Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Woltersum

De hoogte van de energierekening beperken? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Zal ik beginnen met woningisolatie, een warmtepomp aanschaffen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Woltersum geeft antwoord op veel van je vragen. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor persoonlijk advies en omschrijft wat de mogelijkheden zijn. Het onderzoek laat woningeigenaren zien welke keuzes passen bij jouw woning en een prettige leefomgeving bevorderen. In het verduurzamingsplan tref je nauwkeurig de kosten en het rendement van de geselecteerde investeringskeuzes. Het energierapport is een uitkomst voor alle particuliere huiseigenaren en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Het maatwerkadvies toont welke investeringen een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij komt met een energiebesparingsadvies met alle opties die goed uitvoerbaar zijn.
 • Bekijk de effecten van: ventileren met WTW, infraroodpanelen, woningisolatie, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen.
 • Per onderwerp kun je aspecten achterhalen zoals de geraamde kosten, wat het rendement is en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieadvies moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Woltersum die hun huis willen vergroenen en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-woltersum

Energieadvies: hulp bij een hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor particuliere en zakelijke objecten dat maatregelen biedt om minder energie te gebruiken en zo de energienota te minimaliseren. In het advies wordt uitvoerig geïllustreerd welke duurzaamheidsinitiatieven je kunt ondernemen, wat wat de financiële implicaties zijn, en wat het rendement is. Hiervoor kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld warmtepomp, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, infraroodpanelen, HR++ glas, zonneboiler. Je regelt het supersnel. Een expert op het gebied van energie komt langs voor inspecties en om jouw doelstellingen door te nemen. Deze professional neemt de woning op en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met alle verduurzamingsmaatregelen. In het advies tref je ook een calculatie van de kosten en het totale rendement Goed om te benoemen: Jouw maatwerkadviseur werkt individueel en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het rapport geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Let op: Wens je een energiezuinige woning, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een neutrale expert. Gecertificeerde en neutrale energieadviseurs tref je op www.centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Woltersum (mei 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Het rapport bevat een weergaven van verschillende vergroeningsmaatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Bijvoorbeeld sterk HR++ raamwerk (beglazing), het isoleren van buitenmuren met EPS en het installeren van zonnecellen. In de volgende alinea bieden we inzicht in de te nemen stappen.

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een gecertificeerde energie-specialist. De juiste maatwerkadviseurs kan je vinden op de website centraalregistertechniek.nl of via onze klantenservice. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Let op: neem alleen contact op met specialisten met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Adviesbedrijven rekenen verschillende tarieven. Het is slim om meerdere offertes op te zoeken van onafhankelijke maatwerkadviseurs. Verstrek je behoeften van tevoren. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of doe je dit zelfstandig? Geef zoveel details als je kunt. Het kiezen van de beste offerte is op die manier veel relevanter.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  Het overleg is georganiseerd? Zorg dat je goed bent voorbereid. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je tot een opsomming met opties die passen bij jouw woning en wensen. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Woltersum.

 4. Het energierapport laten opstellen

  De energie expert komt bij je thuis en calculeert welke opties hun doel goed bereiken. Binnen een paar dagen verstuurt hij een kwalitatief energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Voor de specifieke energiemaatregelen bekijk je onderdelen zoals een kostenbegroting, het rendement en ook de terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Daarbij kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  De energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Woltersum laten uitvoeren). Deze erkende vakman geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Voor het invullen van het energieplan zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-deskundigen en erkende installateurs. Maak een afspraak op locatie voor een uitgebreide inspectie. Het kan handig zijn dat de EPA-adviseur jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor je huis?

Informeer bij energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Woltersum vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een gediplomeerde energie expert. Het is beter om een energieadviseur uit jouw eigen regio te selecteren. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. In het schema hieronder lees je bedrijfsnamen en adresgegevens van goede EPA-adviseurs die huizen inspecteren in de gemeente Groningen. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van de BRL9500-02-certificering. Voor meer adressen zie ook het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Bureau 1232 B.V.Zernikepark 129747ANGroningen
Huizenlabel NoordBloemstraat 49831RSAduard
Bosman Duurzaam AdviesMarcus Buschstraat 899934GHDelfzijl
EnergiePloegAtoomweg 6 b9743AKGroningen
Ronduit DuurzaamOnderduikersstraat 929727CZGroningen
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Woltersum

Uitgelichte experts: direct online afspraak inplannen

Wil je snel aan de slag? In de uitgelichte tabel hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Woltersum die direct beschikbaar zijn. Klik op een van de aanbieders om jouw aanvraag meteen te starten.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel huishoudens willen besparen op de energiekosten. Maar wat zijn goede opties? Precies hiervoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Je ontvangt een goed advies over bespaarmogelijkheden, groot en klein. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In deze gids introduceren we de beste duurzaamheidsmaatregelen voor je pand. Op dit platform vind je ook informatie over aardwarmtepomp.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Woltersum

 1. Verlaag je energienota: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Een schoner milieu: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van vloer (lees meer over isolatie)€2100,00€140,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6360,00€965,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5415,00€495,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3055,00€190,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€490,00€58,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer tips) €29,00€31,50 p/jaar
Kosten en besparingen van verschillende besparende maatregelen bij reguliere huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor het gericht verduurzamen!

Bekijk adviseurs en maak een afspraak

Energie besparen met woningisolatie

Direct jouw energierekening minderen? Jouw huis isoleren in Woltersum is een hele goede keuze. Middels het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Het kent gunstige effecten: je bespaart meteen op de energiekosten, je geniet van een hoger wooncomfort, het is duurzaam, je hebt geen last van lawaai van de buren en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn verscheidene subsidies beschikbaar. Belangrijk feit: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): een warme vloer in de winter en een koele vloer in de zomer.
 • Dakisolatie (vanaf €42,50per /m2): houd ook de hitte buiten in de zomer.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,50per /m2): goede manier om een thermische brug te beperken.
 • Bodemisolatie (vanaf €30,00per /m2): relatief goedkoop en gemakkelijk zelf aanbrengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €22,50per /m2): betaalbaar en doelgericht het leefklimaat stimuleren.
 • Isolatieglas (vanaf €115,50per /m2): HR++ glas heeft een hoge zonnewarmte-absorptie.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de CV- of HR ketel. Het systeem maakt gebruik van de warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Op die manier kan je helemaal van het gas af. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. De aanvullende stroom kan opgewekt worden met innovatieve zonnepanelen. Gedurende de zomermaanden kan het jouw huis ook koelen. Je kunt kiezen voor een all-electric warmtepomp of een hybride opstelling. In de opsomming hieronder verstrekken we meer informatie over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en warmt het water op om te douchen (tapwater). Het gasverbruik kan dan naar 0. Het is een relatief duur systeem en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Woltersum: is een stuk betaalbaarder en werkt ook uitstekend bij woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: ook te gebruiken als airconditioner.
 • Lucht-water warmtepomp: een betrouwbaar en efficiënt systeem, in elk seizoen.
 • Water-water warmtepomp: installatie met een kostbare warmtewisselaar.
 • Bodem-water warmtepomp: systeem dat werkt op basis van bodembron (gaat 25 jaar mee).

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Door te informeren naar de subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Engie, Vattenfall, Essent, Budget Energie, GreenChoice of Enegiedirect.nl, Powerpeers, United Consumers, Delta, Oxxio. Via de salderingsregeling kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een complete installatie van 10 panelen kost ongeveer €5.600 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 7 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: het dak moet geschikt zijn voor montage met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Jouw eigen zonnestroom kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Ga je zonnepanelen in Woltersum laten leggen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Goedkoop warm water met een zonneboiler

Een zonneboiler is een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren een een opslagvat voor het warme tapwater. Het gehele systeem maakt veel warm tapwater mogelijk om te douchen en te koken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is om water te verwarmen. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een hoog rendement ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor normaal gebruik (150 liter voorraadvat) is er te bestellen vanaf €3.700 (met plaatsing).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is om en nabij de 2 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Het gemak van infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Bijvoorbeeld badkamer of werkplek. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Belangrijke voordelen zijn: geen effect op de luchtcirculatie, een laag energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €175,00 tot €450,00 per ruimte.

Overige energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Woltersum. Onderstaand delen wij een lijstje met krachtige en interessant geprijsde verduurzamingsmaatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: de luchtstroom wordt verbeterd waardoor de verwarming beter werkt.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: gebruikt tot 20% minder water en energie dan standaard douchekop.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting bevat geen kwik wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het milieu.
 • Elektrisch koken: de inductiekookplaat is een goedkoop alternatief voor het gasfornuis.
 • Slimme thermostaat: je verwarming staat nooit onnodig aan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Direct persoonlijk energieadvies in Woltersum!

Plan een adviesgesprek in en krijg inzicht in hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Woltersum: hoe kan ik dat aanvragen?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bevat nuttige maatregelen die jij kan laten uitvoeren om jouw huis meer duurzaam te maken. Dit besparingsadvies vertelt ook wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel vertelt hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) het huis opnieuw verduurzaamd? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Op dat moment is het handig om om een nieuw energielabel aan te vragen. Een energie inspecteur doet een grondige check en bekijkt hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label geeft inzicht in hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Dit duurzaamheidslabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een gunstig energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Ontdek beschikbare subsidies in Woltersum

Alle huizen in Provincie Groningen moeten duurzamer worden en uiteindelijk helemaal van het gas af. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Hieronder delen we een overzicht met de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in Woltersum.

 • Subsidie isolatie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor isolatiewerk aan (spouw)muur, dak, ramen, vloer, gevel.
 • Voor de isolerende werkzaamheden geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in mei 2024.
 • In het geval van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Groningen biedt mogelijk ook diverse individuele subsidieregelingen of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Groningen zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Woltersum opzoeken in mei 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door dit te betalen met eigen geld. Is er niet voldoende spaargeld? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook voor andere regio’s zoals Ten Post, Sint Annen en Winneweer).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee particulieren en VvE’s hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor warmtepompen, zonneboilers, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor mensen met een huis met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Groningen.
 • Verhoog je eigen hypotheek: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Woltersum

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Woltersum?

Een energie maatwerkadvies Woltersum is een besparingsrapport met een plan van aanpak voor het energiezuinig maken van jouw pand die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan het isoleren van het dak of gevel, de woning verwarmen met een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Dit adviesrapport behandelt per maatregel het kostenplaatje en de uiteindelijke terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor huizeneigenaren die willen verduurzamen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? In dat geval is dit rapport onmisbaar. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het stelt bloot welke keuzes helpen om de energiekosten te reduceren. Door gebruik te maken van dit rapport kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het soort woning, de grootte van de woning en de gekozen energieadviseur. Het tarief komt uit tussen de €205,00 tot wel €315,00. Voor een standaard huis betaal je om en nabij de €255,00. Het is slim om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in Woltersum aan te vragen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan namens de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Door deze constructie kan men gezamenlijk CO-2 besparende maatregelen laten doen. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert op het gebied van energie maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het adviesbedrijf checkt bij bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het appartementencomplex te optimaliseren. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. Bewoners worden op de hoogte gebracht van een kostenbegroting en het rendement.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsgebouw of kantoor kunt verbeteren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Woltersum voor gebouwen. Het utiliteitsbouw advies geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor of bedrijfspand Goede energieprestatie resulteert in lagere energiekosten, een prettig werkklimaat, minder hoge milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de duurzaamheidsmaatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) om dit aan te vragen.

Plaats een reactie