Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Pieterzijl

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Kies ik het beste voor woningisolatie, een warmtepompsysteem kopen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Pieterzijl geeft antwoord op veel van je vragen. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor advies op maat en inspecteert waar de kansen liggen. Het energieplan is concreet en vertelt welke verduurzamingsmaatregelen het energieverbruik laten dalen en het leefklimaat in huis verbeteren. In het maatwerkadvies bieden ze overzichtelijk de kosten en de terugverdientijd van de potentiële duurzame keuzes. Het energierapport is geschikt voor alle particuliere huiseigenaren en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Het maatwerkadvies verduidelijkt welke duurzame investeringen jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een onafhankelijke duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij biedt een advies met alle opties die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Zoals o.a.: zonnepanelen installeren, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen.
 • Per duurzaamheidsmaatregel kun je meer info vinden over de minimale prijzen, de opbrengsten en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het onderzoek neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Pieterzijl die hun woning willen verduurzamen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-pieterzijl

Energieadvies: help mij met mijn hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor woningen en bedrijfspanden dat concrete handvatten geeft om een gebouw energieneutraal te maken en zo de energienota te verlagen. In het advies wordt zorgvuldig vermeld welke maatregelen interessant zijn, wat het allemaal kost, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Bij een dergelijk advies kun je denken aan maatregelen zoals vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler, dakisolatie, warmtepomp, HR++ glas. Het is heel simpel. Een energiedeskundige zal een bezoek inplannen om een goed advies te kunnen geven. Deze persoon loopt door de woning en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een opsomming van alle maatregelen. Daarbij ontvang je ook een kostencalculatie en de verwachte besparing. Belangrijk: Iedere maatwerkadviseur is een keur-expert en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het document vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Ter verduidelijking: Ben je van plan om je woning energiezuiniger te maken. en wil je een subsidie aanvragen? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Dit rapport moet zijn geschreven door een objectieve maatwerkadviseur. Gecertificeerde en bedreven energieadviseurs achterhaal je op centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Pieterzijl (mei 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen voor het verduurzamen van jouw huis? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Het rapport geeft concreet advies dankzij een overzicht met innovatieve maatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Bijvoorbeeld sterk HR++ raamwerk (beglazing), het isoleren van buitenmuren met glaswol en het plaatsen van een zonneboiler. In het stappenplan hieronder bieden we inzicht in de te nemen stappen.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een objectieve energie-expert. Gekwalificeerde energie adviseurs kan je vinden op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek en via deze website. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Disclaimer: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Je betaalt voor een gepersonaliseerd advies. Adviesbedrijven kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is slim om verschillende offertes aan te vragen van gekwalificeerde specialisten. Geef je verwachtingen vooraf aan. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of doe je dit zelfstandig? Wees zo duidelijk als je kunt. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken kun je dan probleemloos doen.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Het adviesgesprek is ingepland. Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken ontdek je een lijst met mogelijk interessante maatregelen die mogelijk interessant zijn. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor je adviesgesprek met de energiecoach in Pieterzijl.

 4. Raadpleeg het energierapport

  Het maatwerkadviesbureau brengt een bezoek aan huis en stelt vast welke potentiële maatregelen het meest effectief zijn. Op basis hiervan ontvang je een kwalitatief energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Bij alle energiemaatregelen vind je onderwerpen zoals het kostenplaatje, de jaarlijkse opbrengsten en de totale terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Tijdens zo’n meeting is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  De energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Pieterzijl laten uitvoeren). Deze vakman weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Voor het invullen van het energieplan zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Vraag een prijs op bij isolatie-partijen en erkende installateurs. Maak een afspraak op locatie voor de complete woninganalyse. Vraag eventueel of de adviseur hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor mijn huis?

Contacteer energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Pieterzijl vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een deskundige expert. Het is verstandig om een maatwerk adviesbedrijf uit de omgeving te nemen. Zij kennen de lokale woningmarkt, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In de bijgaande tabel behandelen we adres details van mogelijk interessante energie adviseurs die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Westerkwartier. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Tip: actuele adressen vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Huizenlabel NoordBloemstraat 49831RSAduard
Bosman Duurzaam AdviesMarcus Buschstraat 899934GHDelfzijl
Vos EnergieHoofdweg West 459944EANieuwolda
Bureau 1232 B.V.Zernikepark 129747ANGroningen
EnergiePloegAtoomweg 6 b9743AKGroningen
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Pieterzijl

Uitgelichte specialisten: vraag direct een rapport aan

Wil je meteen een adviseur spreken? Hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Pieterzijl met een handig online aanvraagformulier. Klik op de button om een contactmoment in te plannen.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel woningeigenaren willen graag hun energieverbruik beperken. Maar wat zijn goede opties? Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Het geeft je een inkijkje in alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? Hieronder vind je de meest geschikte maatregelen voor je appartement. Bekijk tevens meer informatie over verduurzamingsmaatregelen.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Pieterzijl

 1. Je bespaart flink op de energiefactuur: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Verbeter je binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. Een gunstigere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: het hele jaar door een aangename luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren spouwmuren (bekijk hier meer info)€1090,00€425,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€10700,00€625,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4665,00€480,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3215,00€155,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€460,00€54,50 p/jaar
Inductie kookplaat (bekijk meer tips) €510,00€39,50 p/jaar
Kosten en opbrengsten van vergroeningsmaatregelen bij gewone huizen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor het verduurzamen van jouw woning!

Bekijk beschikbare adviseurs en start vandaag nog

Besparen dankzij woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Jouw huis isoleren in Pieterzijl is een slimme investering. Door te kiezen voor het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen blijft de warmte in huis. Je profiteert van de goede effecten: je kunt direct besparen op de energiekosten, je geniet van meer comfort in huis, je gebruikt minder fossiele energie, je hebt minder last van lawaai van de straat en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn allerlei subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Belangrijk feit: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): verhoogt de thermische isolatie van een ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): houd ook de hitte buiten in de zomer.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,00per /m2): een goede thermische schil voor de woning.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,50per /m2): direct een lagere luchtvochtigheid in de kruipruimte.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €26,50per /m2): toe te passen op bijna elk huis met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €121,00per /m2): HR++ glas geeft een aangename temperatuur in huis.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de gasgestookte CV-ketel. Het systeem gebruikt warmte van natuurlijke warmtebronnen. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. Deze hoeveelheid stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. In de zomerse maanden kan het ook nog eens koelen. Er zijn 2 opties: een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride model. In het stuk hieronder tref je aanvullende informatie over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en zorgt voor warm tapwater. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Het is een relatief duur systeem en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Pieterzijl: gunstig geprijsd en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van woningen met een slechtere isolatie. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzame verwarming, maar kan ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft een hoge energie-efficiëntie.
 • Water-water warmtepomp: installatie met een kostbare warmtewisselaar.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met 2 (warmte/koude) warmtebronnen in de grond.

Zonnepanelen laten installeren

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Een duurzame keuze én jouw energierekening gaat naar beneden. Door te profiteren van subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of een interessant rentetarief van een groene lening heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Engie, Essent, Budget Energie, Vattenfall, GreenChoice of Vandebron, Powerpeers, Delta, Oxxio, Enegiedirect.nl. Met de salderingsregeling krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een set met 10 zonnepanelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.400 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 tot 7 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met een ligging op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • De zonnestroom die je over hebt neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Ga je zonnepanelen in Pieterzijl kopen? Dan betaal je geen BTW.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit één of meer zonnecollectoren op het dak een een opslagvat voor het warme tapwater. Het gehele systeem genereert warm tapwater in de badkamer en keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Na de installatie van de zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is dat nodig is voor warm water. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een gasgestookte ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een standaard zonneboiler voor 4 personen (200 liter vat) is er te bestellen vanaf €3.700 (incl. installatie).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is ongeveer 2 m2 tot 3 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

De werking van infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Denk aan een hobbyruimte of badkamer. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Deze oplossing is positief door: geen verstoring van de luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De kosten van warmtepanelen ramen we op +/- €155,00 tot €375,00 per warmtepaneel.

Overzicht met aanvullende energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Pieterzijl. In dit blokje kan je aan de slag met een lijstje met populaire en goedkope duurzame oplossingen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: gebruikte en vervuilde lucht wordt afgezogen via ventilatiekanalen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen flikkeringen, wat het licht comfortabeler maakt.
 • Elektrisch koken: kies bij voorkeur voor de meest duurzame inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: voorkom dat de verwarming onnodig aanstaat.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Pieterzijl!

Vraag naar het adviesgesprek en achterhaal hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Pieterzijl: hoe energiezuinig is mijn woning?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat concrete maatregelen die haalbaar en betaalbaar zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Dit besparingsrapport geeft ook inzicht in wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb je na een woninginspectie jouw huis laten verduurzamen? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Dan is het slim om een nieuw energielabel aan te vragen. Een gediplomeerde energie inspecteur doet een grondige check en analyseert de benodigde gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en/of te koelen. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label laat zien hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Het energielabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een gunstig energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Verduurzaam je woning met subsidies in Pieterzijl

De meeste panden in Provincie Groningen moeten energiezuniger worden en – in het meest ideale geval – van het gas af. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. Bijgaand check je praktische informatie over de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in Pieterzijl.

 • Subsidie voor isolatie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor isolatiewerkzaamheden aan ramen, wanden, vloer, dak, gevel.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in mei 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Westerkwartier heeft mogelijk zelf ook nog een aantal individuele subsidie opties of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Westerkwartier kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Pieterzijl opvragen in mei 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is met een financiering door eigen middelen. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. We vertellen je er graag meer over (ook geldig voor o.a. Den Horn, Visvliet en Niezijl).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor zonnepanelen, dakisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepompen, vloerisolatie, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor mensen met een huis die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Westerkwartier.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Pieterzijl

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Pieterzijl?

Een energie maatwerkadvies Pieterzijl is een plan met verschillende opties voor de vergroening van je woning die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, de woning verwarmen met een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Het adviesplan geeft per maatregel de verwachte kosten en de totale terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is bedoeld voor alle particuliere woningbezitters die hun huis van het gas af willen hebben en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Wil je isoleren met subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zonneboiler of aansluiting op een lokaal warmtenet? Voor die situatie is dit plan heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met spaarmiddelen? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het stelt bloot welke opties jouw woning duurzamer kunnen maken. Middels dit plan wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat worden gebaseerd op woningtype, de oppervlakte van de woning en de adviseur die het werk uitvoert. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €225,00 tot wel €305,00. Voor een gemiddelde woning kost het hele traject ongeveer €255,00. Het is nuttig om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in Pieterzijl te overwegen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) mag namens de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Door deze constructie kan men gezamenlijk CO2 besparende maatregelen inkopen. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert op het gebied van energie zal het hele gebouw opnemen. Het onderzoeksbureau inventariseert bij de bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het verzamelgebouw of wooncomplex te verduurzamen. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. Uiteraard inclusief een kostenbegroting en de terugverdientijd.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als bedrijfseigenaar ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt versterken. Het energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Pieterzijl voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw plan geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand of kantoor Een hogere energieprestatie zorgt voor lagere maandelijkse energielasten, een verbeterd werkcomfort, minder hoge milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een interessante zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de energiebesparingsmaatregelen. ZIe ook RVO.nl voor alle informatie.

Plaats een reactie