Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Wetsens

Wil jij ook besparen op de kosten van energierekening? Er zijn veel opties, waar begin in? Moet ik isoleren, een hybride warmtepomp kopen of leg ik het dak vol met zonnepanelen? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Wetsens zal je verder helpen. De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor de maatwerk-inspectie en test wat de mogelijkheden zijn. Het plan geeft inzicht in welke verduurzamingsmaatregelen het energieverbruik laten dalen en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het energieplan beschrijven ze heel specifiek de totale kosten en het rendement van de diverse investeringskeuzes. Het maatwerkadvies is een uitkomst voor Nederlandse particuliere woningeigenaren en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Het maatwerkadvies laat jouw zien welke duurzame investeringen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een erkende duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij komt met een verslag met alle duurzame investeringen die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Kies voor: infraroodpanelen, ventileren met WTW, woningisolatie, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per optie krijg je inzicht in de verwachte kosten, de opbrengsten en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het uiteindelijke advies zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Wetsens die een beter energielabel willen en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-wetsens

Energieadvies: hulp bij een hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat duidelijke tips geeft om minder energie te gebruiken en derhalve de energierekening te beperken. In het onderzoek wordt in grote lijnen aangegeven welke potentiële maatregelen er zijn, wat het kost, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. In dat geval kun je denken aan maatregelen zoals warmtepomp, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler, vloerisolatie, infraroodpanelen. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een energieadviseur komt bij jouw thuis langs om samen jouw woning door te spreken. Deze professional neemt de woning op en checkt welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een opsomming van alle energiebesparende maatregelen. Daarbij ontvang je ook een prijslijst met verwachte kosten en de besparing. Goed om te benoemen: Een maatwerkadviseur is onpartijdig en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het verslag vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Let op: Ga je je huis overzetten op groene energie, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een ervaren expert. Gecertificeerde en bedreven energieadviseurs vind je op het platform centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Wetsens (juni 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit advies geeft een overzicht met diverse duurzaamheidsmaatregelen die jouw woning helpen energie te besparen. Bijvoorbeeld goede HR++ ramen (glas), gevelisolatie met PUR en het plaatsen van een zonneboiler. In onze stappenplan bieden we inzicht in de te nemen stappen.

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een deskundige maatwerk adviseur. De juiste specialisten kan je vergelijken op Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Belangrijk: ga in zee met een adviesclub met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Je betaalt voor een gepersonaliseerd advies. Maatwerk-adviesbedrijven mogen zelf hun prijs bepalen. Het is goed om minimaal 2 offertes te vragen van BRL9500-02 gecertificeerde experts. Geef je wensen vooraf goed aan. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Wil jij alles gaan uitbesteden, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Geef zoveel informatie als je kunt.. Offertes vergelijken is op die manier veel relevanter.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  De afspraak is vastgelegd? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je uiteindelijk tot een lijst met verduurzamingsmaatregelen die mogelijk interessant zijn. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Hieruit haal je belangrijke vragen voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Wetsens.

 4. Het energierapport doornemen

  Het adviesbureau loopt door de woning en berekent welke energiebesparingsmaatregelen geschikt zijn voor jouw huis. Kort daarop verkrijg je een betrouwbaar energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Aangaande deze energiemaatregelen bekijk je onderdelen zoals de geschatte kosten, de besparing per jaar en de totale terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Als je hiervoor kiest kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven zoeken

  Een energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Wetsens laten uitvoeren). Deze erkende vakman kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Zoek daarom contact met isolatie specialisten en regionale installatiebedrijven. Plan een afspraak bij je thuis in om je woning te bekijken en op te meten. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de energieconsultant hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor jouw woonruimte?

Contacteer energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Wetsens vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een gekwalificeerde maatwerk-adviespartij. Het is aan te raden om een maatwerk adviesbedrijf uit jouw eigen regio te contacteren. Ze zijn bekend met het type woning, en je betaald minder voor reiskosten. In het schema hieronder behandelen we gegevens van mogelijk beschikbare EPA-adviseurs die diensten aanbieden in de gemeente Noardeast-Fryslân. Let goed op de aanwezigheid van een BRL9500-02-certificaat. Veel bedrijven kun je ook vinden via platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HBO bouwadviesDurk Dijkstrastrjitte 99014CCTersoal
RekenserviceDopheide 4 b9202PBDrachten
Buildingcheck B.V.Eibertsbek 179203BDDrachten
Woningpeil B.V.Oedsmawei 18 a9001ZJGrou
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Wetsens

Uitgelichte experts: meteen online aanvragen

Wil je direct een afspraak inplannen? In de lijst hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Wetsens die direct tot je beschikking zijn. Klik op de knop om te beginnen met je aanvraag.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel huiseigenaren willen beginnen met energie besparen. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Je krijgt inzicht in de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In de tekstblokjes hieronder bespreken we de meest geschikte maatregelen voor jouw huis. Bekijk tevens meer informatie over zonnepanelen opbrengst.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Wetsens

 1. Verlaag je energiefactuur: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Een klimaatbewuste keuze: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: een huis zonder kieren en naden.
 4. Stijgende woningwaarde: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: een aangename luchtkwaliteit in alle ruimtes.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (meer over woningisolatie)€3500,00€435,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5945,00€550,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5040,00€485,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3010,00€145,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€305,00€28,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1075,00€175,00 p/jaar
Kosten en opbrengsten van vergroeningsmaatregelen bij basis-huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor het gericht verduurzamen!

Bekijk adviseurs en plan een afspraak in

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Direct jouw energierekening minderen? Jouw huis isoleren in Wetsens is een hele goede keuze. Aan de hand van het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen treed er geen warmteverlies op. Dit heeft veel voordelen: je kan besparen op de energiekosten, het huis blijft aangenaam warm in de winter, je gebruikt minder fossiele energie, het houdt harde geluiden buiten de deur en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn meerdere subsidies te gebruiken. Wat je misschien niet wist: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): geen last meer van optrekkend vocht uit de kruipruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): houdt de warmte binnen en de kou buiten.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,50per /m2): vermindering van het risico op vochtproblemen.
 • Bodemisolatie (vanaf €29,50per /m2): verhoogt de levensduur van de vloer en de muren.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €29,50per /m2): een kosteneffectief alternatief is voor dure renovaties.
 • Isolatieglas (vanaf €127,50per /m2): minder last van lawaai en lagere stookkosten met HR++ glas.

Energie besparen met de warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de traditionele CV-ketel. Het onttrekt warmte aan de lucht of grondwater. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. Jouw stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen op je eigen dak. Tijdens de warme maanden kan het ook zorgen voor verkoeling. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride oplossing. In het blokje hieronder bekijk je handige info over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en zorgt voor warm tapwater. Het gasverbruik kan dan naar 0. All-electric is vrij prijzig, en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Wetsens: een prima te betalen installatie en zeer geschikt voor oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: kan jouw woning ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: milieuvriendelijk omdat ze geen schadelijke stoffen uitstoten.
 • Water-water warmtepomp: maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen om warmte te genereren.
 • Bodem-water warmtepomp: zeer hoog rendement, maar erg duur in aanschaf.

Zonnepanelen laten installeren

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je betaald veel minder voor je stroom. Dankzij lokale subsidies, het BTW-nultarief en de zeer aantrekkelijke groene leningen heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Eneco, Essent, Vattenfall, Engie, GreenChoice & Delta, Powerpeers, Vandebron, United Consumers, Enegiedirect.nl. Door te salderen krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een standaard systeem inclusief 10 panelen kan je laten monteren voor €5.000 en verdien je terug in zo’n 6 a 8 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: het dak moet geschikt zijn voor montage met een gunstige positionering op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • De zonnestroom die je over hebt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Ga je zonnepanelen in Wetsens laten leggen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Laat een zonneboiler installeren

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een zonlicht gevoelige zonnecollector met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Het verwarmingssysteem maakt veel warm tapwater mogelijk om te douchen en te koken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Via een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik voor het verwarmen van water. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een HR-ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een familie (200 liter vat) is al beschikbaar vanaf €3.100 inclusief plaatsing.
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is plus minus 2 m2 tot 3 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

De werking van infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor badkamer of werkplek. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: geen verstoring van de luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De investeringskosten in warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €195,00 – €425,00 per ruimte.

Andere energiebespaartips die je snel kunt toepassen

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Wetsens. In dit blokje vind je daarom een weergave met effectieve en niet al te dure energiebesparende maatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: het verwarmen van vochtige vuile lucht is lastiger dan droge schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): energie neutrale, moderne en geluidsarme manier van ventilatie.
 • Waterbesparende douchekop: op een verantwoorde manier douchen, bespaar tot 20% water en energie.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting gebruikt 75% minder energie dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: duurzaam en comfortabel koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig bedienbaar op afstand met smartphone of tablet.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Wetsens!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en ontdek hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Wetsens: hoe kan ik dat aanvragen?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing omvat werkzaamheden die eenvoudig te realiseren zijn om te besparen op de energielasten. Dit energieadvies vertelt ook wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij na aanleiding van dit plan het huis opnieuw verduurzaamd? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om de woning opnieuw te laten keuren. Een gekwalificeerde energie inspecteur neemt de woning op en checkt de benodigde gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label geeft inzicht in hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Het label is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een perfect energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Wetsens

Alle huizen in Provincie Friesland moeten duurzamer worden en – in het meest ideale geval – van het gas af. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Onderstaand vind je up-to-date info over de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in Wetsens.

 • Subsidie voor isolatie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor isolatiewerk aan gevel, dak, ramen, wanden, (spouw)muur.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Noardeast-Fryslân biedt mogelijk ook diverse individuele subsidie opties of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Noardeast-Fryslân kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Wetsens opzoeken in juni 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door het inzetten van spaargeld. Kom je geld tekort? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook voor andere regio’s zoals Wâlterswâld, Metslawier en Driezum).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee huizeneigenaren energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, warmtepompen, gevelisolatie, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor huizenbezitters die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Noardeast-Fryslân.
 • Pas je eigen hypotheek aan: breid je bestaande financiering uit.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Wetsens

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Wetsens?

Dit energie maatwerkadvies Wetsens is een energieplan met suggesties voor het vergroenen van een woning die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Dit energieplan geeft per maatregel het budget en de totale terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is interessant voor alle particuliere huizenbezitters die gasvrij willen gaan wonen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? In die gevallen is dit besparingsrapport een must. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het stelt bloot welke keuzes jouw woning verduurzamen. A.d.h.v. dit document kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het soort woning, de gebruiksoppervlakte (m2) en het maatwerkadviesbedrijf. Het tarief komt uit tussen de €205,00 tot ongeveer €340,00. Voor een gemiddelde woning kost het advies op maat ongeveer €235,00. Het is aan te raden om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in Wetsens op te vragen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen namens de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Via de regeling kan men collectief CO-2 besparende maatregelen uit laten voeren. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie doet een grondige inspectie van het hele pand. Het keuringsbedrijf kijkt samen met bewoners naar wat zij zouden willen aanpassen om het complex te verbeteren. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. Dit is natuurlijk ook met de geraamde kosten en de uiteindelijke terugverdientijd.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt optimaliseren. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Wetsens voor bedrijven. Het utiliteitsbouw onderzoek gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, pand of kantoor Goede energieprestatie geeft lagere energiekosten, meer comfort, korting op de milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe manier om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een gunstige zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de duurzaamheidsmaatregelen. Bezoek RVO.nl voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie