Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing De Westereen

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een warmtepomp kiezen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies De Westereen kan je hierbij verder helpen. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor persoonlijk advies en beoordeelt waar de mogelijkheden liggen. Het uiteindelijke advies laat woningeigenaren zien welke aanbevelingen passen bij jouw woning en het binnenklimaat verbeteren. In het advies bekijk je uitgebreid de kosten en de terugverdientijd van de populaire verduurzamingsopties. Het rapport met aanbevelingen is een uitkomst voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Een maatwerkadvies geeft in detail aan welke energiebesparende maatregelen kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij deelt een energieadvies met alle duurzaamheidsmaatregelen waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Investeer bijv. in: zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, infraroodpanelen.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel krijg je inzicht in de verwachte kosten, de opbrengsten en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in De Westereen die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-de-westereen

Energieadvies: inzicht in de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor particuliere en zakelijke objecten dat een compleet advies geeft om een pand energiezuiniger te worden en zo de energierekening te minderen. In het advies wordt gedetailleerd weergegeven welke energiebesparingsmaatregelen je kunt nemen, wat de totale investering is, en wat de totale besparing is. Daarbij heb je de keuze uit maatregelen zoals warmtepomp, dakisolatie, spouwmuurisolatie, HR++ glas, infraroodpanelen, vloerisolatie. Het is vrij eenvoudig. Een energiedeskundige komt altijd bij je thuis op bezoek om een goed advies te kunnen geven. Deze vakman analyseert het huis en weet welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Het rapport wordt opgemaakt met alle energiebesparende maatregelen. Dit is inclusief een begroting van de kosten en de uiteindelijke besparing Goed om te benoemen: Een maatwerkadviseur werkt autonoom en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het verslag bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Let op: Ga je jouw huis verduurzamen, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Dit rapport moet zijn geschreven door een erkende vakman. Gediplomeerde en ervaren energieadviseurs zijn te vinden op het platform centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in De Westereen (mei 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om je woning te renoveren? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit besparingsadvies geef je inzicht in uiteenlopende duurzame oplossingen die voldoende effectief zijn. Voorbeelden zijn toepassen van HR++ glas, het isoleren van buitengevels met glaswol en het plaatsen van een zonneboiler. Hieronder laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een gekwalificeerde maatwerk adviseur. Erkende energie specialisten kan je vinden op het Centraal Register Techniek en natuurlijk via onze eigen site. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Let op: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Je betaalt voor een gepersonaliseerd advies. Adviesbureaus kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is goed om 2 of 3 offertes te vragen van neutrale energie experts. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees heel concreet. Het kiezen van de beste offerte kun je dan probleemloos doen.

 3. Woningcheck vooraf

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Een goede voorbereiding is essentieel. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken ontdek je een complete samenvatting met mogelijk interessante maatregelen waar je mee kunt starten. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in De Westereen.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  Een energieadviseurs komt langs en berekent welke duurzame investeringen hun doel goed bereiken. Kort hierop mailt hij een erkend energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Voor de specifieke energiemaatregelen delen ze details zoals het financiële plaatje, de jaarlijkse opbrengsten en de verwachte terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Hier kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven vinden

  Een energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in De Westereen laten uitvoeren). De specialist vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Maar voor de uitwerking van het plan zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie-partijen en installatiebedrijven. Vraag of ze langskomen om je woning te bekijken en op te meten. Het kan handig zijn dat de EPA-adviseur daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor jouw huis?

Bekijk energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur De Westereen vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een betrouwbare energie specialist. Het is aan te bevelen om een adviseur uit de omgeving te nemen. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. Bijgaand doorzoek je adres details van mogelijk beschikbare adviesbedrijven die huizen inspecteren in de gemeente Dantumadiel. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van een BRL9500-02-certificaat. Je kunt ook bedrijven vinden op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
ABCadviseurAnthony Fokkerloane 169269WEFeanwâlden
Stichting Woningbouw AchtkarspelenZwanebloem 59285LZBuitenpost
NormakkTerheijlsterweg 339311TANieuw-Roden
Bureau BringFoareker 579247AAUreterp
Buildingcheck B.V.Eibertsbek 179203BDDrachten
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio De Westereen

Uitgelichte experts: vraag direct een rapport aan

Wil je meteen een adviseur spreken? In de tabel hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in De Westereen waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Klik op de knop om je aanvraag te starten.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel consumenten willen beginnen met energie besparen. Maar waar moet ik beginnen? Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies ontworpen. Het biedt een duidelijk plan met de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? Bijgaand introduceren we de meest geschikte verduurzamingsmaatregelen voor jouw huis. Je kunt ook meer details lezen over inductie koken.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in De Westereen

 1. Verlaging van de energiefactuur: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: beperk de tocht en koude stromen.
 4. Verhoog je woningwaarde: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (bekijk meer info over isolatie)€1910,00€110,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€10900,00€625,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4885,00€490,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€2895,00€185,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€470,00€33,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips bekijken) €1200,00€180,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van verschillende besparende maatregelen bij gewone huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor het gericht verduurzamen!

Zoek een adviseur en ga direct aan de slag

De voordelen van woningisolatie

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Jouw huis isoleren in De Westereen is een hele goede keuze. Aan de hand van het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Het kent gunstige effecten: de energierekening gaat omlaag, de woning heeft een beter comfortniveau, je gebruikt minder fossiele energie, je hebt minder last van geluidsoverlast en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn meerdere subsidies te gebruiken. Noemenswaardig: voor isolatiewerkzaamheden geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): een beter loopcomfort en minder vochtproblemen.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): een geïsoleerd dak houdt de warmte binnen in de winter.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,00per /m2): minder gevoel van tocht en kou in huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,00per /m2): voorkomt vocht in huis en bestrijdt een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €21,00per /m2): een lange levensduur en relatief goedkoop.
 • Isolatieglas (vanaf €121,00per /m2): HR++ glas is sterker en biedt tevens meer bescherming tegen inbraak.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de traditionele HR-ketel. Het genereert warmte uit bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. Deze hoeveelheid stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen (die je misschien al hebt). Gedurende de zomermaanden kan het ook zorgen voor een koelende werking. Je kunt kiezen voor een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. Onderstaand delen wij meer informatie over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: verwarmt je huis en verhit al je tapwater. Het gasverbruik kan dan naar 0. Het is een relatief duur systeem en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp De Westereen: betaalbaar en werkt ook uitstekend bij oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: dit systeem kan je ook als airco gebruiken.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft een hoge energie-efficiëntie.
 • Water-water warmtepomp: er worden geen geen schadelijke (rook)gassen uitgestoten.
 • Bodem-water warmtepomp: verwarmt in de winter en koelt in de zomer.

Info en voordelen van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Zo draag je bij aan het milieu en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Door gebruikt te maken van subsidies, een gunstige BTW-regeling en de beschikbaarheid van diverse groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Eneco, Vattenfall, Budget Energie, GreenChoice, Essent of Oxxio, United Consumers, Enegiedirect.nl, Vandebron, Powerpeers. Dankzij de salderingsregeling krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een systeem met 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.150 en verdien je terug in zo’n 6 a 7 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: het dak moet geschikt zijn voor montage met een gunstige positionering op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Goedkoop zonnepanelen in De Westereen kopen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Duurzaam warm tapwater met een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit één of meer zonnecollectoren op het dak en een extra buffervat. Het verwarmingssysteem is jouw bron voor al het warme tapwater in de keuken (en voor de douche). Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik om warm water te produceren. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een CV-ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (150 liter voorraadvat) vergt een investering van zo’n €3.300 (met montage).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is ongeveer 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Duurzame verwarming met infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Denk aan een werkkamer of in de slaapkamer. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: minder last van luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De prijzen van warmtepanelen ramen we op +/- €225,00 tot €375,00 per paneel.

Andere praktische energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in De Westereen. In het gedeelte hieronder delen we daarom een lijst met belangrijke en laag geprijsde duurzaamheidsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: de lucht in huis wordt constant vervest voor een gezond binnenklimaat.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren (meer keuzemogelijkheden).
 • Elektrisch koken: de inductiekookplaat is een goedkoop alternatief voor het gasfornuis.
 • Slimme thermostaat: zelflerend en weet precies wanneer je thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere CO2-uitstoot met een A+ apparaat.

Meteen een persoonlijk energieadvies in De Westereen!

Plan een adviesgesprek in en krijg inzicht in hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel De Westereen: Ontdek het energielabel van jouw woning

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bevat maatregelen die jij kan laten uitvoeren om je woning te verduurzamen. Dit besparingsplan geeft ook inzicht in wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb je na een woninginspectie maatregelen laten uitvoeren? En gaat je huis verkocht worden of wil je korting op je hypotheekrente? Het is dan aan te raden om een nieuw energielabel aan te vragen. Een gekwalificeerde energie inspecteur inspecteert je huis en onderzoekt de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label geeft inzicht in hoe zuinig een huis is.
 • Dit duurzaamheidslabel moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een uitstekend energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Ontdek beschikbare subsidies in De Westereen

De meeste panden in Provincie Friesland moeten duurzamer worden en – in het meest ideale geval – van het gas af. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. In dit blokje check je nuttige info over de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in De Westereen.

 • Isolatie-subsidie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor isolatiewerkzaamheden aan vloer, dak, gevel, wanden, ramen.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in mei 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Dantumadiel heeft mogelijk zelf ook nog een aantal individuele subsidieregelingen en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Dantumadiel tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening De Westereen gebruiken in mei 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is met eigen middelen. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Dan kan je het heel voordelig lenen. De overheid biedt diverse duurzame leningen. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook handig voor o.a. Earnewâld, Harkema en Suwâld).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee eigenaar-bewoners de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor dakisolatie, zonnepanelen, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor woningbezitters die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Dantumadiel.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in De Westereen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing De Westereen?

Dit energie maatwerkadvies De Westereen is een rapport met aanbevelingen voor de verduurzaming van je huis die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Dit advies bespreekt per maatregel de verwachte kosten en de terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is verplicht voor huizeneigenaren die hun huis energiezuinig willen maken en dit willen financieren met een subsidie.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? Op die momenten is dit energieplan heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of spaargeld? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het stelt bloot welke verduurzamingsmaatregelen de meeste besparing opleveren. Door gebruik te maken van dit advies wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat hebben te maken met het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), het woonoppervlakte en de adviseur die de klus uitvoert. De tarieven liggen tussen de €180,00 tot €290,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost dit advies circa €230,00. Wij adviseren om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in De Westereen aan te vragen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als vertegenwoordigers van de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Door deze constructie kan men als vereniging CO2 besparende maatregelen uit laten voeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het keuringsbedrijf checkt bij bewoners wat ze graag willen om het appartementencomplex te verbeteren. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. Bewoners worden op de hoogte gebracht van het kostenplaatje en het rendement.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt optimaliseren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in De Westereen voor bedrijven. Het utiliteitsbouw energierapport toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfspand of kantoor Een versterkte energieprestatie zorgt voor lagere energielasten, meer comfort, korting op de milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een unieke zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de duurzaamheidsmaatregelen. Zie de website van RVO voor een extra uitleg.

Plaats een reactie