Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Ginnum

Wil jij de kosten verlagen van je energierekening? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Zal ik starten met isoleren, een full-electric warmtepomp kopen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Ginnum biedt uitkomst! De energieadviseur komt persoonlijk langs voor het energiebesparingsadvies en test de verschillende optie. Het plan stelt bloot welke keuzes passen bij jouw woning en een prettige leefomgeving bevorderen. In het maatwerkadvies beschrijven ze grondig de totale kosten en het rendement van de uitgezochte duurzame opties. Het maatwerkadvies is een hulpmiddel voor particuliere woningbezitters en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Het maatwerkadvies toont welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een erkende duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Uiteindelijk krijg je een maatwerkadvies met alle mogelijk interessante maatregelen die je kan laten uitvoeren.
 • Onder andere: infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, woningisolatie, ventileren met WTW.
 • Per maatregel krijg je inzicht in de minimale prijzen, de opbrengsten en de terugverdientijd.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Ginnum die een beter energielabel willen en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-ginnum

Energieadvies: help mij met mijn hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat helpt om een gebouw energieneutraal te maken en daarmee de energiekosten te reduceren In dit rapport wordt zeer gedetailleerd omschreven welke duurzaamheidsinitiatieven je kunt ondernemen, wat de prijs is, en wat het rendement is. In dat kader komen diverse maatregelen naar voren, zoals: vloerisolatie, infraroodpanelen, zonneboiler, dakisolatie, warmtepomp, HR++ glas. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een maatwerkadviseur belt jouw voor een afspraak om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze expert loopt door de woning en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Hij genereert een digitaal rapport met alle maatregelen. Het rapport omvat ook een kostencalculatie en de uiteindelijke besparing Belangrijk: Deze maatwerkadviseur is neutraal en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het rapport geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Belangrijk: Wil je jouw huis meer duurzaam maken, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een deskundige expert. Deskundige en bedreven energieadviseurs bekijk je op de site centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Ginnum (mei 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om je huis energieneutraal te maken. Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit besparingsrapport biedt een lijst met uiteenlopende vergroeningsmaatregelen die jouw woning helpen energie te besparen. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn sterk HR++ raamwerk (beglazing), het aanbrengen van buitenmuurisolatie met glaswol of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In de box hieronder laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een gecertificeerde energieadviseur. Professionele energie experts zijn vindbaar op de website centraalregistertechniek.nl en uiteraard op dit portaal. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Disclaimer: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Energie experts hanteren heel verschillende tarieven. Het is goed om minimaal 2 offertes op te vragen van onafhankelijke specialisten. Geef een duidelijke briefing. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of doe je dit zelfstandig? Geef zoveel details als mogelijk. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken is op die manier veel relevanter.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  De bijeenkomst is bepaald? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via deze website krijg je een overzicht van potentiële maatregelen die passen bij jouw woning en wensen. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Ginnum.

 4. Het energierapport doornemen

  De energie expert loopt door de woning en berekent welke opties gunstig zijn. Op basis hiervan ontvang je een gefundeerd energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Per energiemaatregel beschrijven ze aspecten zoals de geschatte kosten, de besparing per jaar en de verwachte terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Daarbij kan je vragen stellen.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  De energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Ginnum laten uitvoeren). Deze deskundige weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Maar voor de uitwerking van het plan zijn andere bedrijven noodzakelijk. Zoek daarom contact met isolatie-partijen en lokale installateurs. Laat ze thuis langskomen om de woning van dichtbij te bekijken. Het kan handig zijn dat de energie specialist hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor je huis?

Check energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Ginnum vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een gecertificeerde energie expert. Het is wijs om een specialist uit de regio te zoeken Ze kennen het type woning, en je hebt ook minder hoge reiskosten. Hieronder verstrekken we gegevens van erkende bedrijven die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Noardeast-Fryslân. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Veel bedrijven kun je ook vinden via de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HBO bouwadviesDurk Dijkstrastrjitte 99014CCTersoal
RekenserviceDopheide 4 b9202PBDrachten
Buildingcheck B.V.Eibertsbek 179203BDDrachten
Woningpeil B.V.Oedsmawei 18 a9001ZJGrou
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Ginnum

Uitgelichte vakbedrijven: direct online aanvragen

Direct een afspraak maken? In de tabel hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Ginnum waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Kies een van de bedrijven om jouw aanvraag meteen te starten.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel consumenten willen hun energierekening minderen. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Voor dit probleem is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Er wordt een compleet plan opgesteld met een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? In deze gids behandelen we de belangrijkste duurzame oplossingen voor jouw woning. Op dit platform vind je ook informatie over zonnepanelen laten plaatsen.

Het comfort van een energiezuinige woning in Ginnum

 1. Beperk de energiefactuur: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Een milieubewuste keuze: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (lees meer over isolatie)€1820,00€135,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4175,00€555,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5350,00€495,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3345,00€215,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€495,00€21,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1250,00€175,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van diverse energiebesparende maatregelen bij Nederlandse huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor het gericht verduurzamen!

Vind een energiedeskundige en plan een afspraak in

Voordelen en vormen van woningisolatie

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Jouw huis isoleren in Ginnum is een aantrekkelijke optie. Middels het isoleren van de muur, het dak, en vloer houd je de warmte binnen. Dat heeft veel pluspunten: de energierekening gaat omlaag, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, het is milieubewust, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en je huis wordt meer waard. Er zijn allerlei subsidies te kiezen. Advies: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): sterke verbetering van de energie-efficiëntie.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): directe reductie van de stookkosten.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,00per /m2): voorkom warmteverlies via de gevel!
 • Bodemisolatie (vanaf €21,00per /m2): heel eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €18,00per /m2): mogelijk in praktische alle woningen met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €120,00per /m2): HR++ glas bespaart energie, werkt geluiddempend en is inbraakwerend.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de gasketel. Het systeem maakt gebruik van de warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. Deze hoeveelheid stroom kan opgewekt worden met innovatieve zonnepanelen. In de zomer kan het ook zorgen voor een koelende werking. Er zijn twee keuzes: een all-electric warmtepomp of een hybride oplossing. In het blokje hieronder delen we aanvullende informatie over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en warmt het water op om te douchen (tapwater). Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Ginnum: is een stuk betaalbaarder en kan eenvoudig worden gebruikt in woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt warmte aan buitenlucht middels een buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: relatief snelle en gemakkelijke installatie met uitstekend rendement.
 • Water-water warmtepomp: in staat om de woning in de zomer ook te koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: kan zeer zuinig koelen zonder gebruik van de compressor.

Het laten plaatsen van zonnepanelen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en jouw energierekening gaat fors omlaag. Door gebruikt te maken van subsidies, geen BTW en de beschikbaarheid van diverse groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Essent, Eneco, Vattenfall, GreenChoice, Engie & Vandebron, Oxxio, Delta, United Consumers, Enegiedirect.nl. Door te salderen is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen kan je laten monteren voor €4.850 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 tot en met 8 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: een schoon en vrij-toegankelijk dak met een gunstige positionering op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Interesse in zonnepanelen in Ginnum aanschaffen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Een zonneboiler betekent één of meer zonnecollectoren op het dak een een opslagvat voor het warme tapwater. Deze installatie genereert warm tapwater in de douche en de keuken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Door het monteren van zo’n zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik om in huis warm water te gebruiken. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een warmtepomp of hoog rendement ketel. Een vergunning is niet noodzakelijk en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor een familie (3,5 m2 / 150 liter vat) komt uit op ongeveer €3.000 (met plaatsing).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is ongeveer 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (v.a. 50cm bij 100 cm).

Het voordeel van infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Ideaal voor in een hobbyruimte of zolder. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: minder last van luchtcirculatie, een laag energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De prijzen van warmtepanelen liggen tussen de €220,00 – €525,00 per paneel.

Handige energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Ginnum. Hieronder lees je een lijst met belangrijke en betaalbare duurzame oplossingen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: de luchtstroom wordt verbeterd waardoor de verwarming beter werkt.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: je verbruikt al snel 40% minder water dan een reguliere kop.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een veel langere levensduur dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is veel energiezuiniger dan andere kookplaten.
 • Slimme thermostaat: je verwarming staat nooit onnodig aan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Ginnum!

Vraag adviesgesprek aan en krijg inzicht in hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Ginnum: wat is dit precies?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing omvat allerlei maatregelen die goed uitvoerbaar zijn om te besparen op de energielasten. Dit besparingsadvies bespreekt ook wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig jouw woning is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd verdere verduurzamingsopties toegepast? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om het energielabel wederom te calculeren. Een gekwalificeerde energie inspecteur analyseert de woning en analyseert de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label duidt aan hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Dit huislabel is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een gunstig energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Woning duurzaam maken met subsidies in Ginnum

Alle woningen in Provincie Friesland moeten energiezuniger worden en op de lange termijn nul op de meter worden. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Wil je een subsidie aanvragen? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Bijgaand bieden we praktische informatie over de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Ginnum.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang tot max. 30% van de investering voor isolatiewerkzaamheden aan (spouw)muur, wanden, vloer, ramen, gevel.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in mei 2024.
 • Bij zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Noardeast-Fryslân biedt mogelijk aanvullende lokale subsidiepotjes of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Noardeast-Fryslân vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Ginnum vergelijken in mei 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door dit zelf te financieren. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Dan kan je geld lenen. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Blije, Reitsum en Ferwert).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee huizenbezitters energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor spouwmuurisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, warmtepompen, zonneboilers, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor mensen met een huis die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Noardeast-Fryslân.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

FAQ: alles wat je moet weten over energie besparen in Ginnum

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Ginnum?

Een energie maatwerkadvies Ginnum is een rapport met een plan van aanpak voor het duurzamer maken van jouw pand die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Het rapport komt per maatregel met een kostenbegroting en ontdek je hoe snel je het terugverdient. Het persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor particuliere woningeigenaren die willen vergroenen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je met deze subsidie isoleren, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? In die gevallen is dit energieplan noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met je eigen geld? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het laat jouw zien welke energiebesparende maatregelen jouw energierekening doen dalen. Met behulp van dit advies kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat hangen af van het type huis, de oppervlakte van het huis, en de betrokken adviseur. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €195,00 t/m €325,00. Voor een standaard huis betaal je voor het advies zo’n €270,00. Het is goed om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Ginnum te bekijken.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in overeenstemming met de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Middels deze methode kan men gezamenlijk CO2 besparende maatregelen laten doen. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige zal het hele gebouw opnemen. Het inspectiebureau vraagt bewoners naar wat zij zouden willen aanpassen om het wooncomplex energiezuinig te krijgen. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. Bewoners ontvangen netjes een mail met de verwachte kosten en de opbrengsten per jaar.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt optimaliseren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Ginnum voor gebouwen. Het utiliteitsbouw advies verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw of kantoor Een hogere energieprestatie geeft lagere lasten, meer comfort, een gunstigere milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de duurzaamheidsmaatregelen. Ga naar RVO.nl voor meer info.

Plaats een reactie