Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Nes

De hoogte van de energierekening beperken? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een warmtepomp aanschaffen of leg ik het dak vol met zonnepanelen? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Nes biedt uitkomst! Een energieadviseur komt thuis langs voor een maatwerkadvies en verkent de diverse opties. Het energiebesparingsadvies stelt bloot welke maatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning en het binnenklimaat verbeteren. In het maatwerkadvies onderschrijven ze overzichtelijk de kosten en het rendement van de getoonde energiebesparende maatregelen. Het rapport met aanbevelingen is geschikt voor alle particuliere woningeigenaren en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Het maatwerkadvies laat jouw zien welke werkzaamheden een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een erkende duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Hij levert een aanbevelingen-rapport met alle investeringen die geschikt zijn voor je woning.
 • Investeer bijv. in: zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, ventileren met WTW, woningisolatie.
 • Per maatregel kun je aspecten achterhalen zoals het kostenplaatje, hoeveel je bespaart en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Nes die het huis willen verduurzamen en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-nes

Energieadvies: snel je energiekosten verlagen

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat helpt om het energieverbruik te remmen en zodoende de energiekosten te minimaliseren. In het plan wordt gedetailleerd weergegeven welke energiebesparingsmaatregelen je kunt nemen, wat de prijs is, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. In dat kader kun je maatregelen overwegen zoals HR++ glas, infraroodpanelen, warmtepomp, zonneboiler, vloerisolatie, dakisolatie. Het is vrij eenvoudig. Een energiecoach belt jouw voor een afspraak om samen jouw woning door te spreken. Deze expert doet een deskundige checkup en berekent welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Hij genereert een digitaal rapport met alle duurzame oplossingen. De adviseur geeft je ook een kostencalculatie en het totale rendement Belangrijk: Elke maatwerkadviseur is onafhankelijk en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het adviesplan geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Actueel: Ben je van plan om je woning te verduurzamen, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. De woning-analyse moet gedaan worden door een gecertificeerde expert op het gebied van energie . Gekwalificeerde en neutrale energieadviseurs achterhaal je op het platform centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Nes (juni 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om je huis energieneutraal te maken. Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Het plan geef je inzicht in innovatieve duurzame oplossingen die geschikt zijn voor jouw situatie. Je kunt bijvoorbeeld denken aan toepassen van HR++ glas, het verhogen van de isolatie van gevels en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In de volgende paragraaf bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een objectieve adviseur. Gediplomeerde vakmensen zijn te vinden op centraalregistertechniek.nl of via ons eigen platform. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Advies: ga uitsluitend voor partijen die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Energie experts hanteren heel verschillende tarieven. Het is beter om diverse offertes te verkrijgen van BRL9500-02 gecertificeerde energieadviseurs. Geef je verlangens vooraf aan. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of ga je het helemaal zelf doen? Geef zoveel informatie als mogelijk. Het kiezen van de beste offerte is dan veel minder complex.

 3. Woningcheck vooraf

  De afspraak staat in de agenda. Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl kom je tot een overzicht van investeringen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Altijd met de prijzen en de rendementen. Hieruit haal je belangrijke vragen voor je adviesgesprek met de energiecoach in Nes.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  Een energieadviseurs komt langs en zoekt uit welke werkzaamheden doelgericht zijn. Niet veel later verstuurt hij een erkend energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Bij alle energiemaatregelen bekijk je aspecten zoals de verwachte kosten, de besparing en ook de terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Hier kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  Deze energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Nes laten uitvoeren). Deze vakman geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-partijen en lokale installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen om de woning nog eens goed op te nemen. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de energie expert daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor je pand?

Informeer bij energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Nes vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een gecertificeerde maatwerkadviseur. Het is verstandig om een expert nabij jouw woonplaats te zoeken Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. Bijgaand vind je namen en adressen van professionele EPA-adviseurs die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Ameland. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met een BRL9500-02-keurmerk. Voor meer adressen zie ook het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HBO bouwadviesDurk Dijkstrastrjitte 99014CCTersoal
RekenserviceDopheide 4 b9202PBDrachten
Buildingcheck B.V.Eibertsbek 179203BDDrachten
Woningpeil B.V.Oedsmawei 18 a9001ZJGrou
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Nes

Uitgelichte vakbedrijven: vraag direct een rapport aan

Wil je meteen beginnen met besparen? In de bijgaande tabel tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Nes waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Kies een van de bureau’s om een contactmoment in te plannen.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel mensen willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Daarvoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Je ontvangt een goed advies over allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In het stuk hieronder behandelen we de gunstigste vergroeningsmaatregelen voor jouw woning. Op dit platform vind je ook informatie over bodem isoleren.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Nes

 1. Een gunstige energienota: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Een schoner klimaat: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (klik voor meer over isolatie)€3500,00€405,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€10225,00€705,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4615,00€510,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3075,00€160,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€375,00€50,00 p/jaar
Radiatorfolie (bekijk meer tips) €20,00€30,00 p/jaar
Kosten en rendement van energiebesparingsmaatregelen bij reguliere huizen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies voor concrete tips!

Bekijk adviseurs en start vandaag nog

Besparen dankzij woningisolatie

Wil je besparen op energie? Jouw huis isoleren in Nes is een slimme investering. A.d.h.v. het isoleren van glas, daken, muren en vloeren houd je de warmte binnen. Het kent gunstige effecten: je kan besparen op de energiekosten, het huis blijft aangenaam warm in de winter, het is een groene investering, je hebt minder last van lawaai van de straat en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn allerlei subsidies beschikbaar. Noemenswaardig: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): de vloer wordt tot wel 3 graden warmer.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): geen verlies van warmte meer via het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,50per /m2): beschermt de wand tegen temperatuurverschillen.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,50per /m2): vermindert de warmteverliezen in de winter en koelt het interieur in de zomer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €29,50per /m2): vermindert kosten voor luchtverversing en warmteverlies voor muren.
 • Isolatieglas (vanaf €126,00per /m2): minder last van lawaai en lagere stookkosten met HR++ glas.

Voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de CV- of HR ketel. Het systeem gebruikt warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. De additionele stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen op het dak van je woning. In de warme maanden (juli – september) kan het ook nog eens koelen. Je hebt de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride oplossing. Hieronder ontdek je meer informatie over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en warmt het water op om te douchen (tapwater). Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Een stand-alone systeem is best duur en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Nes: is een stuk betaalbaarder en wordt met name toegepast in huizen met een matige isolatie. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: ook te gebruiken als airconditioner.
 • Lucht-water warmtepomp: op een duurzame manier warmte uit omgevingslucht onttrekken.
 • Water-water warmtepomp: in staat om de woning in de zomer ook te koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: niet overal mogelijk in verband met grondboringen.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je betaalt veel minder voor de energie. Dankzij lokale subsidies, een versoepelde BTW-regeling en de zeer aantrekkelijke groene leningen is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Budget Energie, Eneco, GreenChoice, Vattenfall, Essent & Oxxio, Vandebron, Powerpeers, Enegiedirect.nl, United Consumers. Door te salderen is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.350 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 7 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: het dak moet geschikt zijn voor montage met een ligging op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Zonnepanelen in Nes kopen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit één of meer zonnecollectoren op het dak en een buffervat voor jouw warmte water. De zonneboiler is jouw bron voor al het warme tapwater in de keuken (en voor de douche). Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Dankzij de zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie die nodig is voor warm water. Je gebruikt het in combinatie met een CV-ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een goede zonneboiler voor basis-gebruik (vat met 150 liter) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.500 inclusief montage.
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is vaak zo’n 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Laat infraroodpanelen installeren

Via elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Denk aan de badkamer of een thuiskantoor. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Deze oplossing is positief door: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De kosten van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €160,00 tot €400,00 per element.

Praktische energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Nes. Bijgaand vind je om die reden een lijstje met populaire en goedkope energiebesparende maatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: het verwarmen van vochtige vuile lucht is lastiger dan droge schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een stil en zuinig systeem waarmee je ook energie bespaart.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een hoge lichtopbrengst, waardoor ze een helderder licht produceren.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat werkt op stroom en is zuinig.
 • Slimme thermostaat: altijd inzicht in jouw verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Direct persoonlijk energieadvies in Nes!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en achterhaal hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Nes: wat is dit precies?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing omvat werkzaamheden die eenvoudig te realiseren zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het adviesplan geeft ook inzicht in wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel vertelt hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb je na een woninginspectie jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En overweeg je een verkoop, verhuur of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om een herziend energielabel op te vragen. Een energie inspecteur bekijk het huis en checkt het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is voor de verwarming en warm water. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label laat zien hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Dit label is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een milieuvriendelijk energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Woning duurzaam maken met subsidies in Nes

Praktisch alle huis in Provincie Friesland moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en – in het meest ideale geval – van het gas af. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Heb je subsidie nodig? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. In de box hieronder onderzoek je actuele informatie de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in Nes.

 • Subsidie isolatie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isolatie van dak, (spouw)muur, vloer, gevel, ramen.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juni 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Ameland heeft mogelijk verschillende individuele subsidieregelingen of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Ameland kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Nes gebruiken in juni 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door dit te betalen met eigen geld. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan je geld lenen. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook handig voor o.a. Bornwird, Buren en Hollum).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. dakisolatie, zonneboilers, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, warmtepompen, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor mensen met een woning die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Ameland.
 • Je hypotheek oprekken: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Nes

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Nes?

Het energie maatwerkadvies Nes is een document met suggesties voor de verduurzaming van je huis die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan vloerisolatie, HR++ glas, het gebruik van een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Het plan bespreekt per maatregel de geschatte kosten en het rendement. Het persoonlijk energieadvies is interessant voor alle particuliere woningeigenaren die hun huis energiezuinig willen maken en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? Dan is dit advies onmisbaar. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het is heel specifiek en geeft aan welke energiebesparende maatregelen helpen om de energiekosten te reduceren. Met behulp van dit besparingsplan kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat hebben te maken met het type huis, oppervlakte en het maatwerkadviesbedrijf. De prijs ligt tussen de €175,00 tot €285,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost het hele traject ongeveer €280,00. Het is verstandig om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Nes te verkrijgen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) kan gezamenlijk met de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Door deze constructie kan men gezamenlijk CO-2 besparende maatregelen inkopen. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het inspectiebureau informeert bij de eigenaren wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het complex energiezuinig te krijgen. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. Dit is natuurlijk ook met de geschatte prijzen en de jaarlijkse besparing.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor kunt perfectioneren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Nes voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw document verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfspand of kantoor Een versterkte energieprestatie geeft een voordelige energierekening, een aangenaam binnenklimaat, lagere milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een unieke zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de maatregelen. Tip: op de site van het RVO voor alle informatie.

Plaats een reactie