Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Schiermonnikoog

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? Het is moeilijk waar te beginnen. Begin ik met woningisolatie, een warmtepomp laten plaatsen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Schiermonnikoog biedt antwoord op deze vragen. De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor advies op maat en onderzoekt waar de mogelijkheden liggen. Het energierapport verduidelijkt welke keuzes een energiebesparing opleveren voor jouw woning en het comfort verhogen. In het energierapport check je gedetailleerd de initiële investering en het rendement van de geselecteerde investeringskeuzes. Het maatwerkadvies is een uitkomst voor alle particuliere woningbezitters en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Het maatwerkadvies laat jouw zien welke investeringen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een gediplomeerde duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Hij komt met een energieplan met alle maatregelen die geschikt zijn voor je woning.
 • Investeer bijv. in: ventileren met WTW, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren.
 • Per duurzaamheidsmaatregel vind je de minimale prijzen, wat het oplevert en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het uiteindelijke advies dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Schiermonnikoog die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-schiermonnikoog

Energieadvies: aan de slag met je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor woningen en bedrijfspanden dat een compleet advies geeft om het energieverbruik te remmen en zodoende de energiekosten te beperken. In het onderzoek wordt grondig beschreven welke investeringen je kunt doen, wat het allemaal kost, en wat het rendement is. In dat geval kun je maatregelen overwegen zoals zonneboiler, dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp. Het is niet ingewikkeld. Een energiedeskundige zal een bezoek inplannen om kennis te maken. Deze professional check jouw huis en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Hij schrijft een rapport met een volledig schema met alle energiebesparende maatregelen. Het rapport omvat ook een raming van de kosten en de besparing. Goed om te weten: Een maatwerkadviseur werkt individueel en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het adviesplan bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Ter verduidelijking: Wil je jouw woning duurzamer maken, en wil je een subsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een erkende maatwerkadviseur. Vakbekwame en onpartijdige energieadviseurs tref je op het platform centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Schiermonnikoog (juni 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Het plan geeft een overzicht met verschillende energiebesparingsmaatregelen die toepasbaar zijn op jouw huis. Voorbeelden zijn het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het isoleren van buitengevels met PIR of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In de box hieronder leggen we precies uit wat je moet doen.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een gekwalificeerde energie-expert. Professionele energie adviseurs kan je vergelijken op het Centraal Register Techniek en uiteraard op dit portaal. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Belangrijk: selecteer zeker een adviseur met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Adviseurs kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is goed om minimaal 2 offertes te verkrijgen van gediplomeerde EPA-adviseurs. Vul je verwachtingen goed in. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of ga je zelf klussen? Wees zo duidelijk als je kunt. Het vergelijken van de offertes is op die manier veel relevanter.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  Het adviesgesprek is ingepland. Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl kom je uiteindelijk tot een weergave met opties die relevant zijn. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor een adviesgesprek met de energiecoach in Schiermonnikoog.

 4. Neem het energierapport door

  Het adviesbureau komt thuis langs en berekent welke energiebesparingsmaatregelen aan te bevelen zijn. Kort hierop krijg je het doorberekende energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Met betrekking tot de energiemaatregelen noteren ze kenmerken zoals de geraamde kosten, de jaarlijkse besparing en de uiteindelijke terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Tijdens zo’n meeting kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  Deze energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Schiermonnikoog laten uitvoeren). De adviseur weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Voor de uitvoering van de klus zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Vraag een prijs op bij isolatiebedrijven en erkende installateurs. Vraag of ze langskomen om de woning nog eens goed op te nemen. Je kunt eventueel overleggen of de EPA-adviseur hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor jouw woonhuis?

Vind energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Schiermonnikoog vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een betrouwbare vakman. Het is raadzaam om een adviesbedrijf uit de omgeving te kiezen. Ze kennen het type woning, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In de onderstaande tabel doorzoek je naam + adresgegevens van mogelijke adviseurs die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Schiermonnikoog. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met het BRL9500-02-certificaat. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HBO bouwadviesDurk Dijkstrastrjitte 99014CCTersoal
RekenserviceDopheide 4 b9202PBDrachten
Buildingcheck B.V.Eibertsbek 179203BDDrachten
Woningpeil B.V.Oedsmawei 18 a9001ZJGrou
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Schiermonnikoog

Uitgelichte specialisten: vraag direct een rapport aan

Direct in contact komen met een adviseur? In de lijst hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Schiermonnikoog waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Kies een van de uitgelichte bedrijven om meteen een afspraak in te plannen.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel woningbezitters willen besparen op de energiekosten. Het is lastig waar je moet beginnen! Voor dit probleem is het maatwerkadvies bedoeld. Je ontvangt een goed advies over allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Hoe ziet dit er precies uit? In onze keuzegids kan je aan de slag met de meest interessante duurzame oplossingen voor je woonruimte. Op deze website lees je ook alles over zonnepanelen laten plaatsen.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Schiermonnikoog

 1. Een aantrekkelijke energierekening: direct lagere maandlasten.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Dakisolatie (klik voor meer over isolatie)€4235,00€500,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6775,00€830,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4585,00€530,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3095,00€205,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€320,00€32,00 p/jaar
Radiatorfolie (meer tips bekijken) €17,50€30,00 p/jaar
Kosten en baten van verduurzamingsmaatregelen bij Nederlandse huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor doelgerichte verduurzaming!

Bekijk adviseurs en ga direct aan de slag

Energie besparen met woningisolatie

Wil je minder energie gaan verbruiken? Je huis isoleren in Schiermonnikoog is een slimme investering. Door middel van het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen blijft de warmte in huis. Dat heeft veel pluspunten: de energierekening gaat omlaag, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, je draagt bij aan het milieu, je hebt minder last van lawaai van de straat en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn veel subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Tip: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): heerlijke warme voeten in de winterperiode.
 • Dakisolatie (vanaf €42,50per /m2): directe reductie van de stookkosten.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,00per /m2): een goede thermische schil voor de woning.
 • Bodemisolatie (vanaf €19,50per /m2): direct een lagere luchtvochtigheid in de kruipruimte.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €16,50per /m2): toe te passen op bijna elk huis met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €128,50per /m2): HR++ glas is sterker en biedt tevens meer bescherming tegen inbraak.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de gasgestookte CV-ketel. Hij werkt met warmte van natuurlijke warmtebronnen. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. Jouw stroom kan je genereren met zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de zomerperiode kan het ook zorgen voor een koelende werking. Er zijn 2 opties: een all-electric warmtepomp of een hybride oplossing. In de opsomming hieronder vind je aanvullende informatie over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en kan ook het tapwater opwarmen. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Schiermonnikoog: een voordeliger systeem en werkt ook uitstekend bij woningen met een slechtere isolatie. Werkt samen met de HR-combiketel. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: dit systeem kan je ook als airco gebruiken.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft een hoge energie-efficiëntie.
 • Water-water warmtepomp: installatie met een kostbare warmtewisselaar.
 • Bodem-water warmtepomp: ingewikkeld aan te leggen in verband met de boringen.

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Goed voor het klimaat en je betaald veel minder voor je stroom. Mede dankzij de subsidies, het BTW-nultarief en/of een interessant rentetarief van een groene lening is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Essent, Eneco, Vattenfall, GreenChoice, Engie of United Consumers, Delta, Vandebron, Powerpeers, Enegiedirect.nl. Door te salderen is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen kan je laten monteren voor €4.950 en kan je terugverdienen in +/- 6 a 7 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: het dak heeft voldoende ruimte met een ligging op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Jouw eigen zonnestroom kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in Schiermonnikoog laten monteren? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Informatie en voordelen van de zonneboiler

Een zonneboiler betekent een warmte genererende zonnecollector een voorraadvat en een naverwarmer. De zonneboiler zorgt constant voor nieuw warm tapwater in de douche en de keuken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Door te investeren in een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik (voor het opwekken van warm water). Deze installaties doen het goed i.c.m. een warmtepomp of hoog rendement ketel. Een vergunning is niet noodzakelijk en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een standaard zonneboiler voor een doorsnee woning (200 liter vat) kost je circa €3.300 (met montage).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is ongeveer 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Informatie en tips voor infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Denk aan een hobbyruimte of zolder. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: geen effect op de luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De investeringskosten in warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €165,00 t/m €475,00 per IR-paneel.

Overige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Schiermonnikoog. In dit blokje delen wij een aantal impactvolle en betaalbare verduurzamingsmaatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: de kans op CO2-vergiftiging verminderd door CO2 uit het huis te verwijderen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): geen last meer van koude tocht.
 • Waterbesparende douchekop: milieuvriendelijke douchekop die je helpt te besparen op je energiekosten.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting kan eenvoudig worden gedimd (lichtsterkte aanpassen).
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is veel energiezuiniger dan andere kookplaten.
 • Slimme thermostaat: altijd thuiskomen in een aangenaam warm huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Schiermonnikoog!

Vraag naar het adviesgesprek en check hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Schiermonnikoog: hoe kan ik dat aanvragen?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt verduurzamingsmaatregelen die haalbaar en betaalbaar zijn om te besparen op de energielasten. Het adviesplan bespreekt ook wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel laat zien hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb je op basis van het advies jouw huis laten verduurzamen? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Dan is het verstandig om een nieuw energielabel aan te vragen. Een gekwalificeerde energie inspecteur neemt de woning op en onderzoekt de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label laat zien hoe zuinig een huis is.
 • Dit label is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een groen energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Schiermonnikoog

Bestaande woningen in Provincie Friesland moeten verduurzaamd worden en op termijn volledig los van het gas. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Bijgaand check je praktische informatie over de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Schiermonnikoog.

 • Subsidie voor isolatie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor het laten isoleren van gevel, (spouw)muur, vloer, dak, ramen.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juni 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Schiermonnikoog biedt mogelijk ook zelf plaatselijke subsidieregelingen of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Schiermonnikoog kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Schiermonnikoog vergelijken in juni 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door dit zelf te financieren. Kom je geld tekort? Kies dan voor een gunstige lening. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook handig voor o.a. Leeuwarden, Dantumadiel en Smallingerland).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee huizeneigenaren energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor gevelisolatie, zonneboilers, warmtepompen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor woningeigenaren die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Schiermonnikoog.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Schiermonnikoog

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Schiermonnikoog?

Het energie maatwerkadvies Schiermonnikoog is een rapport met verschillende opties voor het vergroenen van jouw woning uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, de woning verwarmen met een warmtepomp of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Dit besparingsplan komt per maatregel met de verwachte kosten en de totale terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is bedoeld voor alle particuliere huiseigenaren die hun woning zuiniger willen maken en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Wil je met deze subsidie isoleren, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? Voor die situatie is dit besparingsplan heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het stelt bloot welke maatregelen jouw woning verduurzamen. Via dit plan kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de oppervlakte van de woning en de gekozen adviseur. De kosten variëren tussen de €235,00 tot €305,00. Voor een normale tussenwoning kost het energieadvies je gemiddeld €245,00. Het is nuttig om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in Schiermonnikoog aan te vragen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als vertegenwoordigers van de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Op basis daarvan kunnen alle appartementseigenaren samen CO-2 besparende maatregelen inkopen. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het keuringsbedrijf informeert bij de eigenaren de woonwensen om het flatgebouw duurzamer te maken. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. In het rapport vinden de eigenaren ook de verwachte kosten en de geraamde terugverdientijd.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van jouw bedrijfsgebouw of kantoor kunt verfijnen. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Schiermonnikoog voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw inspectierapport verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsgebouw of kantoor Een verfijnde energieprestatie resulteert in een lagere maandafrekening, een beter comfort voor de werknemers, extra voordeel op de milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een populaire zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de verduurzamingsmaatregelen. Check RVO.nl voor een extra uitleg.

Plaats een reactie