Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Suwâld

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Kan ik het beste eerst isoleren, een innovatieve warmtepomp bestellen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Suwâld is daarvoor in het leven geroepen Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor advies op maat en test de verschillende optie. Het plan is concreet en vertelt welke aanbevelingen een energiebesparing realiseren en het energielabel verbeteren. In het energieplan bekijk je grondig de kosten en het rendement van de geselecteerde duurzame opties. Het verduurzamingsrapport is relevant voor particuliere huiseigenaren en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Het maatwerkadvies toont aan welke investeringen een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij biedt een verslag met alle duurzame investeringen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Overweeg bijv.: warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie.
 • Per onderdeel vind je het financiële plaatje, hoeveel je bespaart en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Suwâld die hun woning willen verduurzamen en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-suwald

Energieadvies: hoge energiekosten verhelpen

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor private panden en zakelijke gebouwen dat concrete handvatten geeft om minder energie te gebruiken en daarmee de energiekosten te verlagen. In het onderzoek wordt specifiek aangegeven welke potentiële maatregelen er zijn, wat de prijs is, en hoeveel je gaat besparen. Daaromtrent komen diverse maatregelen naar voren, zoals: infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, HR++ glas, dakisolatie, zonneboiler, warmtepomp. Het is heel simpel. Een specialist op het gebied van energie bezoek je thuis voor een persoonlijk advies. Deze adviseur analyseert het huis en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Er wordt een rapport opgesteld met daarin vergroeningsmaatregelen. Het rapport omvat ook een kostencalculatie en de verwachte besparing. Goed om te benoemen: Iedere maatwerkadviseur werkt individueel en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het verslag bevat ook het energielabel van de woning.

Update: Ben je van plan om je woning te verduurzamen, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het advies moet altijd worden geschreven door een ervaren energie-expert. Gediplomeerde en bedreven energieadviseurs bekijk je op het portaal centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Suwâld (mei 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen voor het verduurzamen van jouw huis? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Het adviesplan geeft een overzicht met bruikbare maatregelen die zinvol zijn voor jouw situatie. Voorbeelden zijn het vervangen van (HR++) glas, het aanbrengen van gevelisolatie en het toepassen van zonnecellen. In de volgende paragraaf delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een gekwalificeerde energie-specialist. Deskundige experts kan je opzoeken op Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Disclaimer: ga in zee met een adviesclub met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Adviesbureaus hanteren heel verschillende tarieven. Het is aan te raden om meerdere offertes op te vragen van professionele maatwerkadviesbureaus. Geef je wensen vooraf goed aan. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees heel concreet. Het vergelijken van de prijsopgaven wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Staat er een meeting met een expert? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken word je geleid naar een lijst met investeringen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Hieruit haal je belangrijke vragen voor een adviesgesprek met de energiecoach in Suwâld.

 4. Energierapport samen doornemen

  De energie specialist komt op locatie en bekijkt welke investeringen doelgericht zijn. Niet veel later mailt hij een gefundeerd energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Per energiemaatregel bekijk je details zoals de verwachte kosten, de besparing en de verwachte terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Als je hiervoor kiest kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  Een energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Suwâld laten uitvoeren). Deze vakman vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Hiervoor neem je contact op met isolatie specialisten en installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om alles tot in detail op te meten. Je kunt eventueel overleggen of de energieconsultant jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor je huis?

Contacteer energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Suwâld vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een objectieve energieadviseur. Wij adviseren om een maatwerkadviseur uit de buurt te nemen. Ze kennen het type woning, en je betaald minder voor reiskosten. In de tabel hieronder doorzoek je bedrijfsnamen en adresgegevens van betrouwbare adviseurs die werken in de gemeente Tytsjerksteradiel. Kies enkel bedrijven en adviseurs met een BRL9500-02-certificaat. Je kunt ook bedrijven vinden op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Bureau BringFoareker 579247AAUreterp
ABCadviseurAnthony Fokkerloane 169269WEFeanwâlden
Stichting Woningbouw AchtkarspelenZwanebloem 59285LZBuitenpost
Buildingcheck B.V.Eibertsbek 179203BDDrachten
RekenserviceDopheide 4 b9202PBDrachten
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Suwâld

Uitgelichte vakbedrijven: vraag direct een rapport aan

Direct in contact komen met een adviseur? In de uitgelichte tabel hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Suwâld met een handig online aanvraagformulier. Klik op de knop om direct aan de slag te gaan.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Steeds meer mensen willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Dit proces is echter best ingewikkeld. Voor dit probleem is het maatwerkadvies ontworpen. Het geeft je een inkijkje in de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In het gedeelte hieronder check je de belangrijkste duurzame oplossingen voor je pand. Op deze website lees je ook alles over tochtstrips.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Suwâld

 1. Verlaging van de energiefactuur: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Een klimaatbewuste keuze: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: beperk de tocht en koude stromen.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuur isoleren (klik voor meer info)€1210,00€325,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5310,00€1070,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5270,00€500,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€2885,00€175,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€300,00€59,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (lees hier meer tips) €6,10€6,00 p/jaar
Kosten en besparingen van verschillende besparende maatregelen bij gewone huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor direct energie besparen!

Bekijk energiespecialisten en maak een afspraak

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Ook minder stroom en gas verbruiken? Jouw huis isoleren in Suwâld is een aantrekkelijke optie. Door te kiezen voor het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Het kent gunstige effecten: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, je geniet van een hoger wooncomfort, het is klimaatbewust, het werkt ook geluidswerend en de woningwaarde neemt toe. Er zijn diverse subsidies die beschikbaar zijn. Belangrijk feit: voor de arbeid voor isolatie geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): geen last meer van optrekkend vocht uit de kruipruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): een geïsoleerd dak houdt de warmte binnen in de winter.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,00per /m2): minder gevoel van tocht en kou in huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,50per /m2): vermindert het aantal dagen dat een woning te warm of te koud is.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €17,50per /m2): houd de woning langer koel in de zomer.
 • Isolatieglas (vanaf €124,50per /m2): HR++ glas heeft meer lichtinval en een hogere transmissie van licht.

De woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor CV-ketel op gas. Het systeem maakt gebruik van de warmte van natuurlijke warmtebronnen. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. Deze extra stroom kan je halen uit zonnepanelen (die je misschien al hebt). Tijdens de warme maanden kan het ook zorgen voor een koelende werking. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een full-electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. In de opsomming hieronder behandelen we relevante info over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en verhit al je tapwater. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Een stand-alone systeem is best duur en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Suwâld: een betaalbaar alternatief en kan goed functioneren in woningen met een slechtere isolatie. Werkt samen met de HR-combiketel. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: kan jouw woning ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: klein en compact, waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn in elke ruimte.
 • Water-water warmtepomp: een relatief kostbaar systeem (door grondboring) met een zeer hoog rendement.
 • Bodem-water warmtepomp: ingewikkeld aan te leggen in verband met de boringen.

Laat eigen zonnepanelen plaatsen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je betaald veel minder voor je stroom. Mede dankzij de subsidies, een versoepelde BTW-regeling en de beschikbaarheid van diverse groene leningen wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Essent, GreenChoice, Vattenfall, Budget Energie, Eneco of Delta, Vandebron, Powerpeers, United Consumers, Enegiedirect.nl. Dankzij de salderingsregeling krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een set met 10 zonnepanelen heb je – inclusief montage – al vanaf €4.800 en heb je terugverdiend binnen 7 of 8 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: een goed begaanbaar schuin of plat dak met een focus op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Eventuele overtollige zonnestroom neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in Suwâld laten plaatsen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Informatie en voordelen van de zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een zonnecollector op het dak en een voorraad- of opslagvat. Het verwarmingssysteem zorgt constant voor nieuw warm tapwater om te douchen en te koken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Dankzij de zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik voor het gebruik van warm water. Je gebruikt het in combinatie met een HR-ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (vat met 150 liter) kost ongeveer €3.700 inclusief installatie.
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is om en nabij de 2 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

De eenvoud van infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Zoals bijv. de badkamer of een thuiskantoor. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Deze oplossing is positief door: minder last van luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De onkosten van warmtepanelen liggen tussen de €190,00 t/m €325,00 per ruimte.

Overige energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Suwâld. In het gedeelte hieronder lees je een schema met impactvolle en interessant geprijsde duurzaamheidsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: de kans op CO2-vergiftiging verminderd door CO2 uit het huis te verwijderen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting bevat geen kwik wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het milieu.
 • Elektrisch koken: energiezuinig en comfortabel koken op een inductiekookplaat
 • Slimme thermostaat: eenvoudig bedienbaar op afstand met smartphone of tablet.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Direct persoonlijk energieadvies in Suwâld!

Regel een adviesgesprek en zoek uit hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Suwâld: wat is dit precies?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat opties die jij kan laten uitvoeren om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het document deelt ook wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel geeft aan hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd verdere verduurzamingsopties toegepast? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan is het doorgaans noodzakelijk om het energielabel opnieuw te berekenen. Een vakbekwame energie inspecteur doet een grondige check en analyseert de totale vraag naar gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label duidt aan hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Het woninglabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een uitstekend energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Woning duurzaam maken met subsidies in Suwâld

De meeste panden in Provincie Friesland moeten duurzamer worden en op termijn volledig los van het gas. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In dit blokje lees je praktische informatie over de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Suwâld.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang 30% van de kosten voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan gevel, dak, vloer, (spouw)muur, wanden.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in mei 2024.
 • In het geval van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Tytsjerksteradiel biedt mogelijk aanvullende plaatselijke subsidie-middelen of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Tytsjerksteradiel kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Suwâld gebruiken in mei 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Dan kan je het heel voordelig lenen. De overheid biedt diverse duurzame leningen. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook relevant voor o.a. Sumar, Feanwâlden en Garyp).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee huizenbezitters hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor zonnepanelen, gevelisolatie, zonneboilers, dakisolatie, warmtepompen, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor mensen met een woning met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Tytsjerksteradiel.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Suwâld

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Suwâld?

Dit energie maatwerkadvies Suwâld is een plan met concrete maatregelen voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor een huis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, een warmtepomp installatie laten monteren of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Dit advies bespreekt per maatregel het financiële plaatje en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Dit persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor particuliere woningeigenaren die willen verduurzamen en daarbij een subsidie willen.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Wil je met deze subsidie isoleren, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? Dan is dit besparingsadvies een must. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of spaargeld? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het stelt bloot welke werkzaamheden de meeste besparing opleveren. D.m.v. dit energieplan wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat worden gebaseerd op woningtype, het woonoppervlakte en de adviseur die het werk uitvoert. De kosten variëren tussen de €230,00 tot en met €350,00. Voor een normale tussenwoning kost dit advies circa €280,00. Het is verstandig om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Suwâld te bekijken.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in overeenstemming met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Door deze constructie kan men als vereniging CO-2 besparende maatregelen doorvoeren. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De adviseur brengt het volledige complex in kaart.Het onderzoeksbureau checkt bij bewoners wat ze graag willen om het verzamelgebouw of wooncomplex te verduurzamen. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. Uiteraard inclusief een kostenbegroting en de geraamde terugverdientijd.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van een bedrijfspand of kantoor kunt verbeteren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Suwâld voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw advies bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een duurzamere energieprestatie geeft gunstigere energierekeningen, een beter comfort voor de werknemers, een lager tarief qua milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een unieke zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de verduurzamingsmaatregelen. Check RVO.nl voor alle informatie.

Plaats een reactie