Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Winsum

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Is het slim om te isoleren, een warmtepomp aanschaffen of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Winsum kan goede suggesties opleveren! Een energieadviseur maakt een afspraak voor de maatwerk-inspectie en bekijkt waar besparingen mogelijk zijn. Het plan verduidelijkt welke maatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning en het leefklimaat in huis verbeteren. In het maatwerkadvies check je overzichtelijk de totale kosten en het rendement van de getoonde duurzame opties. Het rapport is een uitkomst voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Een maatwerkadvies geeft inzicht in welke werkzaamheden jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een onafhankelijke duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Uiteindelijk krijg je een energierapport met alle duurzaamheidsmaatregelen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Voorbeelden zijn: warmtepomp plaatsen, woningisolatie, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen.
 • Per onderdeel kun je meer info vinden over de kosten, hoeveel je bespaart en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het rapport moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Winsum die duurzame investeringen willen uitvoeren en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-winsum

Energieadvies: hoge energiekosten verhelpen

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor woningen en bedrijfspanden dat een volledig plan presenteert om het energieverbruik te remmen en zodoende de energiekosten te verlagen. In het advies wordt heel concreet aangegeven welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat wat de financiële implicaties zijn, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Daaromtrent kun je maatregelen laten uitvoeren zoals infraroodpanelen, warmtepomp, spouwmuurisolatie, zonneboiler, vloerisolatie, HR++ glas. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een maatwerkadviseur komt op locatie langs voor een persoonlijk advies. Deze persoon doet een grondige analyse en checkt welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Hij genereert een digitaal rapport met een lijst met verduurzamingsmaatregelen. Dit is inclusief een begroting van de kosten en de besparing. Hierbij geldt altijd: Iedere maatwerkadviseur is objectief en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het verslag vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Update: Wens je minder energie te verbruiken, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Dit rapport moet zijn geschreven door een ervaren specialist op het gebied van energie. Gediplomeerde en betrouwbare energieadviseurs tref je op centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Winsum (mei 2024)

Ook profiteren van een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit energieadvies geeft concreet advies dankzij een overzicht met uiteenlopende vergroeningsmaatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Denk hierbij aan goede HR++ ramen (glas), het aanbrengen van isolatie op buitengevels of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In onze stappenplan leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een deskundige maatwerkadviseur. Erkende specialisten kan je opzoeken op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek en via deze website. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Niet vergeten: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Adviseurs kunnen individuele tarieven rekenen. Het is aan te raden om verschillende offertes te verkrijgen van BRL9500-02 gecertificeerde maatwerkadviseurs. Geef je verwachtingen vooraf aan. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo duidelijk als je kunt. Offertes vergelijken gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Voer de Woningcheck uit

  De afspraak staat in de agenda. Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl word je geleid naar een lijst met opties die relevant zijn. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Hieruit haal je belangrijke vragen voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Winsum.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  De adviseur loopt door de woning en calculeert welke potentiële maatregelen aansluiten bij jouw wensen. Niet veel later verkrijg je het doorberekende energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Voor de specifieke energiemaatregelen check je informatie zoals de geraamde kosten, het rendement en de geraamde terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Hier kun je iets meer de diepte in.

 5. Vakbedrijven benaderen

  Een energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Winsum laten uitvoeren). Deze vakman geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Maar voor de uitwerking van het plan heb je andere bedrijven nodig. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-partijen en professionele installateurs. Maak een afspraak op locatie voor de complete woninganalyse. Het kan handig zijn dat de energie specialist hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor jouw woning?

Informeer bij energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Winsum vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een objectieve energie specialist. Het is wijs om een energie expert uit jouw eigen regio te contacteren. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In het schema hieronder lees je adres details van kwalitatieve adviseurs die werken in de gemeente Het Hogeland. Let goed op de aanwezigheid van de BRL9500-02-certificering. Tip: actuele adressen vind je ook op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Bureau 1232 B.V.Zernikepark 129747ANGroningen
Huizenlabel NoordBloemstraat 49831RSAduard
Bosman Duurzaam AdviesMarcus Buschstraat 899934GHDelfzijl
EnergiePloegAtoomweg 6 b9743AKGroningen
Ronduit DuurzaamOnderduikersstraat 929727CZGroningen
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Winsum

Uitgelichte adviseurs: meteen een afspraak maken

Direct een afspraak maken? Bijgaand tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Winsum met een handig online aanvraagformulier. Klik op de button om jouw aanvraag direct te beginnen!

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel Hollanders willen hun energierekening minderen. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Daarvoor is het maatwerkadvies bedoeld. Je ontvangt een goed advies over de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? In deze gids noemen we de beste vergroeningsmaatregelen voor je woonruimte. Check ook meer informatie over zonnepanelen opbrengst.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Winsum

 1. Verlaag je energiefactuur: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Een schoner klimaat: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: beperk de tocht en koude stromen.
 4. Een hogere woningwaarde: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: altijd een uitstekende luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (lees meer over isolatie)€3490,00€375,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6960,00€990,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4630,00€550,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3220,00€185,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€425,00€26,00 p/jaar
Inductie kookplaat (lees hier meer tips) €585,00€37,50 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van energiebesparingsmaatregelen bij gewone woningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor concrete tips!

Zoek beschikbare adviseurs en plan afspraak in

De basis: goede woningisolatie

Je energierekening naar beneden brengen? Je huis isoleren in Winsum is doorgaans een goed startpunt. Aan de hand van het isoleren van glas, daken, muren en vloeren is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. Isolatie is ontzettend belangrijk: de energierekening gaat omlaag, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, het is milieubewust, je hebt minder last van lawaai van de straat en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn veel subsidies die beschikbaar zijn. Goed om te weten: voor isolatiewerkzaamheden geldt het laag BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): je huis blijft makkelijker en langer op temperatuur.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): directe reductie van de stookkosten.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,00per /m2): ideaal om uit te laten voeren bij een renovatie.
 • Bodemisolatie (vanaf €28,50per /m2): direct een lagere luchtvochtigheid in de kruipruimte.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €20,00per /m2): heeft een lange levensduur en behoeft geen vervanging.
 • Isolatieglas (vanaf €123,00per /m2): HR++ glas kent verhoogde thermische prestaties met lage U-waarden.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. CV-ketel op gas. Deze installatie profiteert van de warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. Een warmtepomp werkt op stroom (dus je verbruikt elektriciteit). Jouw stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen op het dak van je woning. Tijdens de warme maanden kan het jouw huis ook koelen. Je hebt de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem. In het blokje hieronder vind je relevante info over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en zorgt voor warm tapwater. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Het is een relatief duur systeem en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Winsum: betaalbaar en kan goed functioneren in oudere en minder geïsoleerde woningen. Werkt samen met de HR-combiketel. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt warmte aan buitenlucht middels een buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: flexibele optie voor het verwarmen van water.
 • Water-water warmtepomp: multifunctioneel systeem dat kan verwarmen en koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: energiezuinig systeem dat ook passief kan koelen.

Zonnepanelen laten plaatsen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu én jouw energierekening gaat naar beneden. Met een groot subsidie-voordeel, een 0% BTW-tarief en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Budget Energie, Essent, Eneco, Engie, GreenChoice of Vandebron, Delta, Oxxio, United Consumers, Powerpeers. Door de salderingsmaatregel is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een standaard systeem inclusief 10 panelen is al te plaatsen voor €5.500 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 tot en met 8 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: een goed begaanbaar schuin of plat dak met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Wil je zonnepanelen in Winsum laten installeren? Dan geldt het BTW-nultarief.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een zonnecollector op het dak een een opslagvat voor het warme tapwater. Het gehele systeem zorgt voor warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten voor warm water verwarmen. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een HR-ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een doorsnee woning (150 liter voorraadvat) komt uit op ongeveer €3.200 inclusief installatie.
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is om en nabij de 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Bijvoorbeeld een hobbyruimte of badkamer. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Goede pluspunten zijn: geen effect op de luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €240,00 tot €425,00 per warmtepaneel.

Overige energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Winsum. In het gedeelte hieronder doorzoek je een weergave met handige en interessant geprijsde verduurzamingsmaatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: het opwarmen van vuile lucht is moeilijker dan schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): energie neutrale, moderne en geluidsarme manier van ventilatie.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting produceert geen ultraviolette straling, wat schadelijk kan zijn voor de ogen.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: altijd thuiskomen in een aangenaam warm huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Winsum!

Informeer naar een adviesgesprek en kom erachter hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Winsum: Ontdek het energielabel van jouw woning

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt investeringen die eenvoudig te realiseren zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Dit besparingsplan deelt ook wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel toont hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb je na een woninginspectie maatregelen laten uitvoeren? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Het is dan aan te raden om een nieuw energielabel aan te vragen. Een energie inspecteur doet een grondige check en controleert de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label geeft aan de energiezuinigheid van een woning.
 • Het woninglabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een milieuvriendelijk energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Winsum

Alle woningen en panden in Provincie Groningen moeten energiezuniger worden en op de lange termijn nul op de meter worden. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. Hieronder doorzoek je bruikbare informatie over de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Winsum.

 • Subsidie voor isoleren: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor isolatie van (spouw)muur, dak, wanden, vloer, ramen.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in mei 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Het Hogeland hanteert mogelijk nog extra particuliere subsidie-plannen of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Het Hogeland vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Winsum gebruiken in mei 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Dan kan je het heel voordelig lenen. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Paterswolde, Wetsinge en Eelderwolde).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee eigenaren van een woning hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor zonnepanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboilers, warmtepompen, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor huizenbezitters die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Het Hogeland.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Winsum

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Winsum?

Een energie maatwerkadvies Winsum is een advies met suggesties voor het duurzamer maken van een huis die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn vloerisolatie, HR++ glas, het plaatsen van een warmtepomp of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Dit energieadvies behandelt per maatregel het kostenplaatje en de uiteindelijke terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor alle particuliere woningeigenaren die hun huis energiezuinig willen maken en een subsidie nodig hebben.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? Dan is dit adviesrapport vereist. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met eigen geld? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het laat woningeigenaren zien welke investeringen jouw woning verduurzamen. Door gebruik te maken van dit advies kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van huistype, het woonoppervlakte en de adviseur die de klus uitvoert. De prijs ligt tussen de €190,00 t/m €330,00. Voor een doorsnee huis kost het ongeveer €250,00. Het is aan te raden om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Winsum te verkrijgen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in overeenstemming met de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Op deze manier kan men op een collectieve manier CO2 besparende maatregelen inkopen. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het keuringsbureau informeert bij de eigenaren de woonwensen om het flatgebouw te optimaliseren. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. In het document vinden bewoners ook de verwachte kosten en de jaarlijkse opbrengsten.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van je bedrijfsunit, pand of kantoor kunt optimaliseren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Winsum voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw onderzoek geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfspand of kantoor Een verbeterde energieprestatie zorgt voor een gunstigere energierekening, een beter comfort voor de werknemers, een lager tarief qua milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een speciale zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de verduurzamingsmaatregelen. Ga naar de website van het RVO om dit aan te vragen.

Plaats een reactie