Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Surhuizum

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Moet ik isoleren, een aantrekkelijke warmtepomp selecteren of leg ik het dak vol met zonnepanelen? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Surhuizum is een goed hulpmiddel! Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor doelgericht advies en beoordeelt wat de opties zijn. Het onderzoek verduidelijkt welke alternatieven je woning een stuk kunnen verduurzamen en en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het aanbevelingen-rapport tref je grondig de initiële investering en het rendement van de uitgezochte verduurzamingsmogelijkheden. Het energieplan is een hulpmiddel voor particuliere huizenbezitters en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies verduidelijkt welke investeringen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij biedt een rapport met aanbevelingen met alle duurzaamheidsmaatregelen die je kan laten uitvoeren.
 • Onder andere: woningisolatie, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW.
 • Voor elke energiebesparende maatregel krijg je inzicht in een kostenbegroting het rendement en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Surhuizum die hun woninglabel willen verbeteren en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-surhuizum

Energieadvies: ondersteuning bij de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor particuliere en zakelijke objecten dat een volledig plan presenteert om een gebouw energieneutraal te maken en daarmee de energiekosten te beperken. In het rapport wordt heel concreet aangegeven wat je kunt doen, wat de totale investering is, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Binnen dit advies kun je maatregelen overwegen zoals spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp, vloerisolatie, HR++ glas, zonneboiler. Het is niet ingewikkeld. Een specialist op het gebied van energie komt langs voor inspecties en om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze vakman analyseert het huis en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Het rapport wordt opgemaakt met een opsomming van alle verduurzamingsmaatregelen. Het rapport omvat ook een verwachting van de totale investeringskosten en tevens een rendements-weergave. Let op: Deze maatwerkadviseur is objectief en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het rapport geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Ter verduidelijking: Ga je energiebesparende maatregelen treffen, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het advies moet altijd worden geschreven door een gecertificeerde expert. Deskundige en onpartijdige energieadviseurs check je www.centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Surhuizum (mei 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen voor het vergroenen van jouw pand? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit adviesrapport geef je inzicht in innovatieve vergroeningsmaatregelen die voldoende effectief zijn. Bijvoorbeeld sterk HR++ raamwerk (beglazing), EPS gevelisolatie en het toepassen van zonnecellen. In de box hieronder delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een betrouwbare adviseur. Betrouwbare energieadviseurs kan je opzoeken op het Centraal Register Techniek of via ons eigen helpdesk team. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Disclaimer: ga in zee met een adviesclub die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Energie specialisten kunnen zelf een prijs berekenen. Wij adviseren om enkele offertes te vragen van neutrale energie adviseurs. Verstrek je behoeften van tevoren. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Geef zoveel informatie als mogelijk. Offertes vergelijken gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  Komt er een specialist langs? Een goede voorbereiding is essentieel. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit platform kom je uiteindelijk tot een lijst met duurzaamheidsmaatregelen die mogelijk interessant zijn. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in Surhuizum.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  De energie specialist komt bij je thuis en onderbouwt welke werkzaamheden passen bij de woning. Kort hierop stuurt hij een betrouwbaar energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Voor de specifieke energiemaatregelen noteren ze randzaken zoals de kosten, de jaarlijkse opbrengsten en de geschatte terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Hier is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  Deze energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Surhuizum laten uitvoeren). Deze vakman geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Voor het invullen van het energieplan dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatiebedrijven en plaatselijke installateurs. Laat ze thuis langskomen voor de complete woninganalyse. Het kan nuttig zijn dat de adviseur daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor mijn huis?

Check energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Surhuizum vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een betrouwbare maatwerkadviseur. Wij adviseren om een adviesbedrijf uit de buurt te zoeken Ze zijn bekend met het type woning, en je betaald minder voor reiskosten. In het schema hieronder tref je bedrijfsnamen en adresgegevens van mogelijke adviseurs die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Achtkarspelen. Kies enkel bedrijven en adviseurs met het BRL9500-02-keurmerk. Tip: actuele adressen vind je ook op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
ABCadviseurAnthony Fokkerloane 169269WEFeanwâlden
Stichting Woningbouw AchtkarspelenZwanebloem 59285LZBuitenpost
NormakkTerheijlsterweg 339311TANieuw-Roden
Bureau BringFoareker 579247AAUreterp
Buildingcheck B.V.Eibertsbek 179203BDDrachten
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Surhuizum

Uitgelichte vakbedrijven: direct een rapport aanvragen

Wil je meteen beginnen met besparen? In de bijgaande tabel tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Surhuizum die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de bureau’s om meteen een afspraak in te plannen.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Steeds meer mensen willen besparen op de energiekosten. Maar waar moet ik beginnen? Met name daarvoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Er wordt een compleet plan opgesteld met alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In deze gids vind je de meest interessante duurzame oplossingen voor je pand. Check ook meer informatie over radiator isoleren.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Surhuizum

 1. Een lagere energiefactuur: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Een schoner klimaat: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: het hele jaar door een aangename luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (bekijk meer info over isolatie)€1705,00€125,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€12125,00€725,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5405,00€485,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3175,00€165,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€370,00€26,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (bekijk meer tips) €5,25€6,35 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van energiebesparende maatregelen bij gewone huizen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies voor concrete tips!

Bekijk maatwerkadviseurs en start vandaag nog

Besparen dankzij woningisolatie

Wil je minder gas stoken? Een huis isoleren in Surhuizum is een aantrekkelijke optie. Door te kiezen voor het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen kan de woning de warmte beter vasthouden. Woningisolatie is essentieel: je bespaart meteen op de energiekosten, je geniet van een optimaal leefcomfort, het is een groene investering, je beperkt het geluid van buiten en je huis is interessanter op de markt. Er zijn diverse subsidies die beschikbaar zijn. Belangrijk feit: voor de arbeid voor isolatie geldt het laag BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): geeft een gemiddelde besparing van 10% tot 20%.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): het einde van vocht- en schimmelproblemen op zolder.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,00per /m2): ideaal om uit te laten voeren bij een renovatie.
 • Bodemisolatie (vanaf €23,50per /m2): verhoogt de levensduur van de vloer en de muren.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €21,50per /m2): vereist geen onderhoud en is zeer kosteneffectief.
 • Isolatieglas (vanaf €115,50per /m2): HR++ glas geeft een aangename temperatuur in huis.

Woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de HR-ketel op gas. Het systeem maakt gebruik van de warmte van de buitenlucht, bodem of water. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. De aanvullende stroom kan je zelf realiseren met een aantal zonnepanelen. In de zomerperiode kan het ook nog eens koelen. Je hebt de keuze uit een all-electric warmtepomp of een hybride oplossing. In het bijgaande gedeelte ontdek je praktische details over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en kan ook het tapwater opwarmen. Het gasverbruik kan dan naar 0. All-electric is vrij prijzig, en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Surhuizum: een prima te betalen installatie en wordt met name toegepast in woningen met een slechtere isolatie. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt warmte aan buitenlucht middels een buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: produceren weinig geluid, waardoor ze een stille optie zijn.
 • Water-water warmtepomp: systeem met het hoogste rendement door constante temp. van het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: een zeer efficiënt systeem dat werkt op basis van bodembron.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Mede dankzij de subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of een financiering middels groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Eneco, Budget Energie, Essent, Vattenfall, Engie of Powerpeers, Oxxio, Delta, United Consumers, Vandebron. Via de salderingsregeling krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een complete installatie van 10 panelen kost ongeveer €5.000 en heb je terugverdiend binnen 6 a 8 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: een goed begaanbaar schuin of plat dak met een ligging op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Wil je zonnepanelen in Surhuizum laten leggen? Dan betaal je niet eens BTW.

Laat een zonneboiler installeren

Een zonneboiler bestaat uit een zonnecollector op het dak en een buffervat voor jouw warmte water. Het gehele systeem genereert warm tapwater in de douche en de keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Dankzij de zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik om in huis warm water te gebruiken. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een gasgestookte ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor een doorsnee woning (voorraadvat met 150 – 200 liter) kost ongeveer €3.050 inclusief plaatsing.
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is +/- 3 m2 tot 4 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Ervaar het gemak van infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Ideaal voor in de badkamer of jouw thuiswerkplek. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Deze oplossing is positief door: geen ongewenste luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De prijzen van warmtepanelen komen uit op zo’n €175,00 – €350,00 per element.

Praktische energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen onderscheiden we nog een aantal energiebespaar adviezen in Surhuizum. In het gedeelte hieronder verstrekken we een aantal effectieve en betaalbare verduurzamingsmaatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: bespaar energie door voldoende frisse buitenlucht binnen te halen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een stil en zuinig systeem waarmee je ook energie bespaart.
 • Waterbesparende douchekop: op een verantwoorde manier douchen, bespaar tot 20% water en energie.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting kan eenvoudig worden gedimd (lichtsterkte aanpassen).
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat werkt op stroom en is zuinig.
 • Slimme thermostaat: voorkom dat de verwarming onnodig aanstaat.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Surhuizum!

Zet een adviesgesprek in de agenda en zoek uit hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Surhuizum: wat is dit precies?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt energiebesparende maatregelen die haalbaar en betaalbaar zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Het plan geeft ook aan wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel toont hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw huis aangepakt? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan is het verstandig om het energielabel wederom te calculeren. Een energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en analyseert hoeveel gas en elektriciteit nodig is om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label duidt aan hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Dit huislabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een milieuvriendelijk energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Een duurzame woning met subsidies in Surhuizum

De meeste panden in Provincie Friesland moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In de box hieronder onderzoek je up-to-date info over de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Surhuizum.

 • Isolatie-subsidie: 30% van de totale factuur voor isolatie van gevel, dak, wanden, (spouw)muur, vloer.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in mei 2024.
 • Voor zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Achtkarspelen heeft mogelijk zelf ook nog een aantal regionale subsidie-plannen of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Achtkarspelen kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Surhuizum opzoeken in mei 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is met eigen middelen. Kom je geld tekort? Dan kan je geld lenen. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. Hieronder vind je de details (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Feanwâlden, Augustinusga en De Westereen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee particulieren en VvE’s hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor zonneboilers, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor woningbezitters die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Achtkarspelen.
 • Je eigen hypotheek ophogen: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Surhuizum

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Surhuizum?

Het energie maatwerkadvies Surhuizum is een rapport met daarin concrete maatregelen voor het vergroenen van een pand uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, het gebruik van een warmtepomp of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Het plan bespreekt per maatregel het kostenplaatje en de geraamde terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is verplicht voor alle particuliere woningbezitters die hun huis van het gas af willen hebben en daarbij een subsidie willen.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Zoek je subsidie voor isoleren, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? Voor die situatie is dit adviesplan noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Ga je verduurzamen met een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het is heel specifiek en geeft aan welke opties de meeste besparing opleveren. Door gebruik te maken van dit besparingsrapport kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de oppervlakte van het huis, en de adviseur die het werk uitvoert. De kosten variëren tussen de €230,00 tot €315,00. Voor een normale tussenwoning kost dit advies circa €280,00. Het is verstandig om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Surhuizum aan te vragen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen namens de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Door deze constructie kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO2 besparende maatregelen uit laten voeren. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het bureau achterhaalt bij de bewoners de woonwensen om het wooncomplex energiezuiniger te maken. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. In het rapport vinden de eigenaren ook de verwachte prijzen en de uiteindelijke terugverdientijd.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt verbeteren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Surhuizum voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw onderzoek geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsgebouw of kantoor Een hogere energieprestatie zorgt voor lagere energiekosten, een aangenaam binnenklimaat, korting op de milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de duurzame oplossingen. Bezoek RVO.nl voor een extra uitleg.

Plaats een reactie