Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Blije

Wil jij ook besparen op de kosten van energierekening? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Moet ik isoleren, een aantrekkelijke warmtepomp selecteren of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Blije biedt antwoord op deze vragen. Een energieadviseur komt thuis langs voor de maatwerk-inspectie en zoekt uit de verschillende optie. Het onderzoek stelt bloot welke keuzes een energiebesparing realiseren en het leefklimaat optimaliseren. In het maatwerkadvies check je overzichtelijk de initiële investering en het rendement van de populaire duurzame opties. Het energierapport is aantrekkelijk voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Een maatwerkadvies laat jouw zien welke verduurzamingsmaatregelen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Je krijgt een advies met alle duurzaamheidsmaatregelen die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Overweeg bijv.: zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, woningisolatie, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel toont het rapport het budget, de opbrengsten en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieplan zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Blije die hun woning duurzamer willen maken en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-blije

Energieadvies: tips voor de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor privé-woningen en kantoren dat concrete handvatten geeft om het energieverbruik te minderen en daarmee de energiekosten te beperken. In het onderzoek wordt grondig beschreven welke duurzaamheidsinitiatieven je kunt ondernemen, wat de prijs is, en wat het rendement is. Bij een dergelijk advies heb je de keuze uit maatregelen zoals dakisolatie, infraroodpanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler, warmtepomp. Het werkt heel eenvoudig. Een energiecoach bezoek je thuis om samen jouw wensen te inventariseren. Deze persoon doet een grondige analyse en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen een meerwaarde zijn. Er wordt een rapport opgesteld met een volledig schema met alle energiebesparingsmaatregelen. Dit is inclusief een calculatie van de kosten en tevens een rendements-weergave. Hierbij geldt altijd: Iedere maatwerkadviseur is onpartijdig en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het verslag bevat ook het energielabel van de woning.

Actueel: Wil je je woning energie-efficiënt maken, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een professionele energiedeskundige. Vakbekwame en betrouwbare energieadviseurs kan je vinden op de site centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Blije (mei 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om je huis te vergroenen? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Het rapport helpt je op weg met uiteenlopende duurzaamheidsmaatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Je kunt bijvoorbeeld denken aan goede HR++ ramen (glas), gevelisolatie en het toepassen van zonnecellen. Hierna laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een ervaren energie-specialist. Gediplomeerde EPA-adviseurs check je op centraalregistertechniek.nl of via ons eigen platform. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Let op: ga in zee met een adviesclub die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Maatwerkadviseurs zijn vrij in hun pricing. Wij adviseren om meerdere offertes te zoeken van professionele energie experts. Geef je verwachtingen vooraf aan. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of ga je zelf bedrijven benaderen? Geef zoveel details als mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur zal dan makkelijker worden.

 3. Woningcheck uitvoeren

  De afspraak staat in de agenda. Een goede voorbereiding is belangrijk. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via deze website word je geleid naar een overzicht van groene maatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor een adviesgesprek met de energiecoach in Blije.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  Een maatwerkadviseurs komt op locatie en calculeert welke groene maatregelen het meest effectief zijn. Op basis van zijn bevindingen krijg je het doorberekende energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Met betrekking tot de energiemaatregelen noteren ze informatie zoals de kosten, de opbrengsten en de geschatte terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Bij deze afspraak kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  Een energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Blije laten uitvoeren). Deze persoon weet alles over gas en stroom besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering zijn andere bedrijven noodzakelijk. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij technici, isolatiebedrijven en erkende installateurs. Vraag of ze langskomen om je woning te bekijken en op te meten. Indien gewenst kan je vragen of de adviseur daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor je woning?

Informeer bij energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Blije vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een onafhankelijke energieadviseur. Het is nuttig om een energie-specialist uit jouw eigen regio te contacteren. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en het bespaart reiskosten. In de onderstaande tabel verstrekken we adresgegevens van betrouwbare energie adviseurs die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Noardeast-Fryslân. Let goed op de aanwezigheid van de BRL9500-02-certificering. Veel bedrijven kun je ook vinden via platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HBO bouwadviesDurk Dijkstrastrjitte 99014CCTersoal
RekenserviceDopheide 4 b9202PBDrachten
Buildingcheck B.V.Eibertsbek 179203BDDrachten
Woningpeil B.V.Oedsmawei 18 a9001ZJGrou
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Blije

Uitgelichte specialisten: direct online aanvragen

Direct aan de slag? In de tabel hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Blije die direct beschikbaar zijn. Klik op een van de aanbieders om te beginnen met je aanvraag.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel woningeigenaren willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Dit proces is echter best ingewikkeld. Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Je krijgt inzicht in alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In het stuk hieronder bieden we informatie rondom de beste maatregelen voor jouw huis. Je kunt ook meer details lezen over kruipruimte isoleren.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Blije

 1. Verlaging van de energiefactuur: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Een milieubewuste keuze: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. De waarde van de woning stijgt: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: in huis altijd een goede luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloer isoleren (klik voor meer info)€2045,00€130,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€10350,00€745,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4620,00€495,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3185,00€210,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€420,00€29,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (lees hier meer tips) €6,45€7,70 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van energiebesparende maatregelen bij Nederlandse woningen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor het verduurzamen van jouw woning!

Zoek een adviseur en start vandaag nog

Voordelen en vormen van woningisolatie

Wil je minder gas stoken? Je huis isoleren in Blije is een aantrekkelijke optie. Door middel van het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer kan de woning de warmte beter vasthouden. Het kent gunstige effecten: je energiefactuur wordt flink minder, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, het is duurzaam, je hebt minder last van lawaai van de straat en je huis wordt meer waard. Er zijn diverse subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Tip: voor isolatiewerkzaamheden geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): geeft een gemiddelde besparing van 10% tot 20%.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): het dak isoleren kan tot 30% warmteverlies voorkomen.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,50per /m2): minder verlies van koelte tijdens de zomermaanden.
 • Bodemisolatie (vanaf €23,00per /m2): voorkomt vochtproblemen, zoals rot of schimmelvorming.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €23,50per /m2): een lange levensduur en relatief goedkoop.
 • Isolatieglas (vanaf €116,00per /m2): HR++ glas heeft een hoge zonnewarmte-absorptie.

Uitleg en info over de warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de CV- of HR ketel. Het vangt warmte op uit de lucht of grondwater. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. De stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen op het dak van je huis. In de zomer kan het ook zorgen voor verkoeling. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride oplossing. In het stuk hieronder bieden we extra details over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en pompt warm tapwater door de woning. Het gasverbruik kan dan naar 0. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Blije: een prima te betalen installatie en zeer geschikt voor woningen met een slechtere isolatie. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: snel geïnstalleerd en ook de mogelijkheid te koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: bij een geschikt afgiftesysteem kan het de woning ook koelen.
 • Water-water warmtepomp: er worden geen geen schadelijke (rook)gassen uitgestoten.
 • Bodem-water warmtepomp: een zeer efficiënt systeem dat werkt op basis van bodembron.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is duurzaam en je bespaart flink op de energiekosten. Dankzij lokale subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of een interessant rentetarief van een groene lening heb je een zeer korte terugverdientijd. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Budget Energie, Essent, Vattenfall, Engie, Eneco of Powerpeers, Vandebron, Enegiedirect.nl, Oxxio, Delta. Dankzij de salderingsregeling ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen is al te plaatsen voor €5.150 en heb je terugverdiend binnen 6 – 8 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met een gunstige positionering op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Eventuele overtollige zonnestroom neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in Blije laten plaatsen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Laat een zonneboiler installeren

Een zonneboiler betekent een warmte opwekkende zonnecollector een een opslagvat voor het warme tapwater. De zonneboiler zorgt constant voor nieuw warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Via een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik voor het gebruik van warm water. Dit systeem werkt goed samen met een warmtepomp of hoog rendement ketel. Een vergunning hoef je niet te regelen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor 4 personen (voorraadvat met 150 – 200 liter) kost ongeveer €3.600 (incl. installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is vaak zo’n 2 m2 tot 4 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

De eenvoud van infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de woonkamer of slaapkamer. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: minder last van luchtcirculatie, een laag energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €185,00 t/m €400,00 per IR-paneel.

Andere energiebespaartips die je snel kunt toepassen

Als extra op de energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Blije. Onderstaand doorzoek je een aantal praktische en niet al te dure energiebesparingsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: schadelijke stoffen zoals stof, pollen, rook en schimmel worden uit de woning gehaald.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: gebruikt tot 20% minder water en energie dan standaard douchekop.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een veel langere levensduur dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: een uitstekend inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Blije!

Vraag adviesgesprek aan en check hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Blije: hoe zuinig is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt nuttige maatregelen die haalbaar en betaalbaar zijn om energiebesparingen te realiseren. Dit besparingsadvies deelt ook wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan maatregelen laten uitvoeren? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je korting op je hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om een herziend energielabel op te vragen. Een erkende energie inspecteur inspecteert je huis en calculeert de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label laat kopers zien hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Het label is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een uitstekend energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Blije

De meeste panden in Provincie Friesland moeten een stuk duurzamer worden en uiteindelijk los van het gas komen. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Onderstaand doorzoek je up-to-date info over de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Blije.

 • Isolatie-subsidie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor isoleren van dak, ramen, (spouw)muur, gevel, wanden.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in mei 2024.
 • In het geval van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Noardeast-Fryslân biedt mogelijk aanvullende plaatselijke subsidie-plannen of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Noardeast-Fryslân kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Blije gebruiken in mei 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. De overheid biedt diverse duurzame leningen. Hieronder vind je meer informatie (ook relevant voor o.a. Ballum, Ferwert en Nes).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee particulieren en VvE’s hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor vloerisolatie, zonneboilers, gevelisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor mensen met een woning die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Noardeast-Fryslân.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Blije

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Blije?

Een energie maatwerkadvies Blije is een energieadvies inclusief suggesties voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor je huis die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Dit besparingsrapport geeft per maatregel het budget en wat de opbrengsten zijn. Het persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor particuliere woningeigenaren die gasvrij willen gaan wonen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? Op dat moment is dit besparingsadvies verplicht. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het is heel specifiek en geeft aan welke energiebesparende maatregelen de meeste besparing opleveren. Door gebruik te maken van dit energieadvies wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van woningtype, de grootte van de woning en de betrokken adviseur. De prijs ligt tussen de €200,00 – €330,00. Voor een normale tussenwoning betaal je ongeveer €280,00. Het is slim om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Blije te vergelijken.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag namens de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Zodoende kan men op een collectieve manier CO-2 besparende maatregelen uit laten voeren. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiecoach / deskundige maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het keuringsbedrijf informeert bij de eigenaren de woonwensen om het wooncomplex te vergroenen. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van het pand. Bewoners ontvangen netjes een mail met de verwachte kosten en de besparing per jaar.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als eigenaar wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van jouw bedrijfspand of kantoor kunt versterken. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Blije voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw inspectierapport bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand. Een groenere energieprestatie geeft lagere energielasten, een verbeterd werkcomfort, een gunstigere milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een relevante zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de maatregelen. Bezoek RVO.nl om dit aan te vragen.

Plaats een reactie