Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Den Horn

Wil jij ook besparen op de kosten van energierekening? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een full-electric warmtepomp kopen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Den Horn biedt hulp bij deze zoektocht. De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor doelgericht advies en omschrijft de verschillende optie. Het energiebesparingsadvies is heel specifiek en geeft aan welke keuzes een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en het leefklimaat optimaliseren. In het rapport bekijk je grondig de investering en de terugverdientijd van de mogelijke verduurzamingsmaatregelen. Het rapport is aan te raden voor alle particuliere woningeigenaren en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Een maatwerkadvies specificeert welke maatregelen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een gediplomeerde duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij schrijft een verduurzamingsrapport met alle duurzaamheidsmaatregelen die voor jouw interessant zijn.
 • Denk aan: infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, woningisolatie, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per onderwerp toont het rapport de verwachte kosten, de opbrengsten en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Den Horn die het huis willen verduurzamen en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-den-horn

Energieadvies: inzicht in de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor particuliere en zakelijke objecten dat helpt om het energieverbruik te remmen en daarmee de energiekosten te beperken. In het advies wordt in grote lijnen aangegeven welke energiebesparende stappen je kunt zetten, wat het allemaal kost, en wat de totale besparing is. In dat geval kun je maatregelen laten uitvoeren zoals dakisolatie, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, HR++ glas, vloerisolatie, warmtepomp. Het werkt heel eenvoudig. Een specialist op het gebied van energie komt altijd bij je thuis op bezoek om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze expert analyseert het huis en weet welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Het rapport wordt opgemaakt met een lijst met duurzame oplossingen. In het rapport vind je ook een calculatie van de kosten en de uiteindelijke besparing Goed om te benoemen: Elke maatwerkadviseur werkt als specialist en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het plan geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Ter verduidelijking: Ben je van plan om je woning energiezuiniger te maken. en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een autonome expert op het gebied van energie . Professionele en neutrale energieadviseurs achterhaal je op het platform centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Den Horn (mei 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit besparingsrapport geeft een overzicht met diverse maatregelen die jouw woning helpen energie te besparen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan goede HR++ ramen (glas), het isoleren van buitenmuren met EPS en het gebruik van een zonneboiler. Hierna laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een gecertificeerde energie-expert. De juiste adviesbureaus zijn vindbaar op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek en via deze website. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Advies: neem alleen contact op met specialisten die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Energieadviseurs mogen zelf hun prijs bepalen. Het is nuttig om meerdere offertes te ontvangen van gekwalificeerde vakmensen. Beschrijf je wensen van tevoren. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees zo nauwkeurig mogelijk. Offertes vergelijken zal dan makkelijker worden.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  Het overleg is georganiseerd? Een goede voorbereiding is essentieel. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je stap-voor-stap tot een opsomming met opties die passen bij jouw woning en wensen. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Hieruit haal je belangrijke vragen voor het adviesgesprek met de energiecoach in Den Horn.

 4. Het energierapport doornemen

  De adviseur komt op locatie en calculeert welke energiebesparingsmaatregelen doelgericht zijn. Kort daarop mailt hij een compleet energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Bij alle energiemaatregelen beschrijven ze kenmerken zoals de verwachte prijzen, de opbrengsten per jaar en de geraamde terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Als je hiervoor kiest is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  Deze energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Den Horn laten uitvoeren). Deze persoon vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Maar voor de uitwerking van het plan dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Neem contact op met meerdere isolatie-partijen en erkende installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om je woning te bekijken en op te meten. Het kan handig zijn dat met maatwerkadviesbedrijf daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor mijn pand?

Vind energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Den Horn vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een gecertificeerde maatwerk-adviespartij. Het is slim om een adviseur uit de omgeving te nemen. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In de lijst hieronder delen we adres-informatie van goede energie experts die diensten aanbieden in de gemeente Westerkwartier. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met het BRL9500-02-certificaat. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Huizenlabel NoordBloemstraat 49831RSAduard
Bosman Duurzaam AdviesMarcus Buschstraat 899934GHDelfzijl
Vos EnergieHoofdweg West 459944EANieuwolda
Bureau 1232 B.V.Zernikepark 129747ANGroningen
EnergiePloegAtoomweg 6 b9743AKGroningen
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Den Horn

Uitgelichte specialisten: vraag direct een rapport aan

Wil je snel aan de slag? Bijgaand kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Den Horn waar je vaak snel terecht kunt. Kies een van de bedrijven om direct aan de slag te gaan.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel woningbezitters willen graag hun energieverbruik beperken. Maar wat zijn goede opties? Voor dit probleem is het maatwerkadvies gelanceerd. Je krijgt inzicht in allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Maar waar moet ik dan aan denken? In onze keuzegids noemen we de meest populaire energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Op dit platform vind je ook informatie over tochtwerende strips.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Den Horn

 1. Een aantrekkelijke energierekening: direct lagere maandlasten.
 2. Gunstig voor het klimaat: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Verbeter je binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. Een gunstigere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: het hele jaar door een aangename luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloer isoleren (bekijk meer info over isolatie)€2040,00€130,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€10675,00€675,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4790,00€495,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €2960,00€150,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€360,00€33,50 p/jaar
Inductie kookplaat (meer energiebespaartips) €395,00€44,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van verschillende besparende maatregelen bij reguliere woningen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies voor doelgerichte verduurzaming!

Zoek beschikbare deskundigen en begin vandaag nog

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Meteen een lagere energienota? Jouw huis isoleren in Den Horn is een slimme investering. Door het isoleren van glas, daken, muren en vloeren treed er geen warmteverlies op. Woningisolatie is essentieel: je kan besparen op de energiekosten, het huis blijft aangenaam warm in de winter, je draagt je steentje bij aan een schoner milieu, je beperkt het geluid van buiten en je huis wordt meer waard. Er zijn meerdere subsidies te selecteren. Belangrijk: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): de temperatuur van de vloer gaat voelbaar omhoog.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): sterke verbetering van de duurzaamheid van de woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,50per /m2): verhoog het totale wooncomfort.
 • Bodemisolatie (vanaf €23,50per /m2): direct een lagere luchtvochtigheid in de kruipruimte.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €24,50per /m2): interessant voor woningen die tussen 1920 en 1975 zijn gebouwd.
 • Isolatieglas (vanaf €130,00per /m2): HR++ glas is beschikbaar voor elk type kozijn of deur.

De voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de HR-ketel op gas. Het gebruik de warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. De additionele stroom kan je genereren met zonnepanelen. In de zomer is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Je kunt kiezen voor een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride systeem. In het blokje hieronder verstrekken we meer informatie over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en verhit al je tapwater. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Het is een relatief duur systeem en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Den Horn: een betaalbaar alternatief en werkt ook uitstekend bij woningen die minder goed geïsoleerd zijn. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt de benodigde warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben weinig onderhoud nodig (een kosteneffectieve optie).
 • Water-water warmtepomp: multifunctioneel systeem dat kan verwarmen en koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: ingewikkeld aan te leggen in verband met de boringen.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Mede dankzij de subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of een interessant rentetarief van een groene lening verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Budget Energie, Eneco, Engie, Vattenfall, GreenChoice en Delta, Enegiedirect.nl, Powerpeers, Vandebron, Oxxio. Middels het salderingsprincipe krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een systeem met 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €4.750 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 tot 7 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: het dak moet geschikt zijn voor montage met een ligging op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Goedkoop zonnepanelen in Den Horn kopen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een zonlicht gevoelige zonnecollector en een buffervat voor het water. Het gehele systeem is verantwoordelijk voor warm tapwater om te douchen en te koken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Via een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik voor warm water. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een warmtepomp of hoog rendement ketel. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor een doorsnee woning (200 liter vat) is al beschikbaar vanaf €3.250 (incl. montage).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is +/- 3 m2 tot 4 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Ervaar het gemak van infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Denk aan een hobbyruimte of badkamer. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Belangrijke voordelen zijn: geen ongewenste luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De onkosten van warmtepanelen liggen tussen de €195,00 – €425,00 per ruimte.

Goede energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Den Horn. In het gedeelte hieronder check je een weergave met krachtige en interessant geprijsde maatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: schadelijke stoffen zoals stof, pollen, rook en schimmel worden uit de woning gehaald.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): lagere stookkosten en altijd schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren (meer keuzemogelijkheden).
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: voorkom dat de verwarming onnodig aanstaat.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Start met een persoonlijk energieadvies in Den Horn!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en vind uit hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Den Horn: hoe duurzaam is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt concrete maatregelen die uit te voeren zijn om te besparen op de energielasten. Het adviesplan geeft ook aan wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) het huis opnieuw verduurzaamd? En wil jij wellicht je woning verkopen of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om een herziend energielabel op te vragen. Een erkende energie inspecteur analyseert de woning en checkt de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label geeft inzicht in hoe energiezuinig het huis is.
 • Het woninglabel is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een groen energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Verduurzaam je woning met subsidies in Den Horn

Alle woningen en panden in Provincie Groningen moeten het energieverbruik minderen en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. Hieronder lees je actuele informatie de optionele subsidieregelingen duurzame energie in Den Horn.

 • Subsidie isolatie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor het laten isoleren van dak, (spouw)muur, ramen, gevel, vloer.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in mei 2024.
 • Bij zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Westerkwartier biedt mogelijk ook zelf individuele subsidie-middelen of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Westerkwartier tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Den Horn afsluiten in mei 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Kom je geld tekort? Dan kan je geld lenen. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. Hieronder vind je de details (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Lucaswolde, Niezijl en Lettelbert).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee Nederlandse woningeigenaren energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor dakisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboilers, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor woningeigenaren die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Westerkwartier.
 • Laat je hypotheek aanpassen: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Den Horn

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Den Horn?

Dit energie maatwerkadvies Den Horn is een energieadvies met tips en aanbevelingen voor het energiezuinig maken van een woning die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, het toepassen van een warmtepompsysteem of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Het adviesplan bespreekt per maatregel het kostenplaatje en wat de opbrengsten zijn. Dit persoonlijk energieadvies is relevant voor huizeneigenaren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en dit willen financieren met een subsidie.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? Voor deze situaties is dit adviesplan heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het verduidelijkt welke werkzaamheden een energiebesparing opleveren voor jouw woning. A.d.h.v. dit plan kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat hebben te maken met het soort woning, de totale oppervlakte en de betrokken adviseur. Het tarief komt uit tussen de €205,00 tot ongeveer €315,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost het energieadvies je gemiddeld €245,00. Wij adviseren om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Den Horn te overwegen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen namens de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Op basis daarvan kunnen alle appartementseigenaren samen CO-2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiecoach / deskundige zal het hele gebouw opnemen. Het keuringsbedrijf checkt bij bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het wooncomplex duurzamer te maken. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. Bewoners vinden hier ook de totale benodigde investering en de besparing per jaar.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf wil je weten hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt versterken. Het energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Den Horn voor bedrijven. Het utiliteitsbouw plan verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een verbeterde energieprestatie zorgt voor een goedkopere energiefactuur, meer comfort, minder hoge milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een interessante zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de vergroeningsmaatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie