Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Thesinge

Wil jij de energierekening verder laten dalen? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een warmtepomp in de woning plaatsen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Thesinge biedt uitkomst! Een energieadviseur komt thuis langs voor persoonlijk advies en bekijkt waar de mogelijkheden liggen. Het plan is concreet en vertelt welke keuzes een energiebesparing opleveren voor jouw woning en een prettige leefomgeving bevorderen. In het maatwerkadvies tref je nauwkeurig de kosten en baten van de diverse investeringskeuzes. Het aanbevelingen-rapport is geschikt voor particuliere woningbezitters en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Het maatwerkadvies specificeert welke maatregelen kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een autonome duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij levert een maatwerkadvies met alle opties die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Zoals o.a.: woningisolatie, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen.
 • Voor elke energiebesparende maatregel krijg je inzicht in de minimale prijzen, wat het je oplevert en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energierapport neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Thesinge die hun woning duurzamer willen maken en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-thesinge

Energieadvies: hulp bij het verlagen van je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat helpt om een pand energiezuiniger te worden en zo de energienota te verminderen. In dit rapport wordt specifiek aangegeven welke maatregelen interessant zijn, wat de uitgaven zijn, en wat de totale besparing is. Binnen dit advies kun je maatregelen laten uitvoeren zoals HR++ glas, spouwmuurisolatie, warmtepomp, infraroodpanelen, zonneboiler, vloerisolatie. Het is niet ingewikkeld. Een energiedeskundige komt op locatie langs voor een persoonlijk advies. Deze expert bekijkt grondig de hele woning en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Hij schrijft een rapport met daarin maatregelen. De adviseur geeft je ook een prijslijst met verwachte kosten en de besparing. Goed om te benoemen: Een maatwerkadviseur is objectief en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het advies vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Actueel: Ben je van plan om je woning energiezuiniger te maken. en wil je een energiesubsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het advies moet worden uitgevoerd door een neutrale expert. Deskundige en onpartijdige energieadviseurs kun je zoeken via het portaal centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Thesinge (juni 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om je woning te renoveren? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit advies biedt een lijst met diverse energiebesparingsmaatregelen die zinvol zijn voor jouw situatie. Bijvoorbeeld het vervangen van (HR++) glas, het toepassen van gevelisolatie en het installeren van zonnecellen. In de volgende tekst leggen we precies uit wat je moet doen.

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een gekwalificeerde maatwerkadviseur. Erkende maatwerkadviesbureaus zijn vindbaar op Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Niet vergeten: ga in zee met een adviesclub die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Adviseurs hanteren heel verschillende tarieven. Het is aan te bevelen om diverse offertes te ontvangen van erkende energie specialisten. Geef je behoeften duidelijk aan. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of wil je dit zelf doen? Geef zoveel informatie als mogelijk. Het kiezen van de beste offerte kun je dan probleemloos doen.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Staat er een meeting met een expert? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via deze website krijg je een weergave met opties die goed aansluiten op jouw woning. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in Thesinge.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  Een maatwerkadviseurs komt bij je thuis en inspecteert welke duurzame investeringen aan te bevelen zijn. Kort hierop krijg je een volledig energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Voor elke energiemaatregel check je aspecten zoals de geschatte kosten, de jaarlijkse opbrengsten en de uiteindelijke terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Hier kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  Een energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Thesinge laten uitvoeren). De adviseur weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Maar voor de uitwerking van het plan zijn andere bedrijven noodzakelijk. Zoek daarom contact met isolatie specialisten en erkende installateurs. Vraag of ze langskomen voor de complete woninganalyse. Vraag eventueel of met maatwerkadviesbedrijf daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor je woning?

Vergelijk energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Thesinge vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een deskundige maatwerk-adviespartij. Het is slim om een energie expert rondom je woonplaats te kiezen. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In de bijgaande tabel lees je adres-informatie van professionele energie experts die werken in de gemeente Groningen. Kies enkel bedrijven en adviseurs met een BRL9500-02-certificaat. Tip: actuele adressen vind je ook op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Bureau 1232 B.V.Zernikepark 129747ANGroningen
Huizenlabel NoordBloemstraat 49831RSAduard
Bosman Duurzaam AdviesMarcus Buschstraat 899934GHDelfzijl
EnergiePloegAtoomweg 6 b9743AKGroningen
Ronduit DuurzaamOnderduikersstraat 929727CZGroningen
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Thesinge

Uitgelichte adviseurs: direct online afspraak inplannen

Direct aan de slag? Bijgaand delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Thesinge die meteen voor jouw klaar staan. Klik op een van de aanbieders om meteen een afspraak in te plannen.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel consumenten willen graag hun energieverbruik beperken. Maar waar moet ik beginnen? Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies ontworpen. Je krijgt informatie over een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? In deze gids beschrijven we de beste energiebesparingsmaatregelen voor jouw woning. Of klik door voor meer informatie over infraroodpanelen.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Thesinge

 1. Een aantrekkelijke energierekening: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Een schoner milieu: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: minder tocht en kou.
 4. Stijgende woningwaarde: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloerisolatie (bekijk meer info over isolatie)€2395,00€120,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€11850,00€755,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4620,00€525,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3395,00€180,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€330,00€29,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer tips bekijken) €5,65€7,65 p/jaar
Kosten en baten van diverse energiebesparende maatregelen bij standaard woningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor concrete tips!

Zoek beschikbare deskundigen en plan een afspraak in

Besparen dankzij woningisolatie

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Een huis isoleren in Thesinge is een minimale vereiste. A.d.h.v. het isoleren van de muur, het dak, en vloer kan de woning de warmte beter vasthouden. Isolatie is ontzettend belangrijk: je kunt direct besparen op de energiekosten, het huis blijft aangenaam warm in de winter, je gebruikt minder fossiele energie, het functioneert tevens als een geluidswal en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn meerdere subsidies te gebruiken. Belangrijk feit: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het laag BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): geen last meer van koude voeten in de winter.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): het einde van vocht- en schimmelproblemen op zolder.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,50per /m2): isoleren van spouwmuur, buitengevel of binnenmuur.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,50per /m2): relatief goedkoop en gemakkelijk zelf aanbrengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €19,00per /m2): betaalbaar en doelgericht het leefklimaat stimuleren.
 • Isolatieglas (vanaf €122,50per /m2): HR++ glas geeft een aangename temperatuur in huis.

Woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de gasketel. Het gebruik de warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. Je stroom kan je genereren met een aantal zonnepanelen. In de zomerse maanden kan het jouw huis ook koelen. Je kunt kiezen voor een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het bijgaande gedeelte tref je meer informatie over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en kan ook het tapwater verwarmen. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Het is een vrij kostbaar systeem en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Thesinge: betaalbaar en zeer geschikt voor huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: ook te gebruiken als airconditioner.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben weinig onderhoud nodig (een kosteneffectieve optie).
 • Water-water warmtepomp: in staat om de woning in de zomer ook te koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: ingewikkeld aan te leggen in verband met de boringen.

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Het is duurzaam en jouw energierekening gaat fors omlaag. Door te profiteren van subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Vattenfall, GreenChoice, Essent, Eneco, Engie en Delta, Oxxio, Enegiedirect.nl, United Consumers, Powerpeers. Doordat je mag salderen kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een systeem met 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.250 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 tot 8 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Interesse in zonnepanelen in Thesinge aanschaffen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboiler is een warmte opwekkende zonnecollector en een voorraadvat. Het boilersysteem genereert warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie voor warm water verwarmen. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een HR-ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor een standaard huis (vat met 200 liter) is er te bestellen vanaf €3.750 inclusief installatie.
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is rond de 2 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

De werking van infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Denk aan badkamer of werkplek. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Het biedt vele voordelen: geen verstoring van de luchtcirculatie, een laag energieverbruik, simpel zelf te installeren en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De onkosten van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €200,00 – €475,00 per paneel.

Overzicht met overige energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Thesinge. In de box hieronder doorzoek je een overzicht met impactvolle en niet al te dure duurzame oplossingen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: door verse lucht in het gebouw te verplaatsen, verbetert het rendement van de verwarming.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): energie neutrale, moderne en geluidsarme manier van ventilatie.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een hoge lichtopbrengst, waardoor ze een helderder licht produceren.
 • Elektrisch koken: kies bij voorkeur voor de meest duurzame inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: nooit meer thuiskomen in een koud huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Thesinge!

Vraag naar het adviesgesprek en check hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Thesinge: hoe duurzaam is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bevat opties die eenvoudig te realiseren zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het adviesplan bespreekt ook wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan maatregelen laten uitvoeren? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je een scherpe hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om het energielabel opnieuw te berekenen. Een speciale energie inspecteur analyseert de woning en bekijkt de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is om de woning te verwarmen en/of te koelen. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label vertelt je in één oogopslag hoe zuinig een huis is.
 • Dit huislabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een groen energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Verduurzaam je woning met subsidies in Thesinge

De meeste panden in Provincie Groningen moeten verduurzaamd worden en op termijn volledig los van het gas. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In de box hieronder kan je aan de slag met bruikbare informatie over de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in Thesinge.

 • Isolatie-subsidie: ontvang tot max. 30% van de investering voor isolatiewerkzaamheden aan vloer, (spouw)muur, wanden, ramen, gevel.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juni 2024.
 • In het geval van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Groningen biedt mogelijk ook diverse lokale subsidiepotjes of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Groningen kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Thesinge afsluiten in juni 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door het inzetten van spaargeld. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. Hieronder vind je de details (ook relevant voor o.a. Lellens, Garmerwolde en Woltersum).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee particulieren en VvE’s hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor zonneboilers, zonnepanelen, warmtepompen, vloerisolatie, dakisolatie, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor mensen met een woning die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Groningen.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Thesinge

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Thesinge?

Dit energie maatwerkadvies Thesinge is een plan met een plan van aanpak voor de verduurzaming van je woonhuis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn vloerisolatie, HR++ glas, een warmtepomp installatie laten monteren of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Het rapport geeft per maatregel de verwachte kosten en de besparing. Dit persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor alle particuliere woningbezitters die gasvrij willen gaan wonen en daarbij een subsidie willen.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? Voor die situatie is dit document onmisbaar. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het is heel specifiek en geeft aan welke maatregelen de meeste besparing opleveren. A.d.h.v. dit besparingsadvies kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat hangen af van het type woning, de oppervlakte van het huis, en de adviseur die je kiest. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €205,00 – €335,00. Voor een standaard huis betaal je om en nabij de €250,00. Het is nuttig om offertes van erkende (BRL9500-02) energieadviseurs in Thesinge aan te vragen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in samenspraak met de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Op deze manier kan men collectief CO-2 besparende maatregelen uit laten voeren. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het bedrijf vraagt bewoners naar wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het complex duurzamer te maken. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief het kostenplaatje en de opbrengsten per jaar.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van een bedrijfsgebouw of kantoor kunt upgraden. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Thesinge voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw energierapport gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand. Goede energieprestatie leidt tot een voordelige energierekening, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, lagere milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe manier om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een speciale zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de duurzaamheidsmaatregelen. Tip: op de site van het RVO voor aanvullende details.

Plaats een reactie