Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Ten Post

De uitgaven aan je energierekening reduceren? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Zal ik starten met isoleren, een warmtepomp aan de CV koppelen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Ten Post biedt hulp bij deze zoektocht. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor persoonlijk advies en bestudeert wat er mogelijk is. Het energieplan laat jouw zien welke opties het energieverbruik laten dalen en het binnenklimaat verbeteren. In het energieadvies onderschrijven ze gedetailleerd de kosten en baten van de verschillende investeringsopties. Het plan is ontworpen voor Nederlandse particuliere woningeigenaren en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Een maatwerkadvies geeft inzicht in welke maatregelen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij levert een maatwerkrapport met alle investeringen waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Bekijk de effecten van: warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW.
 • Per onderdeel krijg je inzicht in de verwachte prijzen, de besparing en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energierapport zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Ten Post die een beter energielabel willen en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-ten-post

Energieadvies: ondersteuning bij de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor private panden en zakelijke gebouwen dat een compleet advies geeft om energieverbruik te minderen en derhalve de energierekening te minimaliseren. In het advies wordt in grote lijnen aangegeven welke verduurzamingsmaatregelen er bestaan, wat het kost, en hoeveel je gaat besparen. Binnen dit advies kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere zonneboiler, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, warmtepomp, infraroodpanelen, dakisolatie. Het is niet ingewikkeld. Een expert op het gebied van energie komt bij jouw thuis langs om samen jouw woning door te spreken. Deze expert bekijkt de woning volledig en checkt welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Hij genereert een digitaal rapport met een lijst met energiebesparingsmaatregelen. In het advies tref je ook een verwachting van de totale investeringskosten en de uiteindelijke besparing Disclaimer: Iedere maatwerkadviseur werkt als specialist en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het adviesplan geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Let op: Wil je je woning energie-efficiënt maken, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. De woning-analyse moet gedaan worden door een gekwalificeerde adviseur. Vakbekwame en ervaren energieadviseurs contacteren via www.centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Ten Post (mei 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Het plan geef je inzicht in diverse verduurzamingsmaatregelen die voldoende effectief zijn. Bijvoorbeeld sterk HR++ raamwerk (beglazing), het isoleren van buitenmuren met PUR en het gebruik van een zonneboiler. In de volgende alinea leggen we precies uit wat je moet doen.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een ervaren energieadviseur. Gekwalificeerde energie experts kan je bekijken op de website centraalregistertechniek.nl en via deze website. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Niet vergeten: neem alleen contact op met specialisten die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Energie experts mogen zelf hun prijs bepalen. Het is wijs om verschillende offertes te vragen van gekwalificeerde adviesbedrijven. Vermeld altijd goed je eisen. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of ga je zelf klussen? Wees zo precies als je kunt. Het vergelijken van de offertes is dan veel minder complex.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit platform word je geleid naar een opsomming met opties die goed aansluiten op jouw woning. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor het adviesgesprek met de energiecoach in Ten Post.

 4. Neem het energierapport door

  De adviseur komt bij je thuis en stelt vast welke duurzaamheidsmaatregelen hun doel goed bereiken. Kort daarop verstuurt hij een goed energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Per energiemaatregel delen ze aspecten zoals de verwachte prijzen, het rendement en de geschatte terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Daarbij kun je iets meer de diepte in.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  De energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Ten Post laten uitvoeren). Deze erkende vakman weet alles over gas en stroom besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering zijn andere bedrijven noodzakelijk. Vraag een prijs op bij technici, isolatiebedrijven en regionale installatiebedrijven. Vraag of ze langskomen voor een uitgebreide inspectie. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of het adviesbureau daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor mijn woonhuis?

Informeer bij energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Ten Post vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een ervaren maatwerk-adviespartij. Het is aan te bevelen om een energie expert uit de omgeving te kiezen. Zij kennen de lokale woningmarkt, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In de onderstaande tabel bieden we contactgegevens van kwalitatieve energie specialisten die huizen inspecteren in de gemeente Groningen. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Veel bedrijven kun je ook vinden via www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Bureau 1232 B.V.Zernikepark 129747ANGroningen
Huizenlabel NoordBloemstraat 49831RSAduard
Bosman Duurzaam AdviesMarcus Buschstraat 899934GHDelfzijl
EnergiePloegAtoomweg 6 b9743AKGroningen
Ronduit DuurzaamOnderduikersstraat 929727CZGroningen
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Ten Post

Uitgelichte specialisten: direct online aanvragen

Wil je meteen beginnen met besparen? In de bijgaande tabel tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Ten Post waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Kies een van de bureau’s om direct aan de slag te gaan.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel Hollanders zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van verschillende bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? Bijgaand behandelen we de meest voorkomende energiebesparingsmaatregelen voor jouw woning. Bekijk ook onze pagina met informatie over water-water warmtepomp.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Ten Post

 1. Verlaag je energiefactuur: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Goed voor het klimaat: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: een fijne warme luchtcirculatie.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: het hele jaar door een aangename luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van spouwmuur (meer over woningisolatie)€1440,00€265,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€10600,00€775,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4970,00€490,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3215,00€165,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€465,00€36,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips bekijken) €1350,00€195,00 p/jaar
Kosten en besparingen van verschillende besparende maatregelen bij gewone woningen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor doelgerichte verduurzaming!

Vind een energiedeskundige en start vandaag nog

De voordelen van woningisolatie

Direct jouw energierekening minderen? Je huis isoleren in Ten Post is doorgaans een goed startpunt. Middels het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren blijft de warmte binnenshuis. Dat heeft veel pluspunten: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, het is aangenaam warm in huis, je draagt je steentje bij aan een schoner milieu, je hebt geen last van lawaai van de buren en je huis is interessanter op de markt. Er zijn meerdere subsidies die beschikbaar zijn. Belangrijk feit: voor isolatiewerkzaamheden geldt het lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): de temperatuur van de vloer gaat voelbaar omhoog.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): directe reductie van de stookkosten.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,00per /m2): optimaliseert de thermische schil van je huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,50per /m2): voorkomt aantasting van houten vloerdelen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €16,50per /m2): interessant voor woningen die tussen 1920 en 1975 zijn gebouwd.
 • Isolatieglas (vanaf €128,00per /m2): HR++ glas geeft een aangename temperatuur in huis.

Huis verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. CV-ketel op gas. Het vangt warmte op uit natuurlijke warmtebronnen. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. Jouw stroom kan opgewekt worden met een aantal zonnepanelen. In de zomer kan het jouw huis ook koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. Onderstaand ontdek je meer informatie over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en warmt het water op om te douchen (tapwater). Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Ten Post: een betaalbaar alternatief en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief gemakkelijk te plaatsen systeem met buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: bij een geschikt afgiftesysteem kan het de woning ook koelen.
 • Water-water warmtepomp: installatie met een kostbare warmtewisselaar.
 • Bodem-water warmtepomp: het meest rendabele, maar ook het meest dure systeem van dit moment.

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Zo draag je bij aan het milieu en je gaat ook minder energiekosten betalen. Door te informeren naar de subsidies, een versoepelde BTW-regeling en de zeer aantrekkelijke groene leningen heb je een zeer korte terugverdientijd. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Vattenfall, Engie, Essent, GreenChoice, Eneco & Enegiedirect.nl, Oxxio, Delta, United Consumers, Powerpeers. Met de salderingsregeling krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een standaard systeem inclusief 10 panelen is al te plaatsen voor €4.900 en kan je terugverdienen in +/- 6 tot 7 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: een goed begaanbaar schuin of plat dak met oriëntatie op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in Ten Post laten leggen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Het voordeel van een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een zonnecollector op het dak en een voorraadvat. Deze installatie levert snel warm tapwater in de douche en de keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Door het monteren van zo’n zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik om water te verwarmen. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een CV-ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor een familie (150 liter voorraadvat) is er te bestellen vanaf €3.650 (incl. installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is zo’n 3 m2 tot 4 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

De eenvoud van infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Handig voor bijv. de badkamer of een thuiskantoor. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: geen ongewenste luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, simpel zelf te installeren en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €200,00 t/m €500,00 per IR-paneel.

Welke energiebespaartips zijn er nog meer?

Naast deze energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Ten Post. Hieronder doorzoek je een lijstje met handige en interessant geprijsde maatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: ventilatie vermindert de kans op schimmelvorming door het verwijderen van vochtige lucht en condensatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): lagere stookkosten en altijd schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen warmte af, waardoor het veel veiliger is.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig warmteverspilling tegengaan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Ten Post!

Regel een adviesgesprek en check hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Ten Post: hoe zuinig is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt investeringen die eenvoudig te realiseren zijn om energiebesparingen te realiseren. Het adviesplan laat woningeigenaren ook zien wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig jouw woning is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis verder verduurzaamd? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan is het slim om de woning opnieuw te laten keuren. Een gekwalificeerde energie inspecteur neemt de woning op en onderzoekt hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor de verwarming en warm water. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label laat kopers en huurders zien hoe energiezuinig het huis is.
 • Dit label is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een actueel energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Woning duurzaam maken met subsidies in Ten Post

Praktisch alle huis in Provincie Groningen moeten een stuk duurzamer worden en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. In de box hieronder onderzoek je nuttige info over de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Ten Post.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang tot max. 30% van de investering voor isolatiewerk aan ramen, dak, wanden, vloer, (spouw)muur.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in mei 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Groningen biedt mogelijk ook diverse individuele subsidiepotjes of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Groningen vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Ten Post gebruiken in mei 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door het inzetten van spaargeld. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan je geld lenen. De overheid biedt diverse duurzame leningen. We vertellen je er graag meer over (ook relevant voor o.a. Adorp, Winneweer en Zuidwolde).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee huizeneigenaren hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor spouwmuurisolatie, zonneboilers, zonnepanelen, warmtepompen, dakisolatie, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor woningbezitters die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Groningen.
 • Extra stukje hypotheek nemen: een extra leningdeel afsluiten.

FAQ: alles wat je moet weten over energie besparen in Ten Post

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Ten Post?

Een energie maatwerkadvies Ten Post is een besparingsrapport met verschillende opties voor het vergroenen van je pand die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn het isoleren van het dak of gevel, het installeren van een warmtepomp of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Dit adviesrapport biedt per maatregel de kosten en de verwachte terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor alle particuliere woningeigenaren die gasvrij willen gaan wonen en een subsidie nodig hebben.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Zoek je subsidie voor isoleren, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? In die situatie is dit advies vereist. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met spaargelden? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het stelt bloot welke opties jouw woning verduurzamen. Middels dit document kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat hebben te maken met het type huis, de oppervlakte van het huis, en de adviseur die de klus uitvoert. De kosten variëren tussen de €230,00 t/m €290,00. Voor een gemiddelde woning is het tarief circa €270,00. Tip: het is handig om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Ten Post op te vragen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen namens de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Door die strategie kan men op een collectieve manier CO2 besparende maatregelen doorvoeren. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het keuringsbedrijf checkt bij bewoners de woonwensen om het appartementencomplex duurzamer te maken. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. In het rapport vinden de eigenaren ook de geschatte kosten en de jaarlijkse opbrengsten.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van je kantoor of bedrijfspand kunt optimaliseren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Ten Post voor bedrijfsobjecten. Deze utiliteitsbouw analyse verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor of bedrijfspand Een geoptimaliseerde energieprestatie draagt bij aan lagere lasten, een prettige omgeving om in te werken, lagere milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de energiebesparende maatregelen. Ga naar RVO.nl voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie