Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Sint Annen

De uitgaven aan je energierekening reduceren? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Is het slim om te isoleren, een nieuwe warmtepomp installeren of leg ik het dak vol met zonnepanelen? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Sint Annen kan goede suggesties opleveren! Je plant een afspraak met de energieadviseur voor persoonlijk advies en deelt wat er mogelijk is. Het rapport is concreet en vertelt welke opties een energiebesparing opleveren voor jouw woning en het comfort verhogen. In het verduurzamingsrapport vind je overzichtelijk de totale kosten en het rendement van de potentiële verduurzamingsopties. Het rapport met aanbevelingen is relevant voor alle particuliere huizenbezitters en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Een maatwerkadvies laat zien welke investeringen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een autonome duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij komt met een plan met alle mogelijk interessante maatregelen die voor jouw interessant zijn.
 • Kies voor: warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, infraroodpanelen, ventileren met WTW.
 • Per keuze kun je meer info vinden over het budget, wat het rendement is en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Sint Annen die hun woning duurzamer willen maken en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-sint-annen

Energieadvies: hulp bij het verlagen van je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor private panden en zakelijke gebouwen dat helpt om een gebouw energieneutraal te maken en zo de energierekening te drukken. In het plan wordt nauwkeurig omschreven welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat wat de financiële implicaties zijn, en wat de totale besparing is. Binnen dit advies kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld vloerisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp, spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonneboiler. Het is heel simpel. Een specialist op het gebied van energie komt op locatie langs om samen jouw woning door te spreken. Deze expert bekijkt de woning volledig en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een overzichtelijke weergave van de energiebesparende maatregelen. Daarbij ontvang je ook een verwachting van de totale investeringskosten en de uiteindelijke besparing Goed om te benoemen: Een maatwerkadviseur werkt autonoom en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het adviesplan bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Actueel: Wil je je woning energiezuiniger maken, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Dit rapport moet zijn geschreven door een gediplomeerde expert op het gebied van energie . Deskundige en bedreven energieadviseurs bekijk je op centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Sint Annen (april 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om je huis te vergroenen? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Het document geeft een schema met uiteenlopende duurzame oplossingen die relevant zijn voor jouw woning. Je kunt bijvoorbeeld denken aan goede HR++ ramen (glas), het isoleren van buitengevels of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. Hierna laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een ervaren maatwerk adviseur. Professionele bedrijven kan je vergelijken op het Centraal Register Techniek en via deze website. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Advies: neem alleen contact op met specialisten dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Adviseurs kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is beter om minimaal 2 offertes aan te vragen van objectieve energie specialisten. Geef een duidelijke briefing. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of wil je dit zelf doen? Wees zo nauwkeurig mogelijk. Het vergelijken van de offertes is op die manier veel relevanter.

 3. Woningcheck vooraf

  Het overleg is georganiseerd? Een goede voorbereiding is belangrijk. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken krijg je een lijst met opties die mogelijk interessant zijn. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor een adviesgesprek met de energiecoach in Sint Annen.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  Een energieadviseurs komt thuis langs en checkt welke werkzaamheden aan te bevelen zijn. Op basis hiervan ontvang je een betrouwbaar energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Voor elke energiemaatregel noteren ze onderwerpen zoals de minimale prijzen, het rendement en de totale terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Op dat moment is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  Deze energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Sint Annen laten uitvoeren). De specialist adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-partijen en erkende installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen voor de complete woninganalyse. Je kunt eventueel overleggen of het adviesbureau daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor mijn huis?

Check energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Sint Annen vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een professionele expert. Het is aan te bevelen om een specialist uit de regio te benaderen. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In de lijst hieronder lees je adresgegevens van kwalitatieve adviseurs die werken in de gemeente Groningen. Kies enkel bedrijven en adviseurs met de BRL9500-02-certificering. Je kunt ook bedrijven vinden op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Bureau 1232 B.V.Zernikepark 129747ANGroningen
Huizenlabel NoordBloemstraat 49831RSAduard
Bosman Duurzaam AdviesMarcus Buschstraat 899934GHDelfzijl
EnergiePloegAtoomweg 6 b9743AKGroningen
Ronduit DuurzaamOnderduikersstraat 929727CZGroningen
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Sint Annen

Uitgelichte experts: meteen online aanvragen

Direct in contact komen met een adviseur? Bijgaand kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Sint Annen waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Kies een van de uitgelichte bedrijven om meteen een afspraak in te plannen.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel mensen zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies bedacht. Het geeft je een inkijkje in alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In de tekstblokjes hieronder bieden we informatie rondom de meest geschikte energiebesparende maatregelen voor je pand. Op deze website lees je ook alles over zonneboiler.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Sint Annen

 1. Een gunstigere energierekening: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Het is goed voor het milieu: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: geen tochtige woning meer.
 4. Verhoog je woningwaarde: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: in huis altijd een goede luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuur isoleren (klik voor meer info)€1720,00€305,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4470,00€1040,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5470,00€505,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €2955,00€155,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€425,00€48,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips bekijken) €1325,00€190,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van verschillende besparende maatregelen bij reguliere woningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies voor direct energie besparen!

Bekijk adviseurs en start vandaag nog

De basis: goede woningisolatie

Meteen een lagere energienota? Je huis isoleren in Sint Annen is een slimme investering. Middels het isoleren van de muur, het dak, en vloer kan de woning de warmte beter vasthouden. Het kent gunstige effecten: je kunt direct besparen op de energiekosten, je geniet van een hoger wooncomfort, je draagt bij aan het milieu, het houdt harde geluiden buiten de deur en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn meerdere subsidies die beschikbaar zijn. Advies: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): beperkt het warmteverlies op de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €47,00per /m2): verlaagt het E-peil van uw woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,00per /m2): uitstekende isolatielaag voor behoud van warmte.
 • Bodemisolatie (vanaf €19,50per /m2): direct een lagere luchtvochtigheid in de kruipruimte.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €22,00per /m2): een lange levensduur en relatief goedkoop.
 • Isolatieglas (vanaf €128,00per /m2): HR++ glas biedt een optimale thermische isolatie.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

Een warmtepomp werkt heel anders dan de HR-ketel op gas. Hij neemt warmte van natuurlijke warmtebronnen. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. De aanvullende stroom kan je zelf realiseren met innovatieve zonnepanelen. In de zomer kan het ook zorgen voor verkoeling. Er zijn 2 opties: een all-electric warmtepomp of een hybride oplossing. Onderstaand behandelen we meer informatie over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en pompt warm tapwater door de woning. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Sint Annen: betaalbaar en werkt ook uitstekend bij woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: kan jouw woning ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: milieuvriendelijk omdat ze geen schadelijke stoffen uitstoten.
 • Water-water warmtepomp: in staat om de woning in de zomer ook te koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: geen buitenunit, maar een bodembron en daardoor kostbaar.

Het laten plaatsen van zonnepanelen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en jouw energierekening gaat fors omlaag. Mede dankzij de subsidies, een 0% BTW-tarief en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Engie, GreenChoice, Budget Energie, Vattenfall, Eneco of Vandebron, United Consumers, Delta, Oxxio, Powerpeers. Doordat je mag salderen kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een systeem met 10 panelen kan je laten monteren voor €5.000 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 tot en met 8 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: het dak heeft voldoende ruimte met oriëntatie op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Voordelig zonnepanelen in Sint Annen kopen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Het voordeel van een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een collector op het dak een voorraadvat en een naverwarmer. Het verwarmingssysteem zorgt voor warm tapwater in de badkamer en keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Via een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik voor warm water verwarmen. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een hoog rendement ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een standaard zonneboiler voor een doorsnee woning (3,5 m2 / 150 liter vat) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.350 (incl. installatie).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is om en nabij de 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Informatie en voordelen van infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Bijvoorbeeld de badkamer of een thuiskantoor. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Deze oplossing is positief door: geen verstoring van de luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €225,00 tot €425,00 per warmtepaneel.

Overzicht met overige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Sint Annen. Hieronder doorzoek je een aantal impactvolle en voordelige duurzame oplossingen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: het opwarmen van vuile lucht is moeilijker dan schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar op waterkosten en op de energierekening.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren (meer keuzemogelijkheden).
 • Elektrisch koken: kies bij voorkeur voor de meest duurzame inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: de beste manier om energieverspilling te voorkomen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Direct persoonlijk energieadvies in Sint Annen!

Vraag naar het adviesgesprek en achterhaal hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Sint Annen: hoe zuinig is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bevat energiebesparende maatregelen die je kunt uitvoeren om energiebesparingen te realiseren. Dit besparingsadvies bespreekt ook wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis aangepakt? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Op dat moment is het handig om om het energielabel wederom te calculeren. Een vakbekwame energie inspecteur doet een grondige check en berekent de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is voor de verwarming en warm water. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label geeft aan hoe zuinig een huis is.
 • Het woninglabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een uitstekend energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Sint Annen

Alle woningen en panden in Provincie Groningen moeten energiezuniger worden en op termijn volledig los van het gas. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Onderstaand vind je up-to-date info over de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Sint Annen.

 • Isolatie-subsidie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor isolatiewerk aan vloer, (spouw)muur, gevel, ramen, dak.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in april 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Groningen biedt mogelijk aanvullende lokale subsidie-middelen of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Groningen kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Sint Annen opzoeken in april 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is met eigen middelen. Is er niet voldoende spaargeld? Probeer dan een lening af te sluiten. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook geldig voor o.a. Winneweer, Thesinge en Lellens).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee eigenaren van een woning energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. spouwmuurisolatie, vloerisolatie, warmtepompen, zonnepanelen, gevelisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor huiseigenaren die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Groningen.
 • Je hypotheek oprekken: een extra leningdeel afsluiten.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Sint Annen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Sint Annen?

Dit energie maatwerkadvies Sint Annen is een adviesplan met suggesties voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor je pand die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, het plaatsen van een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Dit besparingsplan komt per maatregel met de verwachte kosten en de uiteindelijke terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is interessant voor woningeigenaren die gasvrij willen gaan wonen en een subsidie nodig hebben.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Zoek je subsidie voor isoleren, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een hybride warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? In dat geval is dit adviesplan heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of spaargeld? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het is heel specifiek en geeft aan welke investeringen jouw woning duurzamer kunnen maken. Via dit besparingsrapport kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het soort woning, de oppervlakte van de woning en de gekozen energieadviseur. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €210,00 tot en met €285,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost het energieadvies je gemiddeld €235,00. Het is aan te raden om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Sint Annen te bekijken.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als afvaardiging van de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Op basis daarvan kan men gezamenlijk CO2 besparende maatregelen uit laten voeren. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De specialist op het gebied van energie zal het hele gebouw opnemen. Het keuringsbureau inventariseert bij de bewoners wat zij zouden willen aanpassen om het wooncomplex te optimaliseren. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. Bewoners worden geïnformeerd over de verwachte kosten en de geraamde terugverdientijd.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt verfijnen. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Sint Annen voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw rapport gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor of bedrijfspand Een verfijnde energieprestatie resulteert in een lagere maandafrekening, een aangenaam binnenklimaat, een gunstigere milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een populaire zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de energiebesparingsmaatregelen. Bezoek RVO.nl voor een extra uitleg.

Plaats een reactie