Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Grijpskerk

Besparen op de energierekening? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Is het slim om te isoleren, een warmtepomp aan de CV koppelen of zonnepanelen op het dak leggen? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Grijpskerk kan je hierbij verder helpen. Een energieadviseur maakt een afspraak voor het energiebesparingsadvies en deelt de diverse opties. Het plan laat woningeigenaren zien welke investeringen relevant zijn voor jouw huis en en een prettige leefomgeving bevorderen. In de aanbevelingen bekijk je nauwkeurig de kosten en baten van de geselecteerde maatregelen. Het advies is bedoeld voor alle particuliere woningeigenaren en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Een maatwerkadvies geeft in detail aan welke investeringen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een erkende duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij levert een advies met alle opties die goed uitvoerbaar zijn.
 • Overweeg bijv.: zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, infraroodpanelen, woningisolatie, warmtepomp plaatsen.
 • Voor elke energiebesparende maatregel toont het rapport het budget, wat het oplevert en de totale terugverdientijd.
 • Voor het uitvoeren van de werkzaamheden moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Grijpskerk die duurzame investeringen willen uitvoeren en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-grijpskerk

Energieadvies: hulp bij een hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat helpt om een pand energiezuiniger te worden en zo de energienota te minderen. In het advies wordt zeer gedetailleerd omschreven welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat de kosten zijn, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Daaromtrent kun je denken aan maatregelen zoals vloerisolatie, dakisolatie, HR++ glas, infraroodpanelen, zonneboiler, spouwmuurisolatie. Het is een eenvoudige procedure. Een energie-expert neem contact op om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze expert check jouw huis en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Jij ontvangt een rapport met een opsomming van alle duurzaamheidsmaatregelen. In het advies tref je ook een raming van de kosten en de verwachte besparing. Belangrijk: De maatwerkadviseur werkt autonoom en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het advies geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Ter verduidelijking: Ga je energiebesparende maatregelen treffen in je huis, en wil je een subsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! De inspecties moeten gedaan worden door een professionele expert op het gebied van energie . Professionele en ervaren energieadviseurs check je het platform centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Grijpskerk (juni 2024)

Ook profiteren van een subsidie om je woning te renoveren? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit energieadvies bevat een weergaven van alle verduurzamingsmaatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Bijvoorbeeld het kiezen voor duurzaam HR++ glas, buitenmuurisolatie met EPS en het plaatsen van een zonneboiler. In de volgende alinea bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een ervaren adviseur. Deskundige energie specialisten zijn vindbaar op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek en via deze website. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Niet vergeten: ga in zee met een adviesclub dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Maatwerkadviesbureau’s kunnen individuele tarieven rekenen. Het is slim om diverse offertes op te vragen van BRL9500-02 gecertificeerde vakmensen. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Wil jij alles gaan uitbesteden, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees zo precies mogelijk. Het vergelijken van de prijsopgaven is op die manier veel relevanter.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Een goede voorbereiding is belangrijk. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken kom je tot een schema met duurzame investeringen die mogelijk interessant zijn. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Hieruit haal je belangrijke vragen voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Grijpskerk.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  Het adviesbedrijf komt bij je thuis en rekent uit welke verduurzamingsmaatregelen het meest effectief zijn. Kort daarop stuurt hij een onderbouwd energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Met betrekking tot de energiemaatregelen noteren ze informatie zoals het financiële plaatje, de besparing en de geschatte terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Daarbij is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven zoeken

  Een energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Grijpskerk laten uitvoeren). De adviseur kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Voor de uitvoering van de klus moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-vakmannen en installatiebedrijven. Vraag of ze langskomen om alles tot in detail op te meten. Het kan nuttig zijn dat de energie specialist daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor mijn pand?

Zoek energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Grijpskerk vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een gecertificeerde energie expert. Het is nuttig om een specialist uit jouw eigen regio te nemen. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In de lijst hieronder delen we contactgegevens van professionele energie adviseurs die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Westerkwartier. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van een BRL9500-02-certificaat. Veel bedrijven kun je ook vinden via www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Huizenlabel NoordBloemstraat 49831RSAduard
Bosman Duurzaam AdviesMarcus Buschstraat 899934GHDelfzijl
Vos EnergieHoofdweg West 459944EANieuwolda
Bureau 1232 B.V.Zernikepark 129747ANGroningen
EnergiePloegAtoomweg 6 b9743AKGroningen
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Grijpskerk

Uitgelichte bedrijven: direct een rapport aanvragen

Wil je meteen een adviseur spreken? In de tabel hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Grijpskerk waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Klik op een van de aanbieders om een contactmoment in te plannen.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel woningbezitters willen beginnen met energie besparen. Dit proces is echter best ingewikkeld. Voor dit probleem is het maatwerkadvies bedoeld. Je ontvangt een goed advies over de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In het gedeelte hieronder delen we de meest interessante energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Je kunt ook meer details lezen over elektrisch koken.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Grijpskerk

 1. Verlaag je energiefactuur: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Een schoner milieu: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. De waarde van de woning stijgt: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: een gezonde luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (lees meer over isolatie)€1600,00€110,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11175,00€780,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5055,00€490,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3095,00€210,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€365,00€32,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer energiebespaartips) €32,00€35,50 p/jaar
Kosten en rendement van duurzaamheidsmaatregelen bij normale huizen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor concrete tips!

Bekijk maatwerkadviseurs en plan afspraak in

De voordelen van woningisolatie

Wil je minder energie gaan verbruiken? Een huis isoleren in Grijpskerk is doorgaans een goed startpunt. Middels het isoleren van glas, daken, muren en vloeren kan de woning de warmte beter vasthouden. Woningisolatie is essentieel: je bespaart meteen op de energienota, het is aangenaam warm in huis, je draagt bij aan het milieu, je hebt minder last van lawaai van de straat en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn verscheidene subsidies beschikbaar. Disclaimer: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): het voorkomt warmteverlies bij de vloer van de woning.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): verbetert de akoestische isolatie van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,00per /m2): vermindering van het risico op vochtproblemen.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,00per /m2): bescherming tegen vocht verlengt de levensduur van de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €21,50per /m2): toe te passen op bijna elk huis met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €127,00per /m2): HR++ glas bespaart energie, werkt geluiddempend en is inbraakwerend.

De voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de HR-ketel op gas. Hij werkt met warmte van de lucht of grondwater. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. Stroom kan je zelf opwekken met een aantal zonnepanelen. In de zomerse maanden is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Je hebt de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem. In het blokje hieronder bekijk je meer informatie over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en zorgt voor warm tapwater. Je kunt dan helemaal van het gas af. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Grijpskerk: een prima te betalen installatie en werkt ook uitstekend bij huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: komt in plaats van de ventilatie-unit.
 • Lucht-water warmtepomp: veelzijdig systeem voor zowel warm water als centrale verwarming.
 • Water-water warmtepomp: een kostbaar systeem dat regelmatig onderhoud nodig heeft.
 • Bodem-water warmtepomp: mag niet overal geplaatst worden (i.v.m. grondboringen).

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Goed voor het klimaat en jouw energierekening gaat fors omlaag. Door te profiteren van subsidies, een 0% BTW-tarief en/of eventueel een gunstige groene lening is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Budget Energie, Vattenfall, Eneco, Engie, GreenChoice en Delta, Enegiedirect.nl, Powerpeers, Oxxio, United Consumers. Door het principe van salderen krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen is al te plaatsen voor €4.750 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 7 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: het dak moet geschikt zijn voor montage met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Jouw eigen zonnestroom kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Zonnepanelen in Grijpskerk bestellen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Een zonneboiler betekent een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren en een buffervat voor het water. Deze constructie genereert warm tapwater om te douchen en te koken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik die nodig is voor warm water. Deze installaties doen het goed i.c.m. een warmtepomp of HR-ketel. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een zonneboiler voor 4 personen (150 liter voorraadvat) vergt een investering van zo’n €4.000 (met montage).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is vaak zo’n 3 m2 tot 4 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Goedkoop warm water met infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Ideaal voor in een hobbyruimte of zolder. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: geen effect op de luchtcirculatie, een laag energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De tarieven van warmtepanelen komen uit tussen de €235,00 t/m €350,00 per paneel.

Welke energiebespaartips zijn er nog meer?

Naast deze energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Grijpskerk. In dit blokje vind je daarom een schema met belangrijke en betaalbare vergroeningsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: het verwarmen van vochtige vuile lucht is lastiger dan droge schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): altijd gefilterde schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel douchen met een lager waterverbruik.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een veel langere levensduur dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: de inductiekookplaat is een goedkoop alternatief voor het gasfornuis.
 • Slimme thermostaat: de beste manier om energieverspilling te voorkomen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Grijpskerk!

Vraag adviesgesprek aan en krijg inzicht in hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Grijpskerk: hoe kan ik dat aanvragen?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt praktische maatregelen die goed uitvoerbaar zijn om te besparen op de energielasten. Het plan geeft ook aan wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb je na een woninginspectie jouw huis aangepakt? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Wij adviseren dan om het huis nog eens te laten checken. Een gekwalificeerde energie inspecteur doet een grondige check en calculeert de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label geeft aan hoe energiezuinig een woning is.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een groen energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Verduurzaam je woning met subsidies in Grijpskerk

Alle woningen in Provincie Groningen moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Bijgaand verstrekken we actuele informatie de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Grijpskerk.

 • Isolatie-subsidie: ontvang 30% van de kosten voor isolatiewerk aan vloer, gevel, dak, ramen, (spouw)muur.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juni 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Westerkwartier biedt mogelijk ook zelf regionale subsidie opties of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Westerkwartier tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Grijpskerk afsluiten in juni 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door dit zelf te financieren. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. We vertellen je er graag meer over (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Aduard, Pieterzijl en Den Horn).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee particulieren en VvE’s de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor warmtepompen, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboilers, zonnepanelen, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor huiseigenaren die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Westerkwartier.
 • Je hypotheek oprekken: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Grijpskerk

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Grijpskerk?

Dit energie maatwerkadvies Grijpskerk is een besparingsrapport inclusief suggesties voor het duurzamer maken van een woonhuis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, het toepassen van een warmtepompsysteem of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Dit besparingsrapport biedt per maatregel de verwachte kosten en de geraamde terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor alle particuliere woningbezitters die gasvrij willen gaan wonen en daarbij een subsidie willen.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Wil je met deze subsidie isoleren, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zonneboiler of aansluiting op het lokale warmtenet? In dat geval is dit besparingsadvies heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met je eigen geld? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het is heel specifiek en geeft aan welke maatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Middels dit adviesrapport kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het type huis, de totale oppervlakte en de betrokken adviseur. De kosten variëren tussen de €220,00 tot wel €335,00. Voor een standaard huis kost het ongeveer €245,00. Het is slim om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Grijpskerk op te vragen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in samenspraak met de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Via de regeling kunnen alle appartementseigenaren samen CO2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie brengt het volledige complex in kaart.Het inspectiebureau checkt bij bewoners wat zij zouden willen aanpassen om het flatgebouw te optimaliseren. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van het pand. Bewoners worden geïnformeerd over de verwachte kosten en de terugverdientijd.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van je bedrijfsgebouw of kantoor kunt perfectioneren. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Grijpskerk voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw onderzoek verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor of bedrijfspand Een geoptimaliseerde energieprestatie draagt bij aan lagere energielasten, een verbeterd werkcomfort, lagere milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een gunstige zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de energiebesparende maatregelen. Ga naar RVO.nl voor alle informatie.

Plaats een reactie