Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Harkema

Wil jij de kosten verlagen van je energierekening? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een warmtepomp installatie laten aanleggen of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Harkema biedt hulp bij deze zoektocht. Een energieadviseur komt thuis langs voor een maatwerkadvies en omschrijft de verschillende optie. Het rapport verduidelijkt welke werkzaamheden relevant zijn voor jouw huis en en het leefklimaat optimaliseren. In het aanbevelingen-rapport onderschrijven ze in detail de initiële investering en het rendement van de uitgezochte verduurzamingsopties. Het advies is geschikt voor Nederlandse particuliere woningeigenaren en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Het maatwerkadvies geeft inzicht in welke energiebesparende maatregelen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij komt met een aanbevelingen-rapport met alle investeringen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Voorbeelden zijn: infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, woningisolatie, zonnepanelen installeren.
 • Per onderdeel krijg je inzicht in de geraamde kosten, de opbrengsten en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het energieplan moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Harkema die duurzame investeringen willen uitvoeren en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-harkema

Energieadvies: inzicht in de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat helpt om een gebouw energieneutraal te maken en daarmee de energiekosten te drukken. In het plan wordt zeer gedetailleerd omschreven welke energiebesparingsmaatregelen je kunt nemen, wat wat de financiële implicaties zijn, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Hiervoor kun je denken aan maatregelen zoals dakisolatie, vloerisolatie, HR++ glas, infraroodpanelen, zonneboiler, spouwmuurisolatie. Je regelt het supersnel. Een expert op het gebied van energie neem contact op voor een persoonlijk advies. Deze deskundige doet een deskundige checkup en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Hij schrijft een rapport met een overzichtelijke weergave van de duurzame oplossingen. Het rapport omvat ook een verwachting van de totale investeringskosten en de uiteindelijke besparing Goed om te benoemen: Deze maatwerkadviseur is onpartijdig en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het verslag geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Update: Ben je van plan om je woning energiezuiniger te maken. en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het advies moet altijd worden geschreven door een ervaren expert op het gebied van energie . Gediplomeerde en betrouwbare energieadviseurs kun je zoeken via de website centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Harkema (mei 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Het adviesplan biedt een lijst met alle energiebesparende maatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Je kunt denken aan het vervangen van (HR++) glas, het plaatsen van gevelisolatie met glaswol en het laten plaatsen van zonnecellen. In het stappenplan hieronder bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een erkende energie-specialist. Erkende EPA-adviseurs vind je op Centraal Register Techniek en uiteraard op dit portaal. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Advies: ga uitsluitend voor partijen die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Je betaalt voor een gepersonaliseerd advies. Adviesbureaus kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is verstandig om minimaal 2 offertes te zoeken van onafhankelijke energie adviseurs. Vul je verwachtingen goed in. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of wil je dit zelf doen? Geef zoveel informatie als je kunt. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck vooraf

  Het adviesgesprek is ingepland. Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via dit platform kom je uiteindelijk tot een complete samenvatting met opties waar je mee kunt starten. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Hieruit haal je belangrijke vragen voor het adviesgesprek met de energiecoach in Harkema.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  Een maatwerkadviseurs brengt een bezoek aan huis en berekent welke potentiële maatregelen doeltreffend zijn. Kort hierop krijg je een gunstig energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Met betrekking tot de energiemaatregelen lees je randzaken zoals de minimale prijzen, de opbrengsten per jaar en de terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Als je hiervoor kiest kun je iets meer de diepte in.

 5. Vakbedrijven benaderen

  Een energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Harkema laten uitvoeren). Deze vakman adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Voor de uitvoering van de klus moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie-experts en lokale installateurs. Maak een afspraak op locatie om de woning van dichtbij te bekijken. Indien gewenst kan je vragen of de adviseur hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor mijn huis?

Contacteer energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Harkema vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een erkende expert. Het is aan te raden om een adviesbedrijf uit de regio te zoeken Zij kennen de lokale woningmarkt, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. Hieronder verstrekken we adresgegevens van mogelijk beschikbare maatwerkadviesbureaus die diensten aanbieden in de gemeente Achtkarspelen. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-keurmerk. Je kunt ook bedrijven vinden op het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
ABCadviseurAnthony Fokkerloane 169269WEFeanwâlden
Stichting Woningbouw AchtkarspelenZwanebloem 59285LZBuitenpost
NormakkTerheijlsterweg 339311TANieuw-Roden
Bureau BringFoareker 579247AAUreterp
Buildingcheck B.V.Eibertsbek 179203BDDrachten
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Harkema

Uitgelichte vakbedrijven: meteen online aanvragen

Direct een afspraak maken? In de tabel hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Harkema die direct beschikbaar zijn. Kies een van de bureau’s om een contactmoment in te plannen.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel consumenten zouden graag een lagere energierekening willen. Dit proces is echter best ingewikkeld. Voor dit probleem is het maatwerkadvies ontwikkeld. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In het gedeelte hieronder check je de belangrijkste verduurzamingsmaatregelen voor je woonruimte. Op deze website lees je ook alles over zuinige douchekoppen.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Harkema

 1. Je bespaart flink op de energiefactuur: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. De waarde van de woning stijgt: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: in huis altijd een goede luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (bekijk hier meer info)€1805,00€120,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6530,00€900,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5095,00€545,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3355,00€155,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€360,00€52,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer tips) €31,50€32,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van energiebesparingsmaatregelen bij doorsnee huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor het verduurzamen van jouw woning!

Bekijk beschikbare deskundigen en begin vandaag nog

Besparen dankzij woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Je huis isoleren in Harkema is doorgaans een goed startpunt. D.m.v. het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren blijft de warmte in huis. De effecten zijn positief: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, je hebt geen last meer van tocht in huis, je gebruikt minder fossiele energie, je hebt minder last van geluidsoverlast en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn diverse subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Wat je misschien niet wist: voor de arbeid voor isolatie geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): je huis blijft makkelijker en langer op temperatuur.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): houd ook de hitte buiten in de zomer.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,00per /m2): verhoog het totale wooncomfort.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,50per /m2): relatief goedkoop en gemakkelijk zelf aanbrengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €28,00per /m2): eenvoudig te installeren en vereist geen lange voorbereiding.
 • Isolatieglas (vanaf €121,00per /m2): niet langer last van tocht in huis dankzij HR++ glas.

Energie besparen met de warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de gasgestookte CV-ketel. Het vangt warmte op uit de buitenlucht, bodem of water. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. Deze hoeveelheid stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen op het dak van je huis. Tijdens de warme maanden kan het ook zorgen voor een koelende werking. Globaal gezien zijn er 2 types: een all-electric warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. Hieronder check je meer informatie over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en kan ook het tapwater opwarmen. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. All-electric is vrij prijzig, en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Harkema: een prima te betalen installatie en kan eenvoudig worden gebruikt in wat oudere huizen. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: jouw woning duurzaam verwarmen en koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben weinig onderhoud nodig (een kosteneffectieve optie).
 • Water-water warmtepomp: zeer efficiënt systeem dat niet veel ruimte in beslag neemt.
 • Bodem-water warmtepomp: verwarmt in de winter en koelt in de zomer.

Laat eigen zonnepanelen plaatsen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Door te informeren naar de subsidies, een versoepelde BTW-regeling en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Essent, GreenChoice, Vattenfall, Engie, Budget Energie & United Consumers, Enegiedirect.nl, Powerpeers, Oxxio, Delta. Met de salderingsregeling kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een set met 10 zonnepanelen kost ongeveer €4.850 en verdien je terug in zo’n 7 of 8 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: een dak met voldoende ruimte met een ligging op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in Harkema laten installeren? Dan geldt het BTW-nultarief.

Goedkoop warm water met een zonneboiler

Een zonneboiler betekent een warmte genererende zonnecollector met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Het boilersysteem levert snel warm tapwater om te douchen en te koken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Na de installatie van de zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten dat nodig is voor warm water. Deze installaties doen het goed i.c.m. een gasgestookte ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een doorsnee woning (voorraadvat met 150 – 200 liter) is al beschikbaar vanaf €3.100 (incl. plaatsing).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is zo’n 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Alternatieve infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Bijvoorbeeld een werkkamer of in de slaapkamer. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: geen verstoring van de luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De tarieven van warmtepanelen ramen we op +/- €220,00 t/m €550,00 per element.

Overzicht met overige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Harkema. Hieronder vind je daarom een lijst met praktische en voordelige duurzame oplossingen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: voorkom vocht- en schimmelproblemen met goede ventilatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: milieuvriendelijke douchekop die je helpt te besparen op je energiekosten.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen warmte af, waardoor het veel veiliger is.
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: je verwarming staat nooit onnodig aan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: verbeterde energie-efficiëntie bij A+ apparaten.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Harkema!

Plan een adviesgesprek in en check hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Harkema: hoe energiezuinig is mijn woning?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bevat maatregelen die haalbaar en betaalbaar zijn om je woning te verduurzamen. Het rapport geeft ook aan wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis aangepakt? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Dan is het slim om het huis nog eens te laten checken. Een erkende energie inspecteur inspecteert je huis en bekijkt de totale vraag naar gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en/of te koelen. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label laat zien hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Dit duurzaamheidslabel moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een uitstekend energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Verduurzamen van je huis met subsidies in Harkema

Bestaande woningen in Provincie Friesland moeten verduurzaamd worden en – in het meest ideale geval – van het gas af. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Bijgaand check je handige informatie over de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Harkema.

 • Subsidie isolatie: 30% van de totale factuur voor isolatiewerkzaamheden aan gevel, ramen, wanden, vloer, (spouw)muur.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in mei 2024.
 • Voor zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Achtkarspelen biedt mogelijk ook diverse plaatselijke subsidie-plannen of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Achtkarspelen zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Harkema vergelijken in mei 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is om dit met eigen geld te betalen. Beschik je niet over voldoende spaargeld? In dat geval kan je kiezen voor een lening. De overheid biedt diverse duurzame leningen. In het stukje hieronder vind je meer info (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Suwâld, Surhuizum en Feanwâlden).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee huizeneigenaren hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. dakisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepompen, zonneboilers, gevelisolatie, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor mensen met een woning met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Achtkarspelen.
 • Pas je eigen hypotheek aan: een extra leningdeel afsluiten.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Harkema

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Harkema?

Dit energie maatwerkadvies Harkema is een adviesrapport met verschillende opties voor het vergroenen van je woonhuis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, het installeren van een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Dit adviesrapport bespreekt per maatregel de kosten en de verwachte terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor woningeigenaren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en daarbij een subsidie willen.

Is het energierapport verplicht?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? In dat geval is dit adviesplan vereist. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Ga je verduurzamen met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het is heel specifiek en geeft aan welke investeringen helpen om de energiekosten te reduceren. A.d.h.v. dit plan kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type huis, de grootte van de woning en de gekozen adviseur. De tarieven liggen tussen de €185,00 – €325,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak betaal je ongeveer €260,00. Het is slim om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Harkema op te vragen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) kan gezamenlijk met de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Door die strategie kan men op een collectieve manier CO-2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige doet een grondige inspectie van het hele pand. Het keuringsbureau inventariseert bij de bewoners wat zij zouden willen aanpassen om het flatgebouw te vergroenen. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. Bewoners worden geïnformeerd over de verwachte prijzen en de besparing per jaar.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt upgraden. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Harkema voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw advies gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een zakelijk gebouw. Een verbeterde energieprestatie zorgt voor lagere lasten, een verbeterd werkcomfort, een beperkte milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een speciale zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de duurzame oplossingen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor aanvullende details.

Plaats een reactie