Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Briltil

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Kan ik het beste eerst isoleren, een innovatieve warmtepomp bestellen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Briltil is daarbij een goede ondersteuning. De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor doelgericht advies en controleert wat de mogelijkheden zijn. Dit maatwerkadvies laat jouw zien welke alternatieven jouw energierekening direct doen dalen en het binnenklimaat verbeteren. In de aanbevelingen beschrijven ze uitvoerig de investering en de terugverdientijd van de getoonde verduurzamingsmaatregelen. Het plan is aan te raden voor alle particuliere woningbezitters en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Een maatwerkadvies toont aan welke opties jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Je krijgt een plan met alle investeringen die goed uitvoerbaar zijn.
 • Kies voor: warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen.
 • Voor elke energiebesparende maatregel krijg je inzicht in het kostenplaatje, het rendement en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het rapport dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Briltil die duurzame investeringen willen uitvoeren en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-briltil

Energieadvies: ondersteuning bij de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor private panden en zakelijke gebouwen dat een volledig plan presenteert om het energieverbruik te minderen en zo de energienota te beperken. In het rapport wordt heel concreet aangegeven welke duurzaamheidsmaatregelen interessant zijn, wat de uitgaven zijn, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. In dat kader kun je maatregelen laten uitvoeren zoals infraroodpanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, HR++ glas, zonneboiler, warmtepomp. Het werkt heel eenvoudig. Een specialist op het gebied van energie komt altijd bij je thuis op bezoek om met jouw samen een plan te schrijven. Deze professional doet een deskundige checkup en weet welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Hij genereert een digitaal rapport met daarin energiebesparingsmaatregelen. In het rapport vind je ook een prijslijst met verwachte kosten en tevens een rendements-weergave. Let op: Deze maatwerkadviseur is een keur-expert en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het verslag bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Opmerking: Wil je je huis klaar maken voor de toekomst, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Dit rapport moet zijn geschreven door een professionele energiedeskundige. Vakbekwame en betrouwbare energieadviseurs kun je zoeken via de site centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Briltil (mei 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit energieadvies biedt een lijst met diverse duurzame oplossingen die geschikt zijn voor jouw situatie. Denk hierbij aan het plaatsen van HR++ beglazing, het toepassen van voorzetwandisolatie of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In de box hieronder leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een professionele energie-expert. Ervaren adviesbureaus kan je vergelijken op de website centraalregistertechniek.nl maar ook via dit platform. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Tip: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Adviseurs zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is beter om minimaal 2 offertes te verkrijgen van onafhankelijke bedrijven. Vermeld altijd goed je eisen. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of doe je dit zelfstandig? Wees zo nauwkeurig als je kunt. Het vergelijken van de prijsopgaven kun je dan probleemloos doen.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Zorg dat je goed bent voorbereid. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken kom je uiteindelijk tot een opsomming met verduurzamingsmaatregelen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Briltil.

 4. Samen het energierapport bekijken

  Het maatwerk-adviesbedrijf komt thuis langs en stelt vast welke energiebesparingsmaatregelen het meest effectief zijn. Vervolgens ontvang je een goed energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Bij alle energiemaatregelen beschrijven ze details zoals de verwachte prijzen, de besparing per jaar en de terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Daarbij kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  De energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Briltil laten uitvoeren). Deze deskundige geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Hiervoor neem je contact op met technici, isolatiebedrijven en regionale installatiebedrijven. Laat ze thuis langskomen om de woning van dichtbij te bekijken. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of met maatwerkadviesbedrijf hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor je woonruimte?

Zoek energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Briltil vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een BRL9500-02 gecertificeerde energie specialist. Het is raadzaam om een maatwerkadviseur nabij jouw woonplaats te zoeken Ze zijn bekend met het type woning, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. In de bijgaande tabel tref je adresgegevens van goede adviseurs die diensten aanbieden in de gemeente Westerkwartier. Let goed op de aanwezigheid van de BRL9500-02-certificering. Tip: actuele adressen vind je ook op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Bureau 1232 B.V.Zernikepark 129747ANGroningen
Huizenlabel NoordBloemstraat 49831RSAduard
Bosman Duurzaam AdviesMarcus Buschstraat 899934GHDelfzijl
EnergiePloegAtoomweg 6 b9743AKGroningen
Ronduit DuurzaamOnderduikersstraat 929727CZGroningen
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Briltil

Uitgelichte experts: direct een rapport aanvragen

Direct een afspraak maken? Hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Briltil waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Kies een van de bureau’s om je aanvraag te starten.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel woningeigenaren zouden graag energie willen besparen. Maar hoe kun je daarmee starten? Daarvoor is het maatwerkadvies bedoeld. Je krijgt informatie over verschillende bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? In het gedeelte hieronder check je de beste maatregelen voor je woonhuis. Op dit platform vind je ook informatie over waterbesparende douchekop.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Briltil

 1. Verlaging van de energiefactuur: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. Een gunstigere woningwaarde: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (lees meer over isolatie)€3330,00€450,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4525,00€560,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4505,00€480,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3290,00€165,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€300,00€27,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer tips bekijken) €32,00€32,00 p/jaar
Kosten en baten van energiebesparende maatregelen bij doorsnee huizen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor concrete tips!

Bekijk beschikbare deskundigen en plan afspraak in

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Je energierekening naar beneden brengen? Je huis isoleren in Briltil is een slimme investering. Aan de hand van het isoleren van glas, daken, muren en vloeren kan de woning de warmte beter vasthouden. De effecten zijn positief: je bespaart meteen op de energiekosten, het is aangenaam warm in huis, het is duurzaam, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en je huis wordt meer waard. Er zijn verscheidene subsidies die beschikbaar zijn. Wat je misschien niet wist: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): sterke verbetering van de energie-efficiëntie.
 • Dakisolatie (vanaf €42,50per /m2): verlaagt het E-peil van uw woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,50per /m2): op vrijwel elke woning toepasbaar, direct resultaat.
 • Bodemisolatie (vanaf €21,50per /m2): voorkomt aantasting van houten vloerdelen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €24,50per /m2): eenvoudig te installeren en vereist geen lange voorbereiding.
 • Isolatieglas (vanaf €129,00per /m2): HR++ glas biedt verbeterde prestaties bij lage temperaturen.

De woning verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de traditionele CV-ketel. Het onttrekt warmte aan de lucht of grondwater. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. Deze extra stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen op het dak van je woning. In de zomerperiode kan het ook nog eens koelen. Je kunt kiezen voor een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. In het bijgaande gedeelte ontdek je aanvullende informatie over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en verhit al je tapwater. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Een stand-alone systeem is best duur en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Briltil: een relatief goedkoop systeem en is een goede oplossing voor wat oudere huizen. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief gemakkelijk te plaatsen systeem met buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: milieuvriendelijk omdat ze geen schadelijke stoffen uitstoten.
 • Water-water warmtepomp: produceert geen schadelijke gassen zoals koolmonoxide of stikstofoxide.
 • Bodem-water warmtepomp: zeer hoog rendement, maar erg duur in aanschaf.

Info en voordelen van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en je bespaart flink op de energiekosten. Door gebruikt te maken van subsidies, het BTW-nultarief en/of een financiering middels groene leningen heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals GreenChoice, Eneco, Budget Energie, Engie, Vattenfall of Delta, Vandebron, United Consumers, Enegiedirect.nl, Oxxio. Door te salderen kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een set met 10 zonnepanelen kost ongeveer €5.350 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met een focus op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • De zonnestroom die je over hebt kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Wil je zonnepanelen in Briltil aanschaffen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Duurzaam warm tapwater met een zonneboiler

Een zonneboiler is een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren en een voorraad- of opslagvat. Het verwarmingssysteem levert snel warm tapwater in de badkamer en keuken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is om warm water te produceren. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een hoog rendement ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een familie (vat met 200 liter) vergt een investering van zo’n €3.500 (met montage).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is vaak zo’n 2 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Duurzame infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Zoals bijv. een werkkamer of in de slaapkamer. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Belangrijke voordelen zijn: neutraal effect op luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De investeringskosten in warmtepanelen komen uit op zo’n €240,00 t/m €500,00 per warmtepaneel.

Welke energiebespaartips zijn er nog meer?

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Briltil. Bijgaand delen wij een schema met handige en niet al te dure maatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: ziektekiemen zoals bacteriën, virussen en schimmels worden verwijderd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een veel langere levensduur dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: energiezuinig en comfortabel koken op een inductiekookplaat
 • Slimme thermostaat: eenvoudig warmteverspilling tegengaan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere CO2-uitstoot met een A+ apparaat.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Briltil!

Informeer naar een adviesgesprek en vind uit hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Briltil: wat is dit precies?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt werkzaamheden die goed uitvoerbaar zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Het advies laat woningeigenaren ook zien wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel toont hoe energiezuinig jouw woning is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En gaat je huis verkocht worden of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om het energielabel opnieuw te berekenen. Een speciale energie inspecteur analyseert de woning en onderzoekt de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label geeft aan hoe energiezuinig het huis is.
 • Het energielabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een gunstig energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Briltil

Praktisch alle huis in Provincie Groningen moeten energiezuniger worden en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Onderstaand delen we bruikbare informatie over de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in Briltil.

 • Subsidie voor isolatie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan gevel, dak, ramen, wanden, (spouw)muur.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in mei 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Westerkwartier heeft mogelijk verschillende individuele subsidie-middelen en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Westerkwartier kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Briltil opzoeken in mei 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door het inzetten van spaargeld. Kom je geld tekort? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. In het stukje hieronder vind je meer info (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Thesinge, Enumatil en Garmerwolde).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee particulieren en VvE’s energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor spouwmuurisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor woningeigenaren die niet in aanmerking komen voor reguliere financiering.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Westerkwartier.
 • Pas je eigen hypotheek aan: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Briltil

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Briltil?

Een energie maatwerkadvies Briltil is een adviesplan met concrete maatregelen voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor je woning uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan het isoleren van het dak of gevel, het installeren van een warmtepomp of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Het plan komt per maatregel met de kosten en wat het oplevert. Het persoonlijk energieadvies is relevant voor alle particuliere woningbezitters die hun huis energiezuinig willen maken en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? Dan is dit energieadvies een must. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het is heel specifiek en geeft aan welke keuzes jouw huis duurzamer kunnen maken. Door middel van dit rapport kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat zijn afhankelijk van woningtype, de omvang van de woning en het maatwerkadviesbedrijf. Het tarief komt uit tussen de €235,00 tot en met €325,00. Voor een normale tussenwoning kost het ongeveer €240,00. Het is aan te bevelen om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in Briltil te overwegen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen als vertegenwoordigers van de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Door deze constructie kan men gezamenlijk CO-2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiecoach / deskundige maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het bureau achterhaalt bij de bewoners de wensen en behoeftes om het gebouw te verbeteren. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. In het rapport vinden de eigenaren ook de verwachte kosten en de jaarlijkse besparing.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer wil je weten hoe je de energieprestaties van je bedrijfspand of kantoor kunt verfijnen. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Briltil voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw plan bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een verbeterde energieprestatie leidt tot een voordelige energierekening, een aangenaam binnenklimaat, een gunstigere milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een interessante zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de duurzaamheidsmaatregelen. ZIe ook RVO.nl voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie