Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Metslawier

Geïnteresseerd in het omlaag brengen van de energierekening? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Kan ik het beste eerst isoleren, een aantrekkelijke warmtepomp selecteren of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Metslawier biedt uitkomst! De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor een maatwerkadvies en bekijkt wat de mogelijkheden zijn. Het energierapport is concreet en vertelt welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning en het leefklimaat optimaliseren. In het energiebesparingsadvies beschrijven ze nauwkeurig de kosten en het rendement van de potentiële energiebesparende maatregelen. Het energiebesparingsadvies is bedoeld voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Een maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke verduurzamingsmaatregelen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een deskundige duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Hij komt met een advies met alle maatregelen die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Zoals o.a.: zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, woningisolatie, infraroodpanelen.
 • Per maatregel lees je de verwachte prijzen, hoeveel je bespaart en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het maatwerkadvies moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Metslawier die hun woning duurzamer willen maken en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-metslawier

Energieadvies: aan de slag met je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor privé-woningen en kantoren dat duidelijke tips geeft om het energieverbruik te remmen en zodoende de energiekosten te reduceren In het onderzoek wordt zeer gedetailleerd omschreven welke investeringen je kunt doen, wat het allemaal kost, en hoeveel je gaat besparen. Hiervoor kun je maatregelen overwegen zoals zonneboiler, dakisolatie, HR++ glas, warmtepomp, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen. Het werkt heel eenvoudig. Een specialist op het gebied van energie belt jouw voor een afspraak om kennis te maken. Deze persoon loopt door de woning en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Hij genereert een digitaal rapport met daarin vergroeningsmaatregelen. In het rapport vind je ook een begroting van de kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Hierbij geldt altijd: Iedere maatwerkadviseur is onpartijdig en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het plan bevat ook het energielabel van de woning.

Update: Ben je van plan om je woning energiezuiniger te maken. en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het advies moet worden uitgevoerd door een gekwalificeerde adviseur. Vakbekwame en neutrale energieadviseurs kan je vinden op de site centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Metslawier (mei 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om je huis te vergroenen? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Het document geeft een schema met verschillende verduurzamingsmaatregelen die toepasbaar zijn op jouw huis. Denk hierbij aan toepassen van HR++ glas, het verhogen van de isolatie van gevels en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In de volgende paragraaf leggen we precies uit wat je moet doen.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een BRL9500-02 gecertificeerde adviseur. Gecertificeerde adviseurs zijn te vinden op centraalregistertechniek.nl of via ons eigen helpdesk team. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Advies: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Start met meerdere offertes

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Maatwerkadviseurs hanteren heel verschillende tarieven. Het is verstandig om minimaal 2 offertes te verkrijgen van gecertificeerde adviesbedrijven. Geef een duidelijke briefing. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of wil je dit zelf doen? Probeer zo duidelijk mogelijk te zijn. Het kiezen van de beste adviseur kun je dan probleemloos doen.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  De afspraak staat in de agenda. Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via dit platform kom je uiteindelijk tot een overzicht van maatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens jouw adviesgesprek met de energiecoach in Metslawier.

 4. Energierapport samen doornemen

  De adviseur neemt de woning op en berekent welke investeringen geschikt zijn voor jouw huis. Op basis hiervan ontvang je het doorberekende energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Per energiemaatregel toont het rapport onderdelen zoals het financiële plaatje, de besparing en de terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Hier kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  Deze energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Metslawier laten uitvoeren). Deze vakman kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Maar voor de uitwerking van het plan moet je contact leggen met een aannemer. Neem contact op met meerdere isolatie-partijen en plaatselijke installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om je woning te bekijken en op te meten. Vraag eventueel of de energie expert jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor mijn pand?

Zoek energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Metslawier vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een gecertificeerde energieadviseur. Het is wijs om een energie expert uit de omgeving te contacteren. Ze kennen het type woning, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In de bijgaande tabel verstrekken we bedrijfsnamen en adresgegevens van professionele bedrijven die werkzaam zijn binnen de gemeente Noardeast-Fryslân. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HBO bouwadviesDurk Dijkstrastrjitte 99014CCTersoal
RekenserviceDopheide 4 b9202PBDrachten
Buildingcheck B.V.Eibertsbek 179203BDDrachten
Woningpeil B.V.Oedsmawei 18 a9001ZJGrou
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Metslawier

Uitgelichte energie adviseurs: vraag direct een rapport aan

Direct in contact komen met een adviseur? In de bijgaande tabel kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Metslawier waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Kies een van de bureau’s om direct aan de slag te gaan.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel woningbezitters zouden graag een lagere energierekening willen. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Je krijgt informatie over verschillende bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In het stuk hieronder beschrijven we de aantrekkelijkste duurzame oplossingen voor je woonhuis. Check ook meer informatie over warmtepomp.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Metslawier

 1. Een aantrekkelijke energiefactuur: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Een klimaatbewuste keuze: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: geen tochtige woning meer.
 4. Verhoog je woningwaarde: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: geniet van een comfortabele luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van vloer (bekijk hier meer info)€2090,00€135,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11400,00€655,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4655,00€500,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3050,00€190,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€445,00€38,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips bekijken) €1025,00€190,00 p/jaar
Kosten en baten van duurzaamheidsmaatregelen bij standaard huizen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor doelgerichte verduurzaming!

Bekijk beschikbare adviseurs en ga direct aan de slag

Voordelen en vormen van woningisolatie

Je energierekening naar beneden brengen? Een huis isoleren in Metslawier is een minimale vereiste. Door middel van het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer houd je de warmte binnen. Isolatie is ontzettend belangrijk: je bespaart meteen op de energienota, je geniet van een optimaal leefcomfort, het is goed voor het milieu, je hebt minder last van lawaai van de straat en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn allerlei subsidies te selecteren. Goed om te weten: voor de arbeid voor isolatie geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): de vloer wordt tot wel 3 graden warmer.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): verbetert de luchtdichtheid van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,00per /m2): beschermt de wand tegen temperatuurverschillen.
 • Bodemisolatie (vanaf €21,50per /m2): voorkomt vochtproblemen, zoals rot of schimmelvorming.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €21,00per /m2): houd de woning langer koel in de zomer.
 • Isolatieglas (vanaf €121,50per /m2): HR++ glas zorgt voor minder warmteverlies in de winter.

Huis verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de CV- of HR ketel. Hij neemt warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. Jouw stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen op het dak van je huis. In de hete maanden kan het jouw woning ook koelen. Er zijn 2 opties: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. In het stuk hieronder ontdek je extra details over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en levert warm tapwater in huis. Je woning kan dan helemaal van het gas los. All-electric is vrij prijzig, en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Metslawier: betaalbaar en wordt met name toegepast in huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief eenvoudig te plaatsen systeem met hoog rendement.
 • Lucht-water warmtepomp: een betrouwbaar en efficiënt systeem, in elk seizoen.
 • Water-water warmtepomp: multifunctioneel systeem dat kan verwarmen en koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: zeer hoog rendement, maar erg duur in aanschaf.

Zonnepanelen laten installeren

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Een duurzame keuze én jouw energierekening gaat naar beneden. Door te informeren naar de subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of een financiering middels groene leningen kan je genieten van een goede terugverdientijd. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals GreenChoice, Vattenfall, Engie, Budget Energie, Eneco of United Consumers, Enegiedirect.nl, Vandebron, Delta, Oxxio. Doordat je mag salderen ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een complete installatie van 10 panelen kost je circa €4.600 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 tot en met 8 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: een dak dat volledig in privé-eigendom is met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Eventuele overtollige zonnestroom lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Goedkoop zonnepanelen in Metslawier bestellen? Dan betaal je niet eens BTW.

Een innovatieve zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een warmte opwekkende zonnecollector en een buffervat voor jouw warmte water. Het gehele systeem is verantwoordelijk voor warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Door te investeren in een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten voor het verwarmen van water. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een warmtepomp of hoog rendement ketel. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor normaal gebruik (200 liter vat) komt uit op ongeveer €3.200 inclusief plaatsing.
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is +/- 2 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (vanaf 40cm bij 80 cm).

Besparen op je gasverbruik met infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Denk aan een hobbyruimte of zolder. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Het biedt vele voordelen: geen ongewenste luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen komen uit tussen de €160,00 t/m €450,00 per warmtepaneel.

Praktische energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Metslawier. Hieronder doorzoek je een aantal krachtige en aantrekkelijk geprijsde maatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: verwijdert fijnstof, gassen, allergenen, stof en rook, waardoor de luchtkwaliteit in het gebouw wordt verbeterd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een hoge lichtopbrengst, waardoor ze een helderder licht produceren.
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: altijd thuiskomen in een aangenaam warm huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Metslawier!

Informeer naar een adviesgesprek en zoek uit hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Metslawier: hoe kan ik dat aanvragen?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bevat praktische maatregelen die uit te voeren zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Het concept plan deelt ook wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel geeft aan hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je na een woninginspectie maatregelen laten uitvoeren? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je korting op je hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om een herziend energielabel op te vragen. Een gekwalificeerde energie inspecteur analyseert de woning en checkt de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is om de woning te verwarmen en/of te koelen. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label toont hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een actueel energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Woning duurzaam maken met subsidies in Metslawier

Alle woningen in Provincie Friesland moeten het energieverbruik minderen en uiteindelijk helemaal van het gas af. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In de box hieronder doorzoek je een overzicht met de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Metslawier.

 • Subsidie voor isoleren: ontvang 30% van de kosten voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan ramen, wanden, (spouw)muur, vloer, dak.
 • Voor de isolerende werkzaamheden is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in mei 2024.
 • In het geval van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Noardeast-Fryslân biedt mogelijk aanvullende particuliere subsidiepotjes of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Noardeast-Fryslân kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Metslawier opzoeken in mei 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door het inzetten van spaargeld. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Dan kan je geld lenen. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. We vertellen je er graag meer over (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Driezum, Jouswier en Aalsum).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee huizenbezitters en VvE’s energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor spouwmuurisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie, zonneboilers, warmtepompen, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor mensen met een woning die niet in aanmerking komen voor reguliere financiering.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Noardeast-Fryslân.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Metslawier

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Metslawier?

Het energie maatwerkadvies Metslawier is een energieplan met aanbevelingen voor het duurzamer maken van een woning die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan vloerisolatie, HR++ glas, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Dit adviesrapport onderschrijft per maatregel de verwachte prijzen en de verwachte terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor woningeigenaren die hun woning zuiniger willen maken en dit willen financieren met een subsidie.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Zoek je subsidie voor isoleren, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een hybride warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? Op die momenten is dit rapport heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het laat jouw zien welke alternatieven een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Aan de hand van dit besparingsadvies kun jij een vakman goede instructies geven.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het soort woning, het woonoppervlakte en de adviseur die het werk uitvoert. De prijs ligt tussen de €235,00 tot €325,00. Voor een normale tussenwoning is het tarief circa €255,00. Tip: het is handig om offertes van gekwalificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Metslawier te bekijken.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen als vertegenwoordigers van de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Zodoende kunnen alle appartementseigenaren samen CO-2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert op het gebied van energie zal het hele gebouw opnemen. Het bureau achterhaalt bij de bewoners wat ze graag willen om het verzamelgebouw of wooncomplex te verduurzamen. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de huizen. Bewoners worden geïnformeerd over de uiteindelijke kosten en de jaarlijkse besparing.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als eigenaar wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt verbeteren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Metslawier voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw rapport geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor of bedrijfspand Een verfijnde energieprestatie draagt bij aan een goedkopere energiefactuur, een aangenaam binnenklimaat, extra voordeel op de milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de duurzaamheidsmaatregelen. Bezoek RVO.nl om dit aan te vragen.

Plaats een reactie