Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Earnewâld

Geïnteresseerd in het omlaag brengen van de energierekening? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een innovatieve warmtepomp bestellen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Earnewâld is daarvoor in het leven geroepen De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor persoonlijk advies en controleert wat de opties zijn. Het energieplan is concreet en vertelt welke verduurzamingsmaatregelen jouw energierekening direct doen dalen en een prettige leefomgeving bevorderen. In het aanbevelingen-rapport onderzoek je in detail de kosten en het rendement van de diverse woningaanpassingen. Het maatwerkrapport is aantrekkelijk voor particuliere huizenbezitters en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Het maatwerkadvies specificeert welke maatregelen jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een gekwalificeerde duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Je ontvangt een rapport met aanbevelingen met alle mogelijk interessante maatregelen die geschikt zijn voor je woning.
 • Overweeg bijv.: zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, woningisolatie, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel kun je meer info vinden over het kostenplaatje, de besparing en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energiebesparingsadvies moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Earnewâld die duurzame investeringen willen uitvoeren en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-earnewald

Energieadvies: samen naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor private panden en zakelijke gebouwen dat helpt om minder energie te gebruiken en daarmee de energiekosten te verminderen. In het advies wordt in grote lijnen aangegeven welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat het allemaal kost, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. In dat geval komen diverse maatregelen naar voren, zoals: spouwmuurisolatie, warmtepomp, HR++ glas, dakisolatie, infraroodpanelen, zonneboiler. Je regelt het supersnel. Een energie-expert belt jouw voor een afspraak om een goed advies te kunnen geven. Deze expert loopt door de woning en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met daarin energiebesparingsmaatregelen. Dit is inclusief een calculatie van de kosten en de verwachte besparing. Let op: De maatwerkadviseur is onpartijdig en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het verslag geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Actueel: Wens je een energiezuinige woning, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een autonome energie-expert. Vakbekwame en onafhankelijke energieadviseurs kun je zoeken via het platform centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Earnewâld (mei 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit advies geef je inzicht in bruikbare verduurzamingsmaatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Voorbeelden zijn goede HR++ ramen (glas), het isoleren van buitengevels met PIR en het installeren van zonnecellen. In de volgende alinea leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een erkende energieadviseur. Gecertificeerde energie experts kan je bekijken op de website van het Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Let op: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Energie specialisten kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is raadzaam om meerdere offertes aan te vragen van neutrale experts. Beschrijf je wensen van tevoren. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of ga je het helemaal zelf doen? Wees zo duidelijk als je kunt. Het vergelijken van de offertes is dan veel minder complex.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  De afspraak is vastgelegd? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl kom je uiteindelijk tot een advies met duurzame investeringen die matchen met jouw situatie. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor een adviesgesprek met de energiecoach in Earnewâld.

 4. Neem het energierapport door

  Een maatwerkadviseurs neemt de woning op en beschrijft welke mogelijk interessante maatregelen doeltreffend zijn. Kort hierop stuurt hij een compleet energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Bij alle energiemaatregelen check je kenmerken zoals de kosten, het rendement en de totale terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Tijdens zo’n meeting kan je vragen stellen.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  Deze energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Earnewâld laten uitvoeren). Deze expert geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Maar voor de uitwerking van het plan moet je contact leggen met een aannemer. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatiebedrijven en lokale installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen om je woning te bekijken en op te meten. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de energie specialist jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor jouw pand?

Vergelijk energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Earnewâld vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een BRL9500-02 gecertificeerde energieadviseur. Het is raadzaam om een adviesbureau uit jouw eigen regio te zoeken Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In de lijst hieronder bieden we naam + adresgegevens van mogelijk beschikbare energie experts die diensten aanbieden in de gemeente Tytsjerksteradiel. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van de BRL9500-02-certificering. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Bureau BringFoareker 579247AAUreterp
ABCadviseurAnthony Fokkerloane 169269WEFeanwâlden
Stichting Woningbouw AchtkarspelenZwanebloem 59285LZBuitenpost
Buildingcheck B.V.Eibertsbek 179203BDDrachten
RekenserviceDopheide 4 b9202PBDrachten
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Earnewâld

Uitgelichte energie adviseurs: direct online aanvragen

Wil je snel aan de slag? In de lijst hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Earnewâld met een handig online aanvraagformulier. Klik op de knop om jouw aanvraag direct te beginnen!

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Steeds meer mensen willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Daarvoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Er wordt een compleet plan opgesteld met alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Maar waar moet ik dan aan denken? In onze keuzegids introduceren we de gunstigste vergroeningsmaatregelen voor je woonhuis. Check ook meer informatie over radiatorfolie.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Earnewâld

 1. Een gunstige energiefactuur: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Een schoner klimaat: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. Een gunstigere woningwaarde: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren spouwmuren (klik voor meer over isolatie)€1285,00€330,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€10725,00€770,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5470,00€550,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€2965,00€175,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€485,00€45,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (bekijk meer tips) €36,50€32,50 p/jaar
Kosten en baten van verduurzamingsmaatregelen bij basiswoningen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor het gericht verduurzamen!

Zoek energiedeskundige en start vandaag nog

De basis: goede woningisolatie

Direct jouw energierekening minderen? Je huis isoleren in Earnewâld is onmisbaar om te gaan besparen. Door middel van het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren blijft de warmte behouden. Je profiteert van de goede effecten: je kunt direct besparen op de energiekosten, je geniet van een hoger wooncomfort, je draagt bij aan het milieu, je hebt minder last van geluidsoverlast en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn meerdere subsidies te selecteren. Advies: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): geen last meer van tocht over de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): eenvoudig toe te passen en een groot effect.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,00per /m2): voorkom warmteverlies via de gevel!
 • Bodemisolatie (vanaf €19,50per /m2): verhoogt de levensduur van de vloer en de muren.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €26,00per /m2): wordt vaak gebruikt bij oudere woningen (1920 – 1975).
 • Isolatieglas (vanaf €126,00per /m2): HR++ glas heeft veel minder last van condensvorming.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de traditionele CV-ketel. Hij gebruikt energie van natuurlijke warmtebronnen. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. Deze hoeveelheid stroom kan je halen uit innovatieve zonnepanelen. In de hete maanden kan het jouw huis ook koelen. Er zijn 2 opties: een all-electric warmtepomp of een hybride oplossing. Hieronder lees je meer informatie over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en levert warm tapwater in huis. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Earnewâld: is een stuk minder duur en kan eenvoudig worden gebruikt in oudere en minder geïsoleerde woningen. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief eenvoudig te plaatsen systeem met hoog rendement.
 • Lucht-water warmtepomp: veelzijdig systeem voor zowel warm water als centrale verwarming.
 • Water-water warmtepomp: zeer efficiënt systeem dat niet veel ruimte in beslag neemt.
 • Bodem-water warmtepomp: een duur model doordat een grondboring noodzakelijk is.

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Het is duurzaam en je betaalt veel minder voor de energie. Met een groot subsidie-voordeel, een gunstige BTW-regeling en/of eventueel een gunstige groene lening is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals GreenChoice, Essent, Budget Energie, Vattenfall, Engie en Delta, Vandebron, Enegiedirect.nl, United Consumers, Oxxio. Dankzij de salderingsregeling ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €4.600 en kan je terugverdienen in +/- 6 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: het dak heeft voldoende ruimte met een focus op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in Earnewâld laten leggen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboiler betekent één of meer zonnecollectoren op het dak en een voorraad- of opslagvat. Het systeem zorgt voor warm tapwater in de douche en de keuken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Met een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten (voor het opwekken van warm water). Dit systeem werkt goed samen met een HR-ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor 4 personen (3,5 m2 / 150 liter vat) kost ongeveer €3.650 (met installatie).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is zo’n 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (diameter van 60 tot 80 cm).

De eenvoud van infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor een hobbyruimte of zolder. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: neutraal effect op luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De prijzen van warmtepanelen liggen tussen de €180,00 t/m €525,00 per warmtepaneel.

Welke energiebespaartips zijn er nog meer?

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Earnewâld. Onderstaand kan je aan de slag met een aantal praktische en laag geprijsde duurzaamheidsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: het verwarmen van vochtige vuile lucht is lastiger dan droge schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): altijd gefilterde schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: je verbruikt al snel 40% minder water dan een reguliere kop.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting gebruikt 75% minder energie dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: veilig, efficiënt en duurzaam koken op een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig warmteverspilling tegengaan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Direct persoonlijk energieadvies in Earnewâld!

Plan een adviesgesprek in en krijg inzicht in hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Earnewâld: wat is dit precies?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bevat werkzaamheden die haalbaar en betaalbaar zijn om te besparen op de energielasten. Het adviesplan bespreekt ook wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw huis verder verduurzaamd? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je een scherpe hypotheekrente? Dan is het verstandig om een nieuw energielabel aan te vragen. Een vakbekwame energie inspecteur inspecteert je huis en checkt de maximaal benodigde gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label laat kopers en huurders zien hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Het woninglabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een duurzaam energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Earnewâld

Bestaande woningen in Provincie Friesland moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en op de lange termijn nul op de meter worden. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Hieronder bespreken we een overzicht met de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in Earnewâld.

 • Isolatie-subsidie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor isolatiewerkzaamheden aan ramen, (spouw)muur, dak, vloer, wanden.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in mei 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Tytsjerksteradiel biedt mogelijk ook zelf particuliere subsidie-middelen of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Tytsjerksteradiel tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Earnewâld opvragen in mei 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door het inzetten van spaargeld. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook geldig voor o.a. Eastermar, Suwâld en Sumar).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee Nederlandse woningeigenaren energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor spouwmuurisolatie, zonneboilers, warmtepompen, vloerisolatie, dakisolatie, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor huiseigenaren met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Tytsjerksteradiel.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Earnewâld

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Earnewâld?

Het energie maatwerkadvies Earnewâld is een adviesplan met daarin concrete maatregelen voor het duurzamer maken van een huis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan het isoleren van het dak of gevel, een warmtepomp installatie laten monteren of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Dit energieadvies geeft per maatregel de geraamde kosten en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Het persoonlijk energieadvies is bedoeld voor alle particuliere woningbezitters die willen vergroenen en dit willen financieren met een subsidie.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je met deze subsidie isoleren, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? Dan is dit adviesplan verplicht. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met je eigen geld? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het toont aan welke opties de meeste besparing opleveren. Middels dit plan kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat hebben te maken met het type gebouw, de oppervlakte van het huis, en de betrokken adviseur. De kosten variëren tussen de €250,00 t/m €320,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost dit advies circa €250,00. Tip: het is handig om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Earnewâld op te vragen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in overeenstemming met de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Zodoende kan men gezamenlijk CO-2 besparende maatregelen laten doen. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert op het gebied van energie zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het bureau kijkt samen met bewoners naar de wensen en behoeftes om het gebouw te vergroenen. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. Bewoners worden geïnformeerd over een kostenbegroting en de jaarlijkse opbrengsten.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt verbeteren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Earnewâld voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw energierapport verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfspand of kantoor Een duurzamere energieprestatie resulteert in een voordelige energierekening, een prettige omgeving om in te werken, korting op de milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een unieke zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de duurzaamheidsmaatregelen. Check RVO.nl voor meer info.

Plaats een reactie