Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Zuidwolde

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Zal ik beginnen met woningisolatie, een warmtepomp aan de CV koppelen of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Zuidwolde biedt hulp bij deze zoektocht. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor doelgericht advies en beoordeelt waar besparingen mogelijk zijn. Het energiebesparingsadvies stelt bloot welke keuzes het energieverbruik laten dalen en het comfort verhogen. In het energiebesparingsadvies onderschrijven ze nauwkeurig het kostenplaatje en het rendement van de geselecteerde duurzame keuzes. Het maatwerkadvies is aan te raden voor alle particuliere woningeigenaren en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Het maatwerkadvies toont welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Je ontvangt een maatwerkadvies met alle mogelijk interessante maatregelen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Onder andere: warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, woningisolatie, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW.
 • Per optie lees je de investering, wat het oplevert en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieplan dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Zuidwolde die het huis willen verduurzamen en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-zuidwolde

Energieadvies: snel je energiekosten verlagen

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor private panden en zakelijke gebouwen dat een volledig plan presenteert om minder energie te gebruiken en daarmee de energiekosten te minderen. In het document wordt grondig beschreven welke potentiële maatregelen er zijn, wat de totale investering is, en hoeveel je gaat besparen. Binnen dit advies kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere infraroodpanelen, warmtepomp, dakisolatie, spouwmuurisolatie, HR++ glas, zonneboiler. Het is niet ingewikkeld. Een expert op het gebied van energie komt langs voor inspecties en om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze adviseur doet een grondige analyse en weet welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Hij schrijft een rapport met een volledig schema met alle verduurzamingsmaatregelen. In het rapport vind je ook een verwachting van de totale investeringskosten en het totale rendement Belangrijk: Deze maatwerkadviseur is onpartijdig en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het advies geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Update: Wil je jouw huis meer duurzaam maken, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Het advies moet worden uitgevoerd door een objectieve expert. Gekwalificeerde en bedreven energieadviseurs tref je op centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Zuidwolde (mei 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen voor het vergroenen van jouw pand? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Het adviesplan geeft een overzicht met innovatieve duurzame oplossingen die voldoende effectief zijn. Je kunt denken aan toepassen van HR++ glas, het verhogen van de isolatie van buitengevels en het gebruik van een zonneboiler. Hierna leggen we precies uit wat je moet doen.

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een erkende energie-specialist. Gecertificeerde maatwerkadviesbureaus kan je vinden op de website centraalregistertechniek.nl maar ook via dit platform. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Disclaimer: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Start met meerdere offertes

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Energie specialisten mogen zelf hun prijs bepalen. Het is slim om meerdere offertes te zoeken van ervaren specialisten. Geef je wensen vooraf goed aan. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees zo duidelijk als je kunt. Het kiezen van de beste adviseur zal dan makkelijker worden.

 3. Woningcheck vooraf

  Komt er een specialist langs? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je uiteindelijk tot een complete samenvatting met potentiële maatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Zuidwolde.

 4. Samen het energierapport bekijken

  Een maatwerkadviseurs komt bij je thuis en analyseert welke verduurzamingsmaatregelen doeltreffend zijn. Binnen een paar dagen krijg je een kwalitatief energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Met betrekking tot de energiemaatregelen beschrijven ze details zoals de uiteindelijke kosten, de opbrengsten en ook de terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Als je hiervoor kiest is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  Deze energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Zuidwolde laten uitvoeren). Deze vakman adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Maar voor de uitwerking van het plan zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie-experts en erkende installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen om alles tot in detail op te meten. Het kan handig zijn dat de energieadviseur daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor mijn huis?

Contacteer energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Zuidwolde vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een gecertificeerde specialist. Het is aan te raden om een specialist nabij jouw woonplaats te zoeken Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. Bijgaand vind je adres details van professionele energieadviseurs die diensten aanbieden in de gemeente Het Hogeland. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-certificaat. Tip: actuele adressen vind je ook op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Bureau 1232 B.V.Zernikepark 129747ANGroningen
Huizenlabel NoordBloemstraat 49831RSAduard
Bosman Duurzaam AdviesMarcus Buschstraat 899934GHDelfzijl
EnergiePloegAtoomweg 6 b9743AKGroningen
Ronduit DuurzaamOnderduikersstraat 929727CZGroningen
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Zuidwolde

Uitgelichte experts: direct online afspraak inplannen

Direct in contact komen met een adviseur? Hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Zuidwolde die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de bureau’s om jouw aanvraag meteen te starten.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Steeds meer mensen zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Voor dit probleem is het maatwerkadvies gelanceerd. Je krijgt inzicht in de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In deze gids delen wij de beste energiebesparingsmaatregelen voor je woonruimte. Op dit platform vind je ook informatie over lucht-lucht warmtepomp.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Zuidwolde

 1. Een gunstige energiefactuur: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Het is goed voor het milieu: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Verbeter je binnenklimaat: een huis zonder kieren en naden.
 4. Stijgende woningwaarde: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (klik voor meer over isolatie)€3355,00€380,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€10350,00€775,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4615,00€530,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€2970,00€145,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€490,00€34,50 p/jaar
Radiatorfolie (bekijk meer tips) €18,75€32,00 p/jaar
Kosten en rendement van energiebesparende maatregelen bij reguliere huizen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor doelgerichte verduurzaming!

Vind adviseurs en maak een afspraak

Energie besparen met woningisolatie

Direct jouw energierekening minderen? Een huis isoleren in Zuidwolde is doorgaans een goed startpunt. A.d.h.v. het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren blijft de warmte binnenshuis. Je profiteert van de goede effecten: je energiefactuur wordt flink minder, het huis blijft aangenaam warm in de winter, het is milieubewust, het werkt ook geluidswerend en de woningwaarde neemt toe. Er zijn allerlei subsidies te selecteren. Wat je misschien niet wist: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): geeft een gemiddelde besparing van 10% tot 20%.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): verbetert de akoestische isolatie van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €90,00per /m2): verhoog het totale wooncomfort.
 • Bodemisolatie (vanaf €23,00per /m2): verhoogt de levensduur van de vloer en de muren.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €29,50per /m2): een lange levensduur en relatief goedkoop.
 • Isolatieglas (vanaf €117,50per /m2): minder last van lawaai en lagere stookkosten met HR++ glas.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de gasgestookte CV-ketel. Het onttrekt warmte aan warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. De aanvullende stroom kan je halen uit zonnepanelen op het dak van je woning. In de warme maanden (juli – september) kan het ook zorgen voor een koelende werking. Je kunt kiezen voor een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride model. In het bijgaande gedeelte bekijk je praktische details over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en kan ook het tapwater verwarmen. Je kunt dan helemaal van het gas af. Het is een relatief duur systeem en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Zuidwolde: gunstig geprijsd en werkt ook uitstekend bij oudere en minder geïsoleerde woningen. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: kan jouw woning ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: milieuvriendelijk omdat ze geen schadelijke stoffen uitstoten.
 • Water-water warmtepomp: in staat om de woning in de zomer ook te koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: een zeer efficiënt systeem dat werkt op basis van bodembron.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Het is duurzaam én jouw energierekening gaat naar beneden. Door te profiteren van subsidies, een 0% BTW-tarief en/of eventueel een gunstige groene lening heb je een zeer korte terugverdientijd. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Vattenfall, Engie, GreenChoice, Essent, Eneco of Vandebron, Powerpeers, Oxxio, Delta, Enegiedirect.nl. Met de salderingsregeling krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.250 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 7 of 8 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: een dak dat volledig in privé-eigendom is met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Ga je zonnepanelen in Zuidwolde kopen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Kies voor een zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we één of meer zonnecollectoren op het dak en een buffervat voor het water. Het systeem is jouw bron voor al het warme tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik voor warm water verwarmen. Deze installaties doen het goed i.c.m. een hoog rendement ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor basis-gebruik (vat met 200 liter) komt uit op ongeveer €3.650 (incl. plaatsing).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is +/- 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Handig voor bijv. een hobbyruimte of badkamer. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: minder last van luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen liggen tussen de €155,00 – €325,00 per IR-paneel.

Overige energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Zuidwolde. Bijgaand lees je een weergave met praktische en voordelige maatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: bespaar energie door voldoende frisse buitenlucht binnen te halen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): altijd gefilterde schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar op waterkosten en op de energierekening.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen flikkeringen, wat het licht comfortabeler maakt.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat werkt op stroom en is zuinig.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig in gebruik en zelflerend.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Zuidwolde!

Vraag adviesgesprek aan en zoek uit hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Zuidwolde: hoe zuinig is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing omvat nuttige maatregelen die je kunt uitvoeren om jouw woning energiezuiniger te maken. Het plan bespreekt ook wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) jouw huis laten verduurzamen? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Wij adviseren dan om een herziend energielabel op te vragen. Een gekwalificeerde energie inspecteur komt je huis en checkt de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label laat kopers en huurders zien hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Het label is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een perfect energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Ontdek beschikbare subsidies in Zuidwolde

Alle woningen en panden in Provincie Drenthe moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Ga je verduurzamen met subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. In de box hieronder onderzoek je bruikbare informatie over de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in Zuidwolde.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang tot max. 30% van de investering voor het laten isoleren van gevel, dak, wanden, vloer, ramen.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in mei 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Het Hogeland heeft mogelijk verschillende lokale subsidiepotjes of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Het Hogeland zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Zuidwolde gebruiken in mei 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door het inzetten van spaargeld. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Winsum, Ten Boer en Wetsinge).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee huizeneigenaren energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor gevelisolatie, vloerisolatie, warmtepompen, dakisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor woningbezitters met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Het Hogeland.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Zuidwolde

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Zuidwolde?

Dit energie maatwerkadvies Zuidwolde is een advies met concrete maatregelen voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor je woning die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, het gebruik van een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Dit energieadvies komt per maatregel met de minimale prijzen en de verwachte terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is bedoeld voor alle particuliere woningeigenaren die willen verduurzamen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? Op die momenten is dit adviesrapport noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of spaargeld? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het toont aan welke energiebesparende maatregelen jouw energieverbruik doen dalen. D.m.v. dit adviesplan is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat hangen af van woningtype, de omvang van de woning en de adviseur die het werk uitvoert. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €195,00 tot en met €325,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost het hele traject ongeveer €230,00. Wij adviseren om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Zuidwolde te vergelijken.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Zo kan men gezamenlijk CO-2 besparende maatregelen inplannen. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert doet een grondige inspectie van het hele pand. Het inspectiebureau checkt bij bewoners de woonwensen om het verzamelgebouw of wooncomplex duurzamer te maken. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de woonruimtes. Dit is natuurlijk ook met de verwachte prijzen en de besparing per jaar.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van een bedrijfspand of kantoor kunt verfijnen. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Zuidwolde voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw plan gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een hogere energieprestatie zorgt voor lagere lasten, meer comfort, lagere milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een relevante zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de duurzaamheidsmaatregelen. Bezoek RVO.nl voor aanvullende details.

Plaats een reactie