Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Buren

De uitgaven aan je energierekening reduceren? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een warmtepomp laten plaatsen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Buren is daarvoor in het leven geroepen Een energieadviseur maakt een afspraak voor doelgericht advies en omschrijft waar besparingen mogelijk zijn. Het onderzoek laat jouw zien welke opties jouw energierekening direct doen dalen en een prettige leefomgeving bevorderen. In het verduurzamingsplan check je in detail de kosten en baten van de diverse duurzame opties. Het maatwerkadvies is ontworpen voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Een maatwerkadvies laat zien welke maatregelen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een gekwalificeerde duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij schrijft een verslag met alle potentiële maatregelen die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Investeer bijv. in: infraroodpanelen, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel vind je de geraamde kosten, wat het oplevert en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het onderzoek neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Buren die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-buren

Energieadvies: help mij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor private panden en zakelijke gebouwen dat duidelijke tips geeft om het energieverbruik te minderen en zo de energierekening te verlagen. In het plan wordt gedetailleerd weergegeven welke potentiële maatregelen er zijn, wat de prijs is, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Bij een dergelijk advies kun je maatregelen laten uitvoeren zoals infraroodpanelen, warmtepomp, spouwmuurisolatie, HR++ glas, zonneboiler, vloerisolatie. Het is vrij eenvoudig. Een energie-expert komt langs voor inspecties en om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze persoon bekijkt de woning volledig en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Er wordt een rapport opgesteld met een overzichtelijke weergave van de vergroeningsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een calculatie van de kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Goed om te weten: Iedere maatwerkadviseur werkt autonoom en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het plan geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Belangrijk: Wil je je woning energie-efficiënt maken, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Dit rapport moet zijn geschreven door een gekwalificeerde maatwerkadviseur. Gekwalificeerde en objectieve energieadviseurs contacteren via centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Buren (april 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om je woning te renoveren? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Het document geef je inzicht in alle energiebesparende maatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Denk hierbij aan goede HR++ ramen (glas), spouwmuurisolatie met glaswol en het gebruik van een zonneboiler. In de volgende alinea leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een objectieve energie-specialist. Betrouwbare energie specialisten zijn te vinden op het Centraal Register Techniek en uiteraard op dit portaal. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Let op: neem alleen contact op met specialisten die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Energie experts mogen zelf hun prijs bepalen. Het is nuttig om enkele offertes aan te vragen van BRL9500-02 gecertificeerde energie adviseurs. Geef een duidelijke briefing. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Wil jij alles gaan uitbesteden, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees zo duidelijk mogelijk. Het kiezen van de beste offerte kun je dan probleemloos doen.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Het overleg is georganiseerd? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via dit portaal word je geleid naar een advies met energiebesparende maatregelen die passen bij jouw woning en wensen. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Hieruit haal je belangrijke vragen voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Buren.

 4. Lees het hele energierapport door

  Het adviesbureau komt op locatie en rekent uit welke mogelijk interessante maatregelen hun doel goed bereiken. Op basis van zijn bevindingen ontvang je een compleet energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Per energiemaatregel check je details zoals de kosten, de opbrengsten per jaar en de verwachte terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Als je hiervoor kiest kun je iets meer de diepte in.

 5. Vakbedrijven zoeken

  Een energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Buren laten uitvoeren). Deze expert weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering heb je andere bedrijven nodig. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie-experts en lokale installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om de woning nog eens goed op te nemen. Het kan nuttig zijn dat de energie expert hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor je woonruimte?

Zoek energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Buren vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een gediplomeerde energieadviseur. Het is verstandig om een adviesbedrijf uit de omgeving te benaderen. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In de tabel hieronder verstrekken we gegevens van mogelijk interessante EPA-adviseurs die huizen inspecteren in de gemeente Ameland. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met de BRL9500-02-certificering. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HBO bouwadviesDurk Dijkstrastrjitte 99014CCTersoal
RekenserviceDopheide 4 b9202PBDrachten
Buildingcheck B.V.Eibertsbek 179203BDDrachten
Woningpeil B.V.Oedsmawei 18 a9001ZJGrou
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Buren

Uitgelichte vakbedrijven: meteen een afspraak maken

Wil je snel aan de slag? In de tabel hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Buren waar je vaak snel terecht kunt. Klik op de knop om jouw aanvraag direct te beginnen!

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel Hollanders willen hun energierekening minderen. Het is lastig waar je moet beginnen! Met name daarvoor is het maatwerkadvies bedoeld. Het biedt een duidelijk plan met allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In het gedeelte hieronder bespreken we de belangrijkste maatregelen voor je woonruimte. Of klik door voor meer informatie over HR+++ glas.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Buren

 1. Verlaag je energiefactuur: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Het is goed voor het milieu: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: minder tocht en kou.
 4. Stijgende woningwaarde: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: in huis altijd een goede luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (klik voor meer over isolatie)€1685,00€115,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€11225,00€785,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4965,00€500,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3035,00€205,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€380,00€40,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips) €1375,00€175,00 p/jaar
Kosten en besparingen van verschillende besparende maatregelen bij reguliere woningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor doelgerichte verduurzaming!

Zoek beschikbare adviseurs en ga direct aan de slag

De basis: goede woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Een huis isoleren in Buren is onmisbaar om te gaan besparen. A.d.h.v. het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen houd je de warmte binnen. Dit heeft veel voordelen: je bespaart meteen op de energienota, je geniet van een optimaal leefcomfort, je gebruikt minder fossiele energie, je beperkt het geluid van buiten en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn diverse subsidies te gebruiken. Wat je misschien niet wist: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): sterke verbetering van de energie-efficiëntie.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): direct minder last van tocht, trek of een onbehaaglijk binnenklimaat.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,50per /m2): isoleren van spouwmuur, buitengevel of binnenmuur.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,50per /m2): verhoogt de levensduur van de vloer en de muren.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €17,50per /m2): relatief goedkope en eenvoudige manier van isoleren.
 • Isolatieglas (vanaf €129,50per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende effect en zorgt voor lagere stookkosten.

Woning verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de traditionele HR-ketel. Het gebruik de warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. Deze hoeveelheid stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen op het dak van je woning. In de zomer kan het ook nog eens koelen. Er zijn 2 opties: een all-electric warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. Hieronder tref je meer informatie over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en zorgt voor warm tapwater. Het gasverbruik kan dan naar 0. Een stand-alone systeem is best duur en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Buren: een voordeliger systeem en wordt met name toegepast in woningen met een slechtere isolatie. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief eenvoudig te plaatsen systeem met hoog rendement.
 • Lucht-water warmtepomp: veelzijdig systeem voor zowel warm water als centrale verwarming.
 • Water-water warmtepomp: multifunctioneel systeem dat kan verwarmen en koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: de complexe installatie vereist tijd en meer onderhoud.

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en je betaalt veel minder voor de energie. Door gebruikt te maken van subsidies, geen BTW en/of eventueel een gunstige groene lening is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Budget Energie, Vattenfall, Eneco, GreenChoice, Essent of United Consumers, Powerpeers, Vandebron, Oxxio, Enegiedirect.nl. Door het principe van salderen is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een set met 10 zonnepanelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.700 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 a 8 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: een goed begaanbaar schuin of plat dak met een gunstige positionering op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Interesse in zonnepanelen in Buren laten installeren? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Duurzaam warm tapwater met een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een warmte opwekkende zonnecollector een een opslagvat voor het warme tapwater. Het gehele systeem is jouw bron voor al het warme tapwater om te douchen en te koken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Door te investeren in een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik om in huis warm water te gebruiken. Je gebruikt het in combinatie met een gasgestookte ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een zonneboiler voor basis-gebruik (voorraadvat met 150 – 200 liter) is al beschikbaar vanaf €4.000 (met installatiewerk).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is zo’n 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Alternatieve infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Ideaal voor in de badkamer of een thuiskantoor. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een gunstig energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen komen uit tussen de €220,00 t/m €450,00 per paneel.

Voordelige energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen onderscheiden we nog een aantal energiebespaar adviezen in Buren. In dit blokje doorzoek je een lijstje met impactvolle en voordelige duurzame oplossingen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: het opwarmen van vuile lucht is moeilijker dan schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren (meer keuzemogelijkheden).
 • Elektrisch koken: veilig, efficiënt en duurzaam koken op een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: altijd thuiskomen in een aangenaam warm huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Buren!

Zet een adviesgesprek in de agenda en kom erachter hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Buren: hoe zuinig is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt nuttige maatregelen die je kunt gebruiken om te besparen op de energielasten. Het plan deelt ook wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb je na een woninginspectie jouw huis laten verduurzamen? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je een scherpe hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om het energielabel opnieuw te berekenen. Een gediplomeerde energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en berekent de maximaal benodigde gas en elektriciteit voor de verwarming en warm water. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label vertelt je in één oogopslag hoe energiezuinig het huis is.
 • Dit label is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een actueel energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Ontdek beschikbare subsidies in Buren

Bestaande woningen in Provincie Friesland moeten een stuk duurzamer worden en uiteindelijk helemaal van het gas af. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan is het maatwerkadvies verplicht! In het gedeelte hieronder verstrekken we handige informatie over de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Buren.

 • Subsidie voor isoleren: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor isolatiewerk aan gevel, (spouw)muur, vloer, dak, ramen.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in april 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Ameland biedt mogelijk aanvullende individuele subsidie-middelen of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Ameland vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Buren bekijken in april 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door dit te betalen met eigen geld. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Probeer dan een lening af te sluiten. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. Hieronder vind je meer informatie (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Hollum, Blije en Ballum).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee particulieren en VvE’s de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor zonnepanelen, dakisolatie, warmtepompen, spouwmuurisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor mensen met een huis die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Ameland.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: breid je bestaande financiering uit.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Buren

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Buren?

Een energie maatwerkadvies Buren is een rapport met verschillende opties voor het vergroenen van een pand die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, het gebruik van een warmtepomp of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Dit advies behandelt per maatregel de verwachte kosten en wat de opbrengsten zijn. Een persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor alle particuliere huizenbezitters die hun woning zuiniger willen maken en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? Voor die situatie is dit adviesrapport verplicht. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het stelt bloot welke aanbevelingen helpen om de energiekosten te reduceren. Door gebruik te maken van dit plan kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat hebben te maken met het type huis, oppervlakte en de gekozen energieadviseur. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €215,00 tot €290,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak betaal je ongeveer €280,00. Het is raadzaam om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Buren aan te vragen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als vertegenwoordigers van de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Via de regeling kan men collectief CO-2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De energiedeskundige zal het hele gebouw opnemen. Het adviesbedrijf checkt bij bewoners de woonwensen om het wooncomplex te verbeteren. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. Bewoners worden op de hoogte gebracht van een kostenbegroting en de jaarlijkse besparing.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt verbeteren. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Buren voor zakelijke objecten. Deze utiliteitsbouw analyse bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een verbeterde energieprestatie resulteert in lagere energielasten, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, een gunstigere milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een relevante zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de maatregelen. Zie de website van RVO voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie