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een gunstige zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de verduurzamingsmaatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie