Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Bornwird

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Begin ik met woningisolatie, een nieuwe warmtepomp uitkiezen of zonnepanelen op het dak leggen? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Bornwird biedt hulp bij deze zoektocht. Een energieadviseur maakt een afspraak voor advies op maat en inspecteert de verschillende optie. Het energieplan verduidelijkt welke opties passen bij jouw woning en het leefklimaat in huis verbeteren. In het energieadvies onderschrijven ze heel specifiek de investering en de terugverdientijd van de potentiële verduurzamingsopties. Het verduurzamingsrapport is relevant voor Nederlandse particuliere woningbezitters en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Een maatwerkadvies toont welke duurzame investeringen jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een onafhankelijke duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Hij levert een maatwerkadvies met alle verduurzamingsmaatregelen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Onder andere: infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, woningisolatie, ventileren met WTW.
 • Voor elke energiebesparende maatregel krijg je inzicht in de kosten, het rendement en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Bornwird die hun woning willen verduurzamen en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-bornwird

Energieadvies: snel en duurzaam naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat concrete handvatten geeft om een pand energiezuiniger te worden en zo de energierekening te verlagen. In het plan wordt uitvoerig geïllustreerd welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn, wat het allemaal kost, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Hiervoor kun je denken aan maatregelen zoals HR++ glas, vloerisolatie, dakisolatie, zonneboiler, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie. Het is niet ingewikkeld. Een maatwerkadviseur belt jouw voor een afspraak om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze professional bekijkt grondig de hele woning en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een opsomming van alle maatregelen. In het rapport vind je ook een kostencalculatie met daarbij de terugverdientijd en effecten. Hierbij geldt altijd: Iedere maatwerkadviseur is onpartijdig en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het adviesplan bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Let op: Ga je jouw huis verduurzamen, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een professionele expert op het gebied van energie . Vakbekwame en onpartijdige energieadviseurs tref je op de website centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Bornwird (mei 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit besparingsadvies bevat een weergaven van bruikbare maatregelen die zinvol zijn voor jouw situatie. Bijvoorbeeld het plaatsen van HR++ beglazing, het aanbrengen van voorzetwanden en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). Hieronder leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een objectieve energie-specialist. De juiste energieadviseurs zijn te vinden op de website van het Centraal Register Techniek en uiteraard op dit portaal. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Niet vergeten: ga uitsluitend voor partijen dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Energie experts hanteren heel verschillende tarieven. Het is aan te bevelen om 2 of 3 offertes te zoeken van ervaren adviesbedrijven. Verstrek je behoeften van tevoren. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees zo duidelijk als je kunt. Het kiezen van de beste adviseur gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Komt er een specialist langs? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit platform kom je uiteindelijk tot een advies met groene maatregelen die mogelijk geschikt zijn. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Bornwird.

 4. Raadpleeg het energierapport

  Het maatwerk-adviesbedrijf komt bij je thuis en rekent uit welke potentiële maatregelen het meest effectief zijn. Op basis hiervan mailt hij een volledig energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Bij alle energiemaatregelen beschrijven ze onderwerpen zoals de geschatte kosten, de besparing en de geraamde terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Als je hiervoor kiest is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  Deze energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Bornwird laten uitvoeren). Deze persoon kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering zijn andere bedrijven noodzakelijk. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-experts en installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in om de woning nog eens goed op te nemen. Het kan nuttig zijn dat de energieconsultant hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor mijn huis?

Check energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Bornwird vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een betrouwbare energie expert. Het is slim om een maatwerk adviesbedrijf uit jouw eigen regio te kiezen. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In de lijst hieronder check je namen en adressen van betrouwbare bedrijven die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Noardeast-Fryslân. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van een BRL9500-02-keurmerk. Voor meer adressen zie ook platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HBO bouwadviesDurk Dijkstrastrjitte 99014CCTersoal
RekenserviceDopheide 4 b9202PBDrachten
Buildingcheck B.V.Eibertsbek 179203BDDrachten
Woningpeil B.V.Oedsmawei 18 a9001ZJGrou
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Bornwird

Uitgelichte experts: direct online afspraak inplannen

Wil je snel aan de slag? In de bijgaande tabel vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Bornwird waar je vaak snel terecht kunt. Kies een van de bedrijven om te beginnen met je aanvraag.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Steeds meer mensen willen hun energierekening minderen. Maar wat zijn goede opties? Daarvoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Je ontvangt een goed advies over de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? Hieronder delen wij de aantrekkelijkste maatregelen voor je woonruimte. Op deze website lees je ook alles over vloer isoleren.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Bornwird

 1. Een aantrekkelijke energierekening: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Goed voor het klimaat: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: geen tochtige woning meer.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: een gezonde luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (bekijk meer info over isolatie)€1915,00€135,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€12050,00€665,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4710,00€475,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3330,00€150,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€380,00€52,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer energiebespaartips) €5,20€7,80 p/jaar
Kosten en baten van energiebesparende maatregelen bij gewone huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor het gericht verduurzamen!

Bekijk adviseurs en begin vandaag nog

Besparen dankzij woningisolatie

Ook minder stroom en gas verbruiken? Jouw huis isoleren in Bornwird is onmisbaar om te gaan besparen. Door het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Je profiteert van de goede effecten: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, je geniet van een hoger wooncomfort, je draagt bij aan het milieu, je hebt minder last van geluidsoverlast en je huis wordt meer waard. Er zijn allerlei subsidies te selecteren. Wat je misschien niet wist: voor de arbeid voor isolatie geldt het laag BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): geen last meer van tocht over de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): het zorgt dat het dak lucht- en winddicht is.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,00per /m2): ideaal om uit te laten voeren bij een renovatie.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,50per /m2): een betere en schonere woon- en leefomgeving.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €22,00per /m2): toe te passen op bijna elk huis met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €123,00per /m2): HR++ glas kent verhoogde thermische prestaties met lage U-waarden.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de gasketel. Deze installatie profiteert van de warmte van de lucht of grondwater. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. Deze hoeveelheid stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de zomer kan het jouw huis ook koelen. Er zijn 2 opties: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. Onderstaand tref je praktische details over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en pompt warm tapwater door de woning. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Bornwird: een prima te betalen installatie en is een goede oplossing voor huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Werkt samen met de HR-combiketel. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: komt in plaats van de ventilatie-unit.
 • Lucht-water warmtepomp: bij een geschikt afgiftesysteem kan het de woning ook koelen.
 • Water-water warmtepomp: er worden geen geen schadelijke (rook)gassen uitgestoten.
 • Bodem-water warmtepomp: kan zeer zuinig koelen zonder gebruik van de compressor.

Kies voor zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Een duurzame keuze en je zal minder betalen voor stroom. Door te profiteren van subsidies, geen BTW en/of een financiering middels groene leningen kan je genieten van een goede terugverdientijd. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Budget Energie, Essent, Engie, Eneco, GreenChoice of United Consumers, Powerpeers, Vandebron, Oxxio, Delta. Doordat je mag salderen kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een standaard systeem inclusief 10 panelen kan je laten monteren voor €4.500 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 – 8 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: een schoon en vrij-toegankelijk dak met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Ga je zonnepanelen in Bornwird aanschaffen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Goedkoop warm water met een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een zonlicht gevoelige zonnecollector met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Het gehele systeem zorgt voor warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik voor warm water. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een hoog rendement ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (vat met 200 liter) is er al voor €3.050 (met plaatsing).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is zo’n 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (diameter van 40 tot 80 cm).

Alternatieve infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Zoals bijv. de badkamer of jouw thuiswerkplek. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een relatief laag energieverbruik, simpel zelf te installeren en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen komen uit tussen de €150,00 t/m €325,00 per IR-paneel.

Voordelige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Bornwird. In het gedeelte hieronder lees je een overzicht met impactvolle en interessant geprijsde vergroeningsmaatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: gebruikte en vervuilde lucht wordt afgezogen via ventilatiekanalen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: op een verantwoorde manier douchen, bespaar tot 20% water en energie.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een hoge lichtopbrengst, waardoor ze een helderder licht produceren.
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: altijd realtime inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: verbeterde energie-efficiëntie bij A+ apparaten.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Bornwird!

Plan een adviesgesprek in en check hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Bornwird: hoe zuinig is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt allerlei maatregelen die haalbaar en betaalbaar zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Het plan toont bovendien wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel toont hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb je op basis van het advies verdere verduurzamingsopties toegepast? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan is het verstandig om het huis nog eens te laten checken. Een vakbekwame energie inspecteur analyseert de woning en berekent de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label toont hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Het woninglabel is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een actueel energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Bornwird

Praktisch alle huis in Provincie Friesland moeten verduurzaamd worden en op termijn volledig los van het gas. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Hieronder check je up-to-date info over de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Bornwird.

 • Subsidie voor isolatie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor het laten isoleren van gevel, ramen, dak, wanden, vloer.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in mei 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Noardeast-Fryslân heeft mogelijk zelf ook nog een aantal lokale subsidie-middelen of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Noardeast-Fryslân vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Bornwird afsluiten in mei 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door dit te betalen met eigen geld. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. De overheid biedt diverse duurzame leningen. In het stukje hieronder vind je meer info (ook handig voor o.a. Brantgum, Hollum en Foudgum).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee huizenbezitters en VvE’s energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor spouwmuurisolatie, gevelisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, zonneboilers, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor huiseigenaren die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Noardeast-Fryslân.
 • Verhoog je eigen hypotheek: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Bornwird

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Bornwird?

Een energie maatwerkadvies Bornwird is een plan met tips en aanbevelingen voor de vergroening van je woonhuis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, het plaatsen van een warmtepomp of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Dit energieadvies behandelt per maatregel de verwachte prijzen en de terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is bedoeld voor woningeigenaren die hun huis van het gas af willen hebben en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Zoek je subsidie voor isoleren, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? Voor die situatie is dit besparingsplan onmisbaar. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het geeft inzicht in welke opties jouw energierekening doen dalen. A.d.h.v. dit energieadvies kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het type woning, de gebruiksoppervlakte (m2) en de adviseur die je kiest. De prijs ligt tussen de €205,00 tot en met €310,00. Voor een standaard huis kost dit advies circa €255,00. Tip: het is handig om offertes van gekwalificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Bornwird te verkrijgen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen in overeenstemming met de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Zodoende kan men als vereniging CO2 besparende maatregelen laten doen. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het bureau kijkt samen met bewoners naar de woonwensen om het verzamelgebouw of wooncomplex te optimaliseren. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van het pand. In het document vinden bewoners ook de verwachte kosten en de geraamde terugverdientijd.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Ook zakelijk gezien ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt verbeteren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Bornwird voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw plan verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand Goede energieprestatie draagt bij aan een lagere maandafrekening, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, een lager tarief qua milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een populaire zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de duurzaamheidsmaatregelen. Check RVO.nl voor meer info.

Plaats een reactie