Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Niezijl

Wil je de kosten afbouwen van je energierekening? Er zijn veel opties, waar begin in? Zal ik starten met isoleren, een warmtepomp laten plaatsen of zonnepanelen op het dak leggen? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Niezijl kan je hierbij verder helpen. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor het energiebesparingsadvies en geeft een toelichting wat de opties zijn. Het energieplan verduidelijkt welke aanbevelingen doeltreffend zijn in jouw huis en en het leefklimaat optimaliseren. In de aanbevelingen tref je heel specifiek de kosten en de terugverdientijd van de uitgezochte investeringskeuzes. Het aanbevelingen-rapport is relevant voor alle particuliere woningeigenaren en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Een maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke maatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een gecertificeerde duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij stuurt een plan met alle opties die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Zoals o.a.: infraroodpanelen, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren.
 • Per onderwerp kun je aspecten achterhalen zoals de verwachte kosten, wat het je oplevert en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het onderzoek dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Niezijl die het huis willen verduurzamen en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-niezijl

Energieadvies: wat je moet doen bij hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat helpt om het energieverbruik te remmen en derhalve de energierekening te drukken. In het advies wordt heel concreet aangegeven welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat wat de financiële implicaties zijn, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Daarbij kun je maatregelen laten uitvoeren zoals vloerisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie, HR++ glas, infraroodpanelen, zonneboiler. Het is een eenvoudige procedure. Een energieadviseur belt jouw voor een afspraak om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze persoon bekijkt de woning volledig en weet welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een opsomming van alle duurzame oplossingen. Dit is inclusief een verwachting van de totale investeringskosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Goed om te benoemen: Iedere maatwerkadviseur werkt als specialist en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het rapport biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Ter verduidelijking: Ga je je woning isoleren met duurzame materialen, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het advies moet worden uitgevoerd door een erkende expert. Gekwalificeerde en objectieve energieadviseurs zoek je via centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Niezijl (juni 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit energieadvies biedt een lijst met diverse duurzame oplossingen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Voorbeelden zijn goede HR++ ramen (glas), het verbeteren van isolatie van buitengevels en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In onze stappenplan bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een objectieve energieadviseur. De juiste energieadviseurs vind je op de website van het Centraal Register Techniek of via ons eigen helpdesk team. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Disclaimer: selecteer zeker een adviseur die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Maatwerk-adviesbedrijven kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is aan te raden om 2 of 3 offertes aan te vragen van BRL9500-02 gecertificeerde energie experts. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of ga je zelf klussen? Geef zoveel informatie als mogelijk. Het vergelijken van de offertes is dan veel minder complex.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  De afspraak staat in de agenda. Zorg dat je goed bent voorbereid. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl krijg je een advies met maatregelen die relevant zijn. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor een adviesgesprek met de energiecoach in Niezijl.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  Een energieadviseurs loopt door de woning en checkt welke energiebesparingsmaatregelen geschikt zijn voor jouw huis. Op basis hiervan verkrijg je een gefundeerd energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Voor de specifieke energiemaatregelen noteren ze onderwerpen zoals de verwachte kosten, de jaarlijkse besparing en de verwachte terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Daarbij kun je iets meer de diepte in.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  De energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Niezijl laten uitvoeren). Deze expert kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren moet je contact leggen met een aannemer. Vraag een prijs op bij isolatie-partijen en installateurs. Vraag of ze langskomen om de woning nog eens goed op te nemen. Indien gewenst kan je vragen of de energie expert hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor je woonhuis?

Informeer bij energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Niezijl vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een deskundige vakman. Het is wijs om een adviesbedrijf uit de regio te zoeken Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In het schema hieronder tref je naam + adresgegevens van betrouwbare maatwerkadviesbureaus die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Westerkwartier. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met een BRL9500-02-keurmerk. Voor meer adressen zie ook het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Huizenlabel NoordBloemstraat 49831RSAduard
Bosman Duurzaam AdviesMarcus Buschstraat 899934GHDelfzijl
Vos EnergieHoofdweg West 459944EANieuwolda
Bureau 1232 B.V.Zernikepark 129747ANGroningen
EnergiePloegAtoomweg 6 b9743AKGroningen
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Niezijl

Uitgelichte specialisten: meteen een afspraak maken

Wil je meteen een adviseur spreken? In de bijgaande tabel vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Niezijl die direct tot je beschikking zijn. Kies een van de uitgelichte bedrijven om te beginnen met je aanvraag.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel huiseigenaren willen hun energierekening minderen. Dit proces is echter best ingewikkeld. Met name daarvoor is het maatwerkadvies bedoeld. Er wordt een compleet plan opgesteld met allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In het gedeelte hieronder bieden we informatie rondom de aantrekkelijkste energiebesparingsmaatregelen voor jouw huis. Op deze website lees je ook alles over LED-lampen.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Niezijl

 1. Een aantrekkelijke energierekening: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Een schoner klimaat: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. Een hogere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: een aangename luchtkwaliteit in alle ruimtes.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (lees meer over isolatie)€1925,00€125,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€10675,00€610,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4860,00€515,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3025,00€150,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€465,00€36,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (lees hier meer tips) €1325,00€185,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van vergroeningsmaatregelen bij Nederlandse woningen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor doelgerichte verduurzaming!

Vind adviseurs en begin vandaag nog

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Je huis isoleren in Niezijl is doorgaans een goed startpunt. Door het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen verlies je minder warmte in huis. Dat heeft veel pluspunten: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, je geniet van een optimaal leefcomfort, je hoeft minder gas te stoken, het houdt harde geluiden buiten de deur en de woningwaarde neemt toe. Er zijn allerlei subsidies die beschikbaar zijn. Wat je misschien niet wist: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): sterke verbetering van de energie-efficiëntie.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): een geïsoleerd dak houdt de warmte binnen in de winter.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,00per /m2): warmte van de muur wordt volledig benut.
 • Bodemisolatie (vanaf €29,00per /m2): een betere en schonere woon- en leefomgeving.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €29,50per /m2): toe te passen op bijna elk huis met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €127,50per /m2): HR++ glas is beschikbaar voor elk type kozijn of deur.

Uitleg en info over de warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de gasketel. Het pakt warmte van de lucht of grondwater. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. De additionele stroom kan je genereren met zonnepanelen op het dak van je woning. In de zomerperiode kan het ook zorgen voor een koelende werking. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het bijgaande gedeelte bieden we extra details over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en verhit al je tapwater. Je kunt dan helemaal van het gas af. Een stand-alone systeem is best duur en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Niezijl: is een stuk minder duur en is een goede oplossing voor woningen met een slechtere isolatie. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt de benodigde warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: relatief snelle en gemakkelijke installatie met uitstekend rendement.
 • Water-water warmtepomp: in staat om de woning in de zomer ook te koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met 2 (warmte/koude) warmtebronnen in de grond.

Laat eigen zonnepanelen plaatsen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Goed voor het klimaat én jouw energierekening gaat naar beneden. Door te profiteren van subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of een financiering middels groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Vattenfall, GreenChoice, Eneco, Essent, Budget Energie en United Consumers, Delta, Oxxio, Powerpeers, Enegiedirect.nl. Door te salderen ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een goede set met 10+ panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.400 en verdien je terug in zo’n 6 tot en met 8 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: het dak heeft voldoende ruimte met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • De zonnestroom die je over hebt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Zonnepanelen in Niezijl aanschaffen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Informatie en voordelen van de zonneboiler

Een zonneboiler betekent een warmte genererende zonnecollector en een extra buffervat. Deze constructie zorgt voor warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Via een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is voor het gebruik van warm water. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een warmtepomp of hoog rendement ketel. Een vergunning is niet noodzakelijk en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (200 liter vat) kost ongeveer €3.600 inclusief plaatsing.
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is plus minus 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (diameter van 60 tot 80 cm).

Het voordeel van infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Bijvoorbeeld een hobbyruimte of badkamer. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Goede pluspunten zijn: neutraal effect op luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De onkosten van warmtepanelen komen uit tussen de €170,00 t/m €375,00 per element.

Voordelige energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Niezijl. Bijgaand lees je een lijstje met effectieve en niet al te dure energiebesparende maatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: de luchtstroom wordt verbeterd waardoor de verwarming beter werkt.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): energie neutrale, moderne en geluidsarme manier van ventilatie.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een veel langere levensduur dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: duurzaam en comfortabel koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: altijd thuiskomen in een aangenaam warm huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Niezijl!

Vraag naar het adviesgesprek en check hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Niezijl: hoe kan ik dat aanvragen?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt opties die goed uitvoerbaar zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Dit energieplan toont bovendien wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel toont hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw huis laten verduurzamen? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je een scherpe hypotheekrente? Wij adviseren dan om het energielabel wederom te calculeren. Een vakbekwame energie inspecteur neemt de woning op en checkt de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label toont hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een perfect energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Ontdek beschikbare subsidies in Niezijl

Praktisch alle huis in Provincie Groningen moeten verduurzaamd worden en – in het meest ideale geval – van het gas af. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Hieronder bespreken we actuele informatie de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Niezijl.

 • Isolatie-subsidie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isolatie van dak, ramen, wanden, vloer, gevel.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juni 2024.
 • In het geval van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Westerkwartier biedt mogelijk aanvullende plaatselijke subsidie-middelen of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Westerkwartier kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Niezijl vergelijken in juni 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is met eigen middelen. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan kan je het heel voordelig lenen. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. We vertellen je er graag meer over (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Lettelbert, Grijpskerk en Aduard).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee eigenaren van een woning energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor gevelisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, vloerisolatie, zonneboilers, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor woningbezitters die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Westerkwartier.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: breid je bestaande financiering uit.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Niezijl

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Niezijl?

Het energie maatwerkadvies Niezijl is een plan met daarin concrete maatregelen voor het vergroenen van jouw woonhuis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, het plaatsen van een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Het plan bespreekt per maatregel de geschatte kosten en wat de opbrengsten zijn. Dit persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor VVE’s en particulieren die willen vergroenen en dit willen financieren met een subsidie.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? In die situaties is dit energieplan vereist. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het is concreet en vertelt welke werkzaamheden helpen om de energiekosten te reduceren. A.d.h.v. dit rapport wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van huistype, de oppervlakte van het huis, en het maatwerkadviesbedrijf. De tarieven liggen tussen de €235,00 tot ongeveer €310,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak betaal je voor het advies zo’n €255,00. Het is slim om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Niezijl te bekijken.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan gezamenlijk met de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Zodoende kan men als vereniging CO2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het bureau achterhaalt bij de bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het flatgebouw te optimaliseren. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van het pand. Bewoners vinden hier ook een kostenbegroting en de uiteindelijke terugverdientijd.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt verfijnen. Het energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Niezijl voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw rapport toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een groenere energieprestatie geeft een goedkopere energiefactuur, een beter comfort voor de werknemers, een gunstigere milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe methodiek om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een speciale zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de verduurzamingsmaatregelen. Ga naar RVO.nl voor de voorwaarden.

Plaats een reactie