Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Lettelbert

Geïnteresseerd in het omlaag brengen van de energierekening? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een full-electric warmtepomp kopen of zonnepanelen op het dak leggen? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Lettelbert geeft antwoord op veel van je vragen. Een energieadviseur komt thuis langs voor persoonlijk advies en beoordeelt de diverse opties. Het energieadvies is heel specifiek en geeft aan welke verduurzamingsmaatregelen passen bij jouw woning en het energielabel verbeteren. In het energiebesparingsadvies vind je uitgebreid de initiële investering en het rendement van de populaire woningaanpassingen. Het plan is aan te raden voor alle particuliere woningeigenaren en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Een maatwerkadvies geeft inzicht in welke werkzaamheden jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een onafhankelijke duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Je ontvangt een plan met alle verduurzamingsmaatregelen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Bekijk de effecten van: infraroodpanelen, woningisolatie, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren.
 • Per optie lees je de verwachte kosten, de opbrengsten en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Lettelbert die hun woning willen verduurzamen en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-lettelbert

Energieadvies: inzicht in de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor woningen en bedrijfspanden dat maatregelen biedt om een pand energiezuiniger te worden en daarmee de energiekosten te beperken. In het advies staat dus heel concreet aangegeven welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat wat de financiële implicaties zijn, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Daarbij kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere infraroodpanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler, warmtepomp, dakisolatie. Het is een eenvoudige procedure. Een expert op het gebied van energie belt jouw voor een afspraak om samen jouw woning door te spreken. Deze adviseur doet een grondige analyse en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een volledig schema met alle duurzaamheidsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een prijslijst met verwachte kosten en tevens een rendements-weergave. Goed om te weten: Een maatwerkadviseur werkt individueel en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het rapport vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Let op: Wil je jouw woning duurzamer maken, en wil je een subsidie aanvragen? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een neutrale energiedeskundige. Vakbekwame en bedreven energieadviseurs achterhaal je op het portaal centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Lettelbert (mei 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit besparingsadvies biedt een lijst met diverse maatregelen die realistisch zijn voor jouw woning. Voorbeelden zijn het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het verbeteren van buitenmuurisolatie en het plaatsen van een zonneboiler. In de box hieronder bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een gekwalificeerde maatwerk adviseur. Deskundige vakmensen zijn vindbaar op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek en natuurlijk via onze eigen site. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Let op: ga in zee met een adviesclub die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Je betaalt voor een gepersonaliseerd advies. Adviesbedrijven zijn vrij in hun pricing. Het is goed om minimaal 2 offertes te verkrijgen van betrouwbare adviesbedrijven. Beschrijf je wensen van tevoren. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo exact mogelijk. Offertes vergelijken kost je dan minder moeite.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit portaal kom je uiteindelijk tot een schema met duurzaamheidsmaatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor je adviesgesprek met de energiecoach in Lettelbert.

 4. Energierapport samen doornemen

  Een maatwerkadviseurs bezoekt je aan huis en berekent welke mogelijk interessante maatregelen het meest effectief zijn. Op basis hiervan stuurt hij een compleet energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Voor elke energiemaatregel toont het rapport onderwerpen zoals een kostenbegroting, de besparing en de geschatte terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Daarbij is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  Een energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Lettelbert laten uitvoeren). Deze persoon vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-vakmannen en installateurs. Vraag of ze langskomen om de woning van dichtbij te bekijken. Vraag eventueel of de energie expert daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor je woonruimte?

Vergelijk energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Lettelbert vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een deskundige vakman. Het is aan te bevelen om een energie expert uit de regio te contacteren. Zij kennen de lokale woningmarkt, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In de tabel hieronder behandelen we gegevens van professionele energieadviseurs die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Westerkwartier. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met de BRL9500-02-certificering. Voor meer adressen zie ook de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Bureau 1232 B.V.Zernikepark 129747ANGroningen
Huizenlabel NoordBloemstraat 49831RSAduard
Bosman Duurzaam AdviesMarcus Buschstraat 899934GHDelfzijl
EnergiePloegAtoomweg 6 b9743AKGroningen
Ronduit DuurzaamOnderduikersstraat 929727CZGroningen
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Lettelbert

Uitgelichte specialisten: meteen een afspraak maken

Wil je snel aan de slag? Bijgaand kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Lettelbert waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Kies een van de bureau’s om jouw aanvraag direct te beginnen!

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders zouden graag energie willen besparen. Maar wat zijn goede opties? Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Hoe ziet dit er precies uit? In deze gids vind je goede verduurzamingsmaatregelen voor je pand. Of klik door voor meer informatie over zuinige douchekoppen.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Lettelbert

 1. Verlaag je energienota: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Een klimaatbewuste keuze: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: altijd een uitstekende luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (bekijk meer info over isolatie)€3345,00€400,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€10600,00€685,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5015,00€495,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3285,00€175,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€440,00€43,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (bekijk meer tips) €37,50€34,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van diverse energiebesparende maatregelen bij reguliere woningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor het gericht verduurzamen!

Bekijk adviseurs en start vandaag nog

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Direct jouw energierekening minderen? Jouw huis isoleren in Lettelbert is een aantrekkelijke optie. Middels het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. Je profiteert van de goede effecten: je kan besparen op de energiekosten, het huis blijft aangenaam warm in de winter, je hoeft minder gas te stoken, je hebt geen last van lawaai van de buren en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn verschillende subsidies beschikbaar. Disclaimer: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het extra lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): geeft een gemiddelde besparing van 10% tot 20%.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): een geïsoleerd dak houdt de warmte binnen in de winter.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,50per /m2): uitstekende isolatielaag voor behoud van warmte.
 • Bodemisolatie (vanaf €29,00per /m2): voorkomt vochtproblemen, zoals rot of schimmelvorming.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €17,50per /m2): geen vocht en schimmel tussen- en op de muren.
 • Isolatieglas (vanaf €123,00per /m2): meer wooncomfort, en minder stookkosten met HR++ glas.

Woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de gasketel. Het systeem maakt gebruik van de warmte van de buitenlucht, bodem of water. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. Jouw stroom kan je genereren met zonnepanelen (die je misschien al hebt). Gedurende de zomermaanden kan het jouw woning ook koelen. Je hebt de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride model. In het stuk hieronder lees je praktische details over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en pompt warm tapwater door de woning. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. All-electric is vrij prijzig, en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Lettelbert: een prima te betalen installatie en werkt ook uitstekend bij huizen met een matige isolatie. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: dit systeem kan je ook als airco gebruiken.
 • Lucht-water warmtepomp: produceren weinig geluid, waardoor ze een stille optie zijn.
 • Water-water warmtepomp: er worden geen geen schadelijke (rook)gassen uitgestoten.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met een bodemwarmtewisselaar.

Zonnepanelen laten installeren

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Het is duurzaam én jouw energierekening gaat naar beneden. Dankzij lokale subsidies, een versoepelde BTW-regeling en de zeer aantrekkelijke groene leningen verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Budget Energie, Eneco, Vattenfall, Essent, GreenChoice en Powerpeers, Delta, Vandebron, United Consumers, Enegiedirect.nl. Met de salderingsregeling kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een standaard systeem inclusief 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €6.000 en heb je terugverdiend binnen 6 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met een focus op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Ga je zonnepanelen in Lettelbert laten leggen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Duurzaam warm tapwater met een zonneboiler

Een zonneboiler is de speciale zonnecollector (op het dak) en een extra buffervat. Het boilersysteem genereert warm tapwater om te douchen en te koken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Via een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten die nodig is voor warm water. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een warmtepomp of hoog rendement ketel. Een vergunning is niet noodzakelijk en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een standaard huis (3,5 m2 / 150 liter vat) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.250 (met installatie).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is plus minus 2 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Besparen op je gasverbruik met infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Zoals bijv. een hobbyruimte of zolder. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een laag energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €205,00 – €375,00 per element.

Andere praktische energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Lettelbert. In de box hieronder verstrekken we een weergave met effectieve en goedkope energiebesparingsmaatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: de luchtstroom wordt verbeterd waardoor de verwarming beter werkt.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting kan eenvoudig worden gedimd (lichtsterkte aanpassen).
 • Elektrisch koken: kies bij voorkeur voor de meest duurzame inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: altijd realtime inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Lettelbert!

Vraag naar het adviesgesprek en krijg inzicht in hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Lettelbert: hoe zuinig is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bevat verduurzamingsmaatregelen die je kunt gebruiken om je woning te verduurzamen. Dit advies laat woningeigenaren ook zien wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) verdere verduurzamingsopties toegepast? En gaat je huis verkocht worden of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om een herziend energielabel op te vragen. Een gekwalificeerde energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en onderzoekt de maximaal benodigde gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en/of te koelen. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label laat kopers en huurders zien hoe energiezuinig het huis is.
 • Het label is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een groen energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Lettelbert

Praktisch alle huis in Provincie Groningen moeten verduurzaamd worden en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. Bijgaand doorzoek je handige informatie over de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in Lettelbert.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang 30% van de kosten voor isoleren van dak, ramen, wanden, (spouw)muur, vloer.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in mei 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Westerkwartier hanteert mogelijk nog extra plaatselijke subsidie-plannen of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Westerkwartier vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Lettelbert gebruiken in mei 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is met een financiering door eigen middelen. Is er niet voldoende spaargeld? In dat geval kan je kiezen voor een lening. De overheid biedt diverse duurzame leningen. Hieronder vind je meer informatie (ook handig voor o.a. Oldekerk, Aduard en Niekerk).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee huizenbezitters hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor vloerisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dakisolatie, warmtepompen, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor huizenbezitters die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Westerkwartier.
 • Verhoog je eigen hypotheek: breid je bestaande financiering uit.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Lettelbert

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Lettelbert?

Dit energie maatwerkadvies Lettelbert is een energieplan met een plan van aanpak voor het energiezuinig maken van een huis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan vloerisolatie, HR++ glas, een warmtepomp installatie laten monteren of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Het plan geeft per maatregel een kostenbegroting en de besparing. Dit persoonlijk energieadvies is verplicht voor particuliere woningeigenaren die hun huis van het gas af willen hebben en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je isoleren met subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? Dan is dit concept plan een must. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of spaargeld? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het is heel specifiek en geeft aan welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Middels dit rapport kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de oppervlakte van het huis, en de adviseur die je kiest. De prijs ligt tussen de €245,00 tot ongeveer €320,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak betaal je om en nabij de €255,00. Het is goed om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in Lettelbert aan te vragen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Via de regeling kan men collectief CO-2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het bureau checkt bij bewoners de wensen en behoeftes om het appartementencomplex te verbeteren. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de ruimtes. Bewoners worden op de hoogte gebracht van de verwachte kosten en de jaarlijkse besparing.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt optimaliseren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Lettelbert voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw plan geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, pand of kantoor Een verfijnde energieprestatie draagt bij aan een gunstigere energierekening, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, een gunstigere milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methode om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een interessante zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de duurzaamheidsmaatregelen. Ga naar de website van het RVO voor een extra uitleg.

Plaats een reactie