Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Ee

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Zal ik beginnen met woningisolatie, een warmtepomp kiezen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Ee kan goede suggesties opleveren! Een energieadviseur maakt een afspraak voor doelgericht advies en inspecteert wat de opties zijn. Het energieplan toont aan welke opties je woning een stuk kunnen verduurzamen en en het comfort verhogen. In het aanbevelingen-rapport onderzoek je gedetailleerd de totale kosten en het rendement van de bekende verduurzamingsopties. Het energieplan is speciaal in het leven geroepen voor Nederlandse particuliere woningeigenaren en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies geeft inzicht in welke verduurzamingsmaatregelen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Hij stuurt een verslag met alle duurzaamheidsmaatregelen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Zoals o.a.: ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren.
 • Per keuze krijg je inzicht in de verwachte kosten, de opbrengsten en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Ee die duurzame investeringen willen uitvoeren en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-ee

Energieadvies: help mij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat duidelijke tips geeft om minder energie te gebruiken en derhalve de energierekening te beperken. In het onderzoek wordt in grote lijnen aangegeven welke duurzaamheidsinitiatieven je kunt ondernemen, wat de totale investering is, en wat het rendement is. Binnen dit advies kun je denken aan maatregelen zoals spouwmuurisolatie, dakisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp, zonneboiler, HR++ glas. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een maatwerkadviseur neem contact op om kennis te maken. Deze expert doet een deskundige checkup en checkt welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een lijst met energiebesparingsmaatregelen. In het rapport vind je ook een prijslijst met verwachte kosten en de besparing. Let op: Jouw maatwerkadviseur werkt individueel en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het rapport bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Let op: Wil je je huis klaar maken voor de toekomst, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. De inspecties moeten gedaan worden door een objectieve expert. Gediplomeerde en objectieve energieadviseurs kan je vinden op de site centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Ee (juni 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Het plan geeft een schema met innovatieve maatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Je kunt denken aan goede HR++ ramen (glas), het isoleren van buitenmuren en het gebruik van een zonneboiler. Hierna leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een betrouwbare energie-specialist. De juiste vakmensen kan je bekijken op Centraal Register Techniek en uiteraard op dit portaal. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Belangrijk: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Adviesbedrijven mogen zelf hun prijs bepalen. Wij adviseren om 2 of 3 offertes te verkrijgen van ervaren energie adviseurs. Vermeld altijd goed je eisen. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo nauwkeurig mogelijk. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  De meeting is afgesproken. Een goede voorbereiding is belangrijk. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken ontdek je een advies met groene maatregelen die relevant zijn. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens een adviesgesprek met de energiecoach in Ee.

 4. Raadpleeg het energierapport

  Het maatwerk-adviesbedrijf loopt door de woning en beschrijft welke verduurzamingsmaatregelen het meest effectief zijn. Op basis hiervan krijg je een goed energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Per energiemaatregel beschrijven ze kenmerken zoals het financiële plaatje, de opbrengsten per jaar en de terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Bij deze afspraak kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  Deze energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Ee laten uitvoeren). Deze erkende vakman adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Maar voor de uitwerking van het plan moet je contact leggen met een aannemer. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie specialisten en installateurs. Maak een afspraak op locatie om de woning nog eens goed op te nemen. Indien gewenst kan je vragen of met maatwerkadviesbedrijf hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor jouw woonhuis?

Vergelijk energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Ee vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een objectieve energie expert. Het is aan te bevelen om een energie-specialist uit jouw eigen regio te selecteren. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en het bespaart reiskosten. Bijgaand tref je namen en adressen van kwalitatieve maatwerkadviesbureaus die actief zijn in de gemeente Noardeast-Fryslân. Kies enkel bedrijven en adviseurs met een BRL9500-02-keurmerk. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HBO bouwadviesDurk Dijkstrastrjitte 99014CCTersoal
RekenserviceDopheide 4 b9202PBDrachten
Buildingcheck B.V.Eibertsbek 179203BDDrachten
Woningpeil B.V.Oedsmawei 18 a9001ZJGrou
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Ee

Uitgelichte adviseurs: meteen een afspraak maken

Wil je meteen een adviseur spreken? In de uitgelichte tabel hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Ee die direct beschikbaar zijn. Klik op de knop om jouw aanvraag direct te beginnen!

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel huishoudens willen graag hun energieverbruik beperken. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Voor dit probleem is het maatwerkadvies ontwikkeld. Je ontvangt een goed advies over bespaarmogelijkheden, groot en klein. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In onze keuzegids introduceren we de beste vergroeningsmaatregelen voor jouw huis. Op deze website lees je ook alles over water-water warmtepomp.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Ee

 1. Een lagere energiefactuur: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Goed voor het klimaat: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: geen tochtige woning meer.
 4. Een hogere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (klik voor meer info)€1840,00€110,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4215,00€865,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4760,00€495,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3350,00€155,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€480,00€47,50 p/jaar
Radiatorfolie (lees hier meer tips) €21,50€27,50 p/jaar
Kosten en opbrengsten van verduurzamingsmaatregelen bij Nederlandse woningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor energieplan op maat!

Vind adviseurs en plan een afspraak in

Snel besparen met woningisolatie

Wil je besparen op energie? Een huis isoleren in Ee is doorgaans een goed startpunt. A.d.h.v. het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren houd je de warmte binnen. Het kent gunstige effecten: je bespaart meteen op de energiekosten, het huis blijft aangenaam warm in de winter, je hoeft minder gas te stoken, het functioneert tevens als een geluidswal en de woningwaarde neemt toe. Er zijn meerdere subsidies die beschikbaar zijn. Tip: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het laag BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): geen last meer van tocht over de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): houd ook de hitte buiten in de zomer.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,50per /m2): minder verlies van koelte tijdens de zomermaanden.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,00per /m2): vermindert de kans op koudebruggen in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €27,50per /m2): interessant voor woningen die tussen 1920 en 1975 zijn gebouwd.
 • Isolatieglas (vanaf €124,00per /m2): niet langer last van tocht in huis dankzij HR++ glas.

Uitleg en info over de warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan CV-ketel op gas. Hij gebruikt energie van bronnen zoals lucht of het grondwater. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. Jouw stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen op het dak van je huis. In de warme maanden (juli – september) kan het ook zorgen voor een koelende werking. Globaal gezien zijn er 2 types: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem. In het bijgaande gedeelte noemen we aanvullende informatie over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en levert warm tapwater in huis. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Het is een relatief duur systeem en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Ee: gunstig geprijsd en kan goed functioneren in oudere en minder geïsoleerde woningen. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: komt in plaats van de ventilatie-unit.
 • Lucht-water warmtepomp: produceren weinig geluid, waardoor ze een stille optie zijn.
 • Water-water warmtepomp: een relatief kostbaar systeem (door grondboring) met een zeer hoog rendement.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met 2 (warmte/koude) warmtebronnen in de grond.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Goed voor het klimaat en je zal minder betalen voor stroom. Met een groot subsidie-voordeel, het BTW-nultarief en/of een financiering middels groene leningen kan je genieten van een goede terugverdientijd. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Engie, Eneco, Budget Energie, GreenChoice, Vattenfall of Vandebron, Powerpeers, Oxxio, Delta, United Consumers. Doordat je mag salderen kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen kost je circa €4.950 en verdien je terug in zo’n 6 a 8 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: het dak moet geschikt zijn voor montage met een focus op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Jouw eigen zonnestroom kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Interesse in zonnepanelen in Ee kopen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Informatie en tips voor de zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een collector op het dak en een buffervat voor het water. Deze installatie is jouw bron voor al het warme tapwater in de keuken (en voor de douche). Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Door te investeren in een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik om water te verwarmen. Je gebruikt het in combinatie met een gasgestookte ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een goede zonneboiler voor 4 personen (150 liter voorraadvat) is al beschikbaar vanaf €3.250 inclusief montage.
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is +/- 2 m2 tot 4 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Kies voor infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Zoals bijv. de badkamer of een thuiskantoor. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Belangrijke voordelen zijn: minder last van luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen komen uit op zo’n €170,00 t/m €325,00 per IR-paneel.

Overzicht met overige energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Ee. In het gedeelte hieronder vind je een lijst met praktische en laag geprijsde energiebesparende maatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de kans op luchtwegproblemen, zoals astma en allergieën.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting kan eenvoudig worden gedimd (lichtsterkte aanpassen).
 • Elektrisch koken: veilig, efficiënt en duurzaam koken op een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: altijd thuiskomen in een aangenaam warm huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Ee!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en check hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Ee: wat is dit precies?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing omvat maatregelen die goed uitvoerbaar zijn om energiebesparingen te realiseren. Het concept plan geeft ook aan wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel vertelt hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw huis verder verduurzaamd? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan is het verstandig om het huis nog eens te laten checken. Een speciale energie inspecteur analyseert de woning en controleert de maximaal benodigde gas en elektriciteit voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label laat kopers en huurders zien hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Het label moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een goed energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Ee

Praktisch alle huis in Provincie Friesland moeten duurzamer worden en op de lange termijn nul op de meter worden. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. In de box hieronder lees je nuttige info over de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Ee.

 • Isolatie-subsidie: ontvang tot max. 30% van de investering voor het laten isoleren van (spouw)muur, wanden, vloer, ramen, dak.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Noardeast-Fryslân heeft mogelijk verschillende regionale subsidie opties of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Noardeast-Fryslân zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Ee opvragen in juni 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door het gebruiken van eigen geld. Is er niet voldoende spaargeld? Probeer dan een lening af te sluiten. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. Hieronder vind je de details (ook geldig voor o.a. Metslawier, Engwierum en Jouswier).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee eigenaar-bewoners hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor warmtepompen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor huiseigenaren die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Noardeast-Fryslân.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Ee

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Ee?

Het energie maatwerkadvies Ee is een adviesrapport met tips en aanbevelingen voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor een huis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, het plaatsen van een warmtepomp of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Dit adviesrapport biedt per maatregel de verwachte kosten en de terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor alle particuliere woningeigenaren die hun woning zuiniger willen maken en dit willen financieren met een subsidie.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? In die gevallen is dit advies onmisbaar. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het laat woningeigenaren zien welke aanbevelingen jouw woning verduurzamen. Door middel van dit energieplan wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type woning, de gebruiksoppervlakte (m2) en de adviseur die je kiest. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €205,00 t/m €300,00. Voor een normale tussenwoning is het tarief circa €260,00. Het is verstandig om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Ee aan te vragen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen namens de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Door die strategie kunnen alle appartementseigenaren samen CO2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De adviseur doet een grondige inspectie van het hele pand. Het keuringsbedrijf checkt bij bewoners de wensen en behoeftes om het appartementencomplex te verbeteren. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. In het rapport vinden de eigenaren ook het kostenplaatje en de verwachte terugverdientijd.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als eigenaar wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt upgraden. Het energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Ee voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw onderzoek bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand. Een hogere energieprestatie zorgt voor een lagere maandafrekening, een aangenaam binnenklimaat, een lager tarief qua milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de maatregelen. Ga naar RVO.nl voor meer info.

Plaats een reactie