Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Adorp

De hoogte van de energierekening beperken? Het is moeilijk waar te beginnen. Moet ik isoleren, een warmtepomp installatie laten aanleggen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Adorp is dan een goede keuze! De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor doelgericht advies en beoordeelt wat er mogelijk is. Het rapport is concreet en vertelt welke opties een energiebesparing opleveren voor jouw woning en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het maatwerkadvies onderschrijven ze heel specifiek de investering en de terugverdientijd van de uitgezochte maatregelen. Het verduurzamingsplan is aantrekkelijk voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Het maatwerkadvies laat zien welke investeringen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een autonome duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Je ontvangt een maatwerkrapport met alle duurzame investeringen die je kan laten uitvoeren.
 • Voorbeelden zijn: zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen.
 • Per onderwerp lees je de verwachte prijzen, de besparing en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieadvies moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Adorp die hun woning duurzamer willen maken en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-adorp

Energieadvies: snel je energiekosten verlagen

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat helpt om een gebouw energieneutraal te maken en zo de energienota te minimaliseren. In het advies wordt zorgvuldig vermeld welke maatregelen interessant zijn, wat de totale investering is, en hoeveel je gaat besparen. Daaromtrent kun je denken aan maatregelen zoals HR++ glas, spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonneboiler, infraroodpanelen, warmtepomp. Het werkt heel eenvoudig. Een energiecoach bezoek je thuis voor een persoonlijk advies. Deze professional doet een deskundige checkup en checkt welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Jij ontvangt een rapport met een overzichtelijke weergave van de maatregelen. Dit is inclusief een kostencalculatie en de besparing. Belangrijk: De maatwerkadviseur is neutraal en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het verslag vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Let op: Wil je jouw woning verduurzamen, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het advies moet altijd worden geschreven door een deskundige energiedeskundige. Gecertificeerde en onafhankelijke energieadviseurs bekijk je op het portaal centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Adorp (februari 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om jouw woning te verduurzamen? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit energieplan bevat een weergaven van verschillende duurzaamheidsmaatregelen die voldoende effectief zijn. Denk hierbij aan het plaatsen van HR++ beglazing, EPS gevelisolatie en het installeren van zonnecellen. In onze stappenplan leggen we precies uit wat je moet doen.

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een gekwalificeerde energie-specialist. Gekwalificeerde maatwerkadviesbureaus check je op het Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Disclaimer: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Maatwerkadviseurs rekenen verschillende tarieven. Wij adviseren om diverse offertes te ontvangen van gekwalificeerde maatwerkadviseurs. Vermeld altijd goed je eisen. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Geef zoveel informatie als mogelijk. Offertes vergelijken is op die manier veel relevanter.

 3. Woningcheck vooraf

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken krijg je een lijst met potentiële maatregelen die mogelijk interessant zijn. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens het adviesgesprek met jouw energiecoach in Adorp.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  Het adviesbureau loopt door de woning en rekent uit welke groene maatregelen het meest effectief zijn. Binnen een paar dagen ontvang je een volledig energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Voor elke energiemaatregel bekijk je aspecten zoals de verwachte kosten, de besparing en de verwachte terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Bij deze afspraak kan je vragen stellen.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  Deze energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Adorp laten uitvoeren). Deze erkende vakman vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren heb je andere bedrijven nodig. Zoek daarom contact met isolatie-partijen en installatiebedrijven. Vraag of ze bij je thuis komen om je woning te bekijken en op te meten. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de adviseur hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor je pand?

Contacteer energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Adorp vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een onafhankelijke maatwerkadviseur. Het is aan te raden om een energie-specialist uit de omgeving te selecteren. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en het bespaart reiskosten. Hieronder vind je adresgegevens van mogelijk beschikbare adviesbureaus die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Het Hogeland. Kies enkel bedrijven en adviseurs met een BRL9500-02-certificaat. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Bureau 1232 B.V.Zernikepark 129747ANGroningen
Huizenlabel NoordBloemstraat 49831RSAduard
Bosman Duurzaam AdviesMarcus Buschstraat 899934GHDelfzijl
EnergiePloegAtoomweg 6 b9743AKGroningen
Ronduit DuurzaamOnderduikersstraat 929727CZGroningen
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Adorp

Uitgelichte vakbedrijven: direct een rapport aanvragen

Direct een afspraak maken? Bijgaand kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Adorp waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Kies een van de bedrijven om te beginnen met je aanvraag.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Steeds meer mensen willen beginnen met energie besparen. Maar waar moet ik beginnen? Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies bedoeld. Het biedt een duidelijk plan met de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In het gedeelte hieronder introduceren we de meest populaire vergroeningsmaatregelen voor jouw huis. Bekijk tevens meer informatie over warmtepomp.

Het comfort van een energiezuinige woning in Adorp

 1. Je bespaart flink op de energiefactuur: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Het is goed voor het milieu: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: een warm huis zonder tocht en vocht.
 4. Een gunstigere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: een gezonde luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Schuin dak isoleren (lees meer over isolatie)€4470,00€485,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€10200,00€745,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4675,00€485,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3230,00€150,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€490,00€29,50 p/jaar
Radiatorfolie (meer energiebespaartips) €19,75€31,00 p/jaar
Kosten en rendement van vergroeningsmaatregelen bij reguliere huizen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor concrete tips!

Bekijk adviseurs en plan afspraak in

De basis: goede woningisolatie

Direct jouw energierekening minderen? Een huis isoleren in Adorp is een aantrekkelijke optie. A.d.h.v. het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen treed er geen warmteverlies op. Het kent gunstige effecten: je bespaart meteen op de energiekosten, je hebt geen last meer van tocht in huis, je gebruikt minder fossiele energie, het houdt harde geluiden buiten de deur en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn allerlei subsidies te gebruiken. Disclaimer: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): verminder temperatuurverschillen tussen vloer en de rest van de ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): temperatuur van de zolder gaat voelbaar omhoog.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,00per /m2): ideaal om uit te laten voeren bij een renovatie.
 • Bodemisolatie (vanaf €23,50per /m2): verhoogde thermische isolatie, tot wel 30% energiebesparing.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €22,00per /m2): perfect voor huizen gebouwd tussen 1920 tot 1975.
 • Isolatieglas (vanaf €126,00per /m2): HR++ glas bij het verminderen van de kans op schimmelvorming.

De woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de traditionele CV-ketel. Het systeem maakt gebruik van de warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. De stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen op je eigen dak. In de zomer kan het ook zorgen voor verkoeling. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride oplossing. Onderstaand delen wij relevante info over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: verwarmt je huis en kan ook het tapwater verwarmen. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Het is een vrij kostbaar systeem en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Adorp: een prima te betalen installatie en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van huizen met een matige isolatie. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: jouw woning duurzaam verwarmen en koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: voor het verwarmen van de woning én warm tapwater.
 • Water-water warmtepomp: multifunctioneel systeem dat kan verwarmen en koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: een duur model doordat een grondboring noodzakelijk is.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Het is een duurzame keuze en jouw energierekening gaat fors omlaag. Door te profiteren van subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of eventueel een gunstige groene lening verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Essent, Budget Energie, Eneco, Engie, GreenChoice en Vandebron, Oxxio, Delta, Enegiedirect.nl, United Consumers. Dankzij de salderingsregeling is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een goede set met 10+ panelen kan je laten monteren voor €5.050 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 a 7 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: een dak met voldoende ruimte met oriëntatie op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Eventuele overtollige zonnestroom lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Wil je zonnepanelen in Adorp laten monteren? Dan geldt het BTW-nultarief.

Informatie en voordelen van de zonneboiler

Een zonneboiler betekent een zonlicht gevoelige zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Het systeem levert snel warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie om water te verwarmen. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een HR-ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een standaard huis (200 liter vat) is al beschikbaar vanaf €3.100 (met plaatsing).
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is ongeveer 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Informatie en tips voor infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Ideaal voor in een hobbyruimte of zolder. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Goede pluspunten zijn: geen ongewenste luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De prijzen van warmtepanelen liggen tussen de €185,00 t/m €375,00 per ruimte.

Praktische energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Adorp. Hieronder tref je een lijstje met praktische en interessant geprijsde verduurzamingsmaatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: ziektekiemen zoals bacteriën, virussen en schimmels worden verwijderd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel douchen met een lager waterverbruik.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: altijd thuiskomen in een aangenaam warm huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Adorp!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en check hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Adorp: hoe energiezuinig is mijn woning?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat verduurzamingsmaatregelen die je kunt gebruiken om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het rapport geeft ook inzicht in wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel geeft inzicht in hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb je op basis van het advies jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan is het doorgaans noodzakelijk om de woning opnieuw te laten keuren. Een energie inspecteur inspecteert je huis en bekijkt de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is om de woning te verwarmen en/of te koelen. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label duidt hoe zuinig een huis is.
 • Dit label is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een duurzaam energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Woning duurzaam maken met subsidies in Adorp

Bestaande woningen in Provincie Groningen moeten verduurzaamd worden en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. Hieronder bespreken we bruikbare informatie over de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Adorp.

 • Subsidie voor isolatie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor isolatiewerk aan dak, wanden, vloer, gevel, ramen.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in februari 2024.
 • In het geval van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Het Hogeland biedt mogelijk ook zelf individuele subsidieregelingen en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Het Hogeland vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Adorp bekijken in februari 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door het gebruiken van eigen geld. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? In dat geval kan je kiezen voor een lening. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook relevant voor o.a. Sauwerd, Zuidwolde en Winsum).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee huizenbezitters en VvE’s hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor dakisolatie, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepompen, vloerisolatie, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor mensen met een woning die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Het Hogeland.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: breid je bestaande financiering uit.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Adorp

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Adorp?

Dit energie maatwerkadvies Adorp is een advies met een plan van aanpak voor de vergroening van je woonhuis die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn vloerisolatie, HR++ glas, het plaatsen van een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Het document biedt per maatregel de verwachte kosten en de uiteindelijke terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor alle particuliere woningbezitters die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Wil je isoleren met subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? In die situaties is dit besparingsrapport onmisbaar. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met spaarmiddelen? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het stelt bloot welke investeringen helpen om de energiekosten te reduceren. Middels dit besparingsrapport kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat zijn afhankelijk van huistype, de oppervlakte van de woning en de adviseur die de klus uitvoert. Het tarief komt uit tussen de €175,00 tot €285,00. Voor een doorsnee huis betaal je om en nabij de €250,00. Het is aan te raden om offertes van erkende (BRL9500-02) energieadviseurs in Adorp te vergelijken.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) mag gezamenlijk met de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Via de regeling kan men op een collectieve manier CO2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert brengt het volledige complex in kaart.Het bedrijf kijkt samen met bewoners naar de wensen en behoeftes om het wooncomplex energiezuinig te krijgen. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. Bewoners worden op de hoogte gebracht van de totale benodigde investering en de geschatte terugverdientijd.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt versterken. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Adorp voor bedrijven. Het utiliteitsbouw plan gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een hogere energieprestatie resulteert in lagere energielasten, een aangenaam binnenklimaat, lagere milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe manier om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een gunstige zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de duurzame oplossingen. Zie de website van RVO voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie