Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Garmerwolde

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Is het slim om te isoleren, een warmtepomp aanschaffen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Garmerwolde kan goede suggesties opleveren! Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor persoonlijk advies en bekijkt de diverse opties. Het energierapport laat woningeigenaren zien welke opties een energiebesparing realiseren en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het energieplan onderzoek je nauwkeurig het kostenplaatje en het rendement van de geselecteerde verduurzamingsopties. Het energieplan is bedoeld voor alle particuliere woningeigenaren en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Een maatwerkadvies laat jouw zien welke investeringen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een autonome duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij stuurt een maatwerkadvies met alle duurzaamheidsmaatregelen die voor jouw interessant zijn.
 • Kies voor: zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, woningisolatie.
 • Per maatregel kun je meer info vinden over de verwachte kosten, het rendement en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieadvies moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Garmerwolde die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-garmerwolde

Energieadvies: ondersteuning bij de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor private panden en zakelijke gebouwen dat duidelijke tips geeft om energieverbruik te minderen en zodoende de energiekosten te minderen. In het advies wordt uitvoerig beschreven welke energiebesparingsmaatregelen je kunt nemen, wat de totale uitgaven zijn, en hoeveel je gaat besparen. Hiervoor heb je de keuze uit maatregelen zoals infraroodpanelen, zonneboiler, vloerisolatie, HR++ glas, dakisolatie, spouwmuurisolatie. Het is heel simpel. Een energieadviseur komt altijd bij je thuis op bezoek om jouw doelstellingen door te nemen. Deze vakman doet een deskundige checkup en weet welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Het rapport wordt opgemaakt met alle verduurzamingsmaatregelen. In het advies tref je ook een begroting van de kosten en het totale rendement Goed om te weten: De maatwerkadviseur is onpartijdig en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het adviesplan geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Ter verduidelijking: Ga je je woning uitrusten met energiebesparende apparatuur, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Dit rapport moet zijn geschreven door een autonome energiecoach / deskundige. Gediplomeerde en betrouwbare energieadviseurs zijn vindbaar op de site centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Garmerwolde (mei 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit energieadvies geeft een schema met uiteenlopende duurzaamheidsmaatregelen die je kunt kiezen om te besparen. Voorbeelden zijn het vervangen van (HR++) glas, het plaatsen van gevelisolatie met PUR en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In de volgende tekst bieden we inzicht in de te nemen stappen.

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een neutrale maatwerkadviseur. Gecertificeerde energie adviseurs kan je vergelijken op het Centraal Register Techniek en uiteraard op dit portaal. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Disclaimer: ga uitsluitend voor partijen met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Energie experts rekenen verschillende tarieven. Het is verstandig om minimaal 2 offertes te ontvangen van gecertificeerde experts. Beschrijf je wensen van tevoren. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of ga je zelf bedrijven benaderen? Geef zoveel details als mogelijk. Het vergelijken van de offertes is dan veel minder complex.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Komt er een specialist langs? Bereid jezelf goed voor. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via deze website kom je stap-voor-stap tot een schema met werkzaamheden die mogelijk interessant zijn. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Hieruit haal je belangrijke vragen voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Garmerwolde.

 4. Samen het energierapport bekijken

  Het maatwerkadviesbureau brengt een bezoek aan huis en onderbouwt welke verduurzamingsmaatregelen aan te bevelen zijn. Vervolgens stuurt hij een compleet energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Per energiemaatregel bekijk je informatie zoals het kostenplaatje, de opbrengsten en de verwachte terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Op dat moment kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  Een energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Garmerwolde laten uitvoeren). Deze vakman kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering heb je andere bedrijven nodig. Hiervoor neem je contact op met isolatie specialisten en lokale installateurs. Laat ze thuis langskomen voor een uitgebreide inspectie. Je kunt eventueel overleggen of de energieconsultant hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor je huis?

Informeer bij energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Garmerwolde vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een BRL9500-02 gecertificeerde energie specialist. Wij adviseren om een maatwerk adviesbedrijf uit de buurt te benaderen. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In de onderstaande tabel behandelen we adres-informatie van mogelijke maatwerkadviseurs die werken in de gemeente Groningen. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Voor meer adressen zie ook het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Bureau 1232 B.V.Zernikepark 129747ANGroningen
Huizenlabel NoordBloemstraat 49831RSAduard
Bosman Duurzaam AdviesMarcus Buschstraat 899934GHDelfzijl
EnergiePloegAtoomweg 6 b9743AKGroningen
Ronduit DuurzaamOnderduikersstraat 929727CZGroningen
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Garmerwolde

Uitgelichte adviseurs: direct online afspraak inplannen

Direct een afspraak maken? In de lijst hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Garmerwolde die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de bedrijven om direct aan de slag te gaan.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders willen beginnen met energie besparen. Maar wat zijn goede opties? Precies hiervoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Je ontvangt een goed advies over de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? Hieronder check je de meest populaire maatregelen voor je woonhuis. Of klik door voor meer informatie over HR-ketels.

Het comfort van een energiezuinige woning in Garmerwolde

 1. Je bespaart flink op de energiefactuur: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Goed voor het klimaat: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: beperk de tocht en koude stromen.
 4. De waarde van de woning stijgt: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuur isoleren (bekijk meer info over isolatie)€1335,00€225,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11700,00€685,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5285,00€530,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3340,00€200,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€305,00€49,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer tips) €22,50€32,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van verduurzamingsmaatregelen bij Nederlandse huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor het verduurzamen van jouw woning!

Bekijk beschikbare adviseurs en plan een afspraak in

Energie besparen met woningisolatie

Wil je minder gas stoken? Je huis isoleren in Garmerwolde is onmisbaar om te gaan besparen. A.d.h.v. het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Je profiteert van de goede effecten: je energiefactuur wordt flink minder, je geniet van een optimaal leefcomfort, je draagt bij aan het milieu, het houdt harde geluiden buiten de deur en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn diverse subsidies te kiezen. Tip: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): geen last meer van optrekkend vocht uit de kruipruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €42,50per /m2): verbetert de akoestische isolatie van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,50per /m2): vermindering van het risico op vochtproblemen.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,50per /m2): verhoogde thermische isolatie, tot wel 30% energiebesparing.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €29,00per /m2): een kosteneffectief alternatief is voor dure renovaties.
 • Isolatieglas (vanaf €117,00per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende werking en bespaart stookkosten.

Voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de traditionele CV-ketel. Het onttrekt warmte aan de buitenlucht, bodem of water. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. Je stroom kan je halen uit een aantal zonnepanelen. In de zomerperiode kan het ook zorgen voor verkoeling. Globaal gezien zijn er 2 types: een all-electric warmtepomp of een hybride systeem. In het stuk hieronder lees je relevante info over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en zorgt voor warm tapwater. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Een stand-alone systeem is best duur en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Garmerwolde: een prima te betalen installatie en werkt ook uitstekend bij huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: uniek systeem waarmee je ook actief kunt koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft geen extra brandstofopslag nodig, wordt aangesloten op het stroomnet.
 • Water-water warmtepomp: systeem met het hoogste rendement door constante temp. van het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: ingewikkeld aan te leggen in verband met de boringen.

Kies voor zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Een duurzame keuze en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Mede dankzij de subsidies, een versoepelde BTW-regeling en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Vattenfall, Eneco, Essent, GreenChoice, Budget Energie & Oxxio, Powerpeers, Enegiedirect.nl, Delta, Vandebron. Door de salderingsmaatregel is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een set met 10 zonnepanelen kan je laten monteren voor €5.350 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: het dak moet geschikt zijn voor montage met een ligging op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Interesse in zonnepanelen in Garmerwolde bestellen? Dan betaal je geen BTW.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Een zonneboiler is een zonnecollector op het dak en een voorraadvat voor warm water. Deze installatie is verantwoordelijk voor warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Dankzij de zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik om in huis warm water te gebruiken. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een warmtepomp of HR-ketel. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor normaal gebruik (vat met 150 liter) is al beschikbaar vanaf €3.300 (met installatie).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is ongeveer 2 m2 tot 4 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (diameter van 40 tot 80 cm).

Besparen op je gasverbruik met infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Ideaal voor in de woonkamer of slaapkamer. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: geen verstoring van de luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De kosten van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €225,00 – €500,00 per warmtepaneel.

Welke energiebespaartips zijn er nog meer?

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Garmerwolde. In dit blokje check je een schema met populaire en voordelige duurzaamheidsmaatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: het verwarmen van vochtige vuile lucht is lastiger dan droge schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel douchen met een lager waterverbruik.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting is veel duurzamer dan gloeilampen en kunnen tot wel 50.000 uur meegaan.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: nooit meer thuiskomen in een koud huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Start met een persoonlijk energieadvies in Garmerwolde!

Vraag naar het adviesgesprek en ontdek hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Garmerwolde: hoe kan ik dat aanvragen?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt praktische maatregelen die goed uitvoerbaar zijn om je woning te verduurzamen. Dit energieadvies geeft ook aan wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd verdere verduurzamingsopties toegepast? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om de woning opnieuw te laten keuren. Een erkende energie inspecteur doet een grondige check en analyseert de benodigde gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label laat kopers zien hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Het woninglabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een goed energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Een duurzame woning met subsidies in Garmerwolde

De meeste panden in Provincie Groningen moeten energiezuniger worden en op de lange termijn nul op de meter worden. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. In dit blokje tref je praktische informatie over de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Garmerwolde.

 • Subsidie voor isolatie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isolatiewerkzaamheden aan vloer, ramen, gevel, dak, (spouw)muur.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in mei 2024.
 • Bij zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Groningen biedt mogelijk aanvullende plaatselijke subsidie opties of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Groningen vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Garmerwolde bekijken in mei 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door dit zelf te financieren. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Probeer dan een lening af te sluiten. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. Hieronder vind je de details (ook geldig voor o.a. Woltersum, Noordhorn en Sint Annen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, warmtepompen, zonneboilers, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor mensen met een woning die niet in aanmerking komen voor reguliere financiering.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Groningen.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Garmerwolde

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Garmerwolde?

Een energie maatwerkadvies Garmerwolde is een plan met suggesties voor de verduurzaming van je pand uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Dit besparingsplan komt per maatregel met de verwachte prijzen en de verwachte terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor alle particuliere woningbezitters die gasvrij willen gaan wonen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? In die situaties is dit adviesplan noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met spaargelden? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het stelt bloot welke investeringen jouw energierekening doen dalen. Met behulp van dit besparingsadvies wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat hangen af van het soort woning, oppervlakte en de gekozen adviseur. De tarieven liggen tussen de €190,00 tot ongeveer €350,00. Voor een standaard huis betaal je om en nabij de €245,00. Wij adviseren om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in Garmerwolde te overwegen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) kan gezamenlijk met de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Zodoende kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO2 besparende maatregelen doorvoeren. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert op het gebied van energie brengt het volledige complex in kaart.Het keuringsbedrijf checkt bij bewoners de wensen en behoeftes om het gebouw energiezuiniger te maken. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. Uiteraard inclusief de verwachte prijzen en de opbrengsten per jaar.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van een bedrijfsgebouw of kantoor kunt upgraden. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Garmerwolde voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw plan toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een duurzamere energieprestatie geeft lagere energielasten, een verbeterd werkcomfort, lagere milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een populaire zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de energiebesparingsmaatregelen. Tip: op de site van het RVO voor een extra uitleg.

Plaats een reactie