Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Lucaswolde

Wil jij de energierekening verder laten dalen? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Zal ik beginnen met woningisolatie, een hybride warmtepomp kopen of zonnepanelen op het dak leggen? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Lucaswolde is een goed hulpmiddel! Een energieadviseur komt thuis langs voor de maatwerk-inspectie en test waar de kansen liggen. Het energierapport is concreet en vertelt welke keuzes je woning een stuk kunnen verduurzamen en en het binnenklimaat verbeteren. In het maatwerkadvies doorzoek je grondig de investering en de terugverdientijd van de getoonde verduurzamingsmaatregelen. Het rapport is een hulpmiddel voor Nederlandse particuliere woningbezitters en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Het maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke duurzame investeringen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een gekwalificeerde duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Je ontvangt een advies met alle energiebesparende maatregelen die geschikt zijn voor je woning.
 • Overweeg bijv.: zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie.
 • Per onderdeel vind je het budget, hoeveel je bespaart en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energiebesparingsadvies moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Lucaswolde die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-lucaswolde

Energieadvies: aan de slag met je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor private panden en zakelijke gebouwen dat maatregelen biedt om minder energie te gebruiken en op die manier de energielasten te beperken. In het advies wordt in grote lijnen aangegeven welke maatregelen interessant zijn, wat wat de financiële implicaties zijn, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. In dat geval komen diverse maatregelen naar voren, zoals: dakisolatie, spouwmuurisolatie, HR++ glas, infraroodpanelen, vloerisolatie, warmtepomp. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een specialist op het gebied van energie bezoek je thuis om kennis te maken. Deze deskundige doet een deskundige checkup en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Er wordt een rapport opgesteld met een lijst met energiebesparende maatregelen. Daarbij ontvang je ook een calculatie van de kosten en de verwachte besparing. Belangrijk: Deze maatwerkadviseur is objectief en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het verslag bevat ook het energielabel van de woning.

Belangrijk: Wens je een energiezuinige woning, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het advies moet altijd worden geschreven door een gekwalificeerde vakman. Professionele en objectieve energieadviseurs bekijk je op het platform centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Lucaswolde (mei 2024)

Ook profiteren van een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Het adviesplan bevat een weergaven van bruikbare duurzaamheidsmaatregelen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Je kunt denken aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), het verhogen van de isolatie van buitengevels en het plaatsen van een zonneboiler. In onze stappenplan leggen we precies uit wat je moet doen.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een onafhankelijke energieadviseur. Erkende EPA-adviseurs kan je bekijken op Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Niet vergeten: ga in zee met een adviesclub die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Start met meerdere offertes

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Adviesbureaus kunnen zelf een prijs berekenen. Het is wijs om 2 of 3 offertes te zoeken van neutrale adviesbureaus. Geef een duidelijke briefing. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of ga je zelf klussen? Wees zo precies als je kunt. Het vergelijken van de prijsopgaven wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck uitvoeren

  De afspraak staat in de agenda. Een goede voorbereiding is essentieel. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit portaal kom je stap-voor-stap tot een weergave met duurzame investeringen die matchen met jouw situatie. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor een adviesgesprek met de energiecoach in Lucaswolde.

 4. Het energierapport doornemen

  De energie specialist neemt de woning op en berekent welke duurzaamheidsmaatregelen aan te bevelen zijn. Op basis van zijn bevindingen ontvang je een goed energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Per energiemaatregel toont het rapport onderdelen zoals de kosten, de opbrengsten per jaar en de terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Daarbij kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  Een energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Lucaswolde laten uitvoeren). Deze expert geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Vraag een prijs op bij isolatie-partijen en professionele installateurs. Vraag of ze langskomen om je woning te bekijken en op te meten. Het kan nuttig zijn dat de energie expert hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor je woonruimte?

Check energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Lucaswolde vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een erkende energie specialist. Het is verstandig om een energie expert uit jouw eigen regio te selecteren. Zij kennen de lokale woningmarkt, en je betaald minder voor reiskosten. In de bijgaande tabel delen we adres details van erkende maatwerkadviesbureaus die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Westerkwartier. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van een BRL9500-02-keurmerk. Voor meer adressen zie ook het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Bureau 1232 B.V.Zernikepark 129747ANGroningen
Huizenlabel NoordBloemstraat 49831RSAduard
Bosman Duurzaam AdviesMarcus Buschstraat 899934GHDelfzijl
EnergiePloegAtoomweg 6 b9743AKGroningen
Ronduit DuurzaamOnderduikersstraat 929727CZGroningen
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Lucaswolde

Uitgelichte adviseurs: direct een rapport aanvragen

Direct een afspraak maken? In de uitgelichte tabel hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Lucaswolde die direct tot je beschikking zijn. Kies een van de bedrijven om jouw aanvraag meteen te starten.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel huiseigenaren willen besparen op de energiekosten. Dit proces is echter best ingewikkeld. Precies hiervoor is het maatwerkadvies ontworpen. Je krijgt informatie over alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In de tekstblokjes hieronder kan je aan de slag met goede maatregelen voor je pand. Op dit platform vind je ook informatie over inductie koken.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Lucaswolde

 1. Een lagere energiefactuur: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Een milieubewuste keuze: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. Stijgende woningwaarde: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: een aangename luchtkwaliteit in alle ruimtes.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van spouwmuur (klik voor meer info)€1210,00€405,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4365,00€965,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5440,00€520,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€2925,00€180,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€420,00€37,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer energiebespaartips) €6,15€6,50 p/jaar
Kosten en opbrengsten van duurzaamheidsmaatregelen bij normale woningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor het verduurzamen van jouw woning!

Bekijk beschikbare deskundigen en plan een afspraak in

De basis: goede woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Een huis isoleren in Lucaswolde is onmisbaar om te gaan besparen. Door te kiezen voor het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren houd je de warmte binnen. Je profiteert van de goede effecten: je kan besparen op de energiekosten, je hebt geen last meer van tocht in huis, je hoeft minder gas te stoken, je hebt minder last van geluidsoverlast en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn verschillende subsidies te kiezen. Tip: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): je huis blijft makkelijker en langer op temperatuur.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): verlaagt het E-peil van uw woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €100,00per /m2): uitstekende isolatielaag voor behoud van warmte.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,50per /m2): voorkomt vochtproblemen, zoals rot of schimmelvorming.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €24,00per /m2): betaalbaar en doelgericht het leefklimaat stimuleren.
 • Isolatieglas (vanaf €116,00per /m2): HR++ glas heeft veel minder last van condensvorming.

Uitleg en info over de warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan CV-ketel op gas. Hij neemt warmte van de lucht of grondwater. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. De additionele stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen op je eigen dak. Tijdens de warme maanden kan het jouw huis ook koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. In het blokje hieronder check je meer informatie over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en maakt het tapwater warm. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Een stand-alone systeem is best duur en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Lucaswolde: een relatief goedkoop systeem en wordt met name toegepast in huizen met een matige isolatie. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief gemakkelijk te plaatsen systeem met buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: voor het verwarmen van de woning én warm tapwater.
 • Water-water warmtepomp: haalt warmte uit de bodem of het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: ingewikkeld aan te leggen in verband met de boringen.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Het is goed voor het milieu en jouw energierekening gaat fors omlaag. Door te informeren naar de subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en de zeer aantrekkelijke groene leningen wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Budget Energie, Essent, Engie, Eneco, Vattenfall of Delta, Oxxio, Powerpeers, United Consumers, Vandebron. Dankzij de salderingsregeling kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een set met 10 zonnepanelen kost je circa €4.900 en kan snel worden terugverdiend binnen 7 of 8 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: een dak dat volledig in privé-eigendom is met een focus op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Ga je zonnepanelen in Lucaswolde laten plaatsen? Dan betaal je geen BTW.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door de speciale zonnecollector (op het dak) met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Het verwarmingssysteem maakt veel warm tapwater mogelijk om te douchen en te koken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik om warm water te produceren. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een warmtepomp of HR-ketel. Een vergunning is niet noodzakelijk en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor 4 personen (200 liter vat) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.050 inclusief installatiewerk.
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is vaak zo’n 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Het voordeel van infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de badkamer of jouw thuiswerkplek. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: neutraal effect op luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De prijsindicaties van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €245,00 tot €350,00 per element.

Overzicht met overige energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Lucaswolde. Bijgaand delen we daarom een aantal belangrijke en voordelige energiebesparende maatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: het verwarmen van vochtige vuile lucht is lastiger dan droge schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): de warmte wordt hergebruikt en dus verspil je minder energie.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting kan eenvoudig worden gedimd (lichtsterkte aanpassen).
 • Elektrisch koken: de inductiekookplaat is een goedkoop alternatief voor het gasfornuis.
 • Slimme thermostaat: je verwarming gaat uit als je niet thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere CO2-uitstoot met een A+ apparaat.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Lucaswolde!

Informeer naar een adviesgesprek en kom erachter hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Lucaswolde: Ontdek het energielabel van jouw woning

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt allerlei maatregelen die je kunt uitvoeren om energiebesparingen te realiseren. Dit energieadvies toont bovendien wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel geeft inzicht in hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb je op basis van het advies maatregelen laten uitvoeren? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om het energielabel opnieuw te berekenen. Een gediplomeerde energie inspecteur neemt de woning op en calculeert hoeveel gas en elektriciteit nodig is om de woning te verwarmen en warm water te genereren. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label duidt hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Het energielabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een milieuvriendelijk energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Een duurzame woning met subsidies in Lucaswolde

Praktisch alle huis in Provincie Groningen moeten verduurzamen en op de lange termijn nul op de meter worden. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In dit blokje bieden we nuttige info over de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Lucaswolde.

 • Subsidie voor isoleren: ontvang tot 30% van de kosten terug voor het laten isoleren van wanden, dak, vloer, ramen, (spouw)muur.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in mei 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Westerkwartier heeft mogelijk zelf ook nog een aantal plaatselijke subsidiemogelijkheden of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Westerkwartier zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Lucaswolde gebruiken in mei 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door het gebruiken van eigen geld. Kom je geld tekort? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. We lichten graag het een en ander toe (ook handig voor o.a. Enumatil, Lettelbert en Oldekerk).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee huizeneigenaren energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor zonnepanelen, warmtepompen, dakisolatie, zonneboilers, gevelisolatie, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor mensen met een woning die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Westerkwartier.
 • Je eigen hypotheek ophogen: een extra leningdeel afsluiten.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Lucaswolde

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Lucaswolde?

Het energie maatwerkadvies Lucaswolde is een concept plan inclusief suggesties voor het verduurzamen van een pand die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Het adviesplan bespreekt per maatregel het kostenplaatje en de totale terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor alle particuliere woningbezitters die hun huis energiezuinig willen maken en daarbij een subsidie willen.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? In die gevallen is dit rapport heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met je eigen geld? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het laat woningeigenaren zien welke werkzaamheden jouw woning verduurzamen. Door gebruik te maken van dit advies kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat hebben te maken met het type gebouw, de gebruiksoppervlakte (m2) en het maatwerkadviesbedrijf. De prijs ligt tussen de €200,00 tot €335,00. Voor een doorsnee huis kost het ongeveer €250,00. Wij adviseren om offertes van gekwalificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Lucaswolde te vergelijken.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in overeenstemming met de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Op basis daarvan kan men collectief CO-2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energieadviseur zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het onderzoeksbureau informeert bij de eigenaren de woonwensen om het complex energiezuinig te krijgen. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. In het rapport vinden de eigenaren ook de geraamde kosten en de geschatte terugverdientijd.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als ondernemer ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt versterken. Het energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Lucaswolde voor bedrijven. Het utiliteitsbouw plan toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een verfijnde energieprestatie leidt tot een goedkopere energiefactuur, een beter comfort voor de werknemers, minder hoge milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een speciale zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de energiebesparingsmaatregelen. ZIe ook RVO.nl voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie