Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Holwerd

Geïnteresseerd in het omlaag brengen van de energierekening? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Kies ik het beste voor woningisolatie, een hybride warmtepomp kopen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Holwerd is daarbij een goede ondersteuning. Een energieadviseur komt thuis langs voor doelgericht advies en zoekt uit waar de kansen liggen. Het energierapport verduidelijkt welke keuzes een energiebesparing realiseren en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het maatwerkrapport vind je nauwkeurig de kosten en baten van de populaire verduurzamingsopties. Het energiebesparingsadvies is een uitkomst voor alle particuliere woningeigenaren en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Een maatwerkadvies laat zien welke verduurzamingsmaatregelen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een erkende duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij verstrekt een rapport met aanbevelingen met alle potentiële maatregelen die goed uitvoerbaar zijn.
 • Investeer bijv. in: zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie.
 • Per onderdeel krijg je inzicht in de geschatte kosten, wat het je oplevert en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor het uitvoeren van de werkzaamheden moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Holwerd die hun woning willen verduurzamen en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-holwerd

Energieadvies: hoge energiekosten verhelpen

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor privé-woningen en kantoren dat duidelijke tips geeft om een gebouw energieneutraal te maken en zodoende de energiekosten te verminderen. In het advies wordt in grote lijnen aangegeven welke energiebesparende stappen je kunt zetten, wat het allemaal kost, en wat de totale besparing is. In dat kader kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld warmtepomp, zonneboiler, infraroodpanelen, HR++ glas, vloerisolatie, spouwmuurisolatie. Het is een eenvoudige procedure. Een energiecoach komt altijd bij je thuis op bezoek om samen jouw wensen te inventariseren. Deze expert neemt jouw huis op en weet welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Jij ontvangt een rapport met een volledig schema met alle energiebesparingsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een verwachting van de totale investeringskosten en de uiteindelijke besparing Belangrijk: Een maatwerkadviseur werkt autonoom en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het advies geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Belangrijk: Ga je je woning isoleren met duurzame materialen, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Dit rapport moet zijn geschreven door een professionele energiecoach / deskundige. Professionele en neutrale energieadviseurs zoek je via www.centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Holwerd (juni 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om jouw woning te verduurzamen? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit adviesrapport geeft een overzicht met verschillende energiebesparingsmaatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Denk hierbij aan het vervangen van (HR++) glas, voorzetwandisolatie en het gebruik van een zonneboiler. In onze stappenplan laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een ervaren adviseur. Gekwalificeerde maatwerkadviseurs kan je opzoeken op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek en natuurlijk via onze eigen site. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Tip: selecteer zeker een adviseur die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Start met meerdere offertes

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Energieadviseurs zijn vrij in hun pricing. Het is beter om enkele offertes te vragen van gekwalificeerde energie specialisten. Geef je wensen vooraf goed aan. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees zo precies als je kunt. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken is dan veel minder complex.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Een goede voorbereiding is belangrijk. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via dit portaal kom je uiteindelijk tot een lijst met maatregelen die relevant zijn. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor een adviesgesprek met de energiecoach in Holwerd.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  Een energieadviseurs neemt de woning op en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen aansluiten bij jouw wensen. Op basis van zijn bevindingen verkrijg je een volledig energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Voor de specifieke energiemaatregelen delen ze randzaken zoals de investering, de jaarlijkse opbrengsten en de terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Als je hiervoor kiest kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven zoeken

  Deze energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Holwerd laten uitvoeren). De specialist geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren zijn andere bedrijven noodzakelijk. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-partijen en lokale installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om alles tot in detail op te meten. Je kunt eventueel overleggen of de energieadviseur daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor jouw pand?

Contacteer energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Holwerd vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een gediplomeerde expert. Het is beter om een maatwerkadviseur uit de buurt te zoeken Ze kennen het type woning, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In het schema hieronder check je adres details van erkende bedrijven die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Noardeast-Fryslân. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met het BRL9500-02-certificaat. Je kunt ook bedrijven vinden op het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HBO bouwadviesDurk Dijkstrastrjitte 99014CCTersoal
RekenserviceDopheide 4 b9202PBDrachten
Buildingcheck B.V.Eibertsbek 179203BDDrachten
Woningpeil B.V.Oedsmawei 18 a9001ZJGrou
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Holwerd

Uitgelichte experts: direct online afspraak inplannen

Wil je direct een afspraak inplannen? Bijgaand kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Holwerd waar je vaak snel terecht kunt. Kies een van de bedrijven om jouw aanvraag meteen te starten.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel woningeigenaren willen besparen op de energiekosten. Maar wat zijn goede opties? Voor dit probleem is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Er wordt een compleet plan opgesteld met de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? In deze gids delen we de belangrijkste verduurzamingsmaatregelen voor je pand. Op dit platform vind je ook informatie over tochtwerende strips.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Holwerd

 1. Beperk de energiefactuur: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Gunstig voor het milieu: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. De waarde van de woning stijgt: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: in huis altijd een goede luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (klik voor meer info)€3505,00€390,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4255,00€825,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4915,00€510,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€2900,00€165,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€325,00€24,50 p/jaar
Radiatorfolie (bekijk meer tips) €17,25€32,50 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van energiebesparingsmaatregelen bij basis-huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor energieplan op maat!

Zoek een adviseur en plan afspraak in

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Een huis isoleren in Holwerd is een slimme investering. Middels het isoleren van glas, daken, muren en vloeren is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. Woningisolatie is essentieel: je energiefactuur wordt flink minder, het is aangenaam warm in huis, je gebruikt minder fossiele energie, het functioneert tevens als een geluidswal en de woningwaarde neemt toe. Er zijn verscheidene subsidies te selecteren. Wat je misschien niet wist: voor isolatiewerkzaamheden geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): geen last meer van optrekkend vocht uit de kruipruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): eindelijk de zolder mooi laten afwerken.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,50per /m2): op vrijwel elke woning toepasbaar, direct resultaat.
 • Bodemisolatie (vanaf €29,00per /m2): voorkomt aantasting van houten vloerdelen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €26,50per /m2): geen vocht en schimmel tussen- en op de muren.
 • Isolatieglas (vanaf €128,00per /m2): HR++ glas biedt verbeterde prestaties bij lage temperaturen.

Voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de gasgestookte CV-ketel. Het onttrekt warmte aan bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. De additionele stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de zomerse maanden kan het jouw woning ook koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het bijgaande gedeelte noemen we meer informatie over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en zorgt voor warm tapwater. Het gasverbruik kan dan naar 0. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Holwerd: een relatief goedkoop systeem en kan eenvoudig worden gebruikt in woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt warmte aan buitenlucht middels een buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft een hoge energie-efficiëntie.
 • Water-water warmtepomp: haalt warmte uit de bodem of het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: systeem dat werkt op basis van bodembron (gaat 25 jaar mee).

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je zal minder betalen voor stroom. Met een groot subsidie-voordeel, een versoepelde BTW-regeling en/of een financiering middels groene leningen wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Budget Energie, GreenChoice, Engie, Essent, Vattenfall & Delta, United Consumers, Enegiedirect.nl, Oxxio, Vandebron. Doordat je mag salderen is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een complete installatie van 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.900 en kan je terugverdienen in +/- 6 tot 7 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect moet beperkt zijn. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Ga je zonnepanelen in Holwerd laten monteren? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Informatie en tips voor de zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een warmte genererende zonnecollector en een buffervat voor jouw warmte water. Het verwarmingssysteem zorgt constant voor nieuw warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Door te investeren in een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik om warm water te produceren. Je gebruikt het in combinatie met een HR-ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (voorraadvat met 150 – 200 liter) is er al voor €3.250 (incl. installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is +/- 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Wat je moet weten voor de aanschaf van infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Handig voor bijv. de badkamer of jouw thuiswerkplek. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: minder last van luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen liggen tussen de €190,00 t/m €450,00 per warmtepaneel.

Overige energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Holwerd. Bijgaand check je een weergave met krachtige en gunstig geprijsde duurzame oplossingen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: gebruikte en vervuilde lucht wordt afgezogen via ventilatiekanalen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting gebruikt 75% minder energie dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: de beste manier om energieverspilling te voorkomen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Start met een persoonlijk energieadvies in Holwerd!

Vraag adviesgesprek aan en vind uit hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Holwerd: wat is dit precies?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt investeringen die goed uitvoerbaar zijn om je woning te verduurzamen. Dit besparingsrapport deelt ook wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel toont hoe energiezuinig jouw woning is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw huis aangepakt? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je korting op je hypotheekrente? Dan is het verstandig om het huis nog eens te laten checken. Een gekwalificeerde energie inspecteur neemt de woning op en analyseert hoeveel gas en elektriciteit nodig is om de woning te verwarmen en/of te koelen. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label toont hoe energiezuinig het huis is.
 • Het label is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een groen energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Verduurzaam je woning met subsidies in Holwerd

Alle woningen in Provincie Friesland moeten een stuk duurzamer worden en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. In de box hieronder tref je up-to-date info over de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Holwerd.

 • Subsidie isolatie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor isolatie van wanden, vloer, (spouw)muur, ramen, gevel.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juni 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Noardeast-Fryslân hanteert mogelijk nog extra lokale subsidie-plannen of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Noardeast-Fryslân kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Holwerd gebruiken in juni 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is met eigen middelen. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. We lichten graag het een en ander toe (ook geldig voor o.a. Hantumeruitburen, Waaxens en Hantum).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee Nederlandse woningeigenaren hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor warmtepompen, gevelisolatie, zonneboilers, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor huiseigenaren die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Noardeast-Fryslân.
 • Pas je eigen hypotheek aan: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Holwerd

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Holwerd?

Dit energie maatwerkadvies Holwerd is een advies met verschillende opties voor de vergroening van je huis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, het installeren van een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Het adviesplan komt per maatregel met de kosten en de besparing. Een persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor huizeneigenaren die hun huis energiezuinig willen maken en dit willen financieren met een subsidie.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? In die situatie is dit advies noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of spaargeld? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het is concreet en vertelt welke keuzes een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Met behulp van dit adviesrapport kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat hangen af van het type huis, de totale oppervlakte en de betrokken adviseur. De tarieven liggen tussen de €220,00 tot ongeveer €290,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak betaal je om en nabij de €255,00. Het is nuttig om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in Holwerd op te vragen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen namens de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Zodoende kan men gezamenlijk CO2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het keuringsbureau checkt bij bewoners wat ze graag willen om het verzamelgebouw of wooncomplex te verbeteren. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van het pand. Uiteraard inclusief de verwachte kosten en de jaarlijkse opbrengsten.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt upgraden. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Holwerd voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw plan geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor of bedrijfspand Een verbeterde energieprestatie geeft een goedkopere energiefactuur, een verbeterd werkcomfort, lagere milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een populaire zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de energiebesparingsmaatregelen. Ga naar de website van het RVO voor aanvullende details.

Plaats een reactie