Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Winneweer

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Kan ik het beste eerst isoleren, een hybride warmtepomp kopen of leg ik het dak vol met zonnepanelen? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Winneweer is een goed hulpmiddel! Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor persoonlijk advies en verkent waar de kansen liggen. Het uiteindelijke advies verduidelijkt welke energiebesparende maatregelen relevant zijn voor jouw huis en en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het energieplan delen ze uitgebreid de kosten en de terugverdientijd van de diverse maatregelen. Het maatwerkadvies is speciaal in het leven geroepen voor alle particuliere huizenbezitters en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Het maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke opties jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij verstrekt een advies met alle mogelijk interessante maatregelen die geschikt zijn voor je woning.
 • Zoals o.a.: warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, infraroodpanelen.
 • Per keuze check je een kostenbegroting het rendement en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het uiteindelijke advies moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Winneweer die hun woning duurzamer willen maken en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-winneweer

Energieadvies: wat je moet doen bij hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor bedrijven en particulieren dat een compleet advies geeft om een gebouw energieneutraal te maken en zo de energierekening te beperken. In het plan wordt gedetailleerd weergegeven welke duurzaamheidsinitiatieven je kunt ondernemen, wat het allemaal kost, en hoeveel je gaat besparen. Hierbij kun je maatregelen laten uitvoeren zoals vloerisolatie, warmtepomp, dakisolatie, HR++ glas, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen. Het is niet ingewikkeld. Een energiedeskundige komt op locatie langs om een goed advies te kunnen geven. Deze persoon doet een deskundige checkup en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een overzichtelijke weergave van de energiebesparende maatregelen. In het rapport vind je ook een calculatie van de kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Goed om te benoemen: Elke maatwerkadviseur werkt individueel en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het plan geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Actueel: Ga je je woning uitrusten met energiebesparende apparatuur, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het advies moet altijd worden geschreven door een objectieve vakman. Gekwalificeerde en objectieve energieadviseurs tref je op de site centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Winneweer (mei 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om je huis te vergroenen? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit adviesrapport bevat een weergaven van alle duurzaamheidsmaatregelen die realistisch zijn voor jouw woning. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het aanbrengen van voorzetwanden en het plaatsen van een zonneboiler. In het volgende blok bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een professionele energieadviseur. Ervaren vakmensen zijn vindbaar op het Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Let op: ga uitsluitend voor partijen die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Je betaalt voor een gepersonaliseerd advies. Energie experts kunnen zelf een prijs berekenen. Wij adviseren om meerdere offertes te vragen van betrouwbare energie experts. Vul je verwachtingen goed in. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of ga je het helemaal zelf doen? Wees heel concreet. Offertes vergelijken is op die manier veel relevanter.

 3. Woningcheck vooraf

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Een goede voorbereiding is belangrijk. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken kom je uiteindelijk tot een lijst met maatregelen die matchen met jouw situatie. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Hieruit haal je belangrijke vragen voor een adviesgesprek met de energiecoach in Winneweer.

 4. Raadpleeg het energierapport

  Een energieadviseurs brengt een bezoek aan huis en rekent uit welke investeringen hun doel goed bereiken. Kort daarop verstuurt hij een gunstig energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Bij alle energiemaatregelen beschrijven ze bijzonderheden als de kosten, de jaarlijkse besparing en de terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. In die situaties kan je vragen stellen.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  Een energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Winneweer laten uitvoeren). Deze persoon weet alles over gas en stroom besparen. Voor het invullen van het energieplan zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie-partijen en installatiebedrijven. Vraag of ze langskomen voor een uitgebreide inspectie. Indien gewenst kan je vragen of de energieadviseur daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor mijn woning?

Contacteer energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Winneweer vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een professionele vakman. Het is raadzaam om een energie expert uit de buurt te contacteren. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In de onderstaande tabel tref je bedrijfsnamen en adresgegevens van mogelijk beschikbare energie specialisten die werkzaam zijn binnen de gemeente Groningen. Let goed op de aanwezigheid van een BRL9500-02-certificaat. Voor meer adressen zie ook het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Bureau 1232 B.V.Zernikepark 129747ANGroningen
Huizenlabel NoordBloemstraat 49831RSAduard
Bosman Duurzaam AdviesMarcus Buschstraat 899934GHDelfzijl
EnergiePloegAtoomweg 6 b9743AKGroningen
Ronduit DuurzaamOnderduikersstraat 929727CZGroningen
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Winneweer

Uitgelichte adviseurs: vraag direct een rapport aan

Direct in contact komen met een adviseur? In de uitgelichte tabel hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Winneweer met een handig online aanvraagformulier. Klik op de knop om meteen een afspraak in te plannen.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel consumenten zouden graag energie willen besparen. Het is lastig waar je moet beginnen! Voor dit probleem is het maatwerkadvies gelanceerd. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In deze gids bieden we informatie rondom goede duurzaamheidsmaatregelen voor jouw huis. Op deze website lees je ook alles over bodem-water warmtepomp.

Het comfort van een energiezuinige woning in Winneweer

 1. Een gunstige energienota: direct lagere maandlasten.
 2. Een schoner milieu: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. Verhoog je woningwaarde: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: in huis altijd een goede luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (klik voor meer over isolatie)€3520,00€375,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€11150,00€620,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4885,00€515,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3020,00€155,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€400,00€56,00 p/jaar
Inductie kookplaat (meer tips) €475,00€39,50 p/jaar
Kosten en besparingen van energiebesparingsmaatregelen bij normale woningen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor direct energie besparen!

Vind adviseurs en plan een afspraak in

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Een huis isoleren in Winneweer is doorgaans een goed startpunt. Door te kiezen voor het isoleren van de muur, het dak, en vloer blijft de warmte behouden. Isolatie is ontzettend belangrijk: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, je geniet van meer comfort in huis, het is klimaatbewust, het houdt harde geluiden buiten de deur en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn verscheidene subsidies te gebruiken. Goed om te weten: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): verhoogt de thermische isolatie van een ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €47,00per /m2): het zorgt dat het dak lucht- en winddicht is.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,50per /m2): vermindering van het risico op vochtproblemen.
 • Bodemisolatie (vanaf €29,50per /m2): het einde van een muffe lucht in huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €25,50per /m2): een kosteneffectief alternatief is voor dure renovaties.
 • Isolatieglas (vanaf €128,00per /m2): HR++ glas bij het verminderen van de kans op schimmelvorming.

De woning verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de gasgestookte CV-ketel. Het gebruik de warmte van de lucht of grondwater. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. Stroom kan je genereren met zonnepanelen op het dak van je woning. In de zomer kan het ook nog eens koelen. Je hebt de keuze uit een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride model. Hieronder check je handige info over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: verwarmt je huis en maakt het tapwater warm. Het gasverbruik kan dan naar 0. Het is een relatief duur systeem en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Winneweer: gunstig geprijsd en kan goed functioneren in huizen met een matige isolatie. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: een buitenunit onttrekt de warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: produceren weinig geluid, waardoor ze een stille optie zijn.
 • Water-water warmtepomp: zeer efficiënt systeem dat niet veel ruimte in beslag neemt.
 • Bodem-water warmtepomp: verwarmt in de winter en koelt in de zomer.

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Het is duurzaam en je betaald veel minder voor je stroom. Mede dankzij de subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en de beschikbaarheid van diverse groene leningen verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Engie, Essent, GreenChoice, Vattenfall, Eneco of Powerpeers, Delta, Enegiedirect.nl, Vandebron, United Consumers. Via de salderingsregeling kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een set met 10 zonnepanelen kan je laten monteren voor €5.650 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 a 7 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: een goed begaanbaar schuin of plat dak met een focus op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Wil je zonnepanelen in Winneweer kopen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Wat je moet weten voor de aanschaf van een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren en een voorraad- of opslagvat. Deze installatie is verantwoordelijk voor warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Via een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie om in huis warm water te gebruiken. Je gebruikt het in combinatie met een hoog rendement ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor basis-gebruik (vat met 200 liter) is er te bestellen vanaf €3.800 (incl. installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is vaak zo’n 2 m2 tot 3 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Alternatieve infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Bijvoorbeeld de woonkamer of slaapkamer. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Reden om dit aan te schaffen: neutraal effect op luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen ramen we op +/- €225,00 t/m €375,00 per IR-paneel.

Overige energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Winneweer. In dit blokje verstrekken we een overzicht met praktische en goedkope duurzaamheidsmaatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: de luchtstroom wordt verbeterd waardoor de verwarming beter werkt.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: gebruikt tot 20% minder water en energie dan standaard douchekop.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: snel, makkelijk en duurzaam koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: de beste manier om energieverspilling te voorkomen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Winneweer!

Vraag adviesgesprek aan en zoek uit hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Winneweer: Ontdek het energielabel van jouw woning

Het maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat nuttige maatregelen die eenvoudig te realiseren zijn om energiebesparingen te realiseren. Het adviesplan deelt ook wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht maatregelen laten uitvoeren? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan is het slim om het energielabel opnieuw te berekenen. Een energie inspecteur doet een grondige check en checkt de maximaal benodigde gas en elektriciteit voor warm water, CV, koeling en ventilatie. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label toont hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Dit huislabel is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een gunstig energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Winneweer

De meeste panden in Provincie Groningen moeten het energieverbruik minderen en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. In de box hieronder delen we up-to-date info over de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Winneweer.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang tot max. 30% van de investering voor isolatiewerkzaamheden aan vloer, wanden, gevel, (spouw)muur, ramen.
 • Voor de isolerende werkzaamheden is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in mei 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Groningen heeft mogelijk verschillende individuele subsidie-middelen of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Groningen kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Winneweer gebruiken in mei 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door het inzetten van spaargeld. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook voor andere regio’s zoals Zuidwolde, Lellens en Ten Boer).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee eigenaar-bewoners hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor dakisolatie, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, warmtepompen, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor huiseigenaren die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Groningen.
 • Verhoog je eigen hypotheek: een extra leningdeel afsluiten.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Winneweer

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Winneweer?

Dit energie maatwerkadvies Winneweer is een rapport met een plan van aanpak voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor je woonhuis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Dit besparingsrapport biedt per maatregel het budget en de totale terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor alle particuliere woningbezitters die hun woning zuiniger willen maken en een subsidie nodig hebben.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? In dat geval is dit energieplan een must. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Ga je verduurzamen met een groene lening of eigen middelen? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het laat jouw zien welke opties een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Door middel van dit document wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat worden berekend op basis van het type gebouw, de gebruiksoppervlakte (m2) en de betrokken adviseur. De kosten variëren tussen de €220,00 tot €300,00. Voor een gemiddelde woning betaal je voor het advies zo’n €275,00. Het is raadzaam om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Winneweer te bekijken.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in samenspraak met de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Middels deze methode kan men gezamenlijk CO2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De maatwerkadviseur zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het keuringsbureau vraagt bewoners naar de woonwensen om het verzamelgebouw of wooncomplex te vergroenen. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. Bewoners worden geïnformeerd over de verwachte prijzen en de verwachte terugverdientijd.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als bedrijfseigenaar wil je weten hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt verfijnen. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Winneweer voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw energierapport bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een optimale energieprestatie geeft een voordelige energierekening, een beter comfort voor de werknemers, lagere milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is een nieuwe manier om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de energiebesparende maatregelen. Check RVO.nl voor aanvullende details.

Plaats een reactie