Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Sauwerd

De hoogte van de energierekening beperken? Het is moeilijk waar te beginnen. Moet ik isoleren, een nieuwe warmtepomp uitkiezen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Sauwerd kan goede suggesties opleveren! Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor persoonlijk advies en controleert waar besparingen mogelijk zijn. Dit maatwerkadvies toont aan welke alternatieven het energieverbruik laten dalen en een prettige leefomgeving bevorderen. In het aanbevelingen-rapport beschrijven ze grondig de investering en de terugverdientijd van de mogelijke duurzame keuzes. Het rapport met aanbevelingen is geschikt voor particuliere huizenbezitters en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Het maatwerkadvies toont welke maatregelen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij stuurt een maatwerkadvies met alle mogelijk interessante maatregelen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Overweeg bijv.: ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren.
 • Per onderdeel lees je de investering, wat het oplevert en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Sauwerd die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-sauwerd

Energieadvies: snel je energiekosten verlagen

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat duidelijke tips geeft om het energieverbruik te minderen en zodoende de energiekosten te verkleinen. In het plan wordt zorgvuldig vermeld welke energiebesparende stappen je kunt zetten, wat de kosten zijn, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. In dat geval komen diverse maatregelen naar voren, zoals: HR++ glas, spouwmuurisolatie, warmtepomp, infraroodpanelen, vloerisolatie, zonneboiler. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een energiecoach belt jouw voor een afspraak om kennis te maken. Deze expert analyseert het huis en checkt welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een overzichtelijke weergave van de verduurzamingsmaatregelen. In het advies tref je ook een prijslijst met verwachte kosten en het totale rendement Disclaimer: Iedere maatwerkadviseur is onafhankelijk en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het adviesplan biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Belangrijk: Wil je je woning comfortabeler maken met energiebesparende maatregelen, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Dit rapport moet zijn geschreven door een gediplomeerde energiedeskundige. Gediplomeerde en onpartijdige energieadviseurs kun je zoeken via www.centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Sauwerd (juni 2024)

Ook profiteren van een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit adviesrapport geef je inzicht in alle duurzame oplossingen die je kunt kiezen om te besparen. Je kunt denken aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), isolatie van buitenmuren met glaswol en het laten plaatsen van zonnecellen. In de volgende alinea laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een gecertificeerde adviseur. De juiste EPA-adviseurs kan je vinden op de website van het Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Tip: ga in zee met een adviesclub die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Energie experts mogen zelf hun prijs bepalen. Wij adviseren om minimaal 2 offertes op te vragen van neutrale bedrijven. Geef je verwachtingen vooraf aan. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Wil jij alles gaan uitbesteden, of ga je het helemaal zelf doen? Geef zoveel details als je kunt. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken is op die manier veel relevanter.

 3. Voer de Woningcheck uit

  De meeting is afgesproken. Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl word je geleid naar een opsomming met groene maatregelen die passen bij jouw woning en wensen. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Sauwerd.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  Het adviesbureau loopt door de woning en calculeert welke duurzame investeringen aan te bevelen zijn. Op basis van zijn bevindingen stuurt hij een gunstig energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Aangaande deze energiemaatregelen bekijk je informatie zoals de investering, de jaarlijkse opbrengsten en de geraamde terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Tijdens zo’n meeting kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven vinden

  Een energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Sauwerd laten uitvoeren). Deze deskundige geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren moet je contact leggen met een aannemer. Zoek daarom contact met isolatie specialisten en installatiebedrijven. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om alles tot in detail op te meten. Indien gewenst kan je vragen of de adviseur daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor jouw woonruimte?

Check energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Sauwerd vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een gecertificeerde adviseur. Het is wijs om een maatwerk adviesbedrijf uit de buurt te zoeken Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In de lijst hieronder check je naam + adresgegevens van goede energie experts die huizen inspecteren in de gemeente Het Hogeland. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Tip: actuele adressen vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Bureau 1232 B.V.Zernikepark 129747ANGroningen
Huizenlabel NoordBloemstraat 49831RSAduard
Bosman Duurzaam AdviesMarcus Buschstraat 899934GHDelfzijl
EnergiePloegAtoomweg 6 b9743AKGroningen
Ronduit DuurzaamOnderduikersstraat 929727CZGroningen
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Sauwerd

Uitgelichte experts: meteen online aanvragen

Wil je meteen een adviseur spreken? In de uitgelichte tabel hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Sauwerd waar je vaak snel terecht kunt. Klik op de knop om direct aan de slag te gaan.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel consumenten willen beginnen met energie besparen. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In onze keuzegids check je de meest geschikte verduurzamingsmaatregelen voor jouw woning. Je kunt ook meer details lezen over zonnepanelen.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Sauwerd

 1. Een gunstige energienota: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Een milieubewuste keuze: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: een fijne warme luchtcirculatie.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: het hele jaar door een aangename luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isolatie van vloer (meer over woningisolatie)€2380,00€145,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11700,00€675,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5320,00€520,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€2895,00€145,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€465,00€30,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer tips bekijken) €5,35€6,35 p/jaar
Kosten en besparingen van duurzaamheidsmaatregelen bij doorsnee huizen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor het verduurzamen van jouw woning!

Zoek beschikbare deskundigen en maak een afspraak

Energie besparen met woningisolatie

Wil je minder energie gaan verbruiken? Je huis isoleren in Sauwerd is onmisbaar om te gaan besparen. A.d.h.v. het isoleren van de muur, het dak, en vloer is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. Het kent gunstige effecten: de energierekening gaat omlaag, het is aangenaam warm in huis, je hoeft minder gas te stoken, je hebt minder last van lawaai van de straat en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn veel subsidies te gebruiken. Goed om te weten: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): geen last meer van optrekkend vocht uit de kruipruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): het zorgt dat het dak lucht- en winddicht is.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,00per /m2): beschermt de wand tegen temperatuurverschillen.
 • Bodemisolatie (vanaf €29,00per /m2): bereik sneller een comfortabelere temperatuur in een huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €29,50per /m2): vermindert kosten voor luchtverversing en warmteverlies voor muren.
 • Isolatieglas (vanaf €122,50per /m2): HR++ glas geeft een aangename temperatuur in huis.

Energie besparen met de warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor CV-ketel op gas. Deze installatie profiteert van de warmte van natuurlijke warmtebronnen. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. De additionele stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen op het dak van je woning. In de zomer kan het ook zorgen voor verkoeling. Globaal gezien zijn er 2 types: een full-electric warmtepomp of een hybride opstelling. Onderstaand noemen we praktische details over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: verwarmt je huis en verhit al je tapwater. Het gasverbruik kan dan naar 0. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Sauwerd: is een stuk betaalbaarder en werkt ook uitstekend bij wat oudere huizen. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: een buitenunit onttrekt de warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: produceren weinig geluid, waardoor ze een stille optie zijn.
 • Water-water warmtepomp: gebruikt de warmte die aanwezig is in het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: energiezuinig systeem dat ook passief kan koelen.

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en jouw energierekening gaat fors omlaag. Mede dankzij de subsidies, geen BTW en/of een financiering middels groene leningen kan je genieten van een goede terugverdientijd. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Eneco, Engie, Essent, GreenChoice, Budget Energie of Enegiedirect.nl, Delta, Powerpeers, United Consumers, Vandebron. Door het principe van salderen is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een set met 10 zonnepanelen kost ongeveer €4.500 en kan snel worden terugverdiend binnen 7 of 8 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Jouw eigen zonnestroom neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Goedkoop zonnepanelen in Sauwerd kopen? Dan betaal je geen BTW.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Een zonneboiler is een geïntegreerde zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Het systeem levert snel warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik dat nodig is voor warm water. Je gebruikt het in combinatie met een gasgestookte ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor normaal gebruik (voorraadvat met 150 – 200 liter) vergt een investering van zo’n €3.500 inclusief installatie.
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is rond de 3 m2 tot 4 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Laat infraroodpanelen installeren

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Bijvoorbeeld de badkamer of jouw thuiswerkplek. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Het wordt vaak gekozen om redenen als: geen ongewenste luchtcirculatie, een laag energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De prijsindicaties van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €200,00 tot €550,00 per ruimte.

Goede energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Sauwerd. In het gedeelte hieronder delen wij een lijstje met populaire en betaalbare verduurzamingsmaatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: door verse lucht in het gebouw te verplaatsen, verbetert het rendement van de verwarming.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): geen last meer van koude tocht.
 • Waterbesparende douchekop: milieuvriendelijke douchekop die je helpt te besparen op je energiekosten.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting produceert geen ultraviolette straling, wat schadelijk kan zijn voor de ogen.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is veel energiezuiniger dan andere kookplaten.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig de verwarming op afstand bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: verbeterde energie-efficiëntie bij A+ apparaten.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Sauwerd!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en zoek uit hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Sauwerd: hoe duurzaam is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat nuttige maatregelen die je kunt uitvoeren om jouw woning energiezuiniger te maken. Het rapport bespreekt ook wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig jouw woning is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb je op basis van het advies maatregelen laten uitvoeren? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je een scherpe hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om een herziend energielabel op te vragen. Een gekwalificeerde energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en checkt de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is om het huis te verwarmen en warm water te produceren. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label vertelt hoe zuinig een huis is.
 • Dit duurzaamheidslabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een duurzaam energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Een duurzame woning met subsidies in Sauwerd

Alle huizen in Provincie Groningen moeten verduurzamen en – in het meest ideale geval – van het gas af. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. Onderstaand check je praktische informatie over de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Sauwerd.

 • Isolatie-subsidie: 30% van de totale factuur voor isolatiewerk aan wanden, (spouw)muur, dak, gevel, ramen.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Het Hogeland heeft mogelijk zelf ook nog een aantal particuliere subsidie-plannen of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Het Hogeland zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Sauwerd bekijken in juni 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door dit te betalen met eigen geld. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? In dat geval kan je kiezen voor een lening. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook geldig voor o.a. Eelde, Winsum en Paterswolde).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee huizenbezitters hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor zonneboilers, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor woningbezitters die niet in aanmerking komen voor reguliere financiering.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Het Hogeland.
 • Verhoog je eigen hypotheek: een extra leningdeel afsluiten.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Sauwerd

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Sauwerd?

Dit energie maatwerkadvies Sauwerd is een advies met tips en aanbevelingen voor het energiezuinig maken van jouw woning die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, het plaatsen van een warmtepomp of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Dit energieplan onderschrijft per maatregel het financiële plaatje en de geschatte terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor alle particuliere woningbezitters die willen vergroenen en een subsidie nodig hebben.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je isoleren met subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? Dan is dit rapport vereist. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met je eigen geld? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het laat jouw zien welke opties jouw energierekening doen dalen. D.m.v. dit document wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het type huis, de oppervlakte van het huis, en de adviseur die je kiest. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €200,00 t/m €335,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak betaal je voor het advies zo’n €255,00. Wij adviseren om offertes van erkende (BRL9500-02) energieadviseurs in Sauwerd aan te vragen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen gezamenlijk met de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Zo kan men op een collectieve manier CO2 besparende maatregelen uit laten voeren. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het keuringsbureau checkt bij bewoners het wensenlijstje om het verzamelgebouw of wooncomplex te verduurzamen. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van het gebouw. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief de geraamde kosten en de geschatte terugverdientijd.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van een bedrijfspand of kantoor kunt verfijnen. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Sauwerd voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw inspectierapport gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een optimale energieprestatie mondt uit in lagere energiekosten, een beter comfort voor de werknemers, een gunstigere milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een unieke zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de energiebesparingsmaatregelen. Ga naar de website van het RVO voor aanvullende details.

Plaats een reactie