Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Munnekezijl

Wil jij de energierekening verder laten dalen? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een hybride warmtepomp kopen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Munnekezijl is dan een goede keuze! Je plant een afspraak met de energieadviseur voor advies op maat en beoordeelt de diverse opties. Het energiebesparingsadvies laat jouw zien welke alternatieven het energieverbruik laten dalen en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het aanbevelingen-rapport bekijk je grondig de kosten en de terugverdientijd van de potentiële verduurzamingsmogelijkheden. Het energiebesparingsadvies is aantrekkelijk voor particuliere woningeigenaren en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Het maatwerkadvies toont welke investeringen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een erkende duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Je ontvangt een verslag met alle duurzaamheidsmaatregelen die voor jouw interessant zijn.
 • Bekijk de effecten van: woningisolatie, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel krijg je inzicht in een kostenbegroting wat het oplevert en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Munnekezijl die duurzame investeringen willen uitvoeren en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-munnekezijl

Energieadvies: hulp bij het verlagen van je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor woningen en bedrijfspanden dat duidelijke tips geeft om het energieverbruik te remmen en daarmee de energiekosten te minderen. In het advies wordt nauwkeurig omschreven welke duurzaamheidsinitiatieven je kunt ondernemen, wat de kosten zijn, en wat het je uiteindelijk oplevert. Daarbij kun je maatregelen overwegen zoals HR++ glas, warmtepomp, vloerisolatie, dakisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie. Het werkt heel eenvoudig. Een maatwerkadviseur bezoek je thuis om jouw doelstellingen door te nemen. Deze adviseur doet een grondige analyse en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met daarin vergroeningsmaatregelen. In het rapport vind je ook een verwachting van de totale investeringskosten en de besparing. Goed om te benoemen: Iedere maatwerkadviseur werkt autonoom en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het plan geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Actueel: Ga je energiebesparende maatregelen treffen, en wil je een subsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. De woning-analyse moet gedaan worden door een ervaren energie-expert. Gecertificeerde en onafhankelijke energieadviseurs contacteren via het portaal centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Munnekezijl (mei 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Het adviesplan helpt je op weg met verschillende vergroeningsmaatregelen die zinvol zijn voor jouw situatie. Je kunt denken aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, voorzetwandisolatie met PUR en het plaatsen van een zonneboiler. In de volgende alinea bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een neutrale energie-specialist. De juiste energie adviseurs check je op Centraal Register Techniek of via ons eigen helpdesk team. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Advies: ga in zee met een adviesclub die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Energie experts hanteren heel verschillende tarieven. Het is raadzaam om minimaal 2 offertes te zoeken van gekwalificeerde EPA-adviseurs. Verstrek je behoeften van tevoren. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of wil je dit zelf doen? Wees zo exact mogelijk. Het vergelijken van de offertes gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Voer de Woningcheck uit

  De meeting is afgesproken. Zorg dat je goed bent voorbereid. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl word je geleid naar een advies met potentiële maatregelen die matchen met jouw situatie. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens je adviesgesprek met de energiecoach in Munnekezijl.

 4. Lees het hele energierapport door

  De energie expert neemt de woning op en beschrijft welke investeringen het meest effectief zijn. Kort hierop stuurt hij een volledig energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Bij alle energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag details zoals de geraamde kosten, de opbrengsten per jaar en de verwachte terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Bij deze afspraak kun je iets meer de diepte in.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  Deze energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Munnekezijl laten uitvoeren). Deze vakman weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-experts en lokale installateurs. Vraag of ze langskomen voor de complete woninganalyse. Vraag eventueel of de energie expert daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor jouw woning?

Vind energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Munnekezijl vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een BRL9500-02 gecertificeerde specialist. Het is verstandig om een maatwerkadviseur rondom je woonplaats te contacteren. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. Hieronder bieden we naam + adresgegevens van mogelijk interessante maatwerkadviesbureaus die huizen inspecteren in de gemeente Noardeast-Fryslân. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Huizenlabel NoordBloemstraat 49831RSAduard
Bosman Duurzaam AdviesMarcus Buschstraat 899934GHDelfzijl
Vos EnergieHoofdweg West 459944EANieuwolda
Bureau 1232 B.V.Zernikepark 129747ANGroningen
EnergiePloegAtoomweg 6 b9743AKGroningen
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Munnekezijl

Uitgelichte experts: direct online afspraak inplannen

Wil je meteen een adviseur spreken? In de lijst hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Munnekezijl die direct beschikbaar zijn. Klik op de button om jouw aanvraag meteen te starten.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel Hollanders willen beginnen met energie besparen. Maar hoe kun je daarmee starten? Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies ontworpen. Je krijgt informatie over verschillende bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In deze gids introduceren we de meest populaire duurzaamheidsmaatregelen voor je woonruimte. Op deze website lees je ook alles over gevel isoleren.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Munnekezijl

 1. Een gunstige energienota: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. Een gunstigere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: geniet van een comfortabele luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (lees meer over isolatie)€1745,00€140,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5940,00€695,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5150,00€500,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3030,00€215,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€470,00€27,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer energiebespaartips) €1100,00€180,00 p/jaar
Kosten en besparingen van vergroeningsmaatregelen bij reguliere woningen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor het gericht verduurzamen!

Bekijk beschikbare deskundigen en plan een afspraak in

De basis: goede woningisolatie

Wil je minder energie gaan verbruiken? Een huis isoleren in Munnekezijl is doorgaans een goed startpunt. Aan de hand van het isoleren van de muur, het dak, en vloer treed er geen warmteverlies op. Isolatie is ontzettend belangrijk: je bespaart meteen op de energienota, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, het is milieubewust, het houdt harde geluiden buiten de deur en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn diverse subsidies waar je gebruik van kunt maken. Noemenswaardig: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): een warme vloer in de winter en een koele vloer in de zomer.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): het zorgt dat het dak lucht- en winddicht is.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,50per /m2): goede manier om een thermische brug te beperken.
 • Bodemisolatie (vanaf €23,50per /m2): vermindert het aantal dagen dat een woning te warm of te koud is.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €19,50per /m2): vereist geen onderhoud en is zeer kosteneffectief.
 • Isolatieglas (vanaf €127,50per /m2): HR++ glas zorgt dat het gevoel van tocht bij het glas verdwijnt.

Huis verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor CV-ketel op gas. Hij neemt warmte van de lucht of grondwater. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. Deze hoeveelheid stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen op je eigen dak. Tijdens de warme maanden is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Er zijn twee keuzes: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. In het blokje hieronder vind je praktische details over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en levert warm tapwater in huis. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Munnekezijl: een prima te betalen installatie en wordt met name toegepast in oudere en minder geïsoleerde woningen. Werkt samen met de HR-combiketel. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt warmte aan buitenlucht middels een buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft een hoge energie-efficiëntie.
 • Water-water warmtepomp: benodigd een grondboring wat zorgt voor relatief hoge prijs.
 • Bodem-water warmtepomp: niet overal mogelijk in verband met grondboringen.

Zonnepanelen laten plaatsen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Het is duurzaam én jouw energierekening gaat naar beneden. Mede dankzij de subsidies, geen BTW en/of een interessant rentetarief van een groene lening wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Budget Energie, Eneco, Engie, Vattenfall, GreenChoice of United Consumers, Delta, Oxxio, Enegiedirect.nl, Powerpeers. Door de salderingsmaatregel kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.500 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 a 7 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: een schoon en vrij-toegankelijk dak met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • De zonnestroom die je over hebt neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Interesse in zonnepanelen in Munnekezijl bestellen? Dan betaal je niet eens BTW.

Informatie en voordelen van de zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een zonlicht gevoelige zonnecollector en een buffervat voor jouw warmte water. Het gehele systeem is jouw bron voor al het warme tapwater om te douchen en te koken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Door te investeren in een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is voor warm water verwarmen. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een HR-ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een doorsnee woning (vat met 150 liter) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.850 inclusief plaatsing.
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is ongeveer 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Kies voor infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Denk aan een hobbyruimte of zolder. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een milieuvriendelijk energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De onkosten van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €190,00 t/m €375,00 per IR-paneel.

Overzicht met overige energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Munnekezijl. Bijgaand vind je daarom een lijstje met doelgerichte en goedkope duurzaamheidsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: verwijdert fijnstof, gassen, allergenen, stof en rook, waardoor de luchtkwaliteit in het gebouw wordt verbeterd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): de warmte wordt hergebruikt en dus verspil je minder energie.
 • Waterbesparende douchekop: je verbruikt al snel 40% minder water dan een reguliere kop.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren (meer keuzemogelijkheden).
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is veel energiezuiniger dan andere kookplaten.
 • Slimme thermostaat: voorkom dat de verwarming onnodig aanstaat.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Munnekezijl!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en ontdek hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Munnekezijl: hoe zuinig is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat maatregelen die goed uitvoerbaar zijn om energiebesparingen te realiseren. Het rapport bespreekt ook wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig jouw woning is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij na aanleiding van dit plan maatregelen laten uitvoeren? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Dan is het verstandig om het huis nog eens te laten checken. Een gekwalificeerde energie inspecteur neemt de woning op en checkt de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is voor de verwarming en warm water. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label vertelt hoe energiezuinig een woning is.
 • Dit label is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een goed energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Munnekezijl

Praktisch alle huis in Provincie Friesland moeten duurzamer worden en uiteindelijk los van het gas komen. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. In dit blokje delen wij bruikbare informatie over de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Munnekezijl.

 • Subsidie voor isolatie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor isolatie van ramen, (spouw)muur, wanden, dak, gevel.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in mei 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Noardeast-Fryslân biedt mogelijk ook diverse individuele subsidie-middelen en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Noardeast-Fryslân zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Munnekezijl afsluiten in mei 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Dan kan je geld lenen. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. Hieronder vind je meer informatie (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Visvliet, Grootegast en Burum).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. dakisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepompen, zonneboilers, gevelisolatie, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor mensen met een huis met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Noardeast-Fryslân.
 • Verhoog je eigen hypotheek: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Munnekezijl

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Munnekezijl?

Dit energie maatwerkadvies Munnekezijl is een rapport inclusief suggesties voor het duurzamer maken van je woonhuis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, een warmtepomp installatie laten monteren of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Het plan komt per maatregel met de verwachte kosten en ontdek je hoe snel je het terugverdient. Dit persoonlijk energieadvies is verplicht voor alle particuliere huiseigenaren die gasvrij willen gaan wonen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? In dat geval is dit concept plan onmisbaar. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met eigen geld? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het stelt bloot welke maatregelen jouw woning verduurzamen. Middels dit adviesplan is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat hebben te maken met woningtype, de oppervlakte van het huis, en het maatwerkadviesbedrijf. De tarieven liggen tussen de €250,00 tot en met €305,00. Voor een standaard huis is het tarief circa €230,00. Het is aan te raden om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Munnekezijl te overwegen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) kan namens de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Op basis daarvan kunnen alle appartementseigenaren samen CO2 besparende maatregelen inkopen. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het keuringsbedrijf kijkt samen met bewoners naar wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het flatgebouw te verduurzamen. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van het pand. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief een kostenbegroting en de opbrengsten per jaar.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als eigenaar ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van een kantoor of bedrijfspand kunt versterken. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Munnekezijl voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw rapport gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsgebouw of kantoor Een geoptimaliseerde energieprestatie zorgt voor een voordelige energierekening, een beter comfort voor de werknemers, lagere milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een relevante zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de energiebesparende maatregelen. Ga naar RVO.nl voor alle informatie.

Plaats een reactie