Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Hantum

Wil jij de energierekening verder laten dalen? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Kies ik het beste voor woningisolatie, een hybride warmtepomp kopen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Hantum geeft antwoord op veel van je vragen. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor de maatwerk-inspectie en bestudeert waar besparingen mogelijk zijn. Dit maatwerkadvies is heel specifiek en geeft aan welke alternatieven jouw energierekening direct doen dalen en het comfort verhogen. In het maatwerkrapport tref je overzichtelijk de kosten en de terugverdientijd van de bekende woningaanpassingen. Het plan is aan te raden voor particuliere huizenbezitters en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Het maatwerkadvies geeft inzicht in welke duurzame investeringen kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een gecertificeerde duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij komt met een energieplan met alle werkzaamheden die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Zoals o.a.: woningisolatie, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, ventileren met WTW.
 • Voor elke energiebesparende maatregel check je de verwachte prijzen, de opbrengsten en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het maatwerkadvies moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Hantum die hun woning willen verduurzamen en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-hantum

Energieadvies: snel en duurzaam naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor particuliere en zakelijke objecten dat concrete handvatten geeft om een pand energiezuiniger te worden en op die manier de energielasten te beperken. In het advies wordt specifiek aangegeven welke investeringen je kunt doen, wat de kosten zijn, en wat het je uiteindelijk oplevert. Bij een dergelijk advies kun je maatregelen laten uitvoeren zoals spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonneboiler, warmtepomp, vloerisolatie, HR++ glas. Het is heel simpel. Een expert op het gebied van energie zal een bezoek inplannen om met jouw samen een plan te schrijven. Deze expert check jouw huis en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Er wordt een rapport opgesteld met een overzichtelijke weergave van de vergroeningsmaatregelen. In het rapport vind je ook een raming van de kosten en de verwachte besparing. Hierbij geldt altijd: De maatwerkadviseur is onpartijdig en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het verslag vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Actueel: Wens je minder energie te verbruiken, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. De woning-analyse moet gedaan worden door een deskundige energie-expert. Vakbekwame en ervaren energieadviseurs achterhaal je op www.centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Hantum (mei 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om je huis te vergroenen? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Het adviesplan geeft een overzicht met verschillende maatregelen die je kunt kiezen om te besparen. Je kunt denken aan toepassen van HR++ glas, het aanbrengen van buitenmuurisolatie met PIR of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In onze stappenplan leggen we precies uit wat je moet doen.

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een objectieve maatwerk adviseur. Gekwalificeerde energie adviseurs zijn te vinden op centraalregistertechniek.nl en uiteraard op dit portaal. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Advies: neem alleen contact op met specialisten die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Energie specialisten kunnen individuele tarieven rekenen. Het is wijs om meerdere offertes aan te vragen van objectieve energie specialisten. Geef je verlangens vooraf aan. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo precies mogelijk. Het vergelijken van de prijsopgaven kun je dan probleemloos doen.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Een goede voorbereiding is belangrijk. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via deze website kom je stap-voor-stap tot een complete samenvatting met opties die goed aansluiten op jouw woning. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Hieruit haal je belangrijke vragen voor je adviesgesprek met de energiecoach in Hantum.

 4. Raadpleeg het energierapport

  Een adviseur neemt de woning op en berekent welke werkzaamheden doeltreffend zijn. Op basis van zijn bevindingen krijg je een kwalitatief energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Aangaande deze energiemaatregelen beschrijven ze randzaken zoals de investering, de jaarlijkse opbrengsten en de geraamde terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Daarbij kan je vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  Een energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Hantum laten uitvoeren). De specialist adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-experts en professionele installateurs. Vraag of ze langskomen voor de complete woninganalyse. Het kan nuttig zijn dat de adviseur daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor jouw huis?

Informeer bij energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Hantum vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een professionele maatwerk-adviespartij. Het is beter om een energie-specialist uit jouw eigen regio te nemen. Ze zijn bekend met het type woning, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. Hieronder behandelen we adres details van kwalitatieve maatwerkadviseurs die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Noardeast-Fryslân. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van de BRL9500-02-certificering. Je kunt ook bedrijven vinden op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HBO bouwadviesDurk Dijkstrastrjitte 99014CCTersoal
RekenserviceDopheide 4 b9202PBDrachten
Buildingcheck B.V.Eibertsbek 179203BDDrachten
Woningpeil B.V.Oedsmawei 18 a9001ZJGrou
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Hantum

Uitgelichte adviseurs: meteen een afspraak maken

Direct in contact komen met een adviseur? In de tabel hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Hantum waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Klik op de button om jouw aanvraag direct te beginnen!

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel consumenten willen beginnen met energie besparen. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Precies hiervoor is het maatwerkadvies bedoeld. Er wordt een compleet plan opgesteld met allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In onze keuzegids check je de meest voorkomende energiebesparingsmaatregelen voor jouw woning. Of klik door voor meer informatie over zuinige douchekoppen.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Hantum

 1. Een gunstigere energierekening: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. Verhoog je woningwaarde: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van vloer (bekijk meer info over isolatie)€2325,00€170,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4285,00€800,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5190,00€550,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3140,00€215,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€480,00€23,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (bekijk meer tips) €39,50€37,50 p/jaar
Kosten en rendement van diverse energiebesparende maatregelen bij basis-huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor het verduurzamen van jouw woning!

Bekijk beschikbare deskundigen en plan een afspraak in

Besparen dankzij woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Een huis isoleren in Hantum is een minimale vereiste. Middels het isoleren van de muur, het dak, en vloer treed er geen warmteverlies op. Woningisolatie is essentieel: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, je geniet van een optimaal leefcomfort, je hoeft minder gas te stoken, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en je huis is interessanter op de markt. Er zijn verschillende subsidies beschikbaar. Disclaimer: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): een beter loopcomfort en minder vochtproblemen.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): direct minder last van tocht, trek of een onbehaaglijk binnenklimaat.
 • Gevelisolatie (vanaf €87,50per /m2): voorkom warmteverlies via de gevel!
 • Bodemisolatie (vanaf €22,50per /m2): vermindert het aantal dagen dat een woning te warm of te koud is.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €18,50per /m2): een kosteneffectief alternatief is voor dure renovaties.
 • Isolatieglas (vanaf €126,50per /m2): HR++ glas houdt de koele lucht in de zomer beter vast.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor CV-ketel op gas. Hij gebruikt energie van bronnen zoals lucht of het grondwater. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. Jouw stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen (die je misschien al hebt). Gedurende de zomermaanden kan het jouw woning ook koelen. Er zijn twee keuzes: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In de opsomming hieronder lees je extra details over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en verhit al je tapwater. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Hantum: een relatief goedkoop systeem en zeer geschikt voor wat oudere huizen. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt warmte aan buitenlucht middels een buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: klein en compact, waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn in elke ruimte.
 • Water-water warmtepomp: installatie met een kostbare warmtewisselaar.
 • Bodem-water warmtepomp: systeem dat werkt op basis van bodembron (gaat 25 jaar mee).

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Goed voor het klimaat en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Mede dankzij de subsidies, een 0% BTW-tarief en/of een financiering middels groene leningen heb je een zeer korte terugverdientijd. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Budget Energie, Eneco, Vattenfall, Engie, Essent en Oxxio, Powerpeers, Enegiedirect.nl, Delta, United Consumers. Doordat je mag salderen krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een standaard systeem inclusief 10 panelen is al te plaatsen voor €4.850 en heb je terugverdiend binnen 6 tot 7 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: het dak heeft voldoende ruimte met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • De zonnestroom die je over hebt kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Interesse in zonnepanelen in Hantum laten plaatsen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Een zonneboiler is de speciale zonnecollector (op het dak) en een voorraadvat voor warm water. Deze constructie is jouw bron voor al het warme tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Met een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik om warm water te produceren. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een hoog rendement ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (voorraadvat met 150 – 200 liter) is al beschikbaar vanaf €3.200 inclusief installatie.
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is om en nabij de 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

De werking van infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Handig voor bijv. een hobbyruimte of badkamer. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Deze oplossing is positief door: neutraal effect op luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen komen uit op zo’n €190,00 t/m €375,00 per infraroodpaneel.

Praktische energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Hantum. In dit blokje tref je een weergave met handige en voordelige vergroeningsmaatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: schone en droge lucht is makkelijker op te warmen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): energie neutrale, moderne en geluidsarme manier van ventilatie.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een hoge lichtopbrengst, waardoor ze een helderder licht produceren.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is veel energiezuiniger dan andere kookplaten.
 • Slimme thermostaat: de beste manier om energieverspilling te voorkomen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Hantum!

Vraag naar het adviesgesprek en achterhaal hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Hantum: hoe energiezuinig is mijn woning?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt allerlei maatregelen die uit te voeren zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Dit besparingsrapport geeft ook aan wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig jouw woning is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan maatregelen laten uitvoeren? Of wil je het huis in de verkoop zetten of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Het is dan aan te raden om het energielabel wederom te calculeren. Een vakbekwame energie inspecteur komt je huis en bekijkt de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label geeft aan hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Dit huislabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een perfect energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Hantum

Alle huizen in Provincie Friesland moeten duurzamer worden en op de lange termijn nul op de meter worden. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Bijgaand verstrekken we up-to-date info over de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Hantum.

 • Subsidie voor isolatie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor isolatie van gevel, ramen, wanden, vloer, dak.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in mei 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Noardeast-Fryslân biedt mogelijk aanvullende lokale subsidiemogelijkheden of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Noardeast-Fryslân kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Hantum afsluiten in mei 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen te treffen is met eigen middelen. Is er niet voldoende spaargeld? Probeer dan een lening af te sluiten. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. We vertellen je er graag meer over (ook relevant voor o.a. Hantumhuizen, Hiaure en Ternaard).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee huizenbezitters en VvE’s hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor zonneboilers, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor huiseigenaren die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Noardeast-Fryslân.
 • Je eigen hypotheek ophogen: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Hantum

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Hantum?

Het energie maatwerkadvies Hantum is een rapport met aanbevelingen voor het energiezuinig maken van je woning die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn vloerisolatie, HR++ glas, het toepassen van een warmtepompsysteem of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Dit adviesrapport behandelt per maatregel de geschatte kosten en de verwachte terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is bedoeld voor particuliere woningeigenaren die willen verduurzamen en daarbij een subsidie willen.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Wil je isoleren met subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? In die situatie is dit plan een must. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of eigen middelen? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het geeft inzicht in welke opties jouw huis duurzamer kunnen maken. Door middel van dit concept plan kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat worden gebaseerd op woningtype, oppervlakte en de gekozen adviseur. De kosten variëren tussen de €235,00 tot en met €285,00. Voor een doorsnee huis kost het energieadvies je gemiddeld €245,00. Het is goed om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Hantum op te vragen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag gezamenlijk met de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Door die strategie kan men gezamenlijk CO-2 besparende maatregelen inplannen. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De maatwerkadviseur zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het keuringsbedrijf informeert bij de eigenaren wat ze graag willen om het wooncomplex te verduurzamen. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. Bewoners ontvangen netjes een mail met een kostenbegroting en de uiteindelijke terugverdientijd.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van een bedrijfsgebouw of kantoor kunt verbeteren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Hantum voor bedrijven. Het utiliteitsbouw inspectierapport verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw. Een optimale energieprestatie zorgt voor een voordelige energierekening, een beter comfort voor de werknemers, een gunstigere milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een populaire zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de duurzaamheidsmaatregelen. Ga naar de website van het RVO voor de voorwaarden.

Plaats een reactie