Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Visvliet

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Is het slim om te isoleren, een warmtepomp aanschaffen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Visvliet is daarbij een goede ondersteuning. Een energieadviseur maakt een afspraak voor persoonlijk advies en omschrijft wat de mogelijkheden zijn. Het energiebesparingsadvies is heel specifiek en geeft aan welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning en het comfort verhogen. In het maatwerkrapport tref je nauwkeurig de totale kosten en het rendement van de mogelijke verduurzamingsmogelijkheden. Het rapport met aanbevelingen is geschikt voor alle particuliere woningbezitters en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Een maatwerkadvies toont aan welke opties jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een neutrale duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij biedt een energieadvies met alle mogelijk interessante maatregelen die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Onder andere: infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen.
 • Voor elke energiebesparende maatregel vind je de verwachte kosten, wat het je oplevert en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het rapport moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Visvliet die hun woning duurzamer willen maken en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-visvliet

Energieadvies: tips voor de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat een compleet advies geeft om minder energie te gebruiken en daarmee de energiekosten te minderen. In het onderzoek wordt zorgvuldig vermeld wat je kunt doen, wat de totale uitgaven zijn, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Binnen dit advies heb je de keuze uit maatregelen zoals vloerisolatie, infraroodpanelen, zonneboiler, dakisolatie, warmtepomp, HR++ glas. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een energieadviseur komt op locatie langs om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze persoon doet een deskundige checkup en berekent welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Hij genereert een digitaal rapport met daarin verduurzamingsmaatregelen. In het advies tref je ook een begroting van de kosten en tevens een rendements-weergave. Goed om te benoemen: Elke maatwerkadviseur werkt individueel en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het plan vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Let op: Wil je je woning klaar maken voor de toekomst, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. De woning-analyse moet gedaan worden door een ervaren vakman. Professionele en onpartijdige energieadviseurs vind je op www.centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Visvliet (mei 2024)

Ook profiteren van een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Het adviesplan geeft concreet advies dankzij een overzicht met innovatieve maatregelen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Denk hierbij aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het toepassen van muurisolatie en het toepassen van zonnecellen. Hieronder leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een betrouwbare energie-specialist. Betrouwbare maatwerkadviseurs kan je vergelijken op centraalregistertechniek.nl of via ons eigen platform. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Advies: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Je betaalt voor een gepersonaliseerd advies. Maatwerkadviesbureau’s kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is wijs om diverse offertes te verkrijgen van neutrale maatwerkadviesbureaus. Vermeld altijd goed je eisen. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of doe je dit zelfstandig? Wees zo specifiek als je kunt. Het vergelijken van de prijsopgaven is op die manier veel relevanter.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  De bijeenkomst is bepaald? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via deze website krijg je een advies met verduurzamingsmaatregelen die mogelijk geschikt zijn. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Visvliet.

 4. Energierapport samen doornemen

  Het maatwerk-adviesbedrijf komt op locatie en bekijkt welke verduurzamingsmaatregelen aan te bevelen zijn. Op basis hiervan stuurt hij een kwalitatief energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Voor de specifieke energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag onderwerpen zoals de geraamde kosten, de opbrengsten per jaar en de terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Op dat moment kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  De energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Visvliet laten uitvoeren). Deze vakman adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Voor het invullen van het energieplan dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Neem contact op met meerdere isolatiebedrijven en installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen voor een uitgebreide inspectie. Je kunt eventueel overleggen of het adviesbureau daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor je woning?

Bekijk energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Visvliet vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een gekwalificeerde energie specialist. Het is beter om een adviseur nabij jouw woonplaats te zoeken Ze zijn bekend met het type woning, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. Hieronder bieden we adres details van professionele energie specialisten die actief zijn in de gemeente Westerkwartier. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met de BRL9500-02-certificering. Je kunt ook bedrijven vinden op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Huizenlabel NoordBloemstraat 49831RSAduard
Bosman Duurzaam AdviesMarcus Buschstraat 899934GHDelfzijl
Vos EnergieHoofdweg West 459944EANieuwolda
Bureau 1232 B.V.Zernikepark 129747ANGroningen
EnergiePloegAtoomweg 6 b9743AKGroningen
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Visvliet

Uitgelichte bedrijven: direct online aanvragen

Direct een afspraak maken? In de lijst hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Visvliet die direct beschikbaar zijn. Kies een van de uitgelichte bedrijven om direct aan de slag te gaan.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel huiseigenaren willen graag hun energieverbruik beperken. Maar wat zijn goede opties? Precies hiervoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Je krijgt informatie over alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Hoe ziet dit er precies uit? In het stuk hieronder kan je aan de slag met de beste vergroeningsmaatregelen voor jouw woning. Bekijk ook onze pagina met informatie over woning isoleren.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Visvliet

 1. Een aantrekkelijke energiefactuur: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Gunstig voor het milieu: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. Een gunstigere woningwaarde: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isolatie van vloer (bekijk meer info over isolatie)€2335,00€175,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5745,00€780,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4875,00€480,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3060,00€150,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€325,00€21,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (bekijk meer tips) €27,00€35,50 p/jaar
Kosten en rendement van verduurzamingsmaatregelen bij gewone woningen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor het gericht verduurzamen!

Zoek energiedeskundige en plan afspraak in

Besparen dankzij woningisolatie

Je energierekening naar beneden brengen? Je huis isoleren in Visvliet is een slimme investering. Door te kiezen voor het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Isolatie is ontzettend belangrijk: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, je geniet van een optimaal leefcomfort, het is goed voor het klimaat, het werkt ook geluidswerend en je huis wordt meer waard. Er zijn veel subsidies te selecteren. Tip: voor isolatiewerkzaamheden geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): een beter loopcomfort en minder vochtproblemen.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): houd ook de hitte buiten in de zomer.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,50per /m2): beschermt de wand tegen temperatuurverschillen.
 • Bodemisolatie (vanaf €21,50per /m2): een betere en schonere woon- en leefomgeving.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €22,00per /m2): een lange levensduur en relatief goedkoop.
 • Isolatieglas (vanaf €117,00per /m2): HR++ glas houdt de koele lucht in de zomer beter vast.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de traditionele CV-ketel. Het onttrekt warmte aan natuurlijke warmtebronnen. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. Deze hoeveelheid stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. In de zomer kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Er zijn 2 opties: een full-electric warmtepomp of een hybride opstelling. In het stuk hieronder verstrekken we aanvullende informatie over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en kan ook het tapwater opwarmen. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Een stand-alone systeem is best duur en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Visvliet: betaalbaar en kan eenvoudig worden gebruikt in huizen met een matige isolatie. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief gemakkelijk te plaatsen systeem met buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft een hoge energie-efficiëntie.
 • Water-water warmtepomp: haalt warmte uit de bodem of het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: zeer hoog rendement, maar erg duur in aanschaf.

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is duurzaam en je zal minder betalen voor stroom. Door te informeren naar de subsidies, het BTW-nultarief en/of een interessant rentetarief van een groene lening is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals GreenChoice, Eneco, Vattenfall, Budget Energie, Essent en Powerpeers, Vandebron, Enegiedirect.nl, Delta, Oxxio. Dankzij de salderingsregeling kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een complete installatie van 10 panelen kost ongeveer €5.350 en heb je terugverdiend binnen 7 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: het dak moet geschikt zijn voor montage met een gunstige positionering op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Eventuele overtollige zonnestroom neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Interesse in zonnepanelen in Visvliet aanschaffen? Dan betaal je niet eens BTW.

Goedkoop warm water met een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een zonnecollector op het dak een voorraadvat en een naverwarmer. Deze installatie zorgt constant voor nieuw warm tapwater in de badkamer en keuken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is om water te verwarmen. Je gebruikt het in combinatie met een hoog rendement ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (200 liter vat) kost ongeveer €3.750 (met installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is zo’n 2 m2 tot 4 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Kies voor infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Handig voor bijv. een hobbyruimte of badkamer. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Er zijn genoeg voordelen te noemen: geen ongewenste luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De prijzen van warmtepanelen ramen we op +/- €220,00 tot €475,00 per IR-paneel.

Overzicht met overige energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Visvliet. In dit blokje kan je aan de slag met een aantal impactvolle en gunstig geprijsde duurzaamheidsmaatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: verwijdert fijnstof, gassen, allergenen, stof en rook, waardoor de luchtkwaliteit in het gebouw wordt verbeterd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting bevat geen kwik wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het milieu.
 • Elektrisch koken: snel, makkelijk en duurzaam koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig bedienbaar op afstand met smartphone of tablet.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Visvliet!

Informeer naar een adviesgesprek en kom erachter hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Visvliet: Ontdek het energielabel van jouw woning

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bevat opties die jij kan laten uitvoeren om energiebesparingen te realiseren. Het plan geeft ook inzicht in wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht maatregelen laten uitvoeren? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Dan is het slim om de woning opnieuw te laten keuren. Een gekwalificeerde energie inspecteur doet een grondige check en analyseert de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label indiceert hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Dit label is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een duurzaam energielabel heeft een effect op de woningwaarde. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Visvliet

Praktisch alle huis in Provincie Groningen moeten verduurzaamd worden en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Wil je een subsidie aanvragen? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. In de box hieronder verstrekken we up-to-date info over de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in Visvliet.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor het laten isoleren van ramen, dak, (spouw)muur, vloer, gevel.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in mei 2024.
 • Bij zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Westerkwartier heeft mogelijk verschillende particuliere subsidiepotjes of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Westerkwartier kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Visvliet afsluiten in mei 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door dit zelf te financieren. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. Hieronder vind je meer informatie (ook relevant voor o.a. Niezijl, Burum en Grijpskerk).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee eigenaar-bewoners hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor gevelisolatie, zonneboilers, spouwmuurisolatie, warmtepompen, vloerisolatie, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor woningbezitters die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Westerkwartier.
 • Extra stukje hypotheek nemen: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Visvliet

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Visvliet?

Dit energie maatwerkadvies Visvliet is een energieplan met een plan van aanpak voor het energiezuinig maken van je pand uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, het toepassen van een warmtepompsysteem of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Het adviesplan bespreekt per maatregel de minimale prijzen en ontdek je hoe snel je het terugverdient. Het persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor alle particuliere woningbezitters die hun huis energiezuinig willen maken en dit willen financieren met een subsidie.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je met deze subsidie isoleren, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? In dat geval is dit adviesrapport verplicht. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het laat je zien welke investeringen een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Door middel van dit rapport wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van woningtype, de oppervlakte van de woning en de adviseur die je kiest. De tarieven liggen tussen de €240,00 tot €285,00. Voor een standaard huis kost het energieadvies je gemiddeld €240,00. Het is slim om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Visvliet aan te vragen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als vertegenwoordigers van de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Op basis daarvan kan men als vereniging CO-2 besparende maatregelen inkopen. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het adviesbedrijf vraagt bewoners naar de woonwensen om het gebouw groener te maken. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de ruimtes. In het rapport vinden de eigenaren ook de geschatte prijzen en de besparing per jaar.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Ook zakelijk gezien ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsgebouw of kantoor kunt versterken. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Visvliet voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw rapport geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een duurzamere energieprestatie leidt tot lagere lasten, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, korting op de milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een relevante zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de energiebesparende maatregelen. Check RVO.nl voor aanvullende details.

Plaats een reactie