Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Oldekerk

De hoogte van de energierekening beperken? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een nieuwe warmtepomp uitkiezen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Oldekerk is daarbij een goede ondersteuning. De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor doelgericht advies en zoekt uit waar besparingen mogelijk zijn. Het onderzoek laat jouw zien welke werkzaamheden doeltreffend zijn in jouw huis en en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het energieadvies delen ze uitvoerig de kosten en baten van de uitgezochte verduurzamingsmaatregelen. Het maatwerkadvies is relevant voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Het maatwerkadvies laat zien welke werkzaamheden jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Je ontvangt een plan met alle duurzaamheidsmaatregelen die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Kies voor: infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel check je de verwachte kosten, wat het rendement is en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor het uitvoeren van de werkzaamheden moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Oldekerk die hun woninglabel willen verbeteren en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-oldekerk

Energieadvies: wat je moet doen bij hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor bedrijven en particulieren dat duidelijke tips geeft om minder energie te gebruiken en daarmee de energiekosten te beperken. In het advies wordt grondig beschreven welke energiebesparingsmaatregelen je kunt nemen, wat de totale uitgaven zijn, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Daarbij komen diverse maatregelen naar voren, zoals: zonneboiler, spouwmuurisolatie, dakisolatie, infraroodpanelen, HR++ glas, vloerisolatie. Het is niet ingewikkeld. Een maatwerkadviseur bezoek je thuis om met jouw samen een plan te schrijven. Deze vakman analyseert het huis en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een lijst met maatregelen. Dit is inclusief een verwachting van de totale investeringskosten en tevens een rendements-weergave. Belangrijk: Elke maatwerkadviseur is een keur-expert en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het verslag vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Update: Wil je je woning klaar maken voor de toekomst, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Dit rapport moet zijn geschreven door een erkende energie-expert. Gecertificeerde en onafhankelijke energieadviseurs bekijk je op centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Oldekerk (mei 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit besparingsrapport geef je inzicht in innovatieve maatregelen die voldoende effectief zijn. Voorbeelden zijn het vervangen van (HR++) glas, het aanbrengen van spouwmuurisolatie met PIR en het toepassen van zonnecellen. In de volgende paragraaf leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een ervaren adviseur. Erkende EPA-adviseurs zijn te vinden op Centraal Register Techniek en via deze website. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Tip: selecteer zeker een adviseur die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Maatwerkadviseurs rekenen verschillende tarieven. Het is goed om verschillende offertes te zoeken van neutrale energieadviseurs. Verstrek je behoeften van tevoren. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of doe je dit zelfstandig? Wees zo gedetailleerd mogelijk. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  Staat er een meeting met een expert? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl krijg je een opsomming met opties die matchen met jouw situatie. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor een adviesgesprek met de energiecoach in Oldekerk.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  Het maatwerkadviesbureau komt bij je thuis en analyseert welke werkzaamheden hun doel goed bereiken. Op basis van zijn bevindingen verkrijg je een kwalitatief energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Bij alle energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag kenmerken zoals de investering, de opbrengsten per jaar en de geschatte terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Daarbij is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Vakbedrijven benaderen

  Een energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Oldekerk laten uitvoeren). Deze expert adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Neem contact op met meerdere isolatie-experts en installatiebedrijven. Vraag of ze bij je thuis komen om je woning te bekijken en op te meten. Het kan nuttig zijn dat de energie specialist hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor je woonruimte?

Contacteer energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Oldekerk vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een gecertificeerde maatwerkadviseur. Het is raadzaam om een energie-specialist rondom je woonplaats te kiezen. Zij kennen de lokale woningmarkt, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In de bijgaande tabel tref je adres details van erkende vakmensen die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Westerkwartier. Kies enkel bedrijven en adviseurs met een BRL9500-02-certificaat. Je kunt ook bedrijven vinden op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Bureau 1232 B.V.Zernikepark 129747ANGroningen
Huizenlabel NoordBloemstraat 49831RSAduard
Bosman Duurzaam AdviesMarcus Buschstraat 899934GHDelfzijl
EnergiePloegAtoomweg 6 b9743AKGroningen
Ronduit DuurzaamOnderduikersstraat 929727CZGroningen
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Oldekerk

Uitgelichte specialisten: meteen een afspraak maken

Wil je direct een afspraak inplannen? In de uitgelichte tabel hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Oldekerk waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Klik op een van de aanbieders om jouw aanvraag meteen te starten.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel Hollanders willen graag hun energieverbruik beperken. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Precies hiervoor is het maatwerkadvies bedoeld. Je ontvangt een goed advies over allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In het gedeelte hieronder check je goede duurzaamheidsmaatregelen voor je woonhuis. Op deze website lees je ook alles over tochtstrips.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Oldekerk

 1. Verlaging van de energiefactuur: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Gunstig voor het milieu: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. Een hogere woningwaarde: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (klik voor meer over isolatie)€3465,00€405,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€10250,00€735,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5060,00€500,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€2895,00€145,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€500,00€50,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1125,00€185,00 p/jaar
Kosten en rendement van verduurzamingsmaatregelen bij doorsnee huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor het verduurzamen van jouw woning!

Zoek beschikbare deskundigen en plan een afspraak in

Snel besparen met woningisolatie

Wil je minder gas stoken? Jouw huis isoleren in Oldekerk is onmisbaar om te gaan besparen. Aan de hand van het isoleren van glas, daken, muren en vloeren kan de woning de warmte beter vasthouden. Dat heeft veel pluspunten: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, het is aangenaam warm in huis, je draagt je steentje bij aan een schoner milieu, je hebt geen last van lawaai van de buren en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn veel subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Belangrijk feit: voor isolatiewerkzaamheden geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): je huis blijft makkelijker en langer op temperatuur.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): het dak isoleren kan tot 30% warmteverlies voorkomen.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,50per /m2): verhoog het totale wooncomfort.
 • Bodemisolatie (vanaf €23,00per /m2): een betere en schonere woon- en leefomgeving.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €18,00per /m2): een lange levensduur en relatief goedkoop.
 • Isolatieglas (vanaf €121,00per /m2): meer wooncomfort, en minder stookkosten met HR++ glas.

De woning verwarmen met een warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de gasgestookte CV-ketel. Het onttrekt warmte aan natuurlijke warmtebronnen. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. Jouw stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen op het dak van je woning. Gedurende de zomermaanden kan het ook zorgen voor een koelende werking. Er zijn 2 opties: een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride model. Onderstaand check je handige info over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en kan ook het tapwater opwarmen. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Oldekerk: is een stuk minder duur en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van woningen die minder goed geïsoleerd zijn. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: snel geïnstalleerd en ook de mogelijkheid te koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: relatief snelle en gemakkelijke installatie met uitstekend rendement.
 • Water-water warmtepomp: er is geen extra afvoerpijp of rookgaskanaal nodig.
 • Bodem-water warmtepomp: kan zeer zuinig koelen zonder gebruik van de compressor.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Het is duurzaam en je betaald veel minder voor je stroom. Door gebruikt te maken van subsidies, een versoepelde BTW-regeling en de zeer aantrekkelijke groene leningen heb je een zeer korte terugverdientijd. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Eneco, Essent, GreenChoice, Vattenfall, Budget Energie & Oxxio, Delta, Vandebron, Powerpeers, Enegiedirect.nl. Dankzij de salderingsregeling ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een set met 10 zonnepanelen laat je al plaatsen vanaf €5.400 en heb je terugverdiend binnen 6 tot 7 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met oriëntatie op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Goedkoop zonnepanelen in Oldekerk laten installeren? Dan geldt het BTW-nultarief.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een collector op het dak een voorraadvat en een naverwarmer. Deze installatie is verantwoordelijk voor warm tapwater om te douchen en te koken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Door het monteren van zo’n zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik om warm water te produceren. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een CV-ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor normaal gebruik (voorraadvat met 150 – 200 liter) is al beschikbaar vanaf €3.600 (incl. installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is +/- 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (vanaf 40cm bij 80 cm).

Infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Bijvoorbeeld de badkamer of jouw thuiswerkplek. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Reden om dit aan te schaffen: geen effect op de luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De tarieven van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €155,00 t/m €350,00 per ruimte.

Handige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Oldekerk. In het gedeelte hieronder tref je een aantal krachtige en goedkope energiebesparende maatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: de luchtstroom wordt verbeterd waardoor de verwarming beter werkt.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen flikkeringen, wat het licht comfortabeler maakt.
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig in gebruik en zelflerend.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Direct persoonlijk energieadvies in Oldekerk!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en check hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Oldekerk: Ontdek het energielabel van jouw woning

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt allerlei maatregelen die geschikt zijn om energiebesparingen te realiseren. Dit besparingsplan geeft ook aan wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je korting op je hypotheekrente? Het is dan aan te raden om de woning opnieuw te laten keuren. Een vakbekwame energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en calculeert de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label laat kopers zien de energiezuinigheid van een woning.
 • Het woninglabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een groen energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Oldekerk

Alle woningen in Provincie Groningen moeten energiezuniger worden en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. Hieronder verstrekken we praktische informatie over de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Oldekerk.

 • Subsidie voor isolatie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor isoleren van ramen, vloer, wanden, gevel, (spouw)muur.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in mei 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Westerkwartier heeft mogelijk zelf ook nog een aantal individuele subsidiepotjes of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Westerkwartier tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Oldekerk bekijken in mei 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen te treffen is met eigen middelen. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. Hieronder vind je meer informatie (ook handig voor o.a. Noordhorn, Niekerk en Briltil).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee Nederlandse woningeigenaren de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor warmtepompen, dakisolatie, zonneboilers, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor mensen met een woning die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Westerkwartier.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: breid je bestaande financiering uit.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Oldekerk

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Oldekerk?

Een energie maatwerkadvies Oldekerk is een plan met aanbevelingen voor het verduurzamen van je huis die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, het gebruik van een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Het plan biedt per maatregel de geraamde kosten en de verwachte terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor VVE’s en particulieren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? In die situatie is dit rapport vereist. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Ga je verduurzamen met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het laat je zien welke keuzes jouw energieverbruik doen dalen. Via dit advies kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat hangen af van huistype, de totale oppervlakte en de adviseur die het werk uitvoert. De kosten variëren tussen de €215,00 tot en met €305,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost het advies op maat ongeveer €245,00. Tip: het is handig om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Oldekerk te vergelijken.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Middels deze methode kunnen alle leden samen CO-2 besparende maatregelen laten doen. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert op het gebied van energie zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het bedrijf kijkt samen met bewoners naar wat zij zouden willen aanpassen om het verzamelgebouw of wooncomplex te verbeteren. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. In het document vinden bewoners ook de totale benodigde investering en de terugverdientijd.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt verfijnen. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Oldekerk voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw rapport geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsgebouw of kantoor Een hogere energieprestatie geeft een voordelige energierekening, meer comfort, extra voordeel op de milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een gunstige zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de energiebesparende maatregelen. Bezoek RVO.nl voor meer info.

Plaats een reactie