Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Hegebeintum

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Kan ik het beste eerst isoleren, een warmtepomp kiezen of zonnepanelen op het dak leggen? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Hegebeintum kan je hierbij verder helpen. Een energieadviseur komt thuis langs voor doelgericht advies en omschrijft waar de mogelijkheden liggen. Het uiteindelijke advies is heel specifiek en geeft aan welke opties passen bij jouw woning en het leefklimaat optimaliseren. In het aanbevelingen-rapport bieden ze nauwkeurig de kosten en baten van de diverse duurzame keuzes. Het rapport met aanbevelingen is een hulpmiddel voor Nederlandse particuliere woningbezitters en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Een maatwerkadvies verduidelijkt welke verduurzamingsmaatregelen jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Hij komt met een rapport met aanbevelingen met alle maatregelen die goed uitvoerbaar zijn.
 • Bekijk de effecten van: infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, woningisolatie.
 • Per optie lees je de verwachte prijzen, de besparing en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Hegebeintum die hun huis willen vergroenen en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-hegebeintum

Energieadvies: tips voor de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor bedrijven en particulieren dat maatregelen biedt om energieverbruik te minderen en zodoende de energiekosten te minderen. In dit rapport wordt zorgvuldig vermeld welke duurzaamheidsinitiatieven je kunt ondernemen, wat de uitgaven zijn, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. In dat geval kun je denken aan maatregelen zoals HR++ glas, spouwmuurisolatie, warmtepomp, dakisolatie, zonneboiler, vloerisolatie. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een expert op het gebied van energie neem contact op om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze vakman check jouw huis en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Hij genereert een digitaal rapport met een opsomming van alle duurzame oplossingen. Daarbij ontvang je ook een prijslijst met verwachte kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Goed om te benoemen: Deze maatwerkadviseur is onafhankelijk en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het verslag bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Opmerking: Wil je je woning comfortabeler maken met energiebesparende maatregelen, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een autonome vakman. Gediplomeerde en ervaren energieadviseurs zijn te vinden op www.centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Hegebeintum (mei 2024)

Ook profiteren van een subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit energieplan bevat een weergaven van verschillende maatregelen die voldoende effectief zijn. Je kunt denken aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, spouwmuurisolatie met glaswol en het gebruik van een zonneboiler. In de box hieronder delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een deskundige energie-expert. De juiste energie experts kan je vinden op de website van het Centraal Register Techniek en via deze website. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Advies: neem alleen contact op met specialisten dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Energie experts kunnen individuele tarieven rekenen. Wij adviseren om diverse offertes te verkrijgen van gekwalificeerde bedrijven. Verstrek je behoeften van tevoren. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Wil jij alles gaan uitbesteden, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees zo gedetailleerd als je kunt. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken zal dan makkelijker worden.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via deze website ontdek je een lijst met duurzaamheidsmaatregelen die mogelijk geschikt zijn. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens het adviesgesprek met de energiecoach in Hegebeintum.

 4. Het energierapport doornemen

  De adviseur komt langs en inspecteert welke investeringen gunstig zijn. Kort hierop mailt hij een betrouwbaar energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Bij alle energiemaatregelen check je aspecten zoals de geschatte kosten, de jaarlijkse opbrengsten en de uiteindelijke terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Bij deze afspraak kun je iets meer de diepte in.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  De energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Hegebeintum laten uitvoeren). Deze vakman adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Vraag meerdere offertes op bij isolatiebedrijven en installateurs. Laat ze thuis langskomen om je woning te bekijken en op te meten. Het kan handig zijn dat de energieconsultant daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor je huis?

Check energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Hegebeintum vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een gecertificeerde energieadviseur. Het is beter om een adviesbureau uit de omgeving te selecteren. Ze zijn bekend met het type woning, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In de lijst hieronder behandelen we gegevens van professionele energie specialisten die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Noardeast-Fryslân. Kies enkel bedrijven en adviseurs met een BRL9500-02-certificaat. Tip: actuele adressen vind je ook op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HBO bouwadviesDurk Dijkstrastrjitte 99014CCTersoal
RekenserviceDopheide 4 b9202PBDrachten
Buildingcheck B.V.Eibertsbek 179203BDDrachten
Woningpeil B.V.Oedsmawei 18 a9001ZJGrou
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Hegebeintum

Uitgelichte energie adviseurs: meteen online aanvragen

Direct aan de slag? In de bijgaande tabel tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Hegebeintum die meteen voor jouw klaar staan. Klik op de button om een contactmoment in te plannen.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel woningbezitters willen hun energierekening minderen. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Precies hiervoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Je krijgt inzicht in alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. Bijgaand kan je aan de slag met de meest voorkomende energiebesparingsmaatregelen voor je appartement. Op dit platform vind je ook informatie over zonnepanelen kopen.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Hegebeintum

 1. Een aantrekkelijke energiefactuur: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Het is goed voor het milieu: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: beperk de tocht en koude stromen.
 4. Een hogere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: profiteer van een optimale luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuurisolatie (meer over woningisolatie)€1060,00€225,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€10425,00€695,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5385,00€525,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3300,00€180,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€435,00€47,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1075,00€190,00 p/jaar
Kosten en besparingen van vergroeningsmaatregelen bij standaard woningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies voor energieplan op maat!

Zoek beschikbare adviseurs en plan een afspraak in

De voordelen van woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Jouw huis isoleren in Hegebeintum is doorgaans een goed startpunt. Door het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen blijft de warmte binnenshuis. De effecten zijn positief: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, je geniet van meer comfort in huis, het is goed voor het milieu, het houdt harde geluiden buiten de deur en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn meerdere subsidies te kiezen. Belangrijk feit: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): een warme vloer in de winter en een koele vloer in de zomer.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): eindelijk de zolder mooi laten afwerken.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,50per /m2): isoleren van spouwmuur, buitengevel of binnenmuur.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,50per /m2): verhoogt de levensduur van de vloer en de muren.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €20,00per /m2): heeft een lange levensduur en behoeft geen vervanging.
 • Isolatieglas (vanaf €124,00per /m2): HR++ glas is sterker en biedt tevens meer bescherming tegen inbraak.

Uitleg en info over de warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de gasgestookte CV-ketel. Het vangt warmte op uit natuurlijke warmtebronnen. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. Je stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen op het dak van je woning. Gedurende de zomermaanden kan het jouw woning ook koelen. Je hebt de keuze uit een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. In het bijgaande gedeelte noemen we extra details over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en pompt warm tapwater door de woning. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Het is een vrij kostbaar systeem en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Hegebeintum: is een stuk betaalbaarder en is een goede oplossing voor oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: kan jouw woning ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben weinig onderhoud nodig (een kosteneffectieve optie).
 • Water-water warmtepomp: installatie met een kostbare warmtewisselaar.
 • Bodem-water warmtepomp: systeem dat werkt op basis van bodembron (gaat 25 jaar mee).

Het laten plaatsen van zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en je betaalt veel minder voor de energie. Door gebruikt te maken van subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Vattenfall, Essent, GreenChoice, Budget Energie, Engie of Powerpeers, United Consumers, Delta, Oxxio, Vandebron. Met de salderingsregeling kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen kost je circa €5.800 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 7 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: een dak dat volledig in privé-eigendom is met een ligging op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Jouw eigen zonnestroom kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Interesse in zonnepanelen in Hegebeintum kopen? Dan betaal je geen BTW.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een zonlicht gevoelige zonnecollector en een buffervat voor het water. Deze installatie maakt veel warm tapwater mogelijk voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Via een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik om warm water te produceren. Deze installaties doen het goed i.c.m. een HR-ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een standaard zonneboiler voor basis-gebruik (vat met 200 liter) vergt een investering van zo’n €3.150 (incl. plaatsing).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is +/- 2 m2 tot 3 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Ervaar het gemak van infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Denk aan een hobbyruimte of zolder. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: neutraal effect op luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De investeringskosten in warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €200,00 t/m €475,00 per ruimte.

Overzicht met aanvullende energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Hegebeintum. In dit blokje tref je een schema met belangrijke en niet al te dure verduurzamingsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: ziektekiemen zoals bacteriën, virussen en schimmels worden verwijderd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting kan eenvoudig worden gedimd (lichtsterkte aanpassen).
 • Elektrisch koken: veilig, efficiënt en duurzaam koken op een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: je verwarming gaat uit als je niet thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Hegebeintum!

Regel een adviesgesprek en vind uit hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Hegebeintum: hoe zuinig is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bevat verduurzamingsmaatregelen die haalbaar en betaalbaar zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Dit adviesrapport toont bovendien wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel geeft aan hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan het huis opnieuw verduurzaamd? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Dan is het slim om een herziend energielabel op te vragen. Een gekwalificeerde energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en bekijkt de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is voor warm water, CV, koeling en ventilatie. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label toont hoe energiezuinig het huis is.
 • Dit label is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een actueel energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Hegebeintum

Alle woningen en panden in Provincie Friesland moeten duurzamer worden en uiteindelijk los van het gas komen. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Onderstaand delen we praktische informatie over de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Hegebeintum.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor het laten isoleren van vloer, ramen, gevel, (spouw)muur, wanden.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in mei 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Noardeast-Fryslân biedt mogelijk aanvullende lokale subsidie opties of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Noardeast-Fryslân vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Hegebeintum opzoeken in mei 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is met een financiering door eigen middelen. Kom je geld tekort? Kies dan voor een gunstige lening. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook relevant voor o.a. Buren, Ginnum en Blije).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee particulieren en VvE’s hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor warmtepompen, spouwmuurisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor huiseigenaren die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Noardeast-Fryslân.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

FAQ: alles wat je moet weten over energie besparen in Hegebeintum

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Hegebeintum?

Dit energie maatwerkadvies Hegebeintum is een adviesrapport met suggesties voor de verduurzaming van je huis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Dit besparingsrapport behandelt per maatregel het budget en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Het persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor alle particuliere huiseigenaren die hun huis energiezuinig willen maken en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Wil je met deze subsidie isoleren, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een zonneboiler of aansluiting op het regionale warmtenet? Op die momenten is dit advies onmisbaar. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Ga je verduurzamen met een groene lening of met je eigen geld? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het stelt bloot welke keuzes de meeste besparing opleveren. A.d.h.v. dit concept plan kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat hebben te maken met het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de grootte van de woning en de gekozen energieadviseur. De kosten variëren tussen de €190,00 tot €290,00. Voor een gemiddelde woning betaal je ongeveer €230,00. Het is nuttig om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in Hegebeintum te overwegen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen als afvaardiging van de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Zo kan men op een collectieve manier CO2 besparende maatregelen uit laten voeren. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert op het gebied van energie komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het onderzoeksbureau vraagt bewoners naar wat zij zouden willen aanpassen om het flatgebouw te optimaliseren. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van het pand. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief de verwachte prijzen en de geschatte terugverdientijd.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt versterken. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Hegebeintum voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw plan gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een zakelijk gebouw. Een geoptimaliseerde energieprestatie leidt tot lagere energiekosten, een prettige omgeving om in te werken, een lager tarief qua milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een interessante zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de maatregelen. ZIe ook RVO.nl voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie