Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Ferwert

De hoogte van de energierekening beperken? Er zijn veel opties, waar begin in? Zal ik beginnen met woningisolatie, een hybride warmtepomp kopen of zonnepanelen op het dak leggen? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Ferwert kan je hierbij verder helpen. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor een maatwerkadvies en beoordeelt wat de opties zijn. Het energierapport stelt bloot welke alternatieven jouw energierekening direct doen dalen en het energielabel verbeteren. In het maatwerkadvies bieden ze gedetailleerd de investering en de terugverdientijd van de verschillende energiebesparende maatregelen. Het advies is ontworpen voor particuliere woningeigenaren en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Een maatwerkadvies laat jouw zien welke maatregelen kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een neutrale duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Je krijgt een maatwerkadvies met alle verduurzamingsmaatregelen die voor jouw interessant zijn.
 • Overweeg bijv.: warmtepomp plaatsen, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren.
 • Per onderdeel kun je aspecten achterhalen zoals de minimale prijzen, de besparing en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor uitvoering van het energieplan moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Ferwert die een beter energielabel willen en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-ferwert

Energieadvies: inzicht in de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor bedrijven en particulieren dat duidelijke tips geeft om minder energie te gebruiken en zo de energienota te verlagen. In het document wordt uitvoerig geïllustreerd welke maatregelen interessant zijn, wat wat de financiële implicaties zijn, en wat het rendement is. Daaromtrent kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere zonneboiler, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, dakisolatie, warmtepomp, vloerisolatie. Je regelt het supersnel. Een maatwerkadviseur bezoek je thuis om een goed advies te kunnen geven. Deze deskundige bekijkt grondig de hele woning en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met alle verduurzamingsmaatregelen. In het advies tref je ook een raming van de kosten en de verwachte besparing. Goed om te weten: De maatwerkadviseur is neutraal en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het document vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Let op: Wil je jouw woning verduurzamen, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een neutrale specialist. Professionele en neutrale energieadviseurs check je centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Ferwert (mei 2024)

Ook profiteren van een subsidie om je huis te vergroenen? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Het document geeft concreet advies dankzij een overzicht met alle maatregelen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, gevelisolatie met PUR en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In het stappenplan hieronder delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een ervaren adviseur. Geschikte energieadviseurs kan je vergelijken op centraalregistertechniek.nl en via deze website. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Belangrijk: ga uitsluitend voor partijen dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Adviesbedrijven zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is wijs om enkele offertes op te zoeken van neutrale maatwerkadviesbureaus. Geef je verlangens vooraf aan. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees zo precies mogelijk. Het vergelijken van de offertes is op die manier veel relevanter.

 3. Woningcheck vooraf

  De afspraak staat in de agenda. Zorg dat je goed bent voorbereid. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via dit portaal kom je uiteindelijk tot een lijst met werkzaamheden die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor je adviesgesprek met de energiecoach in Ferwert.

 4. Neem het energierapport door

  Het adviesbedrijf komt bij je thuis en berekent welke maatregelen passen bij de woning. Kort daarop stuurt hij een betrouwbaar energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Bij alle energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag bijzonderheden als de verwachte kosten, de opbrengsten per jaar en de totale terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Bij deze afspraak kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  De energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Ferwert laten uitvoeren). Deze vakman geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Voor de uitvoering van de klus zijn andere bedrijven noodzakelijk. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie-partijen en plaatselijke installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in om alles tot in detail op te meten. Het kan nuttig zijn dat de adviseur daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor je woonruimte?

Vergelijk energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Ferwert vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een betrouwbare energieadviseur. Het is slim om een specialist uit de regio te benaderen. Ze zijn bekend met het type woning, en je betaald minder voor reiskosten. In de onderstaande tabel tref je contactgegevens van erkende energieadviseurs die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Noardeast-Fryslân. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Tip: actuele adressen vind je ook op platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HBO bouwadviesDurk Dijkstrastrjitte 99014CCTersoal
RekenserviceDopheide 4 b9202PBDrachten
Buildingcheck B.V.Eibertsbek 179203BDDrachten
Woningpeil B.V.Oedsmawei 18 a9001ZJGrou
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Ferwert

Uitgelichte adviseurs: direct een rapport aanvragen

Direct een afspraak maken? In de tabel hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Ferwert die direct tot je beschikking zijn. Kies een van de bureau’s om direct aan de slag te gaan.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel Hollanders willen graag hun energieverbruik beperken. Maar waar moet ik beginnen? Voor dit probleem is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Je ontvangt een goed advies over alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In het gedeelte hieronder vind je de gunstigste verduurzamingsmaatregelen voor je appartement. Of klik door voor meer informatie over spouwmuur isoleren.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Ferwert

 1. Een gunstige energienota: direct lagere maandlasten.
 2. Gunstig voor het milieu: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: een fijne warme luchtcirculatie.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (lees meer over isolatie)€1715,00€100,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4120,00€755,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5330,00€550,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3010,00€165,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€460,00€25,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer tips) €6,05€8,05 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van verschillende besparende maatregelen bij Nederlandse huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor doelgerichte verduurzaming!

Bekijk energiespecialisten en plan afspraak in

Snel besparen met woningisolatie

Je energierekening naar beneden brengen? Een huis isoleren in Ferwert is een slimme investering. Middels het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren treed er geen warmteverlies op. Woningisolatie is essentieel: je kunt direct besparen op de energiekosten, je geniet van een optimaal leefcomfort, het is goed voor het klimaat, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn meerdere subsidies te selecteren. Wat je misschien niet wist: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): verhoogt de thermische isolatie van een ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €42,50per /m2): sterke verbetering van de duurzaamheid van de woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,50per /m2): vermindert de kans op een koudebrug.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,00per /m2): het einde van een muffe lucht in huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €26,50per /m2): betaalbaar en doelgericht het leefklimaat stimuleren.
 • Isolatieglas (vanaf €120,00per /m2): HR++ glas geeft een aangename temperatuur in huis.

Uitleg en info over de warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de HR-ketel op gas. Het vangt warmte op uit bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. De stroom kan je zelf opwekken met een aantal zonnepanelen. In de zomer heeft het systeem ook een koelende werking. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride oplossing. Onderstaand vind je relevante info over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en zorgt voor warm tapwater. Je woning kan dan helemaal van het gas los. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Ferwert: een betaalbaar alternatief en wordt met name toegepast in woningen met een slechtere isolatie. Werkt samen met de HR-combiketel. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief eenvoudig te plaatsen systeem met hoog rendement.
 • Lucht-water warmtepomp: produceren weinig geluid, waardoor ze een stille optie zijn.
 • Water-water warmtepomp: een kostbaar systeem dat regelmatig onderhoud nodig heeft.
 • Bodem-water warmtepomp: mag niet overal geplaatst worden (i.v.m. grondboringen).

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Het is duurzaam én jouw energierekening gaat naar beneden. Door te informeren naar de subsidies, een gunstige BTW-regeling en/of eventueel een gunstige groene lening heb je een zeer korte terugverdientijd. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Engie, Eneco, Vattenfall, GreenChoice, Essent & Oxxio, Vandebron, Enegiedirect.nl, United Consumers, Delta. Via de salderingsregeling ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een systeem met 10 panelen kost ongeveer €5.000 en heb je terugverdiend binnen 6 a 8 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: het dak heeft voldoende ruimte met oriëntatie op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Voordelig zonnepanelen in Ferwert bestellen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Informatie en voordelen van de zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) en een voorraadvat voor warm water. Het verwarmingssysteem zorgt voor warm tapwater in de douche en de keuken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Na de installatie van de zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten (voor het opwekken van warm water). Dit systeem werkt goed samen met een CV-ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een familie (150 liter voorraadvat) kost ongeveer €4.000 (met installatiewerk).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is plus minus 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Duurzame infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Handig voor bijv. de woonkamer of slaapkamer. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: geen ongewenste luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De prijzen van warmtepanelen ramen we op +/- €240,00 tot €375,00 per warmtepaneel.

Goede energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Ferwert. In het gedeelte hieronder lees je een aantal impactvolle en interessant geprijsde energiebesparende maatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: de lucht in huis wordt constant vervest voor een gezond binnenklimaat.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: op een verantwoorde manier douchen, bespaar tot 20% water en energie.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting produceert geen ultraviolette straling, wat schadelijk kan zijn voor de ogen.
 • Elektrisch koken: veilig, efficiënt en duurzaam koken op een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: de beste manier om energieverspilling te voorkomen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere CO2-uitstoot met een A+ apparaat.

Start met een persoonlijk energieadvies in Ferwert!

Zet een adviesgesprek in de agenda en kom erachter hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Ferwert: hoe duurzaam is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing omvat werkzaamheden die geschikt zijn om energiebesparingen te realiseren. Het concept plan deelt ook wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel vertelt hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb je op basis van het advies jouw huis verder verduurzaamd? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan is het slim om een nieuw energielabel aan te vragen. Een gediplomeerde energie inspecteur komt je huis en controleert de maximaal benodigde gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label geeft inzicht in hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Het woninglabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een uitstekend energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Ontdek beschikbare subsidies in Ferwert

Alle woningen in Provincie Friesland moeten energiezuniger worden en uiteindelijk los van het gas komen. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Hieronder onderzoek je actuele informatie de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Ferwert.

 • Subsidie voor isoleren: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isolatie van ramen, wanden, vloer, (spouw)muur, dak.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in mei 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Noardeast-Fryslân heeft mogelijker zelf ook nog lokale subsidiemogelijkheden of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Noardeast-Fryslân kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Ferwert bekijken in mei 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door dit te betalen met eigen geld. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Dan kan je het heel voordelig lenen. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. Hieronder vind je de details (ook handig voor o.a. Nes, Hegebeintum en Buren).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee Nederlandse woningeigenaren hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. warmtepompen, spouwmuurisolatie, gevelisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor huiseigenaren die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Noardeast-Fryslân.
 • Je eigen hypotheek ophogen: breid je bestaande financiering uit.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Ferwert

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Ferwert?

Het energie maatwerkadvies Ferwert is een energieplan met concrete maatregelen voor het vergroenen van je woonhuis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, een warmtepomp installatie laten monteren of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Het adviesplan onderschrijft per maatregel de verwachte prijzen en wat de opbrengsten zijn. Het persoonlijk energieadvies is bedoeld voor alle particuliere huiseigenaren die hun huis van het gas af willen hebben en een subsidie nodig hebben.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? In die situatie is dit adviesrapport onmisbaar. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het is concreet en vertelt welke werkzaamheden jouw energierekening doen dalen. A.d.h.v. dit besparingsrapport wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het type huis, oppervlakte en de gekozen adviseur. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €240,00 – €295,00. Voor een normale tussenwoning kost dit advies circa €260,00. Het is raadzaam om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Ferwert te bekijken.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Door deze constructie kan men op een collectieve manier CO2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het bureau informeert bij de eigenaren wat zij zouden willen aanpassen om het complex te vergroenen. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van het pand. Uiteraard inclusief de verwachte prijzen en de totale terugverdientijd.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt upgraden. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Ferwert voor gebouwen. Het utiliteitsbouw onderzoek verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw. Een optimale energieprestatie zorgt voor een lagere maandafrekening, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, extra voordeel op de milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een relevante zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de energiebesparingsmaatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie