Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Aduard

Wil je de kosten afbouwen van je energierekening? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Zal ik starten met isoleren, een nieuwe warmtepomp installeren of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Aduard kan goede suggesties opleveren! Een energieadviseur maakt een afspraak voor de maatwerk-inspectie en analyseert wat de mogelijkheden zijn. Het onderzoek geeft inzicht in welke keuzes jouw energierekening direct doen dalen en het leefklimaat in huis verbeteren. In het verduurzamingsplan onderschrijven ze uitgebreid de kosten en baten van de potentiële woningaanpassingen. Het aanbevelingen-rapport is aantrekkelijk voor particuliere woningeigenaren en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Het maatwerkadvies specificeert welke energiebesparende maatregelen jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een gekwalificeerde duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij deelt een energierapport met alle verduurzamingsmaatregelen waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Zoals o.a.: zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren.
 • Voor elke energiebesparende maatregel toont het rapport de verwachte kosten, wat de effecten zijn en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Aduard die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-aduard

Energieadvies: wat je moet doen bij hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor privé-woningen en kantoren dat maatregelen biedt om het energieverbruik te minderen en zo de energierekening te verminderen. In het plan wordt zeer gedetailleerd omschreven welke maatregelen interessant zijn, wat wat de financiële implicaties zijn, en wat het je uiteindelijk oplevert. Hiervoor kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere infraroodpanelen, zonneboiler, warmtepomp, HR++ glas, vloerisolatie, dakisolatie. Het is vrij eenvoudig. Een energiedeskundige komt altijd bij je thuis op bezoek om kennis te maken. Deze deskundige neemt de woning op en berekent welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Hij genereert een digitaal rapport met een lijst met verduurzamingsmaatregelen. In het advies tref je ook een prijslijst met verwachte kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Disclaimer: Jouw maatwerkadviseur werkt individueel en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het document geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Belangrijk: Wil je je huis klaar maken voor de toekomst, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Dit rapport moet zijn geschreven door een professionele energiecoach / deskundige. Gediplomeerde en objectieve energieadviseurs zijn te vinden op het platform centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Aduard (juni 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om jouw woning te verduurzamen? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit besparingsadvies geeft een schema met diverse duurzaamheidsmaatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het plaatsen van HR++ beglazing, het aanbrengen van spouwmuurisolatie met PIR en het plaatsen van een zonneboiler. Hierna bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een gediplomeerde energie-specialist. Ervaren specialisten kan je vergelijken op Centraal Register Techniek of via ons eigen helpdesk team. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Let op: neem alleen contact op met specialisten die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Adviesbedrijven mogen zelf hun prijs bepalen. Wij adviseren om diverse offertes aan te vragen van gediplomeerde experts. Vul je verwachtingen goed in. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of ga je het helemaal zelf doen? Wees zo specifiek als je kunt. Het kiezen van de beste adviseur wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Komt er een specialist langs? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken kom je uiteindelijk tot een schema met groene maatregelen waar je mee kunt starten. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is uitstekende input voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Aduard.

 4. Het energierapport laten opstellen

  Een energieadviseurs komt langs en bekijkt welke duurzame investeringen het meest effectief zijn. Kort daarop verstuurt hij het doorberekende energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Met betrekking tot de energiemaatregelen vind je randzaken zoals de geschatte kosten, de opbrengsten en de uiteindelijke terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Op dat moment kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  Deze energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Aduard laten uitvoeren). De specialist weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Maar voor de uitwerking van het plan moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie-deskundigen en installatiebedrijven. Plan een afspraak bij je thuis in om je woning te bekijken en op te meten. Indien gewenst kan je vragen of de EPA-adviseur daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor jouw huis?

Vergelijk energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Aduard vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een gekwalificeerde expert. Het is verstandig om een maatwerk adviesbedrijf nabij jouw woonplaats te zoeken Ze zijn bekend met het type woning, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In de lijst hieronder check je adres-informatie van professionele EPA-adviseurs die werken in de gemeente Westerkwartier. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Je kunt ook bedrijven vinden op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Huizenlabel NoordBloemstraat 49831RSAduard
Bosman Duurzaam AdviesMarcus Buschstraat 899934GHDelfzijl
Vos EnergieHoofdweg West 459944EANieuwolda
Bureau 1232 B.V.Zernikepark 129747ANGroningen
EnergiePloegAtoomweg 6 b9743AKGroningen
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Aduard

Uitgelichte adviseurs: vraag direct een rapport aan

Wil je snel aan de slag? In de lijst hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Aduard die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de uitgelichte bedrijven om je aanvraag te starten.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Steeds meer mensen willen minder energie gebruiken. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Precies hiervoor is het maatwerkadvies ontworpen. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? Hieronder bieden we informatie rondom de gunstigste duurzaamheidsmaatregelen voor je pand. Bekijk ook onze pagina met informatie over radiator isoleren.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Aduard

 1. Verlaag je energienota: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Gunstig voor het klimaat: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. Een gunstigere woningwaarde: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (klik voor meer over isolatie)€3650,00€460,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4835,00€660,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4610,00€535,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3345,00€145,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€415,00€50,50 p/jaar
Radiatorfolie (lees hier meer tips) €21,00€29,50 p/jaar
Kosten en baten van diverse energiebesparende maatregelen bij normale huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor energieplan op maat!

Bekijk adviseurs en begin vandaag nog

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Je energierekening naar beneden brengen? Jouw huis isoleren in Aduard is een minimale vereiste. Door te kiezen voor het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren houd je de warmte binnen. Isolatie is ontzettend belangrijk: je kunt direct besparen op de energiekosten, de woning heeft een beter comfortniveau, het is goed voor het milieu, het werkt ook geluidswerend en je huis is interessanter op de markt. Er zijn verscheidene subsidies te gebruiken. Tip: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): verminder temperatuurverschillen tussen vloer en de rest van de ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): eindelijk de zolder mooi laten afwerken.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,00per /m2): verhoog het totale wooncomfort.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,50per /m2): verhoogde thermische isolatie, tot wel 30% energiebesparing.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €23,00per /m2): toe te passen op bijna elk huis met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €123,00per /m2): HR++ glas zorgt voor minder warmteverlies in de winter.

Uitleg en info over de warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de traditionele HR-ketel. Hij neemt warmte van de buitenlucht, bodem of water. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. Jouw stroom kan je halen uit zonnepanelen op het dak van je huis. In de warme maanden (juli – september) is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het bijgaande gedeelte delen wij aanvullende informatie over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en kan ook het tapwater verwarmen. Het gasverbruik kan dan naar 0. All-electric is vrij prijzig, en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Aduard: is een stuk betaalbaarder en is een goede oplossing voor oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: dit systeem kan je ook als airco gebruiken.
 • Lucht-water warmtepomp: op een duurzame manier warmte uit omgevingslucht onttrekken.
 • Water-water warmtepomp: gebruikt de warmte die aanwezig is in het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met 2 (warmte/koude) warmtebronnen in de grond.

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Door te profiteren van subsidies, het BTW-nultarief en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen kan je genieten van een goede terugverdientijd. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Budget Energie, Essent, Eneco, Engie, Vattenfall & Delta, United Consumers, Enegiedirect.nl, Vandebron, Powerpeers. Door de salderingsmaatregel ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een complete installatie van 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €4.950 en heb je terugverdiend binnen 6 a 7 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: het dak moet geschikt zijn voor montage met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Wil je zonnepanelen in Aduard kopen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Een zonneboiler is een geïntegreerde zonnecollector met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. De zonneboiler zorgt constant voor nieuw warm tapwater om te douchen en te koken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Met een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik die nodig is voor warm water. Dit systeem werkt goed samen met een warmtepomp of hoog rendement ketel. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een goede zonneboiler voor een standaard huis (vat met 150 liter) is al beschikbaar vanaf €3.500 (incl. montage).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is rond de 2 m2 tot 4 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (hoogte van 80 tot 165 cm).

Laat infraroodpanelen installeren

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor een hobbyruimte of badkamer. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: geen verstoring van de luchtcirculatie, een laag energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De investeringskosten in warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €200,00 tot €375,00 per warmtepaneel.

Overzicht met overige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Aduard. In de box hieronder delen we daarom een lijst met relevante en goedkope maatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: het opwarmen van vuile lucht is moeilijker dan schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): altijd gefilterde schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een veel langere levensduur dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: de inductiekookplaat is een goedkoop alternatief voor het gasfornuis.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig te bedienen en altijd inzicht in je verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: verbeterde energie-efficiëntie bij A+ apparaten.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Aduard!

Vraag adviesgesprek aan en ontdek hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Aduard: hoe duurzaam is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing omvat werkzaamheden die goed uitvoerbaar zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Dit adviesrapport bespreekt ook wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht verdere verduurzamingsopties toegepast? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan kan het raadzaam zijn om een herziend energielabel op te vragen. Een gekwalificeerde energie inspecteur komt je huis en bekijkt hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor de verwarming en warm water. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label duidt aan hoe energiezuinig het huis is.
 • Dit label is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een goed energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Een duurzame woning met subsidies in Aduard

Alle woningen in Provincie Groningen moeten verduurzamen en op de lange termijn nul op de meter worden. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Hieronder bespreken we up-to-date info over de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Aduard.

 • Landelijke subsidie isolatie: ontvang 30% van de kosten voor isoleren van (spouw)muur, wanden, dak, ramen, vloer.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juni 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Westerkwartier biedt mogelijk ook zelf particuliere subsidieregelingen of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Westerkwartier zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Aduard gebruiken in juni 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door dit zelf te financieren. Beschik je niet over voldoende spaargeld? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. Hieronder vind je de details (ook relevant voor o.a. Niekerk, Den Horn en Lucaswolde).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee eigenaren van een woning hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor gevelisolatie, zonnepanelen, zonneboilers, vloerisolatie, dakisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor mensen met een woning die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Westerkwartier.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Aduard

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Aduard?

Een energie maatwerkadvies Aduard is een plan inclusief suggesties voor het duurzamer maken van je huis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, een warmtepomp installatie laten monteren of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Dit besparingsrapport behandelt per maatregel een kostenbegroting en de geraamde terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is bedoeld voor alle particuliere woningbezitters die hun woning zuiniger willen maken en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? In dat geval is dit plan vereist. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Ga je verduurzamen met een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het geeft inzicht in welke verduurzamingsmaatregelen helpen om de energiekosten te reduceren. Via dit advies kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat komen tot stand op basis van het soort woning, oppervlakte en de adviseur die de klus uitvoert. Het tarief komt uit tussen de €210,00 tot wel €305,00. Voor een normale tussenwoning kost dit advies circa €270,00. Het is slim om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in Aduard te overwegen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als vertegenwoordigers van de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Middels deze methode kan men op een collectieve manier CO-2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het keuringsbedrijf achterhaalt bij de bewoners de eisen en wensen om het verzamelgebouw of wooncomplex te optimaliseren. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. Dit is natuurlijk ook met de geschatte prijzen en de uiteindelijke terugverdientijd.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor kunt perfectioneren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Aduard voor gebouwen. Het utiliteitsbouw plan bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een versterkte energieprestatie resulteert in een goedkopere energiefactuur, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, een gunstigere milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een relevante zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de vergroeningsmaatregelen. Tip: op de site van het RVO voor aanvullende details.

Plaats een reactie