Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Niekerk

Wil jij ook besparen op de kosten van energierekening? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Kan ik het beste eerst isoleren, een warmtepomp aan de CV koppelen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Niekerk kan goede suggesties opleveren! De energieadviseur komt persoonlijk langs voor advies op maat en controleert wat er mogelijk is. Het plan toont aan welke keuzes een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en het binnenklimaat verbeteren. In het energiebesparingsadvies beschrijven ze in detail de totale kosten en het rendement van de bekende investeringsopties. Het aanbevelingen-rapport is relevant voor alle particuliere woningeigenaren en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Een maatwerkadvies geeft inzicht in welke opties jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij verstrekt een aanbevelingen-rapport met alle opties die je kan laten uitvoeren.
 • Kies voor: infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, woningisolatie.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel kun je meer info vinden over de kosten, de opbrengsten en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieadvies neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Niekerk die duurzame investeringen willen uitvoeren en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-niekerk

Energieadvies: hoge energiekosten verhelpen

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat een compleet advies geeft om minder energie te gebruiken en zo de energienota te drukken. In het plan wordt zeer gedetailleerd omschreven welke verduurzamingsmaatregelen er bestaan, wat de totale uitgaven zijn, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. In dat kader kun je maatregelen laten uitvoeren zoals dakisolatie, HR++ glas, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler, infraroodpanelen. Je regelt het supersnel. Een energieadviseur neem contact op om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze deskundige doet een deskundige checkup en weet welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Er wordt een rapport opgesteld met alle duurzaamheidsmaatregelen. In het rapport vind je ook een verwachting van de totale investeringskosten en de verwachte besparing. Belangrijk: Elke maatwerkadviseur werkt als specialist en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het verslag bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Actueel: Ben je van plan om je woning te verduurzamen, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. De inspecties moeten gedaan worden door een professionele adviseur. Vakbekwame en onpartijdige energieadviseurs kun je zoeken via de website centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Niekerk (mei 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om je woning te renoveren? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit advies geeft concreet advies dankzij een overzicht met verschillende verduurzamingsmaatregelen die voldoende effectief zijn. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn het plaatsen van HR++ beglazing, EPS gevelisolatie en het plaatsen van een zonneboiler. In onze stappenplan bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een BRL9500-02 gecertificeerde energieadviseur. Erkende bedrijven kan je bekijken op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek of via ons eigen helpdesk team. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Tip: ga in zee met een adviesclub die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Energie specialisten rekenen verschillende tarieven. Het is aan te raden om verschillende offertes te verkrijgen van BRL9500-02 gecertificeerde adviesbedrijven. Geef je verwachtingen vooraf aan. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Probeer zo duidelijk mogelijk te zijn. Het vergelijken van de offertes kost je dan minder moeite.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  Staat er een meeting met een expert? Een goede voorbereiding is essentieel. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via dit platform krijg je een schema met groene maatregelen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Niekerk.

 4. Energierapport samen doornemen

  Het adviesbureau brengt een bezoek aan huis en zoekt uit welke opties hun doel goed bereiken. Niet veel later krijg je een gefundeerd energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Aangaande deze energiemaatregelen delen ze bijzonderheden als de verwachte kosten, de opbrengsten per jaar en ook de terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. In die situaties kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven benaderen

  Deze energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Niekerk laten uitvoeren). Deze vakman geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren zijn andere bedrijven noodzakelijk. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij technici, isolatiebedrijven en plaatselijke installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen om de woning van dichtbij te bekijken. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of het adviesbureau hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor je woning?

Contacteer energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Niekerk vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een professionele maatwerkadviseur. Het is raadzaam om een adviseur uit jouw eigen regio te nemen. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In de lijst hieronder vind je adresgegevens van mogelijk beschikbare EPA-adviseurs die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Westerkwartier. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Voor meer adressen zie ook platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Bureau 1232 B.V.Zernikepark 129747ANGroningen
Huizenlabel NoordBloemstraat 49831RSAduard
Bosman Duurzaam AdviesMarcus Buschstraat 899934GHDelfzijl
EnergiePloegAtoomweg 6 b9743AKGroningen
Ronduit DuurzaamOnderduikersstraat 929727CZGroningen
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Niekerk

Uitgelichte specialisten: vraag direct een rapport aan

Direct aan de slag? In de uitgelichte tabel hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Niekerk met een handig online aanvraagformulier. Klik op een van de aanbieders om meteen een afspraak in te plannen.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel huiseigenaren willen besparen op de energiekosten. Maar waar moet ik beginnen? Precies hiervoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Je ontvangt een goed advies over alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In deze gids vind je de beste vergroeningsmaatregelen voor je appartement. Je kunt ook meer details lezen over LED-verlichting.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Niekerk

 1. Verlaging van de energiefactuur: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Een schoner klimaat: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: een aangename luchtkwaliteit in alle ruimtes.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (meer over woningisolatie)€1725,00€125,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6545,00€655,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4945,00€545,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3325,00€185,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€345,00€33,50 p/jaar
Radiatorfolie (meer energiebespaartips) €21,25€28,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van verduurzamingsmaatregelen bij Nederlandse huizen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor het gericht verduurzamen!

Vind een energiedeskundige en start vandaag nog

Energie besparen met woningisolatie

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Een huis isoleren in Niekerk is doorgaans een goed startpunt. Door het isoleren van de muur, het dak, en vloer zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Dit heeft veel voordelen: je bespaart meteen op de energiekosten, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, je draagt je steentje bij aan een schoner milieu, het houdt harde geluiden buiten de deur en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn verschillende subsidies waar je gebruik van kunt maken. Goed om te weten: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het laag BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): geeft een gemiddelde besparing van 10% tot 20%.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): houdt de warmte binnen en de kou buiten.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,50per /m2): minder verlies van koelte tijdens de zomermaanden.
 • Bodemisolatie (vanaf €30,00per /m2): een ruimte is veel makkelijker op temperatuur te houden.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €21,00per /m2): een kosteneffectief alternatief is voor dure renovaties.
 • Isolatieglas (vanaf €118,00per /m2): HR++ glas zorgt dat het gevoel van tocht bij het glas verdwijnt.

Huis verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de CV- of HR ketel. Het gebruik de warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. De additionele stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen. In de warme maanden (juli – september) kan het jouw woning ook koelen. Je hebt de keuze uit een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. Hieronder lees je relevante info over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en kan ook het tapwater opwarmen. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Niekerk: een prima te betalen installatie en kan eenvoudig worden gebruikt in woningen met een slechtere isolatie. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief gemakkelijk te plaatsen systeem met buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben geen droge luchtpomp nodig, waardoor ze energiezuiniger zijn.
 • Water-water warmtepomp: benodigd een grondboring wat zorgt voor relatief hoge prijs.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met een bodemwarmtewisselaar.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Goed voor het klimaat en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Door te informeren naar de subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Engie, Eneco, Essent, GreenChoice, Budget Energie en Vandebron, United Consumers, Enegiedirect.nl, Oxxio, Delta. Door het principe van salderen ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een complete installatie van 10 panelen kan je laten monteren voor €5.100 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 tot en met 8 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: het dak heeft voldoende ruimte met een gunstige positionering op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • De zonnestroom die je over hebt kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Ga je zonnepanelen in Niekerk laten installeren? Dan betaal je niet eens BTW.

Wat je moet weten voor de aanschaf van een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door één of meer zonnecollectoren op het dak met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Deze constructie is verantwoordelijk voor warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie om in huis warm water te gebruiken. Dit systeem werkt goed samen met een warmtepomp of hoog rendement ketel. Een vergunning hoef je niet te regelen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor basis-gebruik (150 liter voorraadvat) kost ongeveer €3.650 inclusief installatiewerk.
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is om en nabij de 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Informatie en tips voor infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Bijvoorbeeld een hobbyruimte of zolder. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: geen ongewenste luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen ramen we op +/- €180,00 tot €425,00 per element.

Overzicht met aanvullende energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen onderscheiden we nog een aantal energiebespaar adviezen in Niekerk. Bijgaand vind je om die reden een lijst met populaire en betaalbare duurzaamheidsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: buitenlucht verontreiniging wordt verminderd door lucht rond te blazen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: je verbruikt al snel 40% minder water dan een reguliere kop.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen warmte af, waardoor het veel veiliger is.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is veel energiezuiniger dan andere kookplaten.
 • Slimme thermostaat: je verwarming gaat uit als je niet thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Niekerk!

Informeer naar een adviesgesprek en zoek uit hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Niekerk: hoe kan ik dat aanvragen?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bevat nuttige maatregelen die eenvoudig te realiseren zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het document geeft ook inzicht in wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb je op basis van het advies jouw huis aangepakt? Of wil je het huis in de verkoop zetten of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan is het slim om de woning opnieuw te laten keuren. Een erkende energie inspecteur inspecteert je huis en bekijkt de benodigde gas en elektriciteit voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label duidt hoe energiezuinig het huis is.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een duurzaam energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Niekerk

Alle woningen en panden in Provincie Groningen moeten energiezuniger worden en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. In het gedeelte hieronder tref je up-to-date info over de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in Niekerk.

 • Subsidie isolatie: ontvang tot max. 30% van de investering voor isoleren van (spouw)muur, wanden, vloer, gevel, dak.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in mei 2024.
 • Voor zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Westerkwartier heeft mogelijk zelf ook nog een aantal regionale subsidieregelingen of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Westerkwartier zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Niekerk aanvragen in mei 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door het inzetten van spaargeld. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. We lichten graag het een en ander toe (ook handig voor o.a. Briltil, Lucaswolde en Enumatil).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee huizenbezitters energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. zonneboilers, dakisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, warmtepompen, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor mensen met een huis die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Westerkwartier.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Niekerk

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Niekerk?

Dit energie maatwerkadvies Niekerk is een adviesplan met suggesties voor de vergroening van een huis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Het rapport biedt per maatregel het financiële plaatje en wat de opbrengsten zijn. Het persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor woningeigenaren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en daarbij een subsidie willen.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zonneboiler of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? Voor die situatie is dit adviesplan vereist. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of eigen middelen? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het is concreet en vertelt welke werkzaamheden jouw energierekening doen dalen. A.d.h.v. dit adviesplan kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat hebben te maken met woningtype, oppervlakte en de adviseur die het werk uitvoert. De kosten variëren tussen de €235,00 t/m €335,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost het hele traject ongeveer €260,00. Het is aan te bevelen om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Niekerk te verkrijgen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in samenspraak met de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Zo kan men op een collectieve manier CO-2 besparende maatregelen inkopen. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De maatwerkadviseur brengt het volledige complex in kaart.Het keuringsbedrijf kijkt samen met bewoners naar de eisen en wensen om het verzamelgebouw of wooncomplex te verduurzamen. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. Bewoners worden geïnformeerd over het financiële plaatje en de besparing.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsgebouw of kantoor kunt verbeteren. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Niekerk voor gebouwen. Het utiliteitsbouw rapport gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een geoptimaliseerde energieprestatie geeft een goedkopere energiefactuur, een beter comfort voor de werknemers, extra voordeel op de milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een interessante zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de vergroeningsmaatregelen. Bezoek RVO.nl voor aanvullende details.

Plaats een reactie