Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Lellens

Besparen op de energierekening? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Is het slim om te isoleren, een warmtepomp in de woning plaatsen of zonnepanelen op het dak leggen? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Lellens kan je hierbij verder helpen. Een energieadviseur komt thuis langs voor de maatwerk-inspectie en verkent waar de kansen liggen. Het energierapport laat jouw zien welke alternatieven een energiebesparing realiseren en het leefklimaat optimaliseren. In het maatwerkrapport beschrijven ze nauwkeurig de totale kosten en het rendement van de geselecteerde maatregelen. Het verduurzamingsplan is aan te raden voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Een maatwerkadvies toont welke verduurzamingsmaatregelen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een neutrale duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij stuurt een verduurzamingsplan met alle opties die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Investeer bijv. in: zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, infraroodpanelen.
 • Per maatregel check je de verwachte prijzen, wat de effecten zijn en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieadvies moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Lellens die hun woning willen verduurzamen en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-lellens

Energieadvies: wat je moet doen bij hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat duidelijke tips geeft om een pand energiezuiniger te worden en zo de energierekening te verminderen. In het document wordt heel concreet aangegeven welke energiebesparende stappen je kunt zetten, wat wat de financiële implicaties zijn, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. In dat kader kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere infraroodpanelen, HR++ glas, dakisolatie, zonneboiler, vloerisolatie, warmtepomp. Het werkt heel eenvoudig. Een energiedeskundige komt langs voor inspecties en om kennis te maken. Deze expert doet een grondige analyse en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Hij genereert een digitaal rapport met daarin vergroeningsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een kostencalculatie en de uiteindelijke besparing Hierbij geldt altijd: Een maatwerkadviseur is onafhankelijk en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het adviesplan bevat ook het energielabel van de woning.

Update: Wil je je huis klaar maken voor de toekomst, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het advies moet altijd worden geschreven door een onafhankelijke specialist. Deskundige en objectieve energieadviseurs check je de website centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Lellens (februari 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit besparingsplan biedt een lijst met diverse duurzaamheidsmaatregelen die realistisch zijn voor jouw woning. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn sterk HR++ raamwerk (beglazing), het isoleren van buitenmuren met PIR of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In het stappenplan hieronder laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een ervaren energie-specialist. De juiste energie adviseurs kan je opzoeken op het Centraal Register Techniek of via ons eigen helpdesk team. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Niet vergeten: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Energieadviseurs hanteren heel verschillende tarieven. Het is raadzaam om verschillende offertes op te zoeken van onafhankelijke adviesbedrijven. Beschrijf je wensen van tevoren. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of ga je het helemaal zelf doen? Wees zo duidelijk als je kunt. Het vergelijken van de prijsopgaven kost je dan minder moeite.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  De bijeenkomst is bepaald? Een goede voorbereiding is essentieel. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl krijg je een lijst met duurzaamheidsmaatregelen die relevant zijn. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in Lellens.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  De adviseur loopt door de woning en beschrijft welke duurzaamheidsmaatregelen gunstig zijn. Kort hierop mailt hij een compleet energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Per energiemaatregel bekijk je details zoals het financiële plaatje, de besparing en de verwachte terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Daarbij is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  Een energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Lellens laten uitvoeren). Deze expert geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Voor de uitvoering van de klus moet je contact leggen met een aannemer. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-deskundigen en plaatselijke installateurs. Maak een afspraak op locatie om alles tot in detail op te meten. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of het adviesbureau hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor je woonhuis?

Informeer bij energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Lellens vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een erkende energie specialist. Wij adviseren om een adviesbedrijf uit de buurt te kiezen. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en je betaald minder voor reiskosten. In de tabel hieronder lees je gegevens van kwalitatieve adviseurs die werkzaam zijn binnen de gemeente Groningen. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Veel bedrijven kun je ook vinden via www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Bureau 1232 B.V.Zernikepark 129747ANGroningen
Huizenlabel NoordBloemstraat 49831RSAduard
Bosman Duurzaam AdviesMarcus Buschstraat 899934GHDelfzijl
EnergiePloegAtoomweg 6 b9743AKGroningen
Ronduit DuurzaamOnderduikersstraat 929727CZGroningen
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Lellens

Uitgelichte specialisten: direct een rapport aanvragen

Wil je meteen een adviseur spreken? In de tabel hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Lellens waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Klik op een van de aanbieders om een contactmoment in te plannen.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Steeds meer mensen willen minder energie gebruiken. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Voor dit probleem is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Je krijgt informatie over de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? Bijgaand vind je de meest geschikte maatregelen voor jouw huis. Bekijk ook onze pagina met informatie over hybride warmtepomp.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Lellens

 1. Een aantrekkelijke energiefactuur: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Goed voor het klimaat: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: geen tochtige woning meer.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (klik voor meer over isolatie)€3385,00€375,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€11800,00€675,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4825,00€505,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3145,00€195,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€345,00€29,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (bekijk meer tips) €26,50€30,50 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van diverse energiebesparende maatregelen bij doorsnee woningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor het gericht verduurzamen!

Bekijk energiespecialisten en start vandaag nog

Energie besparen met woningisolatie

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Een huis isoleren in Lellens is een minimale vereiste. Middels het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren gaat er minder warmte verloren. Dit heeft veel voordelen: je bespaart meteen op de energienota, het is aangenaam warm in huis, het is goed voor het klimaat, het werkt ook geluidswerend en je huis wordt meer waard. Er zijn veel subsidies die beschikbaar zijn. Advies: voor de arbeid voor isolatie geldt het lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): het voorkomt warmteverlies bij de vloer van de woning.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): eindelijk de zolder mooi laten afwerken.
 • Gevelisolatie (vanaf €87,50per /m2): voorkom warmteverlies via de gevel!
 • Bodemisolatie (vanaf €27,50per /m2): minder penetratie van vocht en kou in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €24,00per /m2): eenvoudig te installeren en vereist geen lange voorbereiding.
 • Isolatieglas (vanaf €125,50per /m2): niet langer last van tocht in huis dankzij HR++ glas.

De voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de gasketel. Hij werkt met warmte van de buitenlucht, bodem of water. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. De aanvullende stroom kan je genereren met een aantal zonnepanelen. In de zomerse maanden kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een full-electric warmtepomp of een hybride oplossing. In de opsomming hieronder noemen we relevante info over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en maakt het tapwater warm. Je kunt dan helemaal van het gas af. Het is een relatief duur systeem en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Lellens: is een stuk betaalbaarder en is een goede oplossing voor woningen die minder goed geïsoleerd zijn. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief gemakkelijk te plaatsen systeem met buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: bij een geschikt afgiftesysteem kan het de woning ook koelen.
 • Water-water warmtepomp: er is geen extra afvoerpijp of rookgaskanaal nodig.
 • Bodem-water warmtepomp: een zeer efficiënt systeem dat werkt op basis van bodembron.

Zonnepanelen laten plaatsen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je betaalt veel minder voor de energie. Door te informeren naar de subsidies, het BTW-nultarief en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Essent, Vattenfall, GreenChoice, Budget Energie, Engie en Vandebron, Enegiedirect.nl, United Consumers, Powerpeers, Oxxio. Met de salderingsregeling is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €5.250 en kan je terugverdienen in +/- 7 of 8 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: het dak moet geschikt zijn voor montage met oriëntatie op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Jouw eigen zonnestroom kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Zonnepanelen in Lellens kopen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Wat je moet weten voor de aanschaf van een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een zonlicht gevoelige zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Het systeem genereert warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Dankzij de zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie voor warm water verwarmen. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een warmtepomp of hoog rendement ketel. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor een standaard huis (vat met 150 liter) is er al voor €3.400 (met plaatsing).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is vaak zo’n 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (hoogte van 80 tot 165 cm).

Infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Handig voor bijv. een werkkamer of in de slaapkamer. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). De panelen geven een aangename stralingswarmte af. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Het biedt vele voordelen: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een zeer interessant energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De kosten van warmtepanelen komen uit tussen de €235,00 – €475,00 per ruimte.

Andere energiebespaartips die je snel kunt toepassen

Als extra op de energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Lellens. Bijgaand doorzoek je een aantal effectieve en gunstig geprijsde duurzaamheidsmaatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: de lucht in huis wordt constant vervest voor een gezond binnenklimaat.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): energie neutrale, moderne en geluidsarme manier van ventilatie.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
 • LED-lampen: LED-verlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren (meer keuzemogelijkheden).
 • Elektrisch koken: duurzaam en comfortabel koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig bedienbaar op afstand met smartphone of tablet.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Lellens!

Informeer naar een adviesgesprek en vind uit hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Lellens: hoe zuinig is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt verduurzamingsmaatregelen die je kunt gebruiken om energiebesparingen te realiseren. Het rapport laat woningeigenaren ook zien wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb je na een woninginspectie jouw huis verder verduurzaamd? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Het is dan aan te raden om een herziend energielabel op te vragen. Een energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en bekijkt de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label laat kopers en huurders zien hoe zuinig een huis is.
 • Het woninglabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een milieuvriendelijk energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Woning duurzaam maken met subsidies in Lellens

Alle huizen in Provincie Groningen moeten een stuk duurzamer worden en op termijn volledig los van het gas. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Direct aan de slag met een subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. In het gedeelte hieronder onderzoek je een overzicht met de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Lellens.

 • Subsidie voor isolatie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor isolatiewerk aan wanden, gevel, ramen, dak, vloer.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in februari 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Groningen biedt mogelijk aanvullende individuele subsidie opties of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Groningen kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Lellens opzoeken in februari 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door het gebruiken van eigen geld. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Dan kan je geld lenen. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. We lichten graag het een en ander toe (ook voor andere regio’s zoals Ten Boer, Woltersum en Ten Post).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee huizenbezitters hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor warmtepompen, gevelisolatie, zonnepanelen, zonneboilers, vloerisolatie, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor mensen met een huis die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Groningen.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

FAQ: alles wat je moet weten over energie besparen in Lellens

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Lellens?

Een energie maatwerkadvies Lellens is een energieplan met concrete maatregelen voor het verduurzamen van een woonhuis die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, de woning verwarmen met een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Dit adviesrapport onderschrijft per maatregel de verwachte prijzen en het rendement. Dit persoonlijk energieadvies is bedoeld voor alle particuliere woningeigenaren die hun huis energiezuinig willen maken en daarbij een subsidie willen.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? Voor deze situaties is dit adviesplan verplicht. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met je eigen geld? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het is concreet en vertelt welke maatregelen jouw energierekening doen dalen. Door middel van dit advies kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het type huis, de totale oppervlakte en de gekozen energieadviseur. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €205,00 tot ongeveer €325,00. Voor een normale tussenwoning kost het ongeveer €250,00. Het is aan te raden om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Lellens op te vragen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) kan gezamenlijk met de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Zo kunnen alle leden samen CO2 besparende maatregelen doorvoeren. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiecoach / deskundige maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het keuringsbedrijf checkt bij bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het verzamelgebouw of wooncomplex groener te maken. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. Uiteraard inclusief de geschatte kosten en de jaarlijkse opbrengsten.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van een bedrijfsunit, pand of kantoor kunt versterken. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Lellens voor gebouwbeheerders. Deze utiliteitsbouw analyse gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw. Een hogere energieprestatie geeft een goedkopere energiefactuur, een beter comfort voor de werknemers, een beperkte milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een gunstige zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de energiebesparende maatregelen. Tip: op de site van het RVO voor aanvullende details.

Plaats een reactie