Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Lioessens

Wil jij de kosten verlagen van je energierekening? Er zijn veel opties, waar begin in? Is het slim om te isoleren, een innovatieve warmtepomp bestellen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Lioessens geeft antwoord op veel van je vragen. Een energieadviseur maakt een afspraak voor een maatwerkadvies en inspecteert waar de kansen liggen. Het energieplan verduidelijkt welke verduurzamingsmaatregelen het energieverbruik laten dalen en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het rapport tref je grondig het kostenplaatje en het rendement van de uitgezochte woningaanpassingen. Het maatwerkadvies is speciaal in het leven geroepen voor particuliere huizenbezitters en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Een maatwerkadvies geeft inzicht in welke verduurzamingsmaatregelen jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een gekwalificeerde duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Hij verstrekt een plan met alle duurzame investeringen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Investeer bijv. in: zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, ventileren met WTW, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per optie vind je het financiële plaatje, wat het je oplevert en de terugverdientijd.
 • Voor uitvoering van het energieplan dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Lioessens die duurzame investeringen willen uitvoeren en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-lioessens

Energieadvies: help mij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat maatregelen biedt om het energieverbruik te remmen en derhalve de energierekening te verlagen. In het document wordt uitvoerig geïllustreerd wat je kunt doen, wat wat de financiële implicaties zijn, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Binnen dit advies kun je maatregelen overwegen zoals HR++ glas, infraroodpanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp, dakisolatie. Het werkt heel eenvoudig. Een energiecoach belt jouw voor een afspraak om met jouw samen een plan te schrijven. Deze persoon check jouw huis en berekent welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Hij genereert een digitaal rapport met daarin duurzame oplossingen. Het rapport omvat ook een prijslijst met verwachte kosten en tevens een rendements-weergave. Goed om te benoemen: Een maatwerkadviseur is objectief en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het document vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Actueel: Wil je jouw woning duurzamer maken, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! De inspecties moeten gedaan worden door een gecertificeerde expert op het gebied van energie . Vakbekwame en onafhankelijke energieadviseurs kan je achterhalen via centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Lioessens (mei 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit besparingsplan bevat een weergaven van verschillende energiebesparingsmaatregelen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het plaatsen van HR++ beglazing, het verbeteren van buitenmuurisolatie en het laten plaatsen van zonnecellen. In de volgende alinea bieden we inzicht in de te nemen stappen.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een BRL9500-02 gecertificeerde maatwerkadviseur. Gekwalificeerde energieadviseurs check je op het Centraal Register Techniek maar ook via dit platform. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Niet vergeten: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Maatwerkadviesbureau’s kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is wijs om diverse offertes op te vragen van gekwalificeerde vakmensen. Beschrijf je wensen van tevoren. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Wil jij alles gaan uitbesteden, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Geef zoveel informatie als mogelijk. Het vergelijken van de prijsopgaven gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  De meeting is afgesproken. Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via dit portaal kom je uiteindelijk tot een overzicht van potentiële maatregelen die mogelijk interessant zijn. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens jouw adviesgesprek met de energiecoach in Lioessens.

 4. Samen het energierapport bekijken

  Een adviseur komt thuis langs en berekent welke groene maatregelen doelgericht zijn. Niet veel later ontvang je een gefundeerd energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Bij alle energiemaatregelen check je bijzonderheden als de verwachte kosten, het rendement en de geraamde terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Op dat moment kun je iets meer de diepte in.

 5. Vakbedrijven vinden

  Een energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Lioessens laten uitvoeren). De adviseur adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie-deskundigen en regionale installatiebedrijven. Maak een afspraak op locatie om de woning nog eens goed op te nemen. Indien gewenst kan je vragen of met maatwerkadviesbedrijf hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor mijn huis?

Vind energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Lioessens vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een betrouwbare vakman. Het is nuttig om een energie expert uit jouw eigen regio te benaderen. Ze kennen het type woning, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In de onderstaande tabel tref je naam + adresgegevens van mogelijk beschikbare energieadviseurs die actief zijn in de gemeente Noardeast-Fryslân. Let goed op de aanwezigheid van de BRL9500-02-certificering. Veel bedrijven kun je ook vinden via platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HBO bouwadviesDurk Dijkstrastrjitte 99014CCTersoal
RekenserviceDopheide 4 b9202PBDrachten
Buildingcheck B.V.Eibertsbek 179203BDDrachten
Woningpeil B.V.Oedsmawei 18 a9001ZJGrou
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Lioessens

Uitgelichte vakbedrijven: direct online afspraak inplannen

Direct in contact komen met een adviseur? In de lijst hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Lioessens met een handig online aanvraagformulier. Klik op een van de aanbieders om direct aan de slag te gaan.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel consumenten willen minder energie gebruiken. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Met name daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Je krijgt informatie over een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? Bijgaand bieden we informatie rondom de gunstigste duurzame oplossingen voor jouw huis. Op dit platform vind je ook informatie over aardwarmtepomp.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Lioessens

 1. Een aantrekkelijke energierekening: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Het is goed voor het milieu: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: beperk de tocht en koude stromen.
 4. Een gunstigere woningwaarde: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: profiteer van een optimale luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren spouwmuren (bekijk meer info over isolatie)€1410,00€350,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5905,00€555,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5045,00€550,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3085,00€200,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€430,00€52,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (bekijk meer tips) €36,50€26,50 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van verschillende besparende maatregelen bij reguliere woningen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor direct energie besparen!

Bekijk adviseurs en start vandaag nog

Snel besparen met woningisolatie

Wil je minder energie gaan verbruiken? Je huis isoleren in Lioessens is een minimale vereiste. A.d.h.v. het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren gaat er minder warmte verloren. Woningisolatie is een absolute must: je kan besparen op de energiekosten, je geniet van meer comfort in huis, je hoeft minder gas te stoken, het werkt ook geluidswerend en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn veel subsidies waar je gebruik van kunt maken. Belangrijk: voor de arbeid voor isolatie geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): het voorkomt warmteverlies bij de vloer van de woning.
 • Dakisolatie (vanaf €47,00per /m2): verbetert de luchtdichtheid van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,50per /m2): verhoog het totale wooncomfort.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,50per /m2): het einde van een muffe lucht in huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €29,00per /m2): houd de woning langer koel in de zomer.
 • Isolatieglas (vanaf €121,00per /m2): HR++ glas bespaart energie, werkt geluiddempend en is inbraakwerend.

Energie besparen met de warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de traditionele HR-ketel. Hij neemt warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. Jouw stroom kan je zelf opwekken met innovatieve zonnepanelen. In de zomer kan het ook zorgen voor verkoeling. Globaal gezien zijn er 2 types: een full-electric warmtepomp of een hybride model. In het bijgaande gedeelte vind je aanvullende informatie over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en maakt het tapwater warm. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. All-electric is vrij prijzig, en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Lioessens: een betaalbaar alternatief en werkt ook uitstekend bij huizen met een matige isolatie. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzame verwarming, maar kan ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: bij een geschikt afgiftesysteem kan het de woning ook koelen.
 • Water-water warmtepomp: er is geen extra afvoerpijp of rookgaskanaal nodig.
 • Bodem-water warmtepomp: een duur model doordat een grondboring noodzakelijk is.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Het is duurzaam en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Door te profiteren van subsidies, het BTW-nultarief en/of een interessant rentetarief van een groene lening verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Vattenfall, GreenChoice, Eneco, Budget Energie, Engie en United Consumers, Powerpeers, Delta, Vandebron, Oxxio. Door te salderen krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een set met 10 zonnepanelen kost ongeveer €5.800 en kan je terugverdienen in +/- 6 a 8 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met oriëntatie op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Zonnepanelen in Lioessens bestellen? Dan betaal je niet eens BTW.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Een zonneboiler is een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) en een voorraadvat voor warm water. Het systeem maakt veel warm tapwater mogelijk in de keuken (en voor de douche). Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Met een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik om in huis warm water te gebruiken. Dit systeem werkt goed samen met een HR-ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (vat met 200 liter) is al beschikbaar vanaf €3.050 inclusief montage.
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is vaak zo’n 3 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Alternatieve infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Handig voor bijv. badkamer of werkplek. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een gunstig energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De investeringskosten in warmtepanelen liggen tussen de €210,00 t/m €350,00 per IR-paneel.

Overige energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Lioessens. In de box hieronder verstrekken we een schema met effectieve en aantrekkelijk geprijsde verduurzamingsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: verwijdert fijnstof, gassen, allergenen, stof en rook, waardoor de luchtkwaliteit in het gebouw wordt verbeterd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar op waterkosten en op de energierekening.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting kan eenvoudig worden gedimd (lichtsterkte aanpassen).
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: je verwarming staat nooit onnodig aan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Lioessens!

Vraag naar het adviesgesprek en kom erachter hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Lioessens: hoe kan ik dat aanvragen?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt concrete maatregelen die haalbaar en betaalbaar zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Het adviesrapport geeft ook aan wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel geeft inzicht in hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je op basis van het advies jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om een nieuw energielabel aan te vragen. Een vakbekwame energie inspecteur neemt de woning op en onderzoekt hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor de verwarming en warm water. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label laat zien hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Het woninglabel is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een goed energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Lioessens

De meeste panden in Provincie Friesland moeten het energieverbruik minderen en op termijn volledig los van het gas. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Hieronder lees je praktische informatie over de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Lioessens.

 • Isolatie-subsidie: ontvang tot max. 30% van de investering voor isolatiewerk aan wanden, gevel, (spouw)muur, ramen, dak.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in mei 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Noardeast-Fryslân heeft mogelijk verschillende particuliere subsidie-middelen of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Noardeast-Fryslân zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Lioessens bekijken in mei 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door het gebruiken van eigen geld. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. Hieronder vind je meer informatie (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Ee, Morra en Engwierum).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee Nederlandse woningeigenaren energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor warmtepompen, zonnepanelen, dakisolatie, vloerisolatie, zonneboilers, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor huiseigenaren die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Noardeast-Fryslân.
 • Pas je eigen hypotheek aan: een extra leningdeel afsluiten.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Lioessens

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Lioessens?

Dit energie maatwerkadvies Lioessens is een concept plan met tips en aanbevelingen voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor jouw woning die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, het gebruik van een warmtepomp of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Het plan biedt per maatregel de geschatte kosten en de terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is relevant voor alle particuliere woningbezitters die willen vergroenen en dit willen financieren met een subsidie.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? In dat geval is dit rapport onmisbaar. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met spaargelden? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het verduidelijkt welke maatregelen de meeste besparing opleveren. Door gebruik te maken van dit besparingsplan kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type woning, de oppervlakte van het huis, en de adviseur die je kiest. De kosten variëren tussen de €180,00 tot wel €325,00. Voor een normale tussenwoning betaal je voor het advies zo’n €265,00. Het is verstandig om offertes van erkende (BRL9500-02) energieadviseurs in Lioessens te vergelijken.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) kan namens de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Zodoende kan men op een collectieve manier CO2 besparende maatregelen inkopen. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert op het gebied van energie maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het adviesbedrijf achterhaalt bij de bewoners wat ze graag willen om het flatgebouw te vergroenen. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. Uiteraard inclusief het financiële plaatje en de jaarlijkse opbrengsten.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van je bedrijfsgebouw of kantoor kunt versterken. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Lioessens voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw energierapport gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsgebouw of kantoor Een optimale energieprestatie zorgt voor lagere maandelijkse energielasten, een prettig werkklimaat, een lager tarief qua milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de maatregelen. Bezoek RVO.nl om dit aan te vragen.

Plaats een reactie